Onderstaand persbericht van Likoed Nederland zal mogelijk niet op veel sites worden gepubliceerd. Ik plaats het wel omdat ondanks alles dat je tegen de staat Israël kan inbrengen Israël nog steeds een voorbeeld is voor omringende staten.

Er zijn overstelpende bewijzen dat zeven Palestijnse Ngo’s gelieerd zijn aan de extreemlinkse Palestijnse terreurbeweging PFLP.

De PFLP wordt door de EU, de VS en Israël aangemerkt als terreurorganisatie. De PFLP is erop uit om Joodse Israëlische burgers te vermoorden. Een beruchte recente terreurdaad was de moord op het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb in 2019. Rina werd op haar natuurwandeling opgeblazen door een bermbom.

Deze aanslag werd gepleegd door een terreurcel van de PFLP die ook bestond uit leden van de door Nederland gesubsidieerde UAWC, een van de zeven organisaties. Nederland heeft mede hierom besloten de subsidie aan het UAWC stop te zetten.

Het is daarom ronduit schandalig dat de SP en BIJ1 vorige week Kamervragen indienden waarin ze dit besluit ter discussie stellen: “Wat gaat u eraan doen om deze schadelijke en onjuiste beeldvorming [van het UAWC] tegen te gaan?” 
De SP en BIJ1 willen dus dat Nederland de subsidie voortzet of er niets gebeurd is. Willen deze partijen werkelijk dat:

 • het vermoorden van Joodse Israëli’s met ondersteuning van Nederlands subsidiegeld door blijft gaan?
 • Nederland welbewust het internationaal recht inzake terreurfinanciering blijft schenden?
 • vrede verder buiten beeld brengen door het financieren van nog meer Palestijnse terreuraanslagen op onschuldige Joodse burgers?

Hieronder slechts een deel van de bewijzen van de banden tussen de PFLP en de zeven Palestijnse Ngo’s:

 1. De Nederlandse regering heeft de subsidie aan bovengenoemde UAWC reeds recent beëindigd, op basis van onafhankelijk onderzoek. Dit vond onder meer dat 12 personen zowel een leidinggevende positie hadden bij de PFLP als bij de UAWC.
 2. De EU heeft Oxfam-Novib gevraagd om de subsidie aan UAWC stop te zetten en die aan een andere gesubsidieerde organisatie, Al-Haq, opgeschort.
 3. Al deze organisaties weigeren een verklaring van de EU voor nieuwe subsidies te tekenen, waarin zij moeten verklaren dat zij geen banden hebben met terreurorganisaties.
 4. Het rapport ‘Terrorists in suits’, waarin de Israëlische regering in 76 pagina’s de banden beschrijft.
 5. In een tweede rapport ‘Foreign Funding of the PFLP’ van 67 pagina’s worden de financiële banden uit de doeken gedaan.
 6. Een Spaanse fondsenwerver van een van de zeven organisaties is veroordeeld tot 13 maanden gevangenisstraf omdat het geworven geld bij de PFLP terecht kwam. 
 7. De grote internationale credit card maatschappijen zijn gestopt met hun diensten aan deze organisaties, vanwege de terreurbanden.

Ten overvloede zijn in ons vorige persbericht hierover en op de site van NGO-Monitor nog veel meer bewijzen te vinden.

Kortom, er is bewijs genoeg.
Er is al een Joods-Israëlisch meisje vermoord, gefinancierd met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’.

Nederland zou dan ook onmiddellijk moeten stoppen met geld geven aan de andere Palestijnse Ngo’s die banden blijken te hebben met terreurorganisaties.

Einde persbericht. Eerder verschenen over Israël van mij onder meer dit bericht, en dit bericht, en dit bericht, en dit bericht en dit bericht. Ik hoop dat de Nederlandse financiering van Palestijnse organisaties stopt. Dit lijkt me nu niet direct een kerntaak van de overheid.

Foto van een terreuraanslag van de PFLP op een synagoge in Jeruzalem in 2014

5 REACTIES

 1. Ik weet het, wij subsidiëren terreur. En niet zo een beetje ook.
  Alleen allemaal heel verdekt omdat ze zich niet uitgeven als terreur organisatie maar b.v. als landbouw hulp.
  En er is geen 1 die hier niet van op de hoogte is in Den Haag.
  Israël is voor vele nou eenmaal overal en altijd schuldig aan.
  Maakt niet uit waar het over gaat of er zitten Joden achter en anders hebben ze er wel mee te maken.
  Die joden haat is nooit verdwenen en nog steeds springlevend.

 2. Wat ik niet in het artikel heb vermeld is hoe vreemd het is dat linkse partijen hiermee wegkomen, en dat de VVD zelfs een lid van de hofstad groep in haar armen sloot. Maar dat iedere foute app binnen een app groep van het forum voorpaginanieuws is.

  • Hoe links over dat hele probleem tussen de palestijnen en Israël is jou toch wel bekend.
   Israel is schuldig aan die hele bezetting en palestijnen zijn zielig.
   Dan wil je ze ook steunen. En wat hulp bieden op welke manier dan ook.
   En zo komen ze er mee weg. Ze doen er alleen een beetje stiekem over.
   Wat doen ze fout doen dan? Wisten zij veel dat die organisaties andere belangen hadden.
   En volgend jaar zijn er weer 10 nieuwe organisatie waarvan ze nog niet zoveel weten maar graag willen helpen.

 3. Ik ben van mening van dat alle subsidies beëindigd moeten worden. Mochten dit soort organisaties op een terreurlijst van een NAVO lidstaat, moet elk lid geen subsidie noch ondersteuning bieden, aan deze organisaties.

Comments are closed.