Vrijspreker: Er schijnt een stikstof crisis te zijn. Is re te weinig gebonden stikstof voor munitie en kunstmest?

Opperdienaar: Nee, er is teveel. Het is weer zo’n crisis die je uitgelegd moet worden door experts, anders zie je hem niet. Die experts zeggen dat doordat er gebonden stikstof bij de veeteelt vrijkomt, dat de flora en fauna in die omgeving er iets anders uit gaan zien en daarom moeten die boeren hun bedrijf halveren en de vrijgekomen grond kan dan natuurlijk voor landbouwprijzen naar de overheid die er daarna woningbouw grond van maakt en het voor een veelvoud verkoopt. Jan met de D66 Pet denkt natuurlijk dat hij de biodiversiteit aan het redden is. Nu zwemmen er ook geen zoutwater vissen meer in Nederland, dus de fauna is al veranderd na inpoldering, maar vanaf nu mag er niets meer veranderen. Aan de natuur tenminste. De onderdaan moet de hele tijd veranderen, hij doet alles altijd verkeerd.

Gebonden stikstof is nodig voor explosieven en kunstmest. Het was altijd een schaars goedje en het beste spul kon je uit vogelpoep halen: GuanoOorlogen zijn gevochten over eiladen met vogelpoep. In 1856 nam het Amerikaanse congres zelfs een vogelpoep wet aan. Want zonder het goedje was er geen mest en geen buskruit voor oorlog. Dit veranderde allemaal na de uitvinding van het Haber Bosch proces. Nu kon kunstmatig ammonia gemaakt worden. Het stelde Duitsland in staat explosieven te maken ten tijde van WWI omdat de Engelsen het Chileense spul blokkeerden. Er wordt zelfs gezegd dat toen Nixon naar China ging, de Chinezen als eerste toegang wilden tot het Haber Bosch proces.

Nu is het vreemde dat veel van die kunstmest uit Rusland komt omdat er daar veel aardgas is. Het vreemde is dat onze roverheid aanstuurt op een oorlog met Rusland, maar we dan een toekomst met oorlog tegemoet zonder munitie, eten en warmte. Maar maak je geen zorgen, want wij kopen geen Russisch goud meer en zij hebben onze euro’s keihard nodig. Nou ja, niet om er wat voor te kopen want dat mag niet, want ze worden gelijk bevroren, maar om Lagarde van de ECB te helpen de zaak bij elkaar te houden. Misschien mogen ze bij ons een superjacht kopen. Gelukkig hoeven we daar dan geen brug voor af te breken, want je neemt hem gewoon al op de werf in beslag.

Vrijspreker: Milton Friedman zei ooit dat als de overheid de leiding kreeg over de Sahara dat er dan binnen 5 jaar een tekort aan zand zou zijn. Gaat hetzelfde met stikstof gebeuren?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Eerst die boeren bedonderen en dan is er opeens een tekort aan stikstof. Het doet allemaal aan de grote sprong voorwaarts denken.

 

 

 

 

15 REACTIES

 1. De Nederlandse Staat is erg goed in het voorliegen en bedriegen van haar burgers. D66, PvdA en GL zijn hier meesters in en CDA en VVD draaien met alle winden mee om aan de macht te blijven; deze groene maatregelen stonden niet in hun verkiezingsprogramma.

  Ik sta achter de boerenacties en goed dat de vissers nu ook mee doen! En vergeet niet, volgend voorjaar zijn de Statenverkiezingen waarbij ook de 1e Kamer wordt gekozen door de Statenleden. Dan kunnen we een blokkade voor het Kabinet opwerpen zodat ze geen wet meer door de 1e Kamer krijgen. Stem op BBB, FvD, JA21 of wat dan ook, zo lang het maar anti de groene KMer uit de 2e Kamer is.

  • Dit heb je zeker dan weer gemist.
   Het is mij een raadsel wat jij nou toch hebt met die partij JA21
   Maar je mist wel vaker berichten over deze partij kwamen we al achter hier.

