De selectieve verontwaardiging over het Russische optreden is schokkend. De video laat zien dat er tal van andere landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten. Als we consequent zijn en die ook boycotten zitten we weer in de middeleeuwen.

In hoeverre zijn de Verenigde Staten een schurkenstaat? Met de honderdduizenden en miljoenen doden die hun ingrijpen de afgelopen decennia in het Midden Oosten vergde? Is de bodycount van militaire operaties van de Verenigde Staten niet vele malen hoger dan die van Rusland?

In hoeverre is Nederland een schurkenstaat? We zien het als rechtvaardig om rijke Russen te straffen voor de daden van hun regering. Zo van, je bent een rijke Rus, zonder proces nemen we je bezittingen in beslag en we zien wel of we je boten, onroerend goed en banktegoeden weer vrijgeven…. Dit heeft niets met recht te maken maar geen enkele MSM waagt het ook maar deze vraag te stellen. Hoe diep is dit landje afgegleden.

17 REACTIES

 1. Noem mij een staat die niet ongevraagd bezittingen van haar onderdanen confisqueert. De vorm is nu ineens anders, en het betref nu een duidelijk aanwijsbare groep. De term “schurkenstaat” lijkt daarom op een tautologie: een staat heeft per definitie schurkenstreken.

  Geen zaken doen met schurken is wat we agorisme noemen. Bij een overheid is het de kunst om in je verzet tegen cq omzeilen van zijn streken geen negatieve aandacht te trekken. Onder de radar blijven en op legale zoveel mogelijk vrijheden proberen te behouden. Er is gelukkig meer mogelijk dan je denkt.

   • Welk agorisme-project bedoel je precies? 🙂
    De liberty-library: de honderden boeken uit de mises- en LP-erfenis staan in de cloud. Link en contactgegevens bibliothecaris via: https://stemlp.nl/desinformatie-moet-verboden-worden/
    het Hanzedorp: een dorp in NL met als grondslag het NAP principe, website is in de maak. Soortgelijk project in Spanje: freecommune.org
    Agorisme-wiki (alleen voor LP-leden) staat even stil. Ze valt onder de vlag van de LP en wacht op een digitale verhuizing.

   • Dankje

    hou ons op de hoogte, over de site van dat Hanzedorp

   • Doe je eraan mee?
    Een contact staat in elke uitgave van Libertair Perspectief

   • Kameraad

    Ja, het punt was dus een beetje. Ik mailde iemand van de LP, over het agorisme project. Maar ik stuurde hem per ongeluk een mal filmpje, dat ik eigenlijk naar een vriend wilde sturen

    En nu denken ze dat ik een trol ben, denk ik

    oeps !

    hehehe

 2. Het heeft een hoog PR-gehalte. Zo van “Ha ha, we pakken de jachten en villa’s van de rijke stinkerds”.
  Pak dan ook maar de jachten en villa’s van die ene stinkfamilie in Den Haag af. De familie wiens criminele reilen en zeilen zwaar taboe is hier.

  Overigens gaat het bij de jachten en villa’s over dezelfde buitenlandse ‘stinkerds’ waarvoor ze jarenlang de rode loper uitrolden als deze trustkantoortjes kwamen openen. Zo’n hokkie van 20 m2 met een kamerplant er in. Het schijnt zelfs dat de belastingdienst ze zelfs subsidie geeft als zij buitenlandse schulden aftrekken van hun ‘ruling’ hier. Miljoenen aan subsidie.

  • En Merkel zou een een dochter zijn van een ingevroren zaadje van Hitler.
   Zo lust ik er nog wel een paar.
   Alles is mogelijk, maar bewijzen heeft niemand.

 3. @Bert

  Ook dat van Merkel is aannemelijk.
  Bewijzen gaat moeilijk, het is eerder (ver)zoeken naar een verklaring waarom zoveel talentloos volk op belangrijke bestuurlijke plekken terechtkomen. Er lijkt iets te zijn wat voorbij talent gaat genetische banden zouden best wel eens de reden kunnen, maar dat is pure speculatie.

  Agiterende en speculerende reacties vallen bij weinigen in de smaak, ‘k weet het.

