Vrijspreker: Voor minimaal 50 jaar, hebben de machthebbers lokale productie moeilijker en moeilijker gemaakt en vervangen door het te importeren uit het buitenland. Waarom is dat?

Opperdienaar: Officieel is de reden was dat ze de arbeidsomstandigheden wilden verbeteren en de arbeider wilden beschermen tegen uitbuiting en vreselijke arbeidsomstandigheden door kapitalistische rovers. Deze bescherming veranderde de meest welvarende stad van de USA in dit.

 

In het VK wordt dit wel het Glasgow effect genoemd. Glasgow was ooit industrieel aan de top met ook nog veel scheepsbouw. Binnen 100 jaar is het afgezakt naar drugs hoofdstad, alcoholisme hoofdstad, criminaliteit hoofdstad werkeloosheid hoofdstad van het VK. En nog steeds kunnen ze alleen maar aan nieuwe overheidsprogramma’s denken om de armoede op te lossen.

Natuurlijk is het voordeel voor de overheid als je de lokale industrie vernietigt, dat je het vervolgens moet importeren. Dat moet langs de douane van de roverheid en dit biedt voor hen veel meer mogelijkheden tot afromen dan lokale industrie. Belangrijker nog, het wordt vaak geregeld met ‘vrijhandelsverdragen’ geschreven door politici. Lokaal kunnen vraag en aanbod bij elkaar komen zonder dat de roverheid er weet van heeft. Er valt van alles van de vrachtwagen.

Er is dan een regio in de wereld die niet weet wat hen overkomt. Hen wordt de mogelijkheid tot opbouw van productie in de schoot geworpen terwijl ze niet hoeven te concurreren met lokale fabrieken die worstelen met vakbondswetgeving, milieu voorschriften, diversiviteit gerelateerde problemen. Kapitaal en talent vlucht er naar toe.  Alsof je de loterij wint moeten ze in zo’n regio denken.

Vrijspreker: Komen de heerser er ooit achter dat dit niet zo slim is op de wat langere termijn?

Opperdienaar: Nu WWIII langzamerhand dichterbij komt, wordt duidelijk dat de lokale productie van moordtuig onvoldoende is. Nadat ze in het westen hele generaties hebben opgeleid met totale intersectionality onzin of gender studies, of windmolen ingenieur, algemeen slachtoffer of basisinkomen ontvanger, blijkt dat je daar de oorlog niet mee wint omdat dit altijd een productiestrijd is. Zoals een Japanse generaal voor WWII al zei: “Een oorlog met de VS is niet te winnen, aangezien hun productie cijfers hoger zijn dan die van ons”

Ja, plastic troep, electronica en auto’s kun je uit China en Japan importeren, maar ik denk dat de Nederlandse boeren wegpesten en voedsel importeren, minder goed uitpakt dan Philips wegpesten en lampen importeren, temeer omdat allerlei overheden nu de voedsel en energie export beginnen te verbieden. Probleem is dat er nu teveel plaatsen zijn die geld drukken, ondernemers dood reguleren en importeren. Laat staan ammunitie importeren van de vijand. Of iets mechanisch bouwen om oorlog mee te voeren, terwijl al je kogellagers, elektromotoren en sensoren uit Azië komen.

Het is bijna zo dom als Stalin die heel zijn legerleiding liet uitmoorden omdat hij bang was dat ze zijn macht zouden grijpen. En toen viel Hitler binnen. Even desastreus als je boeren wegpesten en voedsel importeren van niet bestaande exporteurs. Of je gas importeren uit Rusland terwijl je die omsingelt met Nato bases.

Vrijspreker: Politici zijn zo met macht behouden en vergroten bezig, dat ze niet doorhebben dat ze hun samenleving economisch hebben opgeblazen en daarmee een ‘sitting duck’ zijn geworden.

Opperdienaar: Zoals alcoholisten zo met hun eerstvolgende drankje bezig zijn dat ze niet doorhebben dat hun leven de soep in draait.

 

10 REACTIES

 1. Samen uit! samen thuis het volk verdient die regering die zij heeft verkozen!

  • Dat het volk kiest zoals deze kiest is niet zo vreemd. Teveel gezinnen zijn afhankelijk geworden van de Staat om te overleven. Systeemwijzigingen worden niet geaccepteerd, de status quo wordt gehandhaafd. Ook de nieuwe partijen hebben andere namen, maar inhoudelijk zijn zij hetzelfde als de rest, in stand houden van de status quo, maar overheidsoplossingen voeren de boventoon.

 2. ons eten, zijn wij selfsupporting m.a.w. is er genoeg grond voor vee en landbouw incl. de watervoorziening hiervoor?

  • Je kunt bijna overal voedsel verbouwen: dakterrassen, balkons, kassen. Het hoeft niet noodzakelijkerwijs landbouwgrond te zijn. Ofschoon dat mogelijk wel beter en gezonder voedsel levert want meer natuurlijk.

   • Dat gezegd hebbend is het natuurlijk krankzinnig om de meest efficiente landbouw ter wereld weg te pesten voor een zo mogelijk nog meer krankzinnige ambtenarenfantasie. Dit riekt naar centrale planning en we weten hoe dat afloopt.

 3. Corporatisme grijpt diep in, in de samenleving en in ons persoonlijke leven. Niet iedereen is zich voldoende bewust van de gevolgen.

  Hier enkele belangrijke ontwikkelingen in big tech die in een vrije markt geen probleem zouden zijn, maar die in een corporatistische markt net zo funest zijn als de tariefmuren van de overheid.

  Windows 11 must be stopped!
  https://youtu.be/LcafzHL8iBQ
  ___________

  “Adobe and MicroSoft subscriptions and cloud storage are bad.

  If you are a designer and you make a portfolio in Adobe Illustrator or in whatever industry standard piece of software that you are not allowed to buy, that you have to rent on a monthly basis, when you hit financial hard times and you have to make some tweakes to your portfolio while you’re job searching, money is getting real tight and you cannot afford that 55 dollars a month for the Creative Cloud subscription, what do you do? If you’re subscription lapses, you loose all access to the software that your stuff is in.

  You do not own your data if you do not own your software. And by extension, if you do not own your software if you do not own and control the hardware it runs on top off.”

  ~ Jody Bruchon (American computer expert)

Comments are closed.