Het wereldwijde verzet tegen de uitrol van 5G is al jaren aan de gang en dit heeft de implementatie op sommige locaties vertraagd en/of gestopt. De 5G-oppositie is er vanwege luchtvaartveiligheidsrisico’s, cyberbeveiligingsrisico’s, milieurisico’s, gezondheidsrisico’s, privacyrisico’s, risico’s van weersvoorspelling door satellietinterferentie en interferentierisico’s voor nutsinfrastructuur. Sommige onderzoekers hebben ook beweerd dat 5G-activering mogelijk bijdraagt aan COVID-19-infecties. Natuurlijk zeggen anderen en belanghebbenen van niet. Desalniettemin zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan 5G-blootstelling, evenals blootstelling aan 4G en andere bronnen van draadloze Wi-Fi-straling en elektromagnetische velden (ook bekend als “Electrosmog”).

Studies hebben ook aangetoond dat 4G-service nog steeds beter, sneller en betrouwbaarder is dan 5G. Er zijn talloze meldingen geweest dat 5G de batterijen ook erg snel uitput. Onlangs vestigde een andere techschrijver van MacWorld de aandacht op deze problemen.

Je herinnert je 5G, toch? Het is dat icoontje op je telefoon dat nauwelijks opvalt behalve het legen van je batterij zonder goede reden. Iets meer dan een jaar geleden meldde The Verge over de 5G-situatie het volgende: ‘ … wat we nu hebben is wijdverbreid 5G dat min of meer dezelfde snelheid heeft als (of zelfs langzamer is dan) 4G en supersnelle mmWave 5G in sommige delen van enkele grote steden met een zeer beperkt bereik. Een jaar later is het niet veel beter.

Tim Bray heeft onlangs wat anekdotisch bewijs verzameld over de reacties van mensen op 5G en het is een symfonie in de toonsoort van middelmatig. Zijn conclusie: Het is heel goed mogelijk dat we over tien jaar in de achteruitkijkspiegel kijken en zeggen: “[5G] was een goede investering.” Ik zou er niet op gokken, maar het is mogelijk. De bescheiden en beperkte verbeteringen van 5G zijn misschien prima, maar zoals The Wall Street Journal meldde, verbruikt 5G ook je batterij alsof het bitcoin op je telefoon op de achtergrond mijnt. En dat doet het waarschijnlijk helaas niet echt…

Hoe dan ook, 5G lijkt voordelen te bieden voor een beperkt aantal klanten en je kunt echt geweldige snelheden halen als je verbinding kunt maken met mmWave, wat zeldzaam is, maar dit is niet wat ons werd beloofd toen experts huilden dat Apple gedoemd was omdat het niet als eerste een 5G-telefoon kon leveren. Laten we teruggaan naar 2018 toen ons werd verteld dat 5G “een game-changer” en “the real deal” was en dat Apple “aanzienlijk achterop was geraakt”. Ja, Apple liep “achter zijn rivalen” die nu “de kans zouden hebben om te bepalen hoe de toekomst van telefoons eruit zal zien”.

Drie en een half jaar later zijn we die voorspellingen helemaal vergeten  En 5G is een vage verbetering.  Sinds 2017 vragen artsen en wetenschappers om 5G-moratoria op aarde en in de ruimte en de meerderheid van de wetenschappers is tegen invoering. Sinds 2018 zijn er meldingen van mensen en dieren die symptomen en ziektes ervaren na activering.  In 2019 legden telecommanagers op een congres getuigenis af dat ze GEEN wetenschappelijk bewijs hadden dat 5G veilig is. In 2021 oordeelde een federale rechtbank in het voordeel van organisaties en indieners die de Federal Communications Commission (FCC) aanklaagden wegens het NIET adequaat beschermen van Amerikanen tegen blootstelling aan draadloze straling (inclusief 5G). Niettemin blijven voorstanders – waaronder het Amerikaanse ministerie van Defensie – het promoten. Aargh!

