Die modellen he, altijd weer die (foute) modellen, die misbruikt worden om de gewenste politieke uitkomst van dat moment te leveren.

Zo moet de halve boerenstand geruimd worden op basis van het stikstofmodel Aerius. Dan is het wel heel pijnlijk dat de ‘harde’ cijfers die het Ministerie, zeg maar Mihysterie, gebruikt om de toekomst van duizenden gezinnen kapot te maken, geheel niet kloppen: foute meetpunten, foute gegevensverwerking, foute modellen en ook nog eens statistische onzin.

Hadden we al gehoord dat de ‘eigen’ deskundigen (Lindeboom) van D’66 gehakt! maakten van de D66 policy (Tjeerd de Groot), nu worden we op onze wenken bediend dat er geen biomassa spaantje heel blijft van de Ministeriele modellen Aerius en KDW.

zo ook in het filmpje: de trukendoos van het RIVM

Zeg maar gewoon dat het hele stikstof ‘beleid’ op onzin is gebaseerd is, Bull shit.

Omdat anderen het al goed beschreven, citeer ik hen:

 • Zo blijkt dat zelfs wanneer je een heel boerenbedrijf met 400 koeien weghaalt, de stikstofemissie op een nabijgelegen natuurgebied slechts 0,1 procent verschilt. Nooit eerder was zo’n validatie door het RIVM en hun overheid gepubliceerd. Uit Interessante tijden 
 • het gehele stikstofbeleid leunt op twee modelaannames, van twee virtuele natuurmeetlatten. De eerste is de stikstofneerslag in een gebied, die hun overheid met het RIVM berekent volgens het stikstofmodel Aerius. De tweede graadmeter is de ‘Kritische Depositie Waarde’ (KDW). Het idee van die KDW is dat er een kritische neerslaggrens voor stikstof van een stukje vegetatie bestaat, een drempelwaarde. Boven die drempelwaarde verandert de daar door ecologen gewenste plantengroei in een vegetatie-samenstelling die ecologen niet graag zien.
 • Het beleid koppelt dus uitkomsten uit het ene model, Aerius aan het andere theoretische idee, de KDW. De optelsom maakt dat het Rutte-regime met D66 de veestapel in Nederland wil halveren. Maar ook bij halvering van de veestapel, zou er geen noemenswaardige verandering in stikstofneerslag in natuurgebieden optreden. (ON: volgens het eigen Aerius model dus
 • Zowel de KDW als het stikstofmodel Aerius blijken geen wetenschap te zijn, gesteund door metingen en toetsbare referenties (nullijn) maar beweringen. Niettemin zijn de uitkomsten uit dat stikstofmodel Aerius nu wettelijk bindend. Hier zetten Hanekamp, Briggs en Geesje Rotgers nu de bijl in.
 • Aerius moet ogenblikkelijk gecanceld worden, 

In de trend om de wetenschap als een religie te ‘geloven’, wordt het wel lastig wanneer de desbetreffende wetenschappelijke? Stikstof-model-bijbel, feitelijk onjuist en onbruikbaar is. Met deze weerleggingen en aantoonbaar foute RIVM modelmatige conclusies, die niet anders dan gewenste beweringen zijn, kan men moeilijk doorgaan boeren af te schieten, of uw belastingcenten als doekje voor de bloedende te gebruiken.

Blijft alleen het stikstof mantra over, maar mag je met die geloofsbewering zoveel boeren hun rechten afnemen?

Natuurlijk niet, en zo lang overheden zich via foute modellen steeds meer macht toe eigenen en daarmee aantoonbaar wanbeleid voeren, pleiten wij voor minder overheid = minder fouten en meer gezond verstand. We zijn het onderhand zat om vooraf in die ministeriele koe haar kont te kijken.

en nog even een nagekomen update uit Wynia/Jaspers, over misbruik wetenschap

met oa:

 • Beperking uitstoot is primair een politiek-economische overweging
 • Dat het ‘heel slecht’ gaat met de Nederlandse natuur is gewoon een leugen

 

14 REACTIES

 1. Natuur- en milieuorganisaties benadrukken nog maar eens dat het kabinet vast wil houden aan het stikstofplan. En dat kunnen ze wat betreft die organisaties maar beter doen ook, anders dreigen er rechtszaken.

