Ik droomde dat de groene 5e kolonne onder de Haagse Stolp, de grachtengordel en de Hilversumse media klaagde over het gebrek aan habitat voor radiofiele kakkerlakken in de natuur; de groene 5e colonne in Washington schoot toen, ná ons zomerreces, 3 kernraketten af op Den Haag, Amsterdam en Hilversum, voor het milieu, voor deze bedreigde insecten…

 Ik droomde dat ze deze, naar goed Amerikaans gebruik, als ‘vredesraketten’ labelden en, naar oude traditie, op iedere kernraket een opschrift, nu geen ‘Fat man’ of zoiets, maar: ‘nature-maker’. Ik droomde omdat dan in één klap onze nationale bestuurslaag (regering, kamer, ministeries) en audiovisuele media waren uitgeschakeld, provincies, gemeenten en regio-media het overnamen, omdat zij de overgebleven bestuurders en audiovisuele media waren. Het na de explosie vrijgekomen grondgebied werd overgelaten aan de natuur. De groene aanbidders waren alleen maar blij over zovéél gras dat er weer bij ging groeien, midden in een eerst betonnen habitat, het groene hart werd met een ‘klap’ veel groter, de nog onnatuurlijke bomen die er her en der nog afzichtelijk stonden waren gelukkig ook verdwenen, er waren nu veel extra ontwikkelingsmogelijkheden voor de stralingsliefhebbende insecten, een verrijking, zo vonden de groenen! Ook de stadse natuurliefhebbers hadden nu meer van de door hen zó gewenste boomloze kale gras-‘natuur’, waar ze met hun goudvis-in-kommetje-huisdier dan heerlijk konden gaan wandelen en hun goudvis op een natuurlijke manier konden uitlaten in de vaartjes, zonder al die incorrecte roofvissen die niet in een openlucht-viskom thuishoren.

Ik droomde dat vervolgens de provincies en gemeenten bijeenkwamen als échte Staten-Generaal, met afgevaardigden van het héle land; en niet alleen de groene 5e colonne van de randstad-kliek; zij konden nu met een 2/3e meerderheid onze nationale Grondwet écht democratisch maken. Ik droomde dat zij begonnen met het toevoegen van een aantal artikelen aan de Grondwet, die zelfs vóór alle andere artikelen werden gezet.

Artikel 1 daarvan werd dat voortaan álle wetgeving en nationale besluiten getoetst moesten worden aan de grondwet, zonder mitsen, maren of uitzonderingen. Artikel 2 werd dat de nationale vergadering/parlement en regering níet en nooit meer in de voormalige stad van de Graven van Holland mochten resideren, met het Binnenhof als symbool van de Hollandse dictatuur over het héle land, maar permanent werden verplaatst naar Dronten in de oostelijke Flevopolder als zijnde een centraler gelegen niet-Randstad gemeente. Artikel 3 werd dat Kamers en Regering een evenredige afspiegeling moesten vormen van álle provincies, en dat niet meer dan 30% van de Kamerleden en Regeringsleden in de Randstad mochten wonen en/of eruit afkomstig zijn, en niet zoals nu zowat 75 % úit de Randstad. Artikel 4 werd de invoering van een bindend referendum, precies hetzelfde als in Zwitserland, ik zag de ‘Eidgenossen’ langskomen in Dronten om hun eeuwenoude systeem aan ons uit te leggen. Artikel 5 werd dat de staatsomroep volledig opgeheven en verboden werd en dat commerciële omroepen en media in 10 bedrijven opgeknipt werden om zo onze politieke- en eenzijdige kartelvorming te verbreken. Artikel 6: indien regering en/of parlement zich niet aan deze artikelen houden werden zij automatisch ontbonden en waren niet langer rechtmatig.