Bron: Activist Post 

 

22 REACTIES

 1. Als ze 5G willen implementeren, dan moeten ze praktisch op elke straathoek een antenne neerzetten,
  want het bereik is zeer beperkt.
  Hoe hoger de frequentie is die je gebruikt, hoe minder het bereik is.
  Ook richt de antenne zich direct op jouw telefoon, en dus op je zelf.
  In tegenstelling tot 4G en 3 G enz.
  Men zegt dat er grafeenoxide in de ‘vaccins’ zit, en dat dit reageert op 5G.
  Ook zouden we nu om een of andere reden nog geen echt 5G gebruiken.
  Bron: Braxman op JoeTjoep.
  Ik ben tegen 5G, en als ik ooit een nieuwe telefoon koop zorg ik ervoor dat deze geen 5G gebruikt.
  4G voldoet prima.
  Ik hoef een app niet in 2 seconden te downloaden in plaats van 5.

 2. Ik las ergens dat 5G geproduceerd wordt door het Chinese Huawei. We hebben het dus over één grote spionagebak.

  Zelf werk ik op een Dell desktop computer met Windows 10 en Office via een vaste kabelverbinding. Ik wil in de toekomst van Microsoft af. Het moet allemaal vervangen worden door non-spionage soft- en hardware, en eventueel een VPN.

  Wil de overheid echt ieder bitje en byteje van mij weten dan overweeg ik de computer uitsluitend nog zakelijk te gebruiken. Een smartphone gebruik ik niet, uitsluitend https://www.nokia.com/phones/nl_nl/feature-phones . Uiteindelijk zal alle informatie die ze van je hebben tegen je gebruikt worden.

  Een VPN lijkt uitkomst te bieden, maar wie garandeert mij dat VPN’s niet gewoon een honeypot zijn van de overheid?

  De overheid gebruikt je gegevens om via AI een profiel van je te maken. Aan de hand van dat profiel kun je zomaar uit je woning gesleept worden, van de fiets getrokken, enz. En in de cel gesmeten. Alle gegevens die de overheid omtrent jou verzamelt gaat in de handen van criminelen komen. Eigenlijk zou je dus direct moeten kappen met de verbinding via internet en heel terughoudend zijn met gevoelige informatie, want bij de overheid is het aantoonbaar niet in goede handen.

  • Ik kijk ook al met enige verbazing naar de zakelijke wifi- en IT-netwerk apparatuur van TP-Link. TP-Link is ook 100% CCP-Chinees. Deze apparaten worden tegen belachelijk lage prijzen aangeboden en is “heel makklijk te beheren via de cloud”. Ik vraag mij af waarom. Zit er spionage-software in of is het gewoon troep? IT-bedrijven kwamen ermee aanzetten. Vergelijkbare kwaliteit (volgens TP-Link) van andere merken kost veel meer.

   • Noem eens een merk die meer kost dan iets van TP-link.
    Ik heb er vrij veel van in huis en is volgens mij 1 van de betere merken.
    Bevalt en werkt uitstekend. En ik oriënteer mij altijd vrij ruim in dergelijke spullen.
    En trouwens, alles komt uit China. Ook een Apple pc of smartfoon is Chinees.
    Zelfs een Vespa scooter komt tegenwoordig uit China.
    Het enige wat hier niet uit China komt in mijn huis is mijn Zippo.

   • “Meer kost”? Genoeg merken in de zakelijke markt. Cisco is ‘arguably’ de duurste. Met daarna merken als HP/HPE of Fortinet. Goedkoper zijn DrayTek, Netgear of Ubiquiti. En dat is maar een kleine greep uit het aanbod.

   • Zoek eens uit waar HP/HPE of Fortinet wordt geproduceerd?
    Ik zet er een krat bier op dat het ook uit China komt, misschien nog wel in dezelfde hal als TP-link.
    En het staat er altijd op vermeld.
    Het ontwerp zou wel uit b.v. de VS kunnen komen.
    Dat gebeurt wel regelmatig maar zegt verder nog weinig over het product.

   • Zippo, loopt die nog steeds op benzine? Ooit had ik er eentje. De meeste hardware komt uit China maar de software en ‘firmware’ niet altijd.

   • Een Zippo werkt nog steeds op benzine.
    Ze bestaan wel in een gas uitvoering.

    Mijn smartfoon is b.v. een Motorola.
    1 van de oudste en bekendste merken uit de VS van telecom dingetjes.
    Zowat de uitvinders van draagbare telefoons.
    Komt ook keurig allemaal uit China.

