De Russische invasie van Oekraïne heeft zijn extreme vorm aangenomen. Verschillende video’s op social media tonen raketten op openbare plaatsen, waarbij burgers worden gedood. Volgens Oekraïne zouden meer dan 5.000 Russische soldaten zijn gedood. Talkshows van de Russische televisie beschrijven deze video’s en berichten over Russische soldaten die zijn gedood echter als ‘nep’.

Aanvankelijk volgden de Russische nieuwszenders Vladimir Poetin’s voorbeeld door de oorlog een “speciale operatie in de Donbas” te noemen. Na verloop van tijd begonnen sommige door de staat gerunde kanalen echter verwijzingen naar oorlog te gebruiken.

Het Russische parlementslid Boris Chernyshev zei: “Er is een enorme golf van informatie. Mensen laten vervalsingen zien, ze laten zien wat naar verluidt onze dode soldaten zijn.

Dat alles moet gestopt worden.” ‘Mythbusting’ is een van de aanpassingen die propaganda-shows moesten doorvoeren. Dit werd gedaan als bewijs van een toenemende verwoesting in steden als Charkov en Kiev en maakte dit extreem moeilijk. In verschillende TV-debatprogramma’s zijn gasten openlijk gaan spreken over de wens van de regering om Kiev over te nemen. “Het is slechts een kwestie van tijd voordat ze zich overgeven of ze worden vernietigd”, zei Igor Korotchenko, een havikachtige militaire journalist. “De val van Kiev is een kwestie van de komende drie, vier, vijf dagen, ik weet het niet precies”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen beweren rapporten dat Poetin van plan is om Victor Janoekovitsj uit te roepen tot de volgende president van Oekraïne, zelfs nadat president Zelensky heeft gezworen te blijven vechten tegen Rusland. Voormalig president Viktor Janoekovitsj kwam aan de macht in 2010, maar werd afgezet nadat gewelddadige protesten het land troffen in 2014. De demonstraties tegen de voormalige president braken uit nadat hij weigerde een handelsovereenkomst met de Europese Unie (EU) te ondertekenen omdat hij nauwere banden met Rusland zocht.

Hij was ook premier van het land van 2006 tot 2007 en voor een korte periode voor 2005.

Hij was ook gouverneur van Donetsk Oblast in Oost-Oekraïne van 1997 tot 2002.

53 REACTIES

 1. Euhhh, ik kan hier geen touw aan vastknopen.
  Lijkt wel een vage goegel-translate van eoa artikel ofzo..?
  Ik denk wel 3 letters te missen ergens, nl. des(informatie)

  • Ja, maar het is ook complete chaos hé, Joep. Niemand snapt het meer.

   De vraag is, wil je het snappen? Ik wil slechts dat de boel bekoeld.

 2. Zo doe je dat. Als media iets berichten wat je als Poetin niet bevalt dat sluit je toch die media. Ik ben alleen benieuwd hoe Poetin de aantallen doden aan hun familie gaat verklaren als de oorlog (oh sorry, vredesmissie) voorbij is.
  En ik weet zeker dat Janoekovitsj internationaal door niemand zal worden erkend als president van Oekraïne. Daar gaan de Oekraïners over en niet Poetin.

  • En zo doe je dat als EU dan ook.
   Als de media iets berichten wat je als EU niet bevalt, dan sluit je die media af.
   Was je dat alweer vergeten Winston. Ze doen hier exact hetzelfde.
   Tot zover het recht op vrije nieuws hier. De EU zal wel even bepalen wat jij wel en niet mag zien.
   En is er dan iemand die ooit heeft kunnen kiezen voor dat EU.

   • Het eerste slachtoffer van een oorlog is de waarheid. En dat geldt voor beide zijden.
    Ik twijfel aan alles wat ik niet kan verifiëren. En ik geloof wat me logisch lijkt.

   • Helemaal met je eens.
    Maar dan niet met een vinger wijzend naar Rusland omdat ze media blokkeren als ze hier hetzelfde doen.
    Om het te verifiëren moet je het toch eerst kunnen lezen of zien.
    En dat zullen de zelfbenoemde baasjes hier wel even voor jou bepalen dat dat niet meer nodig is.
    Hier hebben ze alvast bepaald voor jou wat de waarheid is.

  • Overigens, onze eigen politici vertrouw ik ook voor geen meter. Ik ben bang dat deze situatie zal worden gebruikt doir politici om ons verder te beroven.
   Maar dat staat los van de oorlogsmisdadiger Poetin, die niet de enige is.

