Patrick Henry, Founding Father, begreep zíjn tijd met zijn uitspraak Give me liberty, or give me death! en het luiden van de Liberty Bell bij de onafhankelijkheids verklaring. Wij staan nu voor hetzelfde. We zien de vrijheid wegglijden, uit onze handen worden getrokken, door krachten zo kwaadaardig dat we het niet kunnen geloven. Bij ons? Kan dit bij óns gebeuren? We waarschuwen voor het verlies van de vrijheid. We geven steeds voorbeelden: COVID-dictaten, reisbeperkingen, klimaatkwesties, tot vervelens toe – maar Biden-aanhangers bestaan nog steeds. Het moeras zit nog steeds vol met monsters. Deze situatie heeft me doen beseffen dat te weinig mensen lijken te begrijpen wat vrijheid en zelfbeschikking werkelijk betekenen.

 Vrijheid is niet een of ander vaag rood-wit-blauw themaliedje, geen roffelende drums en marcherende bands, geen feelgood-vlag om mee te zwaaien. Het is iets waar generaties voor vochten, bloedden en stierven, dus zou het niet wat degelijkheid moeten hebben? Zou het niet tastbaar en echt moeten zijn – iets dat je bijna kunt vastpakken? Alleen vrijheid stelt ons in staat om goed te zijn, om op ons best te zijn. Het karakter Harrison Bergeron zegt in het gelijknamige korte verhaal tegen het einde: “Kijk hoe ik word wat ik kán worden.” Omdat hij zo goed was – in geest, lichaam, vastberadenheid en moed – doorstond hij zelfopgelegde handicaps om daarmee te voorkomen dat de mensen om hem heen zich minderwaardig zouden voelen. Hij doet die uitspraak terwijl hij de gewichten afdoet die hem lichamelijk beperkten en het masker dat hem lelijker maakte. Vrijheid stelt ons in staat om -net als die Harrison- te worden wat we kunnen worden. Want wat gebeurt er als we eindelijke eens niet meer worden afgeschrikt van uitmuntendheid? (precies wat de ‘critical race theory’, en al die correct-waanzinnige onzin doet – het ontmoedigt onze eigen uitmuntendheid.)

Wanneer geen enkel dochterbedrijf van ‘Alphabet’ meer onze mail onderschept, kunnen we vrij ideeën uitwisselen. Wanneer niemand onze tekst bewerkt, kunnen we onszelf uitdrukken. Wanneer we dat echt doen en een lam idee uitdrukken – zoals het 1619 Project – kunnen we de verrotte ingewanden ervan pas vrij blootleggen. Zonder vrijheid kunnen we dat niet. We moeten maar slikken wat ze ons willen voeren en altijd opletten wat we zeggen.

Ieder van ons wordt geboren met een geweten en dat geweten moet vrij zijn. We weten allemaal diep in ons dat het ‘groomen’ van kinderen zodat ze seksuele afwijkingen accepteren verkeerd en schadelijk is voor het kind, maar in een gecontroleerde samenleving, waar zo’n  gedrag intussen wordt begunstigd door hooggeplaatsten, worden degenen die daar bezwaar tegen maken als rechtsextremen bestempeld en in stilte gejaagd. Het is waar dat in een vrije samenleving niet iedereen ervoor zal kiezen om zijn geweten te volgen, maar in een gemeenschap die grotendeels bestaat uit goede, gewetensvolle mensen, zal dat geen probleem zijn omdat die goede mensen hun minachting voor alles wat slecht is zullen uiten en het zelf zullen verdrijven. Er zullen dan maar weinig formele wetten nodig zijn. Maar in een gemeenschap waar burgers het kwaad vieren, zal het bloeien, en dan, om de samenleving überhaupt nog te laten functioneren, is er een oerwoud van wetten en regels nodig omdat de mensen zichzelf niet beheersen.

