En weer wordt er van een eigendomsprincipe wat afgeknabbeld door de overheid.

Je zou hier eigendom bijna dom gaan vinden.

Dacht u een huis te bezitten, met de Wet verplaatsing Bevolking WvB, wordt ook dat eigendom geweld aan gedaan. Vandaag is het om zielige Oekraïense vluchtelingen aan woonruimte te helpen, morgen aan behoeftige medemensen, later aan de politieke vriendjes.

Net als dat je niet een beetje zwanger kunt zijn, kun je ook niet een beetje eigenaar zijn. Zodra deze WvB goedgekeurd wordt is je eigendom beperkt houdbaar. Dat was het al, want met de afkalving van verworven rechten als hypotheekrente aftrek, belasting op de waarde zoals WOZ en een forfait, en straks op je ‘over’winst, was je als huizenbezitter al een gemakkelijke schietschijf. En dan praten we nog niet over verplichte milieumaatregelen of van het gas af.

Los van de onverwachte consequenties als minder investering in woningbouw, zijn er ook nog tal van juridische fouten en oneigenlijk gebruik in deze WvB die in het Advocatenblad worden toegelicht:

Huisje, boompje, beestje?

Nou het huisje wordt dus al afgepakt.

Het boompje mag je niet kappen, of wordt tot bos bestemd, wat een enorme waardedaling van je grond betekent.

En de beestjes zoals koeien moeten wijken, om maar meteen wat wolven en ganzen de ruimte te geven. (die laatste twee deponeren natuurlijk geen stikstof he).

En als het je niet zint: ‘dan vertrek je toch’? Hoezo vertrekken met een vastgenageld, in gijzeling genomen huis?

12 REACTIES

 1. Vertrekken is precies wat ik mijn kinderen en kleinkinderen aanraadt. Zorg voor een effectieve opleiding en dan weg wezen.
  Andere nationaliteit aanvragen en weg met de Nederlandse. Met de groene dictators die over ons de baas spelen moet je niets te maken willen hebben.

 2. Waar ga je naartoe ? Het hele westen is verziekt. Voormalige Sovjetlanden? Misschien spelen die het spel gewoon mee? Wat waarheid is weet je vandaag de dag niet meer. Waarom kom je niet in opstand en vecht voor het belang van je kinderen. Ik doe met je mee. Zou heel graag dat addergebroed publiekelijk opknopen maar alleen kan ik dat niet

 3. De wet dateert van 1952. Tis een oudje. En dreigt oneigenlijk gebruikt te gaan worden.

 4. Ik denk dat dit van Hugo de Jonge een verkapte oproep tot geweld was.
  Ik wil best wel mijn huis aan de overheid verkopen.
  De verkoopprijs bepalen we dan via onderhandeling en ik ga vervolgens even op mijn bootje wonen.

  • Minder dan de laatste WOZ waarde mag de overheid niet betalen. Die waarde hanteert ze zelf ook als het om belasting heffen gaat. En dan kan het snel gaan. Pak je geld en weg wezen.

Comments are closed.