   • En het verandert ook niets aan mijn mening dat Poetin de enige oorzaak is van deze achterbakse overval op Oekraïne.

   • Weer eentje die van alles roept en NIET weet waar ie over l*lt…
    Als we het over oorlogsmisdadigers moeten hebben hoeft je het internet niet op, kijk even in den haag daar lopen er zat rond, of ben je al vergeten hoeveel slachtoffers zij al gemaakt hebben de afgelopen deccenia ?

    Lekker buitenlanders spreekwoordelijk aan de galg hangen, lekker bashen met de info die op het net word weergegeven( wat allemaal gecontrolleerd word), en u vertrouwt dit nog met uw oogjes dicht ?

    Dit getuigt dus de achterlijkheid van de gemiddelde nederlander.
    Blijf lekker je leven vergallen met dit soort onderzoek, de conclusies zijn DUIDELIJK, ALLANG!
    Op wat voor bevestiging zit je eigenlijk nog te wachten ?
    Er zijn genoeg strafbare feiten gepleegd door deze 2e kamer en consorten, laten we dat maar eerst is oplossen.

    De hypocrisie ten top dit, en als je dat zelf niet door hebt, wat ik me levendig kan voorstellen met zo’n iq, dan moet je stoppen met je paniek te verspreiden.

   • Pfff, ik vertrouw jou voor geen meter gast.
    Je doet alsof je alles wantrouwt, maar je stond wel ff vooraan om je te laten rounduppen.
    En nu sta je weer vooraan om Poetin weg te ztten in de hoek die jij graag ziet.
    Of de hoek die jouw broodheer graag ziet?

    En nee, ik heb nix met Poetin.
    Tis heel simpel: behind the scenes it’s a big small club.
    And we are all f*cked….

 3. In een interview met Robert Jensen heeft Thierry Baudet helder uitgelegd wat zijn visie op het conflict tussen Oekraïne en Rusland nu eigenlijk is. “Ik ben helemaal niet pro-Poetin,” legde de FVD-leider weten. “Ik vind hem een heel gevaarlijke vent.” Maar hij is gewoon realistisch. Als dat je al een “pro-Poetin propagandist” maakt, nou, dan zijn we wel heel diep gezakt in ons land.

  “Het enige wat ik zeg,” ging hij verder, “is dat Rusland bestaat. Het is daar. En we zijn nu bezig met in een oorlog terecht te komen. Het was helemaal niet nodig geweest.”
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/03/realistische-thierry-baudet-poetin-is-een-levensgevaarlijke-vent-ik-ben-niet-pro-poetin-maar-ik-ben-wel-realistisch/

 4. Zo kinderachtig zijn ze hier geworden.
  Maar leren haten hebben ze wel over gehouden van dat corona gezeik.
  Toen hebben ze kunnen oefenen hoe je dat het best kan aanpakken.
  Nog even en ze gaan Lada’s in de fik zetten of er Putin fan in krassen.

  Schuldigen én onschuldigen.

  Russische nieuwsmedia als RT en Sputnik censureren. In opdracht van de EU weliswaar, maar zonder énig protest over deze onaanvaardbare inbreuk op de persvrijheid.
  Russische films uitsluiten van de ‘Europese Oscars’.
  Russische atleten uitsluiten van grote sportevenementen (maar de gehandicapten niet en dan onder druk de gehandicapten toch ook weer wel).
  Russische wandelaars uitsluiten van de fucking Vierdaage van Nijmegen, tenzij ze ook een Nederlands paspoort hebben en misschien ook tenzij ze uit Pskov komen, want dat is een gemeente waarmee Nijmegen vriendschapsbanden heeft.
  Werknemers van bijvoorbeeld Lukoil-benzinestations en Holland & Barrett de WW in boycotten door daar niets meer te kopen.
  Een winkeltje in Groningen dat Russische producten verkoopt bekogelen met stenen.
  Het festivalweekend ‘De 48 uur van Tsjaikovski en Stravinsky’ in Haarlem vervangen “omdat het niet goed voelt”.
  Russen die hun kinderen hier naar school brengen uitschelden.
  https://tpo.nl/2022/03/04/briefje-van-jan-aan-mattie-en-wietze/

  • Idd, belachelijk. Russen zijn de nieuwe ongevaccineerden. Een groep die je officieel mag haten met zijn allen wat een enorme verbintenis geeft.