   Annabel Nanninga en Joost Eerdmans doen heel graag net alsof ze keihard achter de boeren staan, maar uit hun ideeën blijkt het tegendeel. JA21 komt vandaag namelijk met statements die feitelijk inhouden dat de partij het stikstofsprookje accepteert, ook accepteert dat boeren flink gepakt worden… maar ze willen slechts dat dit allemaal wat minder snel gaat dan wat het kartel wil. Zo. Dat zal de boeren helpen zeg! Jongejongejonge.
   https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/ja21-verraadt-de-boeren-gaat-mee-in-het-stikstofsprookje-maar-wil-wat-meer-ademruimte

  • Echte journalistiek is het uitzoeken van wat verborgen moet blijven. De politiek moeten we leren zien als een vereniging die de belangen van de STAAT behartigt door middel van het opvoeren van toneelstukjes. Het onschuldig ogend mormel van de BBB afdeling van die vereniging zou het voor de boeren opnemen. Niets is minder waar. Het mormel is de spreekbuis voor de leveranciers van de boeren en behartigt daarmee NIET de boerenbelangen.
   Nog afgezien van de onbeholpen gekunstelde naam van die politieke partij: Build Back Better….. hoe bedenk je het.
   https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/30/boerenburgerbeweging-onderdeel-reclamebureau-foute-boel-dus/

  • BBB, die Bayer Monsanto partij via welke de andere partijen hun macht proberen te houden? Controled Opposition heet dat!

   • En zo blijft enkel het FvD over waarvan allang besloten is dat ze nooit een kans zullen krijgen om mee te mogen doen in dit democratische landje.
    Gelijk aan de 2de partij van Nederland, PVV.
    We staan er dus vrij hopeloos voor hier in NL w.b. een keuze.

 2. Zonder die boeren stond Bennie Jolink nog steeds in ze schuur te oefenen met ze bandje.
  En nou loopt ie ze alleen maar af te vallen.
  Je zou toch iets anders verwachten van iemand die zonder die boeren nauwelijks een bestaan had.
  Jammer dat Normaal niet meer speelt anders hadden ze het kunnen laten merken wie Bennie nou eigenlijk is.
  Maar met dat corona gezeik koos Bennie ook al de kant van de overheid.
  Wat is die kerel door de mand gevallen en niet zo een beetje ook.

  Bennie Jolink heeft boeren gewaarschuwd om „op te passen” met hun protestactie. Volgens de 75-jarige zanger uit de Achterhoek kunnen die acties namelijk „een rampzalige uitwerking hebben op de publieke opinie.” Dat schrijft Jolink in een bericht op Facebook.
  https://www.telegraaf.nl/entertainment/766718021/bennie-jolink-waarschuwt-boeren-maak-geen-nieuwe-vijanden

 3. Aan jullie allemaal.
  Verdachtmakingen zonder BEWIJS. een artikel in een obscuur blaadje zegt helemaal niets.
  Als jullie iets beweren dan wil ik afschriften zien van stortingen van Monsanto e.a. op de rekening van BBB. Anders zijn jullie beweringen niets anders dan smaad.
  Mensen, ook Bennie Jolink en Caroline van der Plas, mogen hun eigen mening uiten, ook als jullie het daar niet mee eens zijn; afbranden is zo’n minderwaardig gedrag.

  • Je stiekem voordoen alsof je aan de goede kant staat vind ik zelf nogal minderwaardig.
   En zeker als je daar min of meer je bestaan aan ontleent.
   Moet je niet nog even JA21 nog gaan verdedigen? Dat mis ik een beetje in je verhaal.
   Maar we zullen afwachten wie er gelijk heeft.
   Maar waarschijnlijk horen we jou dan niet meer.

   • Je beweert weer iets zonder enig bewijs. Smaad is je handelsmerk. Hoe minderwaardig.

   • Ik ben altijd diep onder de indruk van jou bijdrages, echt waar.
    Als je niks meer weet in te brengen, gewoon in het rond trappen.

    Oei oei, weer iets zonder bewijs.
    Want zo ben jij natuurlijk helemaal niet.

   • Winston, jij houd er gewoon niet zo van om tegen gesproken te worden.
    Dat ben je waarschijnlijk helemaal niet gewend als bazig baasje.
    Kan je verder ook niks aan doen. Lijkt mij verder wel lastig voor je omgeving.

   • Bert heeft gelijk JA21 en BBB zijn gecontroleerde oppositie.
    Wat voor bewijzen wil je?
    Ze stemmen op alle kritische momenten mee met het kartel waar je het over hebt (voorbeeld: A status)
    JA21 wordt gesteund en Baudet gehaat door Geenstijl, wat ook gecontroleerde oppositie is.

 4. “Nu zwemmen er ook geen zoutwater vissen meer in Nederland, dus de fauna is al veranderd na inpoldering, maar vanaf nu mag er niets meer veranderen. Aan de natuur tenminste. De onderdaan moet de hele tijd veranderen, hij doet alles altijd verkeerd.”

  Complimenten hiervoor PCrs, die moet ik proberen te onthouden.

 5. “Milton Friedman zei ooit dat als de overheid de leiding kreeg over de Sahara dat er dan binnen 5 jaar een tekort aan zand zou zijn.”

  Die is goed.

Comments are closed.