Maar, zegt u, is vrijheid niet om te doen wat je wilt doen? Nee. Het gaat erom de beste te zijn die je kunt zijn – en niet om de slechtste te zijn. Het gaat erom dat je de ruimte hebt om te creëren, niet om te vernietigen. Het gaat om bouwen, niet om afbreken. Het gaat niet alleen maar om loungen, chillen, niets doen; het gaat om werken, verbeteren, worden. Onze Onafhankelijkheidsverklaring spreekt over ‘leven, vrijheid en het nastreven van geluk’. De tegenwoordige zelfmoordcijfers zouden ons moeten laten zien dat we niet langer geluk nastreven, maar ons geweten verdoven en het zwijgen opleggen.

Vrijheid brengt welvaart voort. Degenen die vrij zijn om te studeren, leren, oefenen, te experimenteren, de waarheid te vertellen – ál die mensen creëren dingen die anderen willen hebben en ook met werken willen verkrijgen. Dat creëert een steeds stijgende draaikolk die wordt gestimuleerd door het menselijke verlangen om iets goeds te doen. Hoe meer regels en voorschriften worden opgelegd, hoe minder mensen zich bezighouden met creëren, hoe minder creatief ze worden. Hoe meer we beperkt worden, hoe meer energie we moeten besteden om al die beperkingen te omzeilen.

Vrijheid is niet alleen welvaart, maar het is het leven zelf. Stalin hield de controle over de bevolking van de Sovjet-Unie door hen uit te hongeren – zo’n 20 miljoen van hen. Dat is de ultieme controle. Maar zonder vrijheid zal hongersnood vanzelf plaatsvinden. Als boeren geen toegang meer hebben (vanwege domme regelgeving – zie Sri Lanka) tot goed zaaigoed, grond, kunstmest, landbouwmachines en brandstof, kunnen ze niet genoeg voedsel meer verbouwen. Als boeren het zich niet kunnen veroorloven om hun gewassen op de markt te brengen, als er niet genoeg verwerkingsfabrieken zijn dan zal er te weinig voedsel in de winkels liggen. Dan kost alles meer en kunnen we het niet meer betalen, zelfs niet als het wél wordt gekweekt, verwerkt en geleverd. Zonder voedsel hebben we geen vrijheid. Zonder vrijheid hebben we geen voedsel. Zonder onderwijs hebben we geen van beide. En dan bedoel ik niet indoctrinatie – ik bedoel het vertellen van de waarheid aan onze kinderen. We hebben nu al generaties lang tegen hen gelogen en nu zijn ze vaak onwetend van de echte waarheden van wetenschap, geschiedenis, maatschappijleer, wiskunde en de meeste praktische vaardigheden. Als we de eerste levens-behoeften en nog wat leuke dingen willen hebben, moeten we vrijheid hebben, maar als we geen goed geïnformeerde bevolking hebben, kunnen we die vrijheid niet hebben. Het is daarom ook geen wonder dat we ook een regering hebben vol onwetenden.

Ik betwijfel niet dat we Patrick Henry moeten steunen en onze vrijheid zullen moeten eisen, of bereid moeten zijn om ons leven te geven om deze voor anderen te winnen. We zullen moeten gaan vechten. We kunnen gaan vechten door onszelf te informeren, we kunnen vechten op vergaderingen van schoolbesturen, we kunnen vechten door het ondersteunen van degenen díe vechten – het lezen van hun artikelen, het bekijken van hun podcasts. We kunnen vechten door zelf te praten en te schrijven. We kunnen het beste vechten door ervoor te zorgen dat wij op één lijn staan, in de lijn van de God van het Universum.

