Wat is de grote onderneming die je het meest haat?

Stel je nu voor dat hun producten meer de helft van je inkomen kosten, kosten die verborgen zitten in alle transacties die je doet. Maar ze zijn nog steeds onrendabel.

Stel je nu voor dat ze je kunnen bespioneren en je verplichten om je je bij hen te registreren.

Stel je nu voor dat ze je in de gevangenis kunnen gooien als je niet voor hun ‘service’ betaalt – zelfs als ze het niet leveren.

Stel je nu voor dat ze elke ondernemer die met hen probeert te concurreren opsluiten.

Begrijp je waarom dit bedrijf veel slechter zou zijn dan het slechtst denkbare bedrijf dat moet strijden om vrijwillige klanten?

En nee, stemmen verbetert of beperkt het uiteindelijk niet. Als stemmen een goede manier was om klanten te bedienen, zouden bedrijven consumenten vragen om te stemmen over hoe ze hen kunnen bedienen. Ze doen het niet omdat het niet werkt. In plaats daarvan vragen ze klanten om uit eigen vrije wil te kiezen of ze de dienst willen kopen of niet willen kopen.

Vrijheid is beter dan geweld, moreel en praktisch.

5 REACTIES

  • De overheid is geen onderneming, het is een publieke organisatie. Een onderneming is een bedrijf dat goederen en diensten produceert in de markt en voorziet in de behoefte van mensen en bedrijven. Dit zijn private organisaties.
   Een overheid kan nooit een bedrijf zijn zoals een bedrijf opereert in de markt.

 1. Helaas is het inmiddels al zo ver dat als je de overheid totaal en volledig verwijderd uit een land echt kunnen bloeien aangezien ze dan het vacuum van macht dat de ”overleden” overheid achter zich laat zullen opeisen em krijgen

  Overheid afschaffen is een gemakkelijke leus maar niet erg realistisch op dit moment gezien de ”clubjes” de macht van de overhied dan overnemen.

  Zoals ik het zie is het nu, gewoon opnieuw beginnen en iedereen een tientje van Liefting (maar dan ook echt iedereen) en dan regelmatig resetten of mondiale macht structuren handhaven. Geen middenweg mogelijk zover ik kan beredeneren. Zelf voorzienend worden heb ik ooit eens drie maanden aan gewerkt. In mijn geval zou dat 12+ uur per dag, 7 dagen per week werken en dan veel lagere levensstandaard.

  Tegenwerping zal natuurlijk zijn, ja maar netwerk. Ja, dat had ik wel, voedsel ruilen en voorheen afstemmen wie verbouwd wat. Maar je kan gewoon geen fossiele brandstoffen zelf winnen. Noch computers zelf bouwen (ik doel op alle onderdelen) kleding produceren tegen acceptabele kosten (dus zelf stof maken) noch al die dingen die het leven zo aangenaam maken.

  Ik hoor graag realistische andere opties.

  Groeten,
  Hugo

  • Zolang er slaven zijn zal er een heerser opstaan. Net zoals er vliegen zullen blijven afkomen op een open wond.
   Natuurlijk kun je pleiten voor allereerst een kleiner overheid, maar het doel moet zijn om het hele kankergezwel weg te halen.

 2. de boze kleine ondernemer , zij die geknecht worden
  de boze grote ondernemer, zij die zich niet laten knechten

Comments are closed.