23 REACTIES

 1. Die ene dame zegt, we zijn niet op weg naar een dictatuur. Ja, dat weet je dus niet. Zo’n Engel word dan opgepakt en iedereen staat erbij te juichen. Swiebert van de Linden en Hugo maken corrupte dealtjes. De overheid volgt activisten (iets waar Amnesty over aan de bel trok, zelfs, als iets dat niet kan).

  Ik zou zeggen, het is nog geen dictatuur. Maar er hangt wel een dictatoriaal klimaat. De sfeer, de stemming is dictatoriaal geworden. Er hangt een soort angst en haat atmosfeer in de lucht. Je moet horen hoe mensen over ‘wappies’ spreken. Alsof het ongedierte is, dat je kan uitroeien. Zelfs al was ik tegen ‘de wappies’ dan nog is dat volksgeweld eng om te zien. Die blinde volkshaat. We zagen het in dictaturen. Hoe er een zondebok gevonden word, waar al het ongenoegen op uitgeleefd word.

  NL bestaat sowieso niet echt meer. NL zit nu in een tussenfase. Zij gaat langzaam op in de EU. Dit alles is groeipijn, wat we nu zien. Barensweeën. Dan is de vraag, gaat deze EU een dictatuur worden? Die kans zit erin.

   • Grootmachten dreigen altijd totalitair te worden. Hoe groter de sociale verbanden, hoe meer onderdrukkend voor het individu.

    Ik kan niet in de toekomst kijken. Wel kan ik zeggen, dat het een gevaarlijk spelletje is, om die EU veel macht te geven.

    De EU is niet hetzelfde als de USSR, omdat zij geen plan economie heeft. Maar, het zou kunnen dat ze een gemoderniseerde versie van de plan economie willen gaan invoeren. Basis inkomen, digital wallet etc.

  • Mensen zijn bang om af te wijken. Dat is niet nieuw, anders zou mode niet bestaan. Maar het is wel erger dan het geweest is.

   Soms spreken feiten voor zich. Mensen die mij vorig jaar voor gek versleten, omdat ik mij niet liet inspuiten met het kwakkie van Pabo-dokter Hugo de Schoen, hebben zelf corona gekregen. Na spuit 2, 3 of 4 terwijl zij dachten dat het niet kon gebeuren. En ik, mankeer al die tijd helemaal niets.

   “De EU is niet hetzelfde als de USSR, omdat zij geen plan economie heeft.”
   Met het beoogde klimaatbeleid begint het daar wel op te lijken. “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar rijmt wel.” Zei iemand ooit.

 2. De NL grondwet is zo lek als een mandje. Bijna ieder artikel heeft het voorbehoud “behoudens wetgeving”. Dat is nu precies waar een grondwet boven moet staan. Een grondwet geeft de kaders aan waarbuiten onderliggende wetgeving niet mag komen. Alleen zo blijven grondrechten gewaarborgd. De US Constitution is een goed voorbeeld hoe het ook kan.

  Michael Badnarik (Amerikaanse libertarier) bespreekt de US Constitution zeer uitgebreid in verschillende afleveringen van zijn ‘Constitution Class’. Hij maakt de verhouding tussen burger en overheid zeer helder:
  https://youtu.be/x0KWx-OEHHs
  __________
  “We the People have Rights. We give the government Privileges. And we can take those privileges away anytime We the People have the courage to do so.”
  ~ Michael Badnarik

  • Overigens een zeer goede speech van Van Meijeren. Baudet geeft al jaren aan wat een poppenkast het NL parlement is en de voorbeelden en vergelijkingen die Van Meijeren noemt, bevestigen dit alleen maar.

   Dat politici hier aan meedoen, is begrijpelijk eigenbelang. Maar wat heeft de doorsnee kiezer te winnen bij deze poppenkast?

   • Het sluit ook aan bij zijn (of een ander FVD kamerlid) opmerking dat eigenlijk alle beslissingen al zijn voorgekookt en dat de debatten ritueel gepraat zijn om de schijn van echt debat op te houden. Met wat uitzonderingen in de oppositie die men lekker laat praten en zelden zijn zin geeft.

