De strijd om de kilt is begonnen. Op Schotse scholen dient men afbeeldingen van de kilt te vermijden.

Last week, Education Scotland recommended that schoolteachers should ask themselves: “To what extent do the resources in your setting promote diversity and portray members of all ethnic and cultural groups in positive and non-stereotypical ways (for example avoiding showing Scots in kilts or Black children as poor, helpless Africans)?” (bron)

Het gaat nog verder, de Daily Mail meldt dat er gedacht wordt aan genderneutrale uniformen, iedereen in een gelijk pakje, Mao uniformpjes op zijn Schots:

Scottish pupils face being forced to wear gender neutral uniforms as part of a radical plan to cut costs for parents and to promote ‘equality in the classroom’. Nicola Sturgeon’s coalition government has launched a public consultation on the proposal, which says reforming the national uniform policy will remove ‘unnecessary rules around what each gender should wear’. … Under the proposal, blazers and branded PE kits could be outlawed and replaced with gender-neutral ‘generic items of uniform’. All schools, including private institutions, would be affected by the law change.

Politieke correctheid is belangrijker dan de waarheid. Scholen worden thans ingezet als wapen tegen de logica, het zelfstandig nadenken en de waarheid. En vormen de kinderen om tot modelburgers.

5 REACTIES

 1. Een kilt is toch gender neutraal.
  Die Schotten waren hun tijd ver vooruit als je tegenwoordig de mode shows bekijkt.
  Daar willen ze juist de heren in een rok zien.

  • Op zich hebje gelijk Bert maar het is toch diep treurig dat ook dit stuk geschiedenis en cultuur min of meer verbannen wordt
   Daarbij geven de weefsels ook de kleiren van de clan weer.

 2. Ik ben in Schotland geweest. Die kilts zijn juist de enige visuele zekerheid: “hey, dat is een man”. Voor de rest zie je geen verschil en vragen is al helemaal not done in de stromende regen. Zonder dollen: die Schotten zijn veel te chauvinistisch om hun kilt en doedelzak aan de wilgen te hangen.

 3. IK HOUD VAN KILTE NEUTRALIETEID op de schotse toer,, haha ook houd ik veel van vrouwen. Met een penisje oh en ook veel houd ik van mannen met vagina ps schede . maar vooral diegene die overdag hun kleine boerderij houden in een kinder rijke buurt waar ik tot 2 keer een alarm heb toegezonden ,te walgelijk voor woorden maakt niet uit ze de moeder hij komt er altijd En dat mag van mij …..ziek

  • Beste Paulien,

   Ik heb je reactie enkele malen gelezen en hoe ik het ook lees, ik kan er geen touw aan vastknopen.
   Wat bedoel/beweer je nu precies?

Comments are closed.