Zo ziet het gezicht van het moderne fascisme eruit. Een Noodwet normaal alleen gebruikt bij oorlogen en zeer grote bedreiging wordt in vredestijd ingezet….

Persbericht maandag 14 febr. tegen middernacht op persbureau Reuters.com.

De Canadese premier Trudeau kondigde tegen maandag middernacht (Europese tijd) aan dat zijn regering, voor het eerst in Canada, de Emergencies Act heeft ingeroepen als de volgende stap in zijn reactie op de “Freedom Convoy” acties tegen de Corona-maatregelen.

Trudeau: “De blokkades schaden onze economie en brengen de openbare veiligheid in gevaar. We kunnen en zullen niet toestaan dat illegale en gevaarlijke activiteiten doorgaan.”

De Emergencies Act, geeft de overheid extra bevoegdheden in tijden van nationale crisis en was voorheen bekend als de War Measures Act. Deze noodwet is maar drie keer gebruikt in Canada: in de twee wereldoorlogen en in de jaren ’70 tegen militante separatisten in Quebec. Om ingezet te kunnen worden moet de situatie aan hoge eisen voldoen, met name een “urgente en kritieke situatie” die “het leven, de gezondheid of de veiligheid van Canadezen ernstig in gevaar brengt”……

De regering kan zich alleen op deze wetgeving beroepen als de noodsituatie niet kan worden aangepakt door een bestaande wet. Trudeau zei dat de bevoegdheden waarop hij zich beroept, “beperkt en geografisch specifiek” zullen zijn.

Men wil hiermee van chauffeurs de bankrekeningen kunnen bevriezen, hun rijbewijzen en beroepslicenties kunnen intrekken en dergelijke, volgens CNN gisteravond.

ingezonden via info@vrijspreker.nl

25 REACTIES

 1. De foto van Trudeau als roze regenboog fascist vind ik wel vrij geweldig.

  • Dat is ook vrij dicht bij de waarheid, Canada onder Trudeau lijkt vaak meer op onze streken dan veel mensen denken, hij is vaak heel snel met woke-toestanden en ga maar door, terwijl veel Canadezen juist behoorlijk conservatief zijn, maar ja de zoon van Pierre Trudeau hé, zijn beroemde vader die wel een goede PM was vroeger. Trudeau is een heel eng, verwijfd mannetje dat zijn best doet om toch nog wat ‘mannelijk’ over te komen door beelden te laten verspreiden hoe hij aan het joggen is of aan het boksen…! Kijk eens ik ben een échte vent. Hij had ook met de truckers en aanhang in gesprek kunnen gaan en maatregelen afzwakken of termijn geven voor einde, net zoals ze wél gedaan hebben in: Ierland, Denemarken, Zweden, Groot-Britttannië. Trudeau is inderdaad het ‘liefste jongetje’ van Schwaab. Die foto kom je in Amerikaanse media in allerlei varianten tegen, daar kénnen ze het mannetje blijkbaar erg goed.

  • Toch klopt er een detail niet.
   Op zijn pet staat het teken van de man.

   • Ja, dat klopt. Ook een pijl omlaag erbij zou beter zijn geweest zodat hij, mooi inclusief, zowel een man als een vrouw is.

    Zag laatst een videofragment uit 2013 mind you, waarin Klaus Schwab verteld dat ze in Canada en Frankrijk met de helft van het kabinet verbonden zijn. Dat zal betekenen dat ze WEF beleid uitvoeren. Het is er blijkbaar niet beter op geworden sindsdien.

 2. Canada, op naar een fascistische Trudeau dictatuur!
  Trouwens een goede reden om niet teveel € op de bank te laten staan. Conformeer je niet aan staatsterrorisme!

 3. en de henchmen “banken jongens ” etc mogen het uitvoeren, zo werkt het nu en werkte het in het verleden. Of dit een verstandige zet is……

 4. Ik voorzie een burgeroorlog.
  Gele hesjes, vlaggetjes, koffie drinken, gezellig samen zijn, werken dus blijkbaar niet.
  Ik heb een tijdje terug gelezen over een “Cabal insider” die sprak over het laten uitdraaien op burgeroorlogen door het volk wat vol met haat zit naar de overheden en organisaties omdat het volk misleid is.
  Het opruimen van de pionnen hoeft de Cabal dus niet zelf te doen, dat zal het volk gaan doen.
  En nadat al die chaos achter de rug is en iedereen doodmoe is van alles, komt men met de bekende
  één wereld regering.