Bron

10 REACTIES

 1. De vrijheid wordt niet gegeven! Daar moet je voor vechten! De vrijheid gaat in bloed gedrenkt! De moerne mens heeft geen zin in vieze handjes en werk verzetten maar laat zich liever comfortabel regeren zonder zelf na te denken. Het Volk is verworden tot een zielig, zwak weerloos hoopje stront. We kunnen het tij keren als we eendrachtig zijn en ons realiseren dat we maar een vijand hebben. Vergeet de tweedracht even die door onze regering moedwillig is gezaaid. Nu zijn het de boeren die op de korrel worden genomen en morgen zijn wij het. We hebben iedereen nodig, ook zij die zich tegen ons gekeerd hebben. samen verslaan we dit beest. In 1302 versloeg het gewone volk een machtig frans leger in de welbekende “Guldensporenslag” wat toen kon kan nu ook!!!

  • Applaus, het klopt precies wat je schrijft over het volk als een hoopje stront. Ik zag laatst nog ergens een humoristische satire over het al dan niet die paar kerncentrales in Duitsland open houden, met 3 stereo-typetjes: het 1e typetje was voor met rationele argumenten over de energietekorten die ze daar nu hebben, het 2e (links typetje) had het over milieu, kernafval en ongelukken waarbij ze állemaal om zouden komen (paniek, paniek), het 3e typetje was zo’n zéér zorgeloos dommig figuur die de hele dag wil gamen, netflixen en andere onnozelheden die helemaal nergens iets vanaf wist en heel dom reageerde op de uitspraken van die andere twee, het 2e milieu-typetje had op een gegeven moment het hoogste woord en die 3e vond dat dan dus ook; tót het 2e voorstander-typetje begon over stroomuitval en dat dat vanalles niet meer werkte, waaronder ziekenhuis-apparatuur, stoplichten, lichten in huis etc., die andere twee vonden dat niet zo’n probleem, was allemaal niet zo erg…. tót die 2e zei dat ook Netflix zou uitvallen… Toen werd het stil en na een tijdje zei het 2e zorgeloze typetje: “ook Netflix?” Weer werd het stil en toen zei hij: ‘ja eigenlijk is het wel een goed idee dat ze (kerncentrales) toch wat langer openblijven en die straling van 100.000 jaar, ja dat gaat ook weer voorbij, zelfs het linkse typetje: ja dat is ook weer niet zo héél lang….

   Zodra ze dus in hun dagelijkse leuke luxe-leventje worden aangetast worden ze wakker, ze hebben vaak nog niet eens in de gaten waardóór dat allemaal mogelijk wordt gemaakt…, door wat Hillary toen ’the deplorables’ noemde: “De moderne mens heeft geen zin in vieze handjes en werk verzetten maar laat zich liever comfortabel regeren zonder zelf na te denken.”

 2. Het zal eerst erger en een drama moeten worden voordat er bloed gaat vloeien en voor wat er dan nog leeft is het zien wie de grootste ballen heeft.

  Eerst de top, dan de crash. Beurzen, economieën, maatschappij, ze volgen dergelijke klassieke patronen. En hoe hoger en sneller de top, hoe groter de strop. Voor wie is afwachten.

  Een kleine impressie hoe de ellendige wereld eruit zal zien met CO² budget. Het topje van de ijsberg
  https://mobile.twitter.com/coco_riga/status/1555456268575412225

  • Waar kan dergelijke data worden verwerkt en opgevraagd worden? O.a. https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/832681/groot-datacenter-microsoft-noord-holland-gebruik

   https://www.wieringermeer.net/microsoft-601.html 2015!!

   https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/832681/groot-datacenter-microsoft-noord-holland-gebruik

   Lauterbach in de Microsoft cloud?

   https://www.berliner-zeitung.de/news/corona-warn-app-impfstatus-wird-an-farbe-erkennbar-sein-karl-lauterbach-impfung-infektionsschutzgesetz-li.255036

   De verschillende complotverhalen van afgelopen 20 jaar sluiten nu haarfijn op elkaar aan en vallen de puzzelstukjes op hun plek.

   De controle- en onderdrukkingSStaat begint nog maar net.

   Maar, waar zijn de complotdenkers toch gebleven die jarenlang in hoek zijn getrapt, gekleineerd en vernederd, waar zijn ze?Worden doodgezwegen!