 5. We hebben de klassieke oorlogsretoriek nu, net als bij de 1e wereldoorlog het volk rijp werd gemaakt dat de tegenstanders boeven, criminelen en weet ik wat waren, beide partijen doen dat áltijd: de duitsers zeiden dat de fransen apen waren (vanwege de gekleurden in hun leger uit Afrika) en de fransen noemden de duitsers Hunnen, verwijzend naar Atilla de Hun. De Russen noemen nu de Oekraieners fascisten en de Oekraieners de russen communisten, wat allebei retoriek uit het verleden is. We kennen nog wel de mediaberichten over de oorlogen in Vietnam (eerst positief en toen sloeg het om in het absolute tegendeel), Irak, waarbij de berichten over hun wapenarsenaal steeds gekker werden: eerst chemische wapens, toen ‘massavernietigingswapens’, toen kérnwapens…. níets van dat alles is er gevonden.

  De inval in Oekraïne nu is absoluut fout, wat de achtergronden en het getreiter van de EU ook waren. De navo heeft er echter niets te zoeken, iedere directe confrontatie van ook maar één navo-vliegtuig of militair kan het een oorlog tussen Navo en Rusland maken en daarmee een kernoorlog, dat die te beperken zou zijn geloven alleen maar zéér naieve mensen en wellicht (tegenwoordige) politici.

  Zowel Navo als Rusland hebben nog steeds zoveel kernwapens dat ze de héle wereld een aantal malen totaal kunnen vernietigen, voor degenen in Europa die dat even vergeten zijn.

  Het westen kán dus niet veel meer doen dan ze nu doen, de rest – in media, politiek e.d. – is alleen maar ophitserij richting een volledige escalatie. Uiteindelijk zal deze oorlog zoals vrijwel iedere oorlog eindigen in onderhandelingen, die voor Oekraïne negatief zullen uitvallen, dát is de onplezierige realiteit waar we ons bij neer zullen moeten leggen. Het nu al begínnen met een voorzichtige militaire de-escalatie is het enige nuchtere, wijze en juiste dat we kunnen doen, onze sentimenten wegen niet op tegen een in de as leggen van de planeet; dat laatste zouden ook onze ‘groene’ planeetredders moeten weten….

  • Wat jij opschrijft is vrijwel iedereen zo goed als vergeten.
   En ze lijken er nogal van overtuigd te zijn dat ze Rusland wel even zullen vernietigen zonder al teveel schade op te lopen.
   Het zijn net kinderen die het hier voor het zeggen hebben en bepalen wat er wel even zal moeten gebeuren.
   Het einde gaan ze nooit meer meemaken als ze zo door gaan.

  • Die ‘planeetredders’ (zoals ene Rob Jetten) zijn zo dom dat ze alleen in CO2 kunnen denken. “Ik zou niet weten hoe je een huis kan verwarmen met kernenergie”.

   Dwazen in mijn eigen omgeving willen dat er atoombommen op Rusland worden gegooid “Dan zijn we er in een keer vanaf, zo pakken wij Putin”.

   Anderen die geyl zijn op oorlog heb ik geadviseerd om zich in Kiev als vrijwilliger voor het front te melden. Maar dan krabbelen ze terug “Daar betaal ik al belasting voor”.

   Wat mij betreft, geef al die idioten een boostershot (weet u nog, corona?) of 5 en dan hopen dat het spul snel z’n werk doet. De wereld kan er alleen maar op vooruit gaan.

 6. @Bert 04-03-22 at 10:51

  De BTW op alle energie is 21% en die wordt ook nog eens berekend over de energieprijs plus de energiebelastingen. Aangezien die procentueel is, gaat de BTW omhoog als de energieprijs omhoog gaat; kortom de staat incasseert extra door de oorlog. Dit is roof op burgers.
  Een voorstel van de PVV om de BTW tijdelijk op 0 te zetten, gaat het niet halen. Hoezo is de Regering er om de belangen van Nederlanders te behartigen? Echt niet!
  Dus waarom zouden wij ons nog iets aan onze overheid gelegen laten liggen?

  • Ik schrijf toch ook dat je ze nog eens een extra poot uitdraaien en van die oorlog profiteren.
   Eigenlijk komt het ze uitstekend uit zo.