    Of b.v een Epiphone gitaar. Daar is Les Paul nog begonnen met zijn gitaar ontwerp.
    Komt ook allemaal China. Zelfs Gibson gitaren komen daar vandaan.

 3. Nieuw op Rosoboron, export van Russische defensie producten: een kastje om de aanwezige telefoons in op te bergen tijdens besprekingen die niet afgeluisterd mogen worden.

  https://www.youtube.com/watch?v=84Q0a3mb5uw

  Je hoeft niet meteen zo’n kastje te bestellen maar laat iedereen zich bewust zijn dat afluisteren via je telefoon mogelijk is. Volgen doen ze je sowieso, plus AI om in kaart te brengen wat voor een persoon je bent.

   • Maar dan gaat er geen lampje knipperen als je telefoon gaat, en sommige mensen moeten bereikbaar blijven. Verder geeft zo’n kastje dat gekocht is via Rosoboron export een bepaald signaal af.

   • Het gesprek opnemen met je telefoon wordt niet geblokkeerd door een kooi van Faraday, het Rosoboron-kastje doet dat wel.

 4. Voor hen die Alex – aka conspiracy music guru – niet kennen:

  No Amount of Evidence (will ever persuade an idiot) – Conspiracy Music Guru
  https://www.youtube.com/watch?v=PKYN3-GB7y0

  Is idd onmogelijk idioten te overtuigen van de gevaren van EMF. Helemaal wanneer het prikschapen betreft. Die zijn in het geheel niet – meer – instaat nog voor zichzelf te natedenken..

   • Compleet LUL-verhaal imo.

    Domweg omdat men nog – steeds – uitgaat vh bestaan van eoa virus.
    Tot op heden is er bij mijn weten nog geen één virus geisoleerd. Dit laatste biervirus ook niet.

    ‘Virussen’ maken deel uit van de celstofwisseling en ontstaan tijdens schoonmaak / ontgiften van het lichaam. Dat gebeurt feitelijk jarlijks en daar komt ook je griep vandaan. Als je gezondheid niet al te goed is ben hier meer ‘vatbaar’ voor.

    Virologie is imo een PSEUDO-wetenschap gebasserd op leugens en aannames.

   • Wat ik interessant vond aan het verhaal is dat de prikschapen meer vatbaar zijn, dankzij de spuitjes, voor nieuwe varianten van de ziekte.

 5. Er moeten haast onmogelijk veel 5G toegangspunten komen wil dit enigzins dekkend zijn. Dit is zeer kostbaar en tegen de tijd dat een beetje werkt zitten we alweer bij 6G of 7G en moet het spul vervangen worden.

  Misschien is het binnenkort wel obsolete en zijn wij 24-7 verbonden met satellieten ala Starlink.

 6. Dat mobieltjes schadelijk kunnen zijn voor gezondheid hoor ik al sinds begin jaren negentig toen ik een koelkast mee moest sjouwen met max 8 uur battery time.

  tot nu toe lijkt her allemaal wel mee te vallen. ik hoor het graag als de tumoren op springen staan, dan ga ik wat phone producenten shorten. misschien als er een vaccin tegen is dat het dan wel echt een gevaar blijkt.

  is 5G fundamenteel anders? zou kunnen, ben maar domme chemicus. sommige frequenties zijn schadelijker dan andere ais ik me goed herinner.

  de CEO van Qualcomm (totaal niet objectief natuurlijk). zegt dat de energie die uitgestraald wordt door de zendmast en de telefoon juist afneemt met 5G: https://youtu.be/KMgPxVnKLSk?t=866

  moeilijk te rijmen met het extra energieverbruik. vraag me af hoe dat dan komt , misschien omdat de zendmasten nog te wijd verspreid zijn en de phone extra moet werken om connectie te houden? de verklaring van Samsung lijkt daar naar te wijzen: https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01201462/

  en als dat waar is, dan is er nog de vraag of energie meer bepalend is dan de frequentie qua schadelijkheid. geen idee, way above my pay grade. ik denk dat ik het advies van dr Fauci maar ga volgen in deze. die is immers the science: https://www.youtube.com/watch?v=RIVCAH-Tdy4&ab_channel=dulmater

  • Onschuldig dus. (reacties van overheden en schade door vaccins buiten beschouwing latende)

Comments are closed.