We staan erbij en kijken ernaar. De aftakeling van de geestelijke vermogens van de machtigste politicus op aarde, de POTUS, Joe Biden. Op 29 april was het weer zover. In zijn speech kwam een woord met meer dan drie lettergrepen voor. Het woord “kleptocracy” was een brug te ver. Eerder in april schudde Joe nog de hand van een onzichtbare man.

De media negeren deze aftakeling. Net zoals ze dat vaak doen met zijn zwakte om aan vrouwen of meisjeshaar te ruiken. Het is mij een raadsel dat zijn campagneteam nog steeds jonge meisjes binnen grijpafstand van Joe Biden op een podium plaatst. Waar de media wel aandacht hadden voor mogelijke seksuele activiteiten van Trump (plassende escort dames verhaal in een hotel in Moskou), negeren veel media het daadwerkelijke gesnuif van Joe Biden aan de haren van onder meer pre-puberale meisjes.

Dat Joe Biden fysiek aftakelt is niet zo erg. Dat hij soms toegeeft aan zijn aandrang om aan meisjesharen te ruiken is een vergeefbaar. Het is veel enger dat hij in zijn eigen wereld lijkt te leven en het contact met de realiteit verliest. Ondanks dat de geheime dienst wijst waar de ingang van het Witte Huis is, vergeet hij dit en loopt stug door. Hij noemt Kamala Harris de first lady. En Michelle Obama was vice president. En zijn vrouw Jill vertelt hem dat hij naar het publiek moet wuiven.

Risico’s

Het is altijd al een risico om één persoon zoveel macht toe te vertrouwen als de POTUS heeft. Maar wat nu als deze persoon dementerend is? En hij beslissingen neemt over oorlog en vrede? In de volgende speech leek hij te suggereren dat er regime change plaats moest vinden in Rusland:

De staf van het Witte Huis heeft heel snel ingegrepen en vertelde dat dit niet de bedoeling was:

De mogelijke machtsoverheveling

Het is aannemelijk dat de staf van het Witte Huis uitlatingen van de president corrigeert. En dat de president’s cognitieve capaciteiten het soms, en naar het schijnt steeds vaker, laten afweten. Dit opent de mogelijkheid dat de staf van het Witte Huis, of mensen achter de staf van het Witte Huis, zich bevoegdheden toe eigenen die eigenlijk aan de president toebehoren. Onbekende personen nemen dan de macht over die aan de verkozen president toebehoort. In plaats van de president te vervangen door de vice president.

Indien dit proces plaats vindt is dat best wel een eng scenario. De proxy oorlog in de Oekraïne wordt steeds intensiever. Als de degeneratie van de mentale capaciteiten van Joe Biden verder doorzet, en de macht niet overgegeven wordt aan Kamala Harris, gaan straks anonieme onbekende personen beslissen over oorlog en vrede. In een proxy oorlog tussen 2 nucleaire grootmachten.

5 REACTIES

 1. Het zou zo maar kunnen dat de echte beslissingen altijd al worden genomen door de mensen achter de schermen. En dat het ook niet veel uitmaakt welke politieke kleur de POTUS heeft. Zo kan ik me grafiekjes herinneren waarin de grootste uitbreiding van staatsmacht plaatsvond tijdens ‘ small gov’ presidents. Men zegt dat de vrouw van Woodrow Wilson zijn taken grotendeels overnam nadat hij een beroerte had gekregen. Instructies volgen is niet zo moeilijk, gaat juist makkelijker als je dement bent. Doe je dat niet als president dan kan het wel eens slecht met je aflopen.

  • *** Het zou zo maar kunnen dat de echte beslissingen altijd al worden genomen door de mensen achter de schermen *** Dit is een mogelijkheid die je inderdaad moet overwegen. Ik denk dat de presidenten een verschillend niveau van vrij handelen hebben, als je veel campagnegeld hebt geaccepteerd of andere zaken dan ben je toch min of meer gebonden. Hoe onafhankelijker een politicus is, hoe slechter de MSM hem behandelt?

   Vaak heeft een minister in NL beperkte vrijheid van handelen omdat veel lasten al meerjarig vast liggen. En een deel van de beleidsvrijheid door de EU en internationale verdragen is beperkt. Ik ga ervan uit dat dit ook voor presidenten geldt. Ook hebben de bureaucraten veel invloed. Dus er is een zekere schaduwmacht, maar ik betwijfel of een president echt een trekpop is. Ik beschouw een elite van bovenbazen als niet stabiel. En dus niet waarschijnlijk. Een WEF kan wel met de tijdsgeest meegaan en zorgen voor een zekere focus. Maar zal uiteindelijk instabiel blijken te zijn.

 2. Ik vond het eigenlijk wel jammer dat Biden niet helemaal Gilles de la Tourette ging op Putin. Dat zou de afgang compleet hebben gemaakt. Dan heb je een demente schreeuwert in de USSA en een stuipentrekker met kanker in de USSR. “What could possibly go wrong?” En wie van de twee gaat als eerste zijn VIP Suite in de hel betrekken?

  Ik denk ook dat de president een trekpop is van de machten op de achtergrond. Misschien al sinds Eisenhower er voor waarschuwde.

  Overigens heeft Kamala Harris ze mentaal ook niet op een rijtje. Ze weet veel simpele dingen niet, ook niet als deze met haar werk te maken hebben. En als zij een lastige vraag krijgt gaat ze raar lachen om de aandacht af te leiden. Ook eentje waar je wat aan hebt als de pleuris uitgebroken is.
  https://www.zerohedge.com/political/watch-gingrich-says-kamala-harris-may-be-dumbest-person-ever-elected-vice-president

 3. Het is voor veel nieuwskanalen kennelijk té bizar/pijnlijk om aandacht aan te besteden. Een terloopse opmerking over de ‘verspreking’ van Joe Biden, maar niks of nauwelijks fundamentele aandacht voor deze heftige ontwikkeling! Je zult er zéker van op de hoogte zijn, als we spreken over die ontwikkeling van een demente president van de Verenigde Staten, Joe Biden de leider van het Vrije Westen. Om een lang verhaal kort te maken: deze man regeert niet, KAN NIET REGEREN. Hij is mentaal-psychisch niet meer in staat coherent te denken noch te spreken. Het is feitelijk ijzingwekkend, maar niemand schijnt het een ramp te vinden..??
  https://www.wanttoknow.nl/politiek/joe-biden-dementerend-president-hoe-lang-nog/

 4. Klets. Biden heeft helemaal geen mach, hij is een stroman.
  Veel mensen menen dat het Obama is die achter de schermen aan de touwtjes trekt. Gezien het beleid zou dat zo maar kunnen.
  Geen idee wie de beslissingen neemt, maar het in geen geval ‘Dementia Joe’

Comments are closed.