 7. Sacrifice

  Flipper

  Can’t you hear the war cry?
  It’s time to enlist
  The people speak as one
  The cattle, the crowd
  Those too afraid to live
  Demand a sacrifice
  A sacrifice

  Cant you smell their stinking breath
  Listen to them
  Wheezing and gasping and
  Chanting their slogans
  The grave diggers song
  Demand a sacrifice
  A sacrifice

  Can’t you smeel the fresh blood
  Steaming into the soil
  As our patriots
  Fathers and mothers and lovers
  Admire the military style

  Praising God and the state
  Crying tears of pride
  For the sons and lovers
  For all the fools slaughteres
  For the maimed, the dying
  And the dead
  So the nation will live
  So the people will remain as cattle
  Demand a sacrifice

  A sacrifice

 8. invasie of oorlog wat is het nou, durf het eens te zeggen en op te schrijven.
  zolang we het een invasie noemen nemen wij onszelf niet serieus en zijn bang voor de gevolgen.
  oorlog=geen wet

  • Alle Amerikaanse militaire operaties in Libië, Syrië etc zijn interventies, van de Russen zijn het invasies volgens de koppen van de NYT.

 9. @Een echte patriot 04-03-22 at 11:16

  Dat l*llen als eek kip zonder kop laat ik met een gerust hart aan jou over. Daar heb jij veel meer talent voor!
  Poetin is een oorlogscrimineel, daar blijf ik bij.

 10. Ik vind het onacceptabel dat de NAVO zich zo afzijdig houdt. De 3e wereldoorlog is al aan de gang sinds Poetin Oekraïne binnenviel. Laten we niet de schijn ophouden dat we Oekraïne helpen. Oekraine is collateral damage.
  Laat de NAVO Rusland aanpakken. De tijd van praten is voorbij. Het enige dat Poetin respecteert is een keiharde tegenreactie.

  • Ik begrijp niet wat jij nog hier in Nederland doet.
   Je hebt zoveel praatjes dat ik inmiddels wel verwacht had dat je die kant was opgegaan om ze te helpen.
   Of je aan te melden in het leger hier, zo als vele blijkbaar ineens gedaan hebben.
   Je huis vol gedouwd met zielige Oekraïners om ze een veilig onderkomen aan te bieden.
   Of blijf je hier alleen om de boel verder op te stoken.
   Je zit er nogal op te wachten op die derde wereld oorlog.
   Als je zoveel praatjes hebt, dan moet je daar ook consequenties aan verbinden.
   Anders lijkt het nergens op en zijn het niet meer dan stoere babbeltjes achter je toetsenbord.
   Maar ik vermoed het laatste. Laat andere het maar weer opknappen.

   • Daar ga jij niet over. Ik heb dezelfde rechten om mijn mening te geven als jij.

   • Als ik zoveel praatjes had, dan ga ik voor de gevolgen die dat met zich meebrengt.
    Anders zou ik mezelf een laffe hond vinden.

  • Wanneer ben je jarig Winston?
   Krijg je van mij een heerlijke fles met uitstekende Russische wodka.
   Daar ben je wel aan toe begin ik zo te geloven.
   Die heb je inmiddels wel verdient.

   • Leer eens Nederlands te schijven zonder spellingfouten. Anders kom je zo dom over

   • Heb ik weer ergens een T vermeld waar een D moet staan.
    Volgens mij valt het wel mee. kom vertel het eens.
    Als we toch gaan letter neuken omdat je geen gelijk krijgt van mij.
    Maar daar heb jij geen last van als volmaakt mens, dat begrijp ik ook wel.
    Niet leuk hé, als je geen gelijk krijgt. Ik heb medelijden met je gezin.
    Maar dat zie je wel vaker dan, dat ze ineens heel kinderachtig gaan reageren door te zeuren over een lettertje.

  • “Laat de NAVO Rusland aanpakken. De tijd van praten is voorbij. Het enige dat Poetin respecteert is een keiharde tegenreactie.”

   Ongelofelijk wat ik daar lees, het tótale nihilisme, maar dat letterlijk tot op de verschroeide grond.
   Zelfs in de koude oorlog toen partijen ideologisch lijnrecht tegenover elkaar stonden was er meer inzicht in wat zulke praat kan leveren. Het zou toen waarschijnlijk als oorlogsophitsing veroordeelt zijn, maar dat hoefde toen niet, want mensen zeiden dit niet en praten niet zo als een kip zonder kop. Alle grote Europese leiders toen, van Franse Presidenten tot Duitse Bondskanseliers, d’Estaing, Mitterand, Sarkozy, Schmidt, Schröder, Kohl; hoe hard ze soms ook konden praten, oproepen tot ‘aanpakken van Rusland’ heeft géén van hen óóit gedaan.

