Sinds de Russische militaire operaties begonnen in februari in de Oekraïne zijn er talloze zaken die de revu passeerden.

De oorlog was niet begonnen afgelopen februari, maar al in 2014 toen de toenmalige democratisch gekozen regering van Yanukovich werd afgezet door de neo-Nazi´s met steun van de CIA en het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken van Victoria Nuland.

Deze flagrante schending van het internationale recht is nooit veroordeeld door het westen en zodoende heeft het westen zich buiten de internationale orde geplaatst.

Victoria Nuland behoorde tot de binnenste cirkel van het Obama-regime, waar ook de criminele Hillary Clinton toebehoorde, die Libië als land volledig vernietigde met hulp van de NATO.

Victoria Nuland

De Russen begrijpen dat ze te maken hebben met een door een grote schurkenstaat, genaamd de Verenigde Staten, geleide internationale bende landen, waaronder de EU, die tot doel heeft om allerlei ellende te veroorzaken in andere gebieden, waar zij het beleid niet van steunen.

Rusland is een land met 9 tijdzones, dus is het een veel hardere noot om te kraken dan bijvoorbeeld Iran of Syrië. Het land heeft een enorme schat aan natuurlijke grondstoffen, waarvan olie en gas de voornaamste zijn. Het is dus ontzettend dom om te denken dat het westen hier gemakkelijk van kan winnen. Integendeel, Rusland heeft nu een partnerschap met China, waarbij beide landen elkaar gaan steunen op internationaal vlak. Niet alleen zijn de economische banden flink aangehaald, maar ook de geopolitieke banden worden nu versterkt.

Degene die hierbij het loodje gaat leggen is natuurlijk de EU, de zwakke westerse partner van de VS. Het is volledig afhankelijk van de energie van derde landen, want het produceert zelf nauwelijks nog kolen, gas of olie. Vanwege de klimaatgekte en de extreem-linkse idioterie heeft de EU zich nu in een hoek geschilderd, waar het niet of nauwelijks uit kan komen. Wanneer de opgelegde sancties gaan bijten, dan zullen er een hoop landen in de diepe economische problemen komen, omdat ze vanwege gebrek aan energie geen productie meer kunnen bedrijven. De Duitse industrie heeft de regering al gewaarschuwd, dat ca. 30% van deze industrie zal stilvallen als de energietoevoer gaat stokken vanuit Rusland.

Rusland heeft tevens aangegeven dat het per 1 april jl. alleen nog roebels wil ontvangen voor haar gas en olie, wat mettertijd ook wordt uitgebreid met de rest van de grondstoffen. Dat betekent dat de roebel nu een internationale handelsvaluta wordt, waarbij alle dollars en euro´s dienen te worden omgewisseld in roebels alvorens er grondstoffen mee kunnen worden gekocht.

Met een aantal landen heeft Rusland al een afspraak dat de handel plaatsvindt in lokale valuta, zoals de Chinese yuan en de Indiase roepie. Deze bilaterale verdragen zullen natuurlijk later eveneens met andere landen in Azië, Afrike en Zuid-Amerika gaan plaatsvinden. Nu is de dollar nog goed voor ca. 37% van de internationale handel en de euro zo´n 17%, maar wanneer andere landen overgaan naar de roebel, dan zal dit aandeel enorm gaan slinken de komende tijd.

Wat een grote slag is voor het westen is dat de roebel nu is gekoppeld aan goud en wel 5000 roebel staat voor 1 gram goud. In zijn artikel van 28 maart jl. vertelt de Amerikaanse financiële analist, Tom Luongo, dat Rusland de financiële wereld voorgoed heeft veranderd en dat de dagen van de petrodollar geteld zijn.

#GotGoldorRubles? Russia Just Broke the Back of the West

Ik heb al heel vaak verteld in mijn artikelen in het verleden dat als een groot land overgaat op de goudstandaard dat dan de wereld van de fiatvaluta en schuldeconomieën ten einde is. De in 2020 overleden grote Oostenrijkse Schooleconoom Antal Fekete betoogde dat al veel langer.