Ik droomde dat besloten werd het mes te zetten in de wildgroei aan overheidsbemoeienis. Het waterhoofd van 20 ministeries werd gehalveerd tot 10, zoals ooit was. Het ministerie van onderwijs werd helemaal afgeschaft, staatsbemoeienis met opvoeding van kinderen werd als ongrondwettelijk gezien, alle politieke invloeden in het onderwijs werden wettelijk verboden, personen in onderwijs die ze uitdroegen werden ontslagen; het onderwijs werd vrij, neutraal en vormend voor leven en economie, meer niet. Het onderwijsbudget werd door een 2/3e meerderheid van het parlement bepaald, alle resultaten werden per school online openbaar voor iedereen, zodat ouders zelf konden kiezen. Alle subsidies voor cultuur, doelgroepen, kunst, sport, milieu– en andere verenigingen, Ngo’s etc. werd afgeschaft, zij moesten hun eigen broek ophouden, zoals overal in de wereld en in de geschiedenis het geval is en was, of dit maar als hobby gaan doen naast een betaalde baan, zoals zovelen ook in andere sectoren moeten doen; staatsbetaalde- hobby’s en activisme kwamen daarmee tot een volledig einde.

Ik droomde dat na al dit te hebben doorgevoerd de provincies en gemeenten verkiezingen hielden met al deze punten als inzet, waarná pas deze grondwetswijziging kwam. Pas na dat alles waren er weer landelijke verkiezingen en kwamen er een evenredig samengestelde regering en parlement waarin álle regio’s, stromingen en meningen hun plaats vonden, en niet alleen een wereldvreemde Randstad-ecokliek. Ik droomde dat na een tijdje het oude ‘gidsland’ weer gidsland werd, steeds meer landen in Europa en ook de VS ontdeden zich van de huidige inteelt-bestuurskliek van ónderaf en mensen werden weer blij en gelukkig.

En toen ging de wekkerradio met het NPO-nieuws, uit Hilversum…

Dit artikel is pure fictie, overeenkomsten met gebeurtenissen, personages, organisaties, steden, landen, ministeries, Haagse Stolpen, kernraketten, radiofiele insecten, goudvissen, kakkerlakken, grasvelden, eco-aanbidders en wolken zijn puur toeval, net als toevallige overeenkomsten van wat het huidige Nederlandse kabinet heet met een echte Regering.

4 REACTIES

 1. Met dit soort dromen kun je je maar beter omdraaien.
  Maar even iets serieuzer; veel te veel zooi die niks met een goede grondwet te maken hebben. Ik begrijp de strekking, maar dit levert niks op.

 2. Er komt steeds meer regels en wetten. De overheid ontleend haar bestaansrecht aan wetten en regels. Hoe meer van dit, des te meer ambtenaren, ministeries etc.
  Tevens zijn er ook meer private partijen afhankelijk van de Staat. Ook zij verdienen heel veel geld hiermee.
  Dit systeem gaat niet ten onder of veranderd omdat de buitenwereld dit wenst of verlangt. Nee, alleen maar via een crisis, waarbij het hele systeem echt helemaal kapot gaat. Dan heb je een periode van verandering. Maar, onderschat niet de volgelingen van dit systeem. Elke crisis wordt aangegrepen om meer controle en macht te verwerven. Teveel mensen en bedrijven hebben belang bij de instandhouding van dit systeem.

 3. Leuk verzonnen, maar zoals altijd: de meeste dromen zijn bedrog, toch?
  Ik zie wel steeds meer critici opstaan, ook uit de hoek van (voormalig) oude media en die waarschuwen, steeds vaker en steeds ondubbelzinniger. Ik zie dat ook terug over onze grenzen, in Duitsland en België en tegelijkertijd dat de druk van de mainstream, zeker op TV, daar steeds groter wordt, ze hebben in de gaten dat ze de hele massa aan het verliezen zijn. Lees onderstaande maar eens aandachtig door, er is geen woord van gelogen:

  https://www.wyniasweek.nl/we-worden-geregeerd-door-een-disfunctioneel-kabinet

 4. En toen ging de wekkerradio met het NPO-nieuws, uit Hilversum…18/08/2022
  wat de groenen allang wisten maar in hun businesmodel niet past,
  “de invloed van zonnestormen op ons klimaat”
  https://scientias.nl

Comments are closed.