   Ik ben ook voorstander van zware sancties en veroordelingen, maar dat is állemaal al aan het gebeuren.
   Die ‘keiharde tegenreactie van de Navo’ zou betekenen dat Navo-militairen tegen Russische militairen gaan vechten, hoe je het ook draait of mooipraat of eufemistisch ook zou gaan ‘labelen’ betekent dit dat de meest vernietigende militaire blokken ooit, inclusief hun kernarsenaal in oorlog komen, met de zeer waarschijnlijke volledige escalatie die daarvan komt.

   Voor die die het maar even in het heetst van hun woede vergeten zijn: Rusland is géén Irak of Afghanistan of Vietnam waar je zo maar even bommen op kunt gaan gooien. De uitkomst zal zijn het verlies van álle partijen, een groot deel van de aarde en zo wie heel Europa dat dan in de as zal liggen: kernwapens zullen als eerste vallen op Brussel, Berlijn, Amsterdam, Rotterdam(haven) en luchtmachtbasis in Nederland en België met mogelijk kernraketten.

  • Je hebt geen idee wat er werkelijk speelt.
   95% van wat de media laat zien is ronduit gelogen.
   Het is niet half zo erg als ze je willen laten geloven.
   De EU en US gooien doorlopend olie op het vuur als het dreigt te de-escaleren.
   Zegt van der Leyen bijvoorbeeld dat de Ukraine nu klaar is om bij de EU te komen.
   Dat is een regelrechte provocatie richting Rusland.

 11. Ratio. ik heb je al eerder gevraagd mijn gegevens weg te halen vaan deze site. Ik vraag je nu om Mij een ban te geven. Ik verdraag idioten als Bert e.a. niet meer.

  • Je hoeft alleen maar niet te reageren.
   Of heb je jezelf niet meer onder controle.

  • Je bent ook net zo’n stoer schreeuwerig kereltje op een schoolplein die hard om zich heen roept, hou me tegen want ik sloop ‘m.
   En uiteindelijk gebeurt er niks en blijft het bij een hoop geschreeuw.

   Weet waar je aan begonnen bent……………………………….

  • Het gedachtegoed van een autoritair denkende: het zélfs niet kunnen verdrágen van mensen die anders denken.

  • Ik moet zeggen dat het mij verbaast dergelijke oorlogsretoriek te lezen op een libertarische site. De boosheid en het fanatisme ook, wat van je comments afschuimt. Weet jij niet dat er altijd een geschiedenis is voordat iemand een ander de oorlog verklaart? Weet jij niet dat oorlogen nimmer een kwestie zijn van goed tegen slecht? Hoe kun je de vaker genoemde campagnes van het westen in Afghanistan, Irak, Libie en wat al niet meer, wegwuiven, maar schuimbekkend om grootschalige oorlog roepen als Rusland hetzelfde doet, nota bene in hun eigen geopolitieke achtertuin. Zie jij zelf niet hoe je met twee maten meet?

   • Ik krijg heimwee naar een president die beslist geen watje was, de Russen flink de les las, maar wél de grote accoorden van Rejkjavik wist te bereiken over het stoppen van de nucleaire bewapeningswedloop. De koers die nu met al dat geschreeuw in de media door het Westen ingeslagen wordt is een hernieuwde nucleaire bewapeningswedloop, koude oorlog en zaaien van angst.