Nu zijn we de Rubicon overgestoken en dat be tekent maar een ding, de instorting van ons huidige malafide economisch stelsel, dat gebaseerd was op gebakken lucht en een enorme schuldberg.

Mijn voorspelling is dat Rusland gemakkelijk gaat winnen en dat de tijd van de hegemonie van de westerse mogendheden is afgelopen.

 

Zoals hierboven wordt aangegeven is dat we naar een schaakspel kijken, waarbij de spelers zelf weten wie er gaat winnen, maar de toeschouwers nog geen idee hebben. Grootmeesters kunnen doorgaans zo´n 7-8 zetten vooruit zien, dus weten ze de uitkomst al zo´n 7-8 zetten daarvoor, terwijl het voor de toeschouwers nog helemaal niet duidelijk is. In die fase zitten we nu, als economisch deskundige zie ik de uitkomst al heel duidelijk en dat is dat de overmacht van het westen in de wereld ten einde loopt en de transitie nu in volle gang is.

De internationale cyclus-expert, Martin Armstrong heeft al becijferd dat de EU en de eurozone in 2026 zullen instorten onder het gewicht van onbetaalbare schulden en economische opstanden.

Daar ben ik het roerend mee eens.

15 REACTIES

 1. Geen speld tussen te krijgen. De VS liggen trouwens ook op ondergangskoers. Mogelijk dat sommige staten zich gaan afscheiden en een meer conservatieve koers gaan varen maar het zal geen schim meer zijn van hetgeen het ooit was. Moskou en St Petersburg zijn leuke steden. Eens kijken of ze me willen hebben.

  • Dan raad ik aan om eerst dit artikel even door te nemen, Youp. Hierin wordt de medeplichtigheid van Rusland aan de Great Reset geanalyseerd.

   https://dissident.one/2022/04/05/30309/

   Bovendien is St. Petersburg ijzig koud in de winter; slecht voor de botten.

   Wijsheid toegewenst.

   • Ja, ik ben daarmee bekend. Ik weet nog niet in hoeverre ik het geloof. Ik denk wel dat de roebel aan goud koppelen een trap in het kruis van de globalisten is geweest. We zullen zien.

 2. Over Rusland las ik ook dat het land een belangrijke exporteur is van palladium en platina. Metalen die in de chip-industrie (geen paprika chips) nodig zijn. Iets dat ik eigenlijk niet weet.

  Ik vind Putin’s invasie van Oekraine verwerpelijk. Maar de reactie van Amerika (en hun poedels in Europa) daarop ook. Ik ben ook benieuwd hoe erg de sancties een schot in eigen voet zullen zijn van deze landen. Dat gaan wij dit jaar zien.

  Er schijnt nu al niet genoeg kunstmest beschikbaar te zijn aan het begin van het zaai-seizoen dat binnenkort begint. Landen die autarkisch kunnen zijn met hun voedselproductie zullen beter af zijn dan landen die hun voedsel moeten importeren.

  Wat is er binnenkort nog meer niet te koop, voor elke prijs? Hoe reageren de miljoenen in de steden daarop?

 3. Ik las ergens dat ze hier maar voor zo’n 15% van al het gas uit Rusland zou komen.
  Dat lijkt mij nou niet iets waarom wij ineens geen gas meer zouden hebben.
  Dus alles wordt weer zwaar overdreven w.b. de afhankelijkheid van Rusland en gas.
  Maar dat Europa dit gaat verliezen van Rusland door alle sancties lijkt mij wel duidelijk.
  Ze gaan zichzelf hiermee lelijk in de vingers snijden.