  • Ik heb ook wel eens gelezen en foto’s gezien dat ze mekaar allemaal schijnen te kennen van dezelfde school.
   Zo zou Merkel in dezelfde klas gezeten hebben bij May ( een vorige president van Engeland)
   Dus blijkbaar hebben ze vrijwel allemaal op dezelfde school of opleiding gezeten waar ze als klein kind voor geselecteerd voor worden en hoe hun toekomst er dus uit gaat zien, waar en voor welke functie.
   Het is inderdaad allemaal mogelijk. Niets is uit te sluiten.
   Ik weet het niet, of dit allemaal klopt en of dit waar is.

   • Uiteindelijk zaten ze allemaal op de “Joris Demmink School voor Openbaar Onderwijs.”

    Maar zonder gekheid. Ze zitten wel degelijk in ‘klasjes’ bij het World Economic Forum, in Washington ergens en op andere plekken. Waar ze precies leren hoe het moet volgens de Geheime Meesters van de planeet. En dan geloof ik niet eens in wereldomvattende complotten…

 4. Je valt binnen Amerikaanse hegemonie. NL is gewoon een soort Amerikaanse staat. Doet wat Amerika zegt. Dit zou ‘cynisch’ zijn, maar het is gewoon een objectief feit. Als je ‘gematigd’ wilt zijn en ‘niet extreem’ zal je pro Amerika zijn en zal je allemaal onderwerpen verzwijgen.

  Nederlanders zullen ook een soort ‘het doel heiligt de middelen’ aanhalen. Amerika is zó goed, dat ze halve volksstammen mogen uitroeien, om maar dominant te blijven. Een utilitaristische instelling. Dan zien we hoe gevaarlijk deze ethische stroming kan zijn.

  Nazi’s en Stalinisten deden hetzelfde. Ons imperium is zó belangrijk voor ‘de mensheid’ dat een paar genocides niet zo erg zijn, als het voor de goede zaak is. Mensen zijn dingen en het doel is het bestendigen van hegemoniale macht van een imperium.

  Je zegt, de MSM berichten niet over gruweldaden van Amerika? Nee, uiteraard niet. Dat is nou eenmaal zo. Je kan er niet zoveel aan doen. Behalve dan alternatieve media opzetten.

 5. In politieke zin bestaat Nederland eigenlijk al niet meer. Het overgrote deel van alle wetgeving komt uit Brussel, niet uit Den Haag, en de EU is uiteraard volledig gecommitteerd aan de Atlantische samenwerking, net als Nederland trouwens. De facto betekent dit dat je Amerikaans beleid volgt, wat opmerkelijk is omdat het Amerikaanse buitenlandse beleid, afgekeken van de Britten, wordt gedomineerd door de gedachte dat groter Duitsland (daar hoort NL ook bij) en groter Rusland niet bij elkaar mogen komen. Dat is een afgeleide van de Heartland theorie van Halford Mackinder. Indien groter Duitsland en groter Rusland wel bij elkaar komen heb je economische kracht + haast onbeperkte grondstoffen waarna militaire macht snel zal volgen en eerst het VK, nu de VS, niet langer op de top van de apenrots zullen zitten. Vanuit West-Europees geopolitiek perspectief moet je natuurlijk wel meer samenwerken met Rusland. Ik meen ook dat Poetin dingen gezegd heeft die daarop duiden. Uitspraken als: wat goed is voor de VS is niet noodzakelijkerwijs goed voor de EU. Maar goed, we weten wat we van onze politieke leiders kunnen verwachten. Ze zullen er wel niet armer van worden zodat ze op tijd kunnen verhuizen als hier de te verwachten en geplande ellende uitbarst. Sommigen interpreteren Spengler zodanig dat een heerser uit het oosten (wie zou dat zijn) West-Europa komt ‘bevrijden’. Die zal na een tijdje als te bars en te hard worden ervaren waarna er iets van een normalisatie optreedt. Dit alles geheel analoog aan de overgang van het Romeinse Rijk van een uit de kluiten gewassen stadstaat naar een keizerrijk.

 6. Poetin is geen haar beter dan de VS en doet niets anders dan Chenghiz Kahn ook al deed: hulpbronnen die je zelf niet hebt, jatten en iedereen die in de weg staat uitmoorden.

  De Donbas bevat enorme voorraden aardgas, olie en lithium. De havens rond de Krim zijn de enige voor Rusland bereikbare zeehavens die het hele jaar door toegankelijk zijn.

  Waarom zou je de Oekraïners netjes om een handelsovereenkomst vragen als je hetzelfde kan bereiken door wat bejaarden in hun flats af te maken, toch?
  https://youtu.be/OZUMJ_T1YBI

Comments are closed.