  • Niko

   Het is altijd hetzelfde haha. FVDer zegt iets en dat is dan ‘heel schokkend’, volgens de D66 en het CDA. En deze FVDer moet daar dan ‘afstand van nemen’

   Ik volg het niet eens meer.

 3. We willen het niet weten en zeker onze ‘leiders’ en politici én de schare kiezers daarvan die geschiedenis achterhaald en ouderwets vinden en er daarom ook níets vanaf weten. Europa is echter weer in precies dezelfde historische val aan het trappen als het continent in de loop van zijn geschiedenis al vele, vele malen gedaan heeft………… en wat steeds weer opnieuw is uitgelopen op opstanden, mislukkingen, grote ellende, massaal geweld en massamoord. Dé belangrijkste reden waarom de Britten eruit zijn gestapt. Op het laatst geleid door een PM die daar een goed inzicht in had. Boris Johnson heeft klassieke studies gedaan in Oxford, voornamelijk gericht op de oude Grieken én Romeinen, hij heeft 16 jaar geleden een documentaire voor de BBC geproduceerd, waarin hij vergelijkingen trekt tussen de Europese Unie en het Romeinse Rijk.
  De geschiedenis; én grote filosofen úit die tijd als Plato en Aristoteles; leert ons dat íeder groot en machtig Rijk op een gegeven moment dictatoriaal wordt. De EU zou dan de éérste uitzondering in de geschiedenis worden, dát geloven is bijzonder naief denken. De wildenthousiaste aanhangers van D’66, Volt, Groenlinks, PvdA en intussen ook CDA, VVD en wat nog meer, zorgen er dus op termijn voor dat in ieder geval hun kinderen in een nieuw dictatoriaal Romeinse Rijk moeten leven, een rijk dat trouwens alleen maar kon functioneren dankzij een groot slavenbestand. In de rijken van de middeleeuwse keizers en koningen die dit ook al nastreefden was dit ook, alleen hadden ze het woord ‘slaven’ vervangen door: horigen en lijfeigenen en hoppa… er waren geen slaven meer.

  Een artikel al uit 2012 van de University of North Carolina die dit met de nodige afstand (letterlijk) kunnen bekijken is veelzeggend:

  Europe and Its Empires: From Rome to the European Union
  https://garymarks.web.unc.edu/wp-content/uploads/sites/13018/2016/09/marks_2012_europe-and-its-empires.pdf

  • Het hele verhaal doet met denken aan de lord of the rings. De strekking van de lord of the rings. Als je het boek leest, dan is dit eigenlijk het thema: hoe versla je wreedheid, kwaadaardigheid, zonder zelf wreed te worden?

   De Europese landen denken, we moeten opboksen tegen China en Rusland etc. We moeten dus samenkomen en stukken autoritairder worden. Zodat we die autoritaire machten aankunnen….

   Je moet de ring van macht niet gebruiken, want dan gaat zij jou gebruiken !

   Tolkien was een anarchist, btw

   • Mooi verhaal idd. Sauron is voorbereid op een leger dat hem komt bevechten, maar niet op een Hobbit die de ring niet wil dragen

  • Ja, het is het hele oorlog Dillema. Tolkien had ook gevochten in de WO1. Ik denk dat het boek gemaakt is, om die trauma’s te verwerken

   Als je het zo ziet, zie je dat het verhaal dieper is dan slechts ‘fantasy’. Het gaat over veel meer dan ‘elven’ etc.