 4. er komt nog steeds gas door de leiding-1 via Oekraine
  neem aan dat de transitievergoeding door de Russen is stopgezet en dat deze nu door de EU wordt betaald.
  Als dit niet zo is wie betaald de Oekraine?
  Beetje raar toch?
  Conclusie, of de toelevering stopt in de herfst of leiding-2 wordt in gebruik genomen.

 5. Misschien is het economisch stelsel wel ontworpen om op een zeker moment in te storten. Alles wijst daarop. “Ze” willen iets nieuws introduceren. Daar lijkt het op.

  Ik denk dat mensen een verkeerd beeld hebben van de VS en haar macht. De meeste mensen denken dat de VS machtig is en veel bepaalt en dat Nederland en andere landen volgen. Maar geld bepaalt alles en in dat opzicht wordt de hele wereld bestuurt vanuit de City of London.

  Waar het in feite op neerkomt is dat het Engelse koningshuis naast het Britse koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, óók zeggenschap wil hebben in de VS. De City of London bestuurt/gebruikt de VS via Wall Street en via Deep State.

  Achter het masker van de VS zit de City of London/de elite. Ze doen al hun vuile werk via Amerika en met het masker ‘Amerika’ op.

 6. Dit zit er éigenlijk zo’n 250 jaar aan te komen. In het íedere econoom bekende boek ‘The Wealth of Nations’ van Adam Smith beschrijft deze hoe landen dat welvaart kunnen komen. Het principe van ‘eeuwige groei’ dat het liberale kapitalisme sinds Smith volgt als haast een religieus dogma zou daarvoor zorgen en dat is waar gebleken, onze huidige welvaart is vooral gekomen door Smith’ principes. Maar dat is niet ‘end of story’. Smith was behalve econoom van beroep hoogleraar moraalfilosofie aan de Universiteit van de grootste stad van toen, na Londen, de 2e stad van Great Britain: Glasgow. In zijn boek schreef Smith daarom ook een waarschuwing voor dit systeem dat in zijn ogen juist níet eeuwig kon voortduren, maar alleen geschikt was om ’the Nations’ uit hun diepe armoede te halen. Hij schreef namelijk: dat dit systeem van ’the invisible hand’, een vollédig vrije economie, zou zorgen voor permanente economische groei, met vervolgens de indringende en ietwat cynische waarschuwing, die men voor het gemak maar even vergat: ZO LANG HET DUURT

  Dit is wat we nu zien gebeuren. De permanente groei van het systeem is allang aan het haperen, na het ontsluiten van nieuwe markten in het woeste wilde westen van de USA en Canada, kolonies in alle uithoeken van de wereld, een maatschappij met hyperconsumptie in het Westen…; worden er nieuwe markten kunstmatig gecreëert: de hele ‘Groene transitie’ is het nieuwste kapitalistische project geworden, de coronatoestanden waarschijnlijk ook, de gender-/woke zaken zijn ook gecommercialiseerd; allemaal zaken waar het opvalt dat het vooral het grote bedrijfsleven is dat daar winsten op maakt en niet de bakker op de hoek. De politiek in het Westen heeft zich nu totáál voor het kaartje van die groeiprojecten laten spannen, ook uit eigenbelang en door de immense luchtballon van papieren schulden en ‘geld’. Wat we al bijna zagen met de woningmarktcrisis in de USA en de daarop volgende banken-/eurocrisis lijkt nu alsnog te gaan gebeuren: waar Smith in 1776 al voor waarschuwde ZO LANG HET DUURT.

 7. Albert, je analyse klopt, maar je intro niet. Dat de CIA in de Euromaidan revolutie heeft meegespeelt zal best, net als Rusland, maar er was geen sprake van een coup en ook niet van nazi’s.

  Yanukovitch was gouverneur van Donetsk van 1997 tot 2002 als lid van een nieuwe pro-Russische regionale partij. Hij werd premier van 2002 tot 2004. Bij de presidentsverkiezing van 2004 won hij van Yushchenko, maar dat werd door een groot deel van de bevolking betwist vanwege mogelijke verkiezingsfraude. Het hooggerechtshof onderzocht de zaak en constateerde diverse onregelmatigheden. De uitslag werd toen ongeldig verklaard en er werden nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Dit keer won Yushchenko, die overigens door de Russen werd vergiftigd, maar herstelde. Yanukovitch werd toen premier onder Yushchenko tot 2007.