    REAGAN’S LIBERTARISCHE CONSERVATISME

    https://youtu.be/bYwQxvFAIJY

 12. Ja Youp het is inderdaad schokkend om te lezen. In vroegere oorlogen die ik nog op het nieuws e.d. gezien heb zag je steeds demonstraties, acties en dingen geschreven tégen oorlogsgeweld, tégen nucleaire vernietiging, vóór menselijkheid, nu lijken er bijna alleen nog oorlogshitsers te zijn: in Nederland, vanuit EU-Brussel, in Duitsland ook héél erg, vredesdemonstranten nergens te bekennen. De oorlogen tegen Irak, de oorlogen in Servië, Bosnië, Kosovo…. nauwelijks aandacht vergeleken met nu. De zéér vuile oorlog die Saoedi Arabië al jaren voert in Jemen komt niet in het nieuws, in 2020 waren er 56 oorlogen in de wereld en waar was de verontwaardiging toen? De inname van écht westers democratisch Hongkong door de Chinese communistische dictators komt nauwelijks in het nieuws, de zeer grote waarschijnlijkheid dat die zelfde dictators binnen niet ál te lange tijd écht westers democratisch Taiwan met geweld binnenvallen komt nauwelijks in het nieuws en áls dat laatste gebeurd zal wel de praat worden dat we moeten oppassen voor een conflict met China want ze hebben kernwapens………….
  Maar Winston gaf eerder aan op deze site dat hij een oud-officier is. Wat soldaten sinds de 1e wereldoorlog weten is dat zij op het slagveld sterven en officieren boven de rang van luitenant in bed.

  Voor de zichzelf warlords vindende figuren, lees onderstaand artikel nog maar eens goed en als je dan nog wil dat de Navo moet ingrijpen zou ik toch maar eens een psycholoog opzoeken, je hebt dan een geremde agressiestoornis of zoiets:

  This is exactly how a nuclear war would kill you:
  https://www.vox.com/future-perfect/2018/10/19/17873822/nuclear-war-weapons-bombs-how-kill

  • Ja, het doet mij denken aan de processen van mass formation, zoals beschreven door Mattias de Smet. Mensen, vooropgesteld dat ze aan de voorwaarden voldoen, worden in een soort hypnose gebracht waarna elke vorm van redelijkheid wegvalt. Sterker nog, hoe onredelijker, hoe sterker de band met de nieuwe groep waar de persoon is toegetreden. We hebben het gezien met covid. En we zien het nu weer.

 13. Ik weet nog hoe van Baalen en Verhofstadt op het Maidanplein het Ukrainse volk stonden op te zwepen tegen Rusland.
  Toen begon voor mij deze oorlog al.

 14. ‘De psychologie der massa’ van Le Bon, al ruim 120 jaar geleden beschreven hoe dat werkt, we zagen het bij covid en nu meteen erna nú weer met een van de zovele oorlogen; de oorlogen in voormalig Joegoslavië, de laatste keer dat ik keek lag dat óók in Europa en een stuk dichterbij dan Oekraïne, én er waren Nederlandse jongens bij betrokken, maar dat was toen één van de nieuwsberichten, dus de massa werd minder opgezweept. Wat me opvalt is dat zó ontzettend weinig mensen dit in de gaten hebben, hoe gemakkelijk mensen woedend en angstig worden (labiliteits-kenmerken trouwens) en hoe weinig zelfrefectie er nog is in het ‘Westen’ en dat nu al ingaande het dérde jaar (eerst corona begin 2020 en nu Oekraïne).
  Mensen lijken niet meer voor rede vatbaar, dé kenmerken van ‘de massa’ bij Le Bon: massa-hysterisch gedrag, zélfs tot óp het niveau van politici, en dat is precies wat we zien.

 15. In Opiniez stond een erg goed en zeer treffend stuk over hoe de ‘snowflakes’, sneeuwvlokjes, het debat beheersen, sneeuwvlokjes hebben de eigenschap bij de eerste zonnestraal te smelten, tot er weer een nieuwe snowflake neerdaalt, een nieuwe emotie: díe mensen zitten zo in een rollercoaster van heftige emoties die van de ene naar de andere emotie gaat, de ‘sluiers van Mara’….

  “Nu zijn er altijd wel onvolwassen drammers die niet na durven te denken, maar het lijkt wel alsof het er nog nooit zoveel waren. Mensen die hun eigen gevoel centraal stellen – ook wel snowflakes genoemd – willen niet onzeker zijn, niet twijfelen, niet over hun overtuigingen na hoeven denken. Ze willen een een veilige ruimte. De woordspelletjes hieromheen spelen een grote rol. Een onwelkome mening heet ‘agressie’ en het debat zelf is dan ‘kwetsend’. De onwil om na te denken wordt ‘het recht op veiligheid’. Degene die anders denkt en dus de ‘agressie’ pleegt en ‘onveiligheid’ veroorzaakt, wordt een bedreiger.”

  Ook in de Oekraïnecrisis is debat beter dan censuur, laat verschillende meningen aan bod komen
  https://opiniez.com/2022/03/06/ook-in-de-oekrainecrisis-is-debat-beter-dan-censuur/maaikevancharante

Comments are closed.