De verdeling van de VS in twee kampen neemt steeds grotere vormen aan. Republikeinse Staten distantiëren zich steeds meer van Democratische Staten en van Biden’s Washington. De “Verdeelde Staten van Amerika” zijn intussen bijna tastbaar.

In de VS zijn de grote politieke verschillen tussen het symbolische ‘Noorden en Zuiden’ al tijden onderdeel van haar geschiedenis. De Burgeroorlog (1861-1865) werd niet alléén maar aangewakkerd door de rechten van slaven, zoals op sommige plaatsen vandaag de dag nog steeds eenzijdig wordt beweerd. Ook economische en politieke aspecten en -achtergronden speelden een uiterst belangrijke rol. Zulke politieke aspecten en -achtergronden – uiteraard verandert door andere, hedendaagse thema’s – zijn ook nu weer bepalend voor een alsmaar groter wordende verdeling van het land in twee tegenstrijdige culturele- en politieke kampen.

Deze keer is de belangrijkste reden dat Biden’s regering steeds weer opnieuw probeert de grondrechten van de afzonderlijke Staten meer en meer in te perken. Terwijl blauwe Staten onder leiding van de Democraten zich onvoorwaardelijk onderwerpen aan dergelijke acties, bieden rode Republikeinse Staten steeds vaker en steeds meer massaal verzet, tot aan het Hooggerechtshof toe. Zie ook:  how second civil war could begin

Donald Kettl, voormalig decaan van de Public Policy School van de Universiteit van Maryland en auteur van het boek ‘The Divided States of America’, zegt op CNN: “Het is een oorlog op meerdere fronten met zeer scherpe zwaarden.”

De Bidengezinde CNN beweert in zijn artikel dat de ‘Reds’ (Republikeinen) een eigen Staat binnen de Staat willen vormen, CNN struikelt echter volledig over zijn eigen beweringen. Het is een feit, en zelfs CNN moet dit toegeven, dat álle Amerikaanse staten het grondrécht hebben om zelf rechterlijke uitspraken te doen die afwijken van de Federale lijn die Washington en óók de regering-Biden uitzet. Dit geldt zowel voor sociaal beleid, voor beleid t.a.v. gezinnen/ kinderen, als voor het toenemende culturele marxisme en LGBTI-kwesties die het verzet voeden.

bron

13 REACTIES

 1. Dit is exact wat de EU-machthebbers ook doen; het inperken van de bevoegdheden van de lidstaten, zodat de grootste bek het voor het zeggen heeft en de rest kan uitmergelen.

 2. Inderdaad zien we dit ook in de EU gebeuren in steeds hoger tempo. Het verschil met de andere kant van de plas is dus dat daar de Rep.-states op legale manier flink tegengas geven, daar zouden de landen in de EU die het niet zo met ons ‘Washington’ eens zijn eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

  • Dan moet je als politicus wel ballen hebben; daar dromen Rutte en co. alleen maar van.

 3. Nostradamus zou hebben voorspeld dat de EU in 2023 uit elkaar valt door interne verdeeldheid. Hoop doet leven.

  • Ik heb jaren geleden wat boeken van Nostradamus gehad, daar stonden inderdaad frappante dingen in die verzen. Het zou een zegen voor de wereld zijn als de EU uiteen spat en dan de VS, dat laatste verwacht ik al jaren, al zal dat niet geweldloos gaan ben ik bang. China is ook wankel en blijft overeind doordat het land nog veel geld verdient om sociale onrust te voorkomen, echter zonder het ingepikte Tibet en het westen waar de moslims wonen zou het maar half zo groot zijn, als dat uiteen zou vallen kun je ook al blij zijn. Het zou goed zijn als dat allemaal binnen een paar jaar zou gebeuren, de wereld zou dan een stuk vrediger worden voor een tijd. Tot het volgende megalomane project zich aandient. Maar hoop doet inderdaad leven, achteraf kan men zeggen dat we nú in deze tijd op een keerpunt in de geschiedenis leven, het kwartje kan nog alle kanten opvallen.

   • Zo noemt hij ook de Russische inval in Oost Europa, de gigantische immigratie en de aanval van het oosten op het westen. In de jaren na 2032 zou de ellende voorbij zijn met honderden jaren vrede.
    Hoop doet leven.