  Bij de presidentsverkiezing van 2010 won Yanukovitch van premier Timoshenko. Dit keer waren het eerlijke verkiezingen. In 2012 werd door de regering samen met de EU het EU associatieverdrag opgesteld, maar in 2013 liet Yanukovitch weten, dat hij dat niet zou tekenen. Hij had dringend geld nodig omdat hij de overheidsuitgaven te veel had laten oplopen, maar aan het handelsverdrag met de EU waren strenge voorwaarden verbonden. Rusland bood toen een lening van 15 miljard USD en vroeg veel minder aanpassingen aan zijn beleid. Het zou wel betekenen, dat Oekraïne zich meer op Rusland zou gaan richten en minder op de EU.

  • Toen bekend werd, dat de aansluiting bij de EU niet doorging, kwamen er felle protesten van de kant van de oppositie en dat escaleerde ook buiten het parlement tot een volksopstand. Begin 2014 ontaarde die bijna in een burgeroorlog met complete veldslagen tussen voor- en tegenstanders in heel Oekraïne. Yanukovitch was gedwongen te vluchten en hij vroeg asiel aan in Rusland. Het parlement onthief hem toen van zijn functie en liet nieuwe presidentsverkiezingen uitschrijven.

   In mei 2014 werd toen Petro Poroshenko van de Europese solidariteitspartij met 55% van de stemmen gekozen tot president. Hij leidde de oorlog tegen Rusland die inmiddels de Krim en de Donbas had ingenomen en zocht verder aansluiting bij de EU. Hij kwam oorspronkelijk uit de sociaal democratische partij van Oekraïne en heeft met nazi’s dus niets te maken.

   • Die neonazi’s zijn er in Oekraïne overigens volop, net als in Rusland. En in Duitsland, het VK, Zuid-Amerika, de VS, enz.

    Zie ook de uitstekende BBC docu van Louis Theroux, ‘Louis and the Nazis’ uit 2003. Het interview met April Gaede, die haar tweeling dochters Lamb en Lynx opvoedt volgens het US white supremasist gedachtengoed, is opmerkelijk. Zij blijkt een heel nuchtere en praktische kijk op verschillen in ras en cultuur te hebben en kiest liever voor boycotten dan uitroeien. Dit komt dicht bij de libertarische opvattingen. Je hebt altijd het recht om niet te hoeven omgaan met mensen die je niet mag. Het is een verademing tussen de hedendaagse woke geluiden dat alle mensen en culturen gelijk zijn en dat je niet zou mogen discrimineren.

 8. Hoever zitten de gasbergingen in % vol voor de komende winter?
  90% is de streefdatum voor 01 oktober 2022 om de winter 2022/2023 door te komen.
  Als dit mèt Russisch gas al een uitdaging is. Dat is al een uitdaging mét Russisch gas.
  Als het Kremlin de kraan dichtdraait, wordt het vullen helemaal een lastige taak.

  • Ook het Russische bedrijfsleven heeft hier last van. Moody’s, S&P en Fitch hebben hun credit ratings inmiddels teruggetrokken. Daardoor hebben Russische bedrijven nauwelijks nog toegang tot de internationale kapitaalmarkt.

   Het ziet er op de korte termijn niet goed uit voor Rusland. Waarom is Poetin niet gewoon bij NATO en de EU gekomen, zoals hij ook graag had gewild?
   _________

   “Join NATO? Why not? Russia is part of the European culture. And I cannot imagine my own country in isolation from Europe and what we often call the civilised world.”

   ~ Vladimir Poetin (tijdens de BBC David Frost show, 2000)

Comments are closed.