  Naast boeren moeten ook de mobiliteitssector, industrie en luchtvaart eraan geloven, zo vinden de natuurorganisaties. Én ook mag er niet getornd worden aan het tijdspad van de stikstofplannen of de mate van reductie. Per 2030 moet de stikstofuitstoot met minimaal 50 procent zijn verminderd. Komt het kabinet met een wijziging dan volgen er rechtszaken, meldt de NOS.

  Als het redden van de natuur echt de hoofdreden is voor waarom dit halve land op de schop moet of tot stilstand komt, dan is zo’n aanpassing van de natuur wel het overwegen waard. Maar waarschijnlijk gaat het dit kabinet helemaal niet om het redden van de natuur, maar willen ze gewoon zoveel mogelijk goedkope grond beschikbaar zien te stellen, om in rap tempo extra huizen en infrastructuur te kunnen bouwen.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/natuurorganisaties-houden-kabinet-in-de-houdgreep-niet-afwijken-van-stikstofplan-anders-rechtszaken

  Al die boeren moeten gewoon oprotten van de overheid omdat ze nou eenmaal de grond nodig hebben om het vol te bouwen met wat ze hier binnen hebben gesleept.
  Het gaat ze helemaal niet om welke natuur dan ook.

 2. Het is een façade voor het corporatistische Build Back Better beleid van de salon marxisten, dat ons allemaal en op eigen kosten in vegetarische zombies wil laten veranderen. 🤑🤮💀🔥

  Melkveehouder Jeroen van Maanen uit Zeewolde legt het hier nog eens haarfijn uit: 😎😋👍
  https://youtu.be/UuZCLAYqSEE

 3. Als de boeren willen blijven boeren en ons van noodzakelijk voedsel voorzien, dan zullen ze registers moeten opentrekken die ze liever niet opentrekken. Anders is het exit en worden ze afgewimpeld met een zak met geld wat na de crash der crashes geen stuiver meer waard is. De boeren zullen op de huidige wijze van denken en handelen opzeker in het stikstof bijten.

  Wat ik zo kan inschatten zullen de oogsten, ondanks de zogenaamde (mooi, zonnige) ‘droogte’ van dit voor Nederland schaarse zomerse moment, dit jaar overweldigend zijn en er meer worden geoogst dan andere jaren. Om te voorkomen dat deze super-oogsten bij de mensen thuis komen en de regering en staat hebben bewezen niet vies te zijn van een smerige spel spelen en miljarden stuk gooien, zullen ze vermoedelijk ook met veel geld de super-oogsten de veilingmeesters in achtkamertjes befehlen dat veilingen de super-oogsten doordraaien om zo kunstmatige schaarste en een voedselcrisis te kunnen ensceneren.

  (𝕒𝕝𝕝𝕖𝕤 𝕖𝕟 𝕚𝕖𝕕𝕖𝕣𝕖𝕖𝕟 𝕫𝕒𝕝 𝕖𝕟 𝕞𝕠𝕖𝕥 𝕜𝕒𝕡𝕠𝕥!!)

  • Correctie;….zullen ze vermoedelijk met veel geld de super-oogsten willen laten vernietigen door veilingmeesters in achtkamertjes te befehlen dat ze op veilingen de super-oogsten doordraaien, om zo kunstmatige schaarste en een voedselcrisis te kunnen ensceneren.

 4. ..achtkamertjes = achterafkamertjes…

  In ieder geval zullen de WEF misdadige politici (Einsatsgruppen) er alles aan doen de zelfvernieting van Nederland richting “das Vierte Reich” en al wat de WEF agenda’s dicteren tot een groot destructief succes te maken.