   • O.a. Microsoft verkoopt data en zorgt dat er een groeiende vraag ontstaat. Rutte – Bill Gates ontmoeting was niet om een Haagse bak te doen.

    Net als bij ziektes, net als bij electrisch autorijden, net als bij zogenaamde oorlogen voeren kennen dezelfde marketingstrategie. Wat is tegenwaardig überhaupt nog echt? Het menselijke brein en lijf worden met gif afgespoten en tot een soort van digitale kunst verheven. De mens als ziek en willoos SLACHT-OFFER.

   • Banken zijn (nog wel) particuliere commerciële bedrijven, toch?

    ….𝑽𝒐𝒍𝒈𝒆𝒏𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒘𝒆𝒕𝒔𝒗𝒐𝒐𝒓𝒔𝒕𝒆𝒍 𝒎𝒐𝒆𝒕𝒆𝒏 𝒛𝒐𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒎𝒐𝒈𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒐𝒗𝒆𝒓𝒉𝒆𝒊𝒅𝒔𝒅𝒂𝒕𝒂 𝒃𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒌𝒃𝒂𝒂𝒓 𝒘𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒔𝒕𝒆𝒍𝒅, 𝒃𝒊𝒋𝒗𝒐𝒐𝒓𝒃𝒆𝒆𝒍𝒅 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒛𝒐𝒆𝒌 𝒐𝒇 𝒄𝒐𝒎𝒎𝒆𝒓𝒄𝒊𝒆𝒆𝒍 𝒈𝒆𝒃𝒓𝒖𝒊𝒌. 𝑫𝒆 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕𝒊𝒆 𝒎𝒐𝒆𝒕 𝒐𝒏𝒍𝒊𝒏𝒆 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒘𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒅𝒐𝒐𝒓𝒛𝒐𝒄𝒉𝒕 𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒄𝒐𝒎𝒃𝒊𝒏𝒆𝒆𝒓𝒅 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒘𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒈𝒆𝒈𝒆𝒗𝒆𝒏𝒔. 𝑶𝒗𝒆𝒓𝒉𝒆𝒊𝒅𝒔𝒊𝒏𝒔𝒕𝒆𝒍𝒍𝒊𝒏𝒈𝒆𝒏 𝒎𝒐𝒆𝒕𝒆𝒏 𝒛𝒆𝒍𝒇 𝒊𝒏𝒔𝒄𝒉𝒂𝒕𝒕𝒆𝒏 𝒘𝒆𝒍𝒌𝒆 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕𝒊𝒆 𝒌𝒂𝒏 𝒘𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒅𝒆𝒆𝒍𝒅….https://nos.nl/artikel/2440102-privacywaakhond-overheid-mag-persoonsgegevens-niet-zomaar-meer-delen

    Het spaarzame beetje vrijheid die er ooit was is niet is langer van u, de CO² credit voetprint staat klaar en de WEF staat rommelt iedere burger erin.

 3. “Maar, waar zijn de complotdenkers toch gebleven die jarenlang in hoek zijn getrapt, gekleineerd en vernederd, waar zijn ze?Worden doodgezwegen!”

  Die houden zich nu stil omdat het enige wat die nog kunnen zeggen is:
  ” Told you so “

  • @Tigron

   …..That’s all folks.

   Mijdt daarom het judas afval als de pest. Kom er nog maar zelden ,tot helemaal niet meer mee in contact; familie, vrienden, buren of kennissen, weg en geen interesse meer aan oeverloze en hersenloze gesprekken.

   In de hoek schoppen o.a. als complotdenker en dan zou ik daarna moeten zeggen “vergeten en vergeven”?….in deze oorlog tegen de menslijkheid….mij. Want de menslijkheid zich ook druk om “mij”? Er is geen vergeten of vergeven meer; het afval weet namelijk verdomd goed wat er speelt en ook gaat komen. Opdat ze lang en gelukkig lijdzaam mogen leven.

Comments are closed.