  Ik vrees dat het gros van de mensheid daar óók weer in zal trappen.

  • Met dat laatste moet ik je helaas gelijk geven.
   Ik wist toen (nog) niet wat de planning was, maar vanaf de eeuw wisseling hebben ze er wel een tandje bij op gegooid, en het volk langzaam aan alles afgepakt.
   En weer helaas zijn er werkelijk maar weinig echt wakker, die heeft men zo ontzettend gedemoniseerd en buitengesloten, dat niemand er meer over bericht.
   Die zijn jaren geleden al in de hoek getrapt en verraden.
   Je weet wel die mensen met een rug, die de afgelopen 40 jr nederland hebben opgebouwd, en nu op een houtje mogen bijten en hun bezttingen mogen verkopen om te overleven.
   Die mensen die een ander ook iets gunnen op de wereld en anderen helpen, zoals deze roverheid er voor betaald word om het voort ons te doen, en geen lijfeigenen produceren, de verraders.

   I rather die, the comply..
   En zo had het bij iedere nederlander moeten zijn.
   Dat het kwartje maar niet wil vallen bij de schapen is heel erg triest, het ziet ernaar uit dat men vrijwillig slaaf wil worden en onze kinderen geen toekomst meer hebben. Dom volk.

 5. Trudeau en Macron zijn precies dezelfde types. Macron een ‘socialist’ richtte in 2016 zijn heel eigen partij op:
  ‘En Marche’. Voor dit was een van zijn ‘banen’ ‘partner’ bij een internationale bank. Macron, een vrij kleurloos mannetje, met ook een ambtenarenachtergrond werd opeens gekatapulteert in de landelijke politiek.
  De nieuwe partij kwam letterlijk uit het niets en was er puur en alleen om Emmanuel Macron bij de komende presidentsverkiezingen te steunen, iets nog nooit vertoont, de vraag is hoe dit in zo;n korte tijd mogelijk was? ‘En Marche’ heeft zélfs dezelfde initialen als Emmanuel Macron (E.M.).

  Ze kreeg eigenaardig veel steun van alle media en ook van: Merkel, Obama, Michael Bloomberg en veel Eurofielen. In de eerste stemronde kreeg hij maar 24 % van de stemmen. Omdat de rest bitter verdeeld was en hij tegen Marine Le Pen kon aantreden won hij alsnog….

  De daarop volgende parlementsverkiezingen deed dit Macron-vehikel En Marche voor de eerste keer mee en won meteen de meerderheid in het parlement… Eigenaardig alweer dat Macron uit het niets opeens hónderdén parlements-kandidaten wist op te trommelen zonder zélf over zoveel geld te beschikken om dat te kunnen financieren en organiseren.

  Als men een democratische Staatsgreep zou willen plegen moet men het zo aanpakken.

 6. Justin Trudeau is leraar en, sinds 2008 lid van het Lagerhuis voor een district in Montreal, Quebec, Franstalig Canada en werd in 2013 verkozen tot partijleider van de Liberale Partij, een progressief liberale partij in Canada en lid van de Liberale Internationale, waarvan de naam is afgeleid van de (Communistische) Internationale. Trudeau leidde zijn partij naar een overwinning bij de verkiezingen van 19 oktober 2015, zij ging van maar 36 zetels naar 184 zetels en werd víjf keer zo groot.

  Zijn beleidsprioriteiten: klimaatverandering, legalisatie van marihuana, hij zei van zichzelf: ‘I am a feminist. I’m proud to be a feminist’, hij neemt jaarlijks deel aan de Canadese Gay Pride in roze overhemd of regenboogsokken. Trudeau stond in 2017 in de ‘Paradise Papers’, omdat zijn fondsenwerver miljoenen zou hebben weggesluisd via de Kaaimaneilanden. In 2019 kwam Trudeau in opspraak doordat hij een Canadees bedrijf, SNC-Lavalin verdedigde dat € 32 miljoen steekpenningen had betaald aan Moammar Khadaffi. De minister die dit aankaartte én haar opvolger werden allebei door Trudeau uit zijn partij gezet. De voormalige Canadese hockey kampioen Dustin Penner suggereerde in het openbaar dat Trudeau ‘a pedophile’ zou zijn.