  • …𝐃𝐀𝐒 𝐍𝐈𝐄𝐌𝐀𝐋𝐒 𝐖𝐈𝐄𝐃𝐄𝐑!! ….Echt?
   https://youtu.be/xIKAZdd8s3M

   NSBerland zal er dapper achteraan hobbelen. Containerbarakken voor opvang immigranten zullen nadat ze zijn verhuist naar gratis nieuwbouw, de lege barakken makkelijk gebruikt kunnen worden voor gifspuit-weigeraars?? Groot hek erom, immigranten aanstellen als kapo’s en je hebt de perfecte plek voor zelfdenkers en vrijsprekers.

 5. Ik vraag mij af welk uitschot zich schuilhoudt achter het zo onschuldig klinkende ‘natuurorganisaties’.

 6. ook ik vraag me al heel lang af wie het stichtingsbestuur van die motorclubs uuhh milieu stichtingen benoemt en waar ze hun geld vandaan /krijgen/, maar, ik denk dat de burger donateurs slechts een klein deel voor hun rekening nemen.

  • MOB bestaat uit één querulantje met een discipel én een enorme zak geld van de Postcodeloterij. De Marxistische eigenaar kóópt zo zijn invloed. Volinzijnbroek heeft geen leden, geen toekomstvisie, geen empathie. Slechts een zak geld en een bloedhekel aan brandnetels. That’s it. Dat krijg je er van als je zwakbegaafde jongetjes pest door ze telkens jouw voetbal uit de brandnetels te laten halen.

   • Lijkt dezelfde strategie als een van genocide verdachte medemens uit Ethiopië verstoppen achter het zo onschuldig klinkende World Health Organization. Daardoor zien mensen het gevaar niet aankomen.

 7. Als chemicus heb ik altijd geleerd dat meten, weten is. En daar kun je dan een model aan ophangen maar de nauwkeurigheid daar van hangt af van de aannames. Een model is NOOIT volledig nauwkeurig.
  Maar meten is voor de overheid te duur dus hangt men het beleid op aan onbetrouwbare modellen.
  Hoe dom kun je zijn? Zo dom als een politicus.

 8. “…..de trend om de wetenschap als een religie te ‘geloven’…” zien we intussen overal opduiken. De IPCC-modellen over klimaat, die nu ook wetenschappers daar kritische noten bij durven zetten toch niet zo zeker en vast te zijn, de covid-modellen met een ‘ineenstortende zorg’ bleken toch niet zo goed te voorspellen, de stikstofmodellen blijken niet uit de gaan van de praktijk letterlijk in het veld, de modellen over ‘grootste droogte in 450 jaar’ (volgens de EU nu) terwijl op de meeste plaatsen in het land de weien nog aardig groen zijn voor een augustusmaand, net als de mais, bomen en struiken en zelfs bermen langs de weg en ook de ‘historisch lage’ Rijnstanden wel lagere waarden hebben gekend dan nu, al vóór de 2e wereldoorlog…

  Het ís een religie: het zijn allemaal computermodellen en die zijn, behalve voor wie ze programmeert, een black-box, er gebeurd vanalles maar je weet niet wat en je kunt het niet waarnemen, je moet maar ‘geloven’ dat het zo is, net als bij religie het geval is. En dát (geloven) is precies het tegenovergestelde van wat wetenschap is, of zou moeten zijn. Wetenschap moet transparant, open en inzichtelijk zijn, ook voor wetenschappers die níet ingewijd zijn in de blackbox van de modellen.Wetenschap is alleen wetenschap als het toetsbaar en (mogelijk) weerlegbaar is om zo te leren van trial & error. Het puur gaan varen op dit soort simulatie-modellen brengt de wetenschap terug naar de tijd van Galileo, waar een getoetste bewering die níet mainstream-wetenschap is (in zijn geval dat de zon níet óm de aarde draaide) wordt verkettert, want het ís toch zo, je moet dat toch geloven!
  Precies dat zien we nú terug met alle tegenstanders van de uitkomsten van die modellen, ze worden behandelt als Galileo ééuwen geleden.

Comments are closed.