 4. Die verdeeldheid in de VS neemt juist af, Democraten stappen massaal over naar de Republikeinen, de verwachting is dat de Democraten bij de midterms volledig worden weggevaagd. Het is al zo erg hoor de Demoncraten dat ze nu de gewenste Republikeinen financieren in de hoop dat deze interne verkiezingen winnen, iets wat voorlopig totaal niet lukt. Alle rhinos worden zo beetje bij elke verkiezing vervangen door republikeinen die niet meer opzitten en pootjes geven aan de democraten maar die keihard er tegenin gaan. Liz Cheney smeekt openlijk of de democraten in haar district zich willen registreren als republikein om dan voor haar te stemmen omdat zij op dit moment gewoon al kan inpakken. We zien in staten als California dat Republieken gewoon counties winnen en afgevaardigd zijn voor het huis van afgevaardigden. We zien een exodus van inwoners die de Blauwe staten zat zijn en verhuizen naar de rode staten omdat ze zich tegenwoordig meer veilig voelen hij de republikeinen. En daar blijft het niet bij door de exodus in de blauwe staten zullen die uiteindelijk na de volgende census het aantal plaatsen dat ze hebben in het huis van afgevaardigden en senaat zien afnemen, terwijl die van de rode staten juist toenemen. Biden zal na de midterms geen enkele steun meer hebben. Er zal een republikeinse vervanger voor Pelosi komen, waarna theoretisch op basis van heel veel wettelijke gronden zowel Biden als Harris empeached kunnen worden waardoor de macht al direct in handen van de Republikeinen komen. Die dan de volledige macht krijgen. De linkse woke beweging en BLM drijft mensen in horden naar de Republikeinen en het gaat nu pas beginnen.

  Een burger oorlog zoals de zaken er voor staan is zo voorbij. Niet alleen omdat de republikeinen de grondwet nooit hebben gelaten voor wat het is en dus zwaar bewapend zijn om zich te verdedigen tegen een totalitaire overheid dan wel een interne communistische poging tot overname. De goed getrainde milities zijn tig, om nog maar te zwijgen over de militaire kracht van staten al Texas. Zelfs de National guard in California zal zich niet inzetten om democraten te beschermen dan wel te assisteren.

  • Ik las ook al regelmatig die dingen die je hierboven beschrijft, al tijdens de covid-restricties zag je een kleinere exodus van de ‘liberal’ states als NY, die in hun steeds absurdere restricties alles behalve liberal zijn tegenwoordig, naar rode staten als Florida e.d., vanuit Californië is dat later ook op gang gekomen las ik. Een paar maanden geleden las ik nog dat Fox News betere kijkcijfers heeft dan CNN en zo kun je nog een tijdje doorgaan. Het voordeel van de VS is dat het duizenden nieuwskanalen, radiozenders en kranten heeft die níet allemaal maar van een of twee organisaties zijn zoals dat in Nederland en grote delen van Europa is. Daarnaast zijn er nog talloze internetsites die journalistiek hoogstaande stukken schrijven wat in Nederland feitelijk niet bestaat. Om objectiever wereldnieuws te krijgen kun je beter die lezen dan álle rommel uit Nl.
   We zullen zien waar dat op uit gaat draaien, het blijft koffiedik kijken, of theebladeren, voor de theeliefhebbers.

  • Alles wat je zegt klopt, maar dat is exact de reden dat de V.S. juist naar een burgeroorlog kan opstomen. De linksgekkies, nog altijd gesteund door machtige mensen in de elite, zullen steeds meer grijpen naar extremistische en gewelddadige middelen. Dat heb je al in 2020 kunnen zien met de rellen, die niet eens gingen over een daadwerkelijke wens de politie “machteloos” te maken of de-subsidiëren (zoals je sindsdien hebt kunnen zien).
   Bovendien zijn de CIA en FBI, en het grootste deel van het ambtelijk apparaat in handen van de linkse elite. Die zullen geen enkel vuil spel schuwen om rechtse politici (en groeperingen) te elimineren. Op dit moment is er bijvoorbeeld in de training van nieuwe FBI agenten – in de handleiding – een serie symbolen opgenomen die zouden staan voor “militia extremisme”, die in werkelijkheid voor Amerika hele normale, historische symbolen zijn met referentie aan bijvoorbeeld de revolutionaire oorlog, of vrijheidsvlaggen als de Gadsden Flag (“Don’t Tread On Me.”)
   Ook het militair industrieel complex wordt nog steeds beheerst door de fascistische elite (en zoals je ziet heeft links er geen probleem mee als het toevallig zo uitkomt).

   Het is, met andere woorden, juist het terugvechten van rechts, en het terugwinnen van de cultuur door rechts, die de mogelijkheid op een burgeroorlog groter maken. Links zal het namelijk niet zonder slag of stoot accepteren, want ‘vredige’ overname van bijv de cultuur door links is slechts een geprefereerde tactiek boven revolutie. Dat wil niet zeggen dat geweld van tafel is.

Comments are closed.