 7. Door wefindoctrinatie en manipulatie kunnen de weffers het onderhand gaan vergeten!

 8. Eigenlijk is de paniek die ze hebben en de controle die ze hebben verloren ideaal dat ze dit soort rare sprongen maken. Dit is enkel goed voor ons omdat er steeds meer mensen ze laten vallen. Zelfs de Linkse media begint ze belachelijk te maken. Hoe meer mensen tegen ze keren des te kleiner de kans is dat ze genoeg grip krijgen op de wereld om hun plannen door te zetten.

  Wat ik eigenlijk mis zijn bewegingen die opkomen die even tijdelijk meedoen met verkiezingen. De Democratieën verstevigen en wetten opstellen zodat toekomstige gekkies niet zomaar dingen kunnen doen.

   • De ook in Canada véél bekeken Tucker Carlson van Fox heeft er nú al ongezouten commentaar op:

    https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1493402781574746115

    Die eerdere Führer had ook al grootheidswaanzin voor zijn grote val, net als Icarus zijn vleugels verbrandde en neerstorte. Hij zal binnenkort wel door het parlement als landverrader of zo aangemerkt worden en door de ‘Mounted Police’ van zijn bed gelicht worden.

    En nu in april nog dat andere mannetje, dat duplicaat van Trudeau in Parijs, wegstemmen, dan zijn de braafste jongetjes van de WEF-klasjes van die Valse Profeet uit Zwitserland van het toneel verdwenen.

 9. Trudeau krijgt behalve van die oppositiepartij ook al metéén zwaar commentaar van de premier-ministers van zeker 5 deelstaten, staat in een Canadese krant:

  Trudeau’s proposal was also quickly dismissed by the premiers of Quebec, Saskatchewan, British Columbia, Alberta and Manitoba. It received support from Ontario, where the blockades paralyzed a major U.S.-Canada bridge in Windsor and part of the downtown core around Parliament Hill in Ottawa.
  As a leader of a minority government, Trudeau needs the support of one the opposition parties to have the Act passed by Parliament within seven days.

  https://nationalpost.com/news/canada/caution-must-be-taken-against-overreach-premiers-react-to-trudeaus-call-for-emergencies-act

 10. Canadians react to Emergencies Act: Provinces oppose, while critics tell Trudeau it’s the ‘ultimate power grab’

  https://news.yahoo.com/emergencies-act-justin-trudeau-protest-convoy-canada-212822243.html

  ‘Proof of failure’: Opposition parties react to Trudeau’s call for Emergencies Act
  Opposition leaders say the reason why Canada has gotten to this stage was because the Prime Minister failed to manage the protester crisis

  https://nationalpost.com/news/canada/caution-must-be-taken-against-overreach-premiers-react-to-trudeaus-call-for-emergencies-act

 11. De conservatieve oppositie in Canadese krant:

  ‘Unprecedented sledgehammer’: Conservatives attack Trudeau for Emergencies Act declaration.
  “He name-calls people he disagrees with. He wedges, he divides and he stigmatizes. In spite of all of his failures, Coutts (Alberta) border has cleared. Provinces and police are doing their jobs, and blockades are starting to come down. “However, the prime minister thinks that now is the time to use this extreme measure and invoke the Emergencies Act.”

  https://nationalpost.com/news/politics/unprecedented-sledgehammer-conservatives-attack-trudeau-for-emergencies-act-declaration

 12. En dan het artikel dat ook op deze site staat: ‘Trudeau heeft gisteren in het parlement een jodin beschuldigd nazi sympathisant te zijn. Hoeveel dieper kan iemand zinken?’ . Deze man zou eens door een psychiater bekeken moeten worden, hij is overduidelijk een narcist die zijn gespelde charme meteen laat vallen als men teveel tegen hem in dúrft te gaan. Hij moet misschien eens solliciteren als staatshoofd van Noord-Korea?

Comments are closed.