  • John,
   Dan de soevereiniteit weer teruggepakt moeten worden, lijkt mij.
   We kunnen er over praten tot we een ons wegen, het pijnpunt zit ‘m in die machteloosheid van het volk, dat eigenlijk grotendeels ontdaan is van haar Grondrechten in 1953.
   Er over praten of over details praten heeft geen zin. Ook al is het in de Kamer. dat praten. Dat heeft geen zin. Er zou een meerderheid in de Kamer moeten zijn die de Grondwet weer moet herstellen. Dáár gaat het om. Zo heeft het geen zin. Het is dan dweilen met de kraan open.
   Het volk zou uiteindelijk moeten oordelen over de wetten. En dan zou dat Europa niet doorgegaan zijn. Dan zouden we nu niet zitten met al die nieuwelingen, het wegpesten van boeren en tuinders, het schenden van de lichamelijke en geestelijke integriteit. Het ons opzadelen met windmolens en panelen. Al het gif dat hier ‘verwerkt’ wordt, al de onrechtvaardigheid en lelijkheid wordt opgedrongen.

   Het lijkt potverdrie wel alsof we het derde rijk zijn ingerommeld.

  • De Nederlandse soevereiniteit is overgedragen aan particuliere personen die zich organiseren in privé clubjes zoals WEF maar ook aan ngo’s en mensen zoals Bill Gates, die eigenlijk een loopjongen is van het grote geld. En het grote geld (tevens deep state) is de City of London en dat is weer een vrijstaat die waarschijnlijk hebben geregeld dat je ze niet voor het gerecht mag slepen omdat ze een soort van onschendbaar zijn.

 4. Die verontwaardigde twee kijken ervan op dat zomaar iemand om een dialoog en begrip vraagt?

 5. De Grondwet is er om de bevolking tegen de regering te beschermen. Artikel 120 in de Grondwet (die er in gezet is in 1953) zegt “De rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen.”.
  Dat lijkt te betekenen dat we door de rechter niet beschermd worden tegen de regering (en de kamers). We kunnen niet in beroep gaan tegen wetten/regels/verdragen.
  Die regel zou eruit moeten. En inderdaad EU is tegen de Grondwet!

 6. En een Grondwetswijziging zou eigenlijk door álle mensen afgekeurd moeten kunnen worden. Dat gaat namelijk iederéén aan, en niet alleen de Kamers en de Regering. Het is de Grondwet van het Volk. Niet van de Regering of onze Volksvertegenwoordigers’. Ze zouden er af moeten blijven en wij zouden moeten overwegen om de veranderingen van vroeger wellicht ongedaan te maken.

 7. Zonder Grondwettelijk Hof (enige land in de EU) is er géén Constitutioneel Rechtspraak!

  • Nederland beschikt niet over een constitutioneel hof, en artikel 120 van de Nederlandse Grondwet verbiedt bovendien aan de rechter om de wet te toetsen aan de Grondwet. Binnen het Koninkrijk der Nederlanden kent alleen Sint Maarten een constitutioneel hof.

   Dat betekent dat wij overgeleverd zijn aan de Regering en de Kamers!
   En ziet wat er zit in die Kamers? Te onnozel om aan te zien soms. En die Regering? Wat is dat voor soort?

   Hoe is dat mogelijk? Dáár gaat dit land stuk aan. Ze vreten alles op wat de mensen voor ons hebben opgebouwd. Vreselijk!!!

 8. Altijd dezelfde strategie:
  Je vergelijkt het met de holocaust, China, noord korea.
  Die mensen begrijpen niet waar die vergelijking beoogt. Je mag pas de vergelijking met Noord Korea maken als het Noord Korea is. Maar ja, dan kan het natuurlijk niet meer.

 9. Ik heb bedacht dat ik me nergens meer aan conformeer. Ik vind de kruistocht van Johan Vollenbroek over stikstof bezopen, maar ik respect voor de manier waarop hij de overheid voor gek zet.

  Ik houd me aan sommige wetten waar ik het niet mee eens ben, maar die controleerbaar zijn (Laf hé?)
  Maar ik doe ook dingen waar de overheid niet aan denkt en geen zicht op heeft.
  Ik leef mijn eigen leven zonder nog enige rekening te houden met het landsbelang of EU-belang.
  Zo overleven mensen in dictaturen, waar ik geweest ben, ook.

Comments are closed.