Het lijkt erop dat dit sjieke ‘veilige’ toevluchtsoord in de Staat Massachusetts nu ook zélf gedwongen wordt om ‘diversiteit te vieren’ en ze zijn er niet blij mee. Wat er gebeurt als rijke, blanke, ‘deugd-signalerende’ linksigen zélf worden aangesproken op hun hypocriete leugens. CNN, waarvan vele hoge directieleden meestal wel “zomeren” op het eiland, raakte in paniek.

Monica Showalter

De bewoners van het idyllische en dure resort ‘Martha’s Vineyard’ raken totaal in paniek nu er ruim 50 illegale migranten zijn ingevlogen door gouverneur DeSantis van Florida, die deze actie op touw zette. Ook CNN bericht over de ‘crisis’ van 50 migranten, ‘Breaking News’…

De ‘New York Post’:

“De chique enclave Martha’s Vineyard is in chaos gegooid door de komst van migranten die daarheen zijn gestuurd door gouverneur Ron DeSantis van Florida, volgens lokale rapporten. Ongeveer 50 migranten werden naar het beroemde eiland in Massachusetts gevlogen – wat de lokale toerismeraad er afgelopen donderdag een ‘humanitaire crisis’ noemde.”

De ‘MV Times’:

“Dit is een voortdurende noodsituatie”, schreef een vertegenwoordiger van de lokale veiligheids-regio in een verklaring, waarbij hij opmerkte dat lokale autoriteiten actief samenwerken om een gecoördineerde regionale reactie te ontwikkelen. We hebben contact opgenomen met onze staats- en federale partners voor aanvullende en langdurige ondersteuning en hulp. Sommige hoorden over de nieuwkomers tijdens een woensdagavond vergadering van de West Tisbury Select Board – waarbij stadsbestuurder Jennifer Rand zei dat ze “woedende teksten van haar bewoners had ontvangen”.

Ook op Twitter is het raak over het luxe-eiland:

“BREAKING REPORT: Martha’s Vineyard Daklozenopvang coördinator Lisa Belcastro heeft een MELTDOWN NADAT ILLEGALEN NAAR HET EILAND ZIJN GEVLOGEN: ‘Ze moeten van hier naar ergens anders verhuizen’… – Chuck Callesto (@ChuckCallesto) 15 september 2022”

“Al 2 jaar hebben inwoners van Del Rio, Texas elke dag te maken met duizenden migranten. Er komen er 50 aan in Martha’s Vineyard en CNN haast zich erheen met een verslaggever.

De inwoners lijken zichzélf te verwarren met barmhartige Samaritanen, en de Staten die een aantal van de vele migranten die ze zelf binnenkrijgen doorsturen naar hen als de struikrovers in de beroemde Bijbelse parabel. In het Bijbelverhaal betaalde de barmhartige Samaritaan nog zelf de herbergier om voor het slachtoffer van de overval te zorgen. Hij dumpte het slachtoffer niet bij de herbergier en zei ‘Jij moet nu voor hem zorgen!’ en dat is ongeveer wat linksen doen als ze luidkeels hun ‘deugden’ verkondigen en illegale immigratie aanmoedigen.

Howie Carr van de Boston Globe heeft hier in zijn column een schitterende typering van deze hypocrieten. ” Martha’s Vineyard – zoveel trust-financiers, erfenis-genieters en leden van beschermde klassen, nu allemaal abrupt gedwongen om het spektakel onder ogen te zien van wat ‘deplorables’ dag in dag uit moeten doorstaan. Hoe pakt die Great Reset nu voor jou uit, David Letterman? Chris Wallace? Spike Lee? Larry David? Amy Schumer? Meg Ryan? Caroline Kennedy? Waarom zijn die Mooie Mensen nu opeens zo boos? Diversiteit is toch kracht? Massachusetts is een sanctuary Staat, dus Martha’s Vineyard is een sanctuary eiland. Is dit niet wat die limousine-links-liberalen altijd hebben gewild … voor ons, maar niet voor hen?”

 1. Hinderaker van Power Line :

“Ik durf te wedden dat ze woedend waren! Niet zomaar iedereen kan op Martha’s Vineyard wonen. Misschien kunnen de Vineyard-mensen de ongewenste illegale buitenaardse wezens naar een meer afgeschaalde locatie verzenden, zoals plattelands-gehuchten. Of anders zouden de illegale immigranten, van wie er slechts ongeveer 50 zijn, allemaal op het landgoed van $12 miljoen van Obama kunnen blijven. Er is daar genoeg ruimte, en ik begrijp dat zijn herenhuis 10 badkamers heeft. Dat zou meer dan genoeg zijn.”

“Deze paniek over 50 migranten is totaal Lilliputterachtig, en legt bloot hoe weinig hen is gevraagd om zélf bij te dragen aan de enorme Biden-grensoverschrijdingen, in vergelijking met bijvoorbeeld Texas: “Martha’s Vineyard, bevolking 15.000, raakt van 50 migranten al in paniek. Del Río (Texas), bevolking 36.000, zag *28.000* migranten alleen in oktober 2021.

“Ze willen niet dat een bepaalde soort mensen in hun buurt rondhangen. Ze willen ze ergens anders. Ze staan achter hen. Alleen niet in de buurt.”

Al dat heeft hen er echter niet van weerhouden om dat aan te moedigen, door hun stembus-keuzes. Omdat Martha’s Vineyard een Status-plaats is die grotendeels wordt gerund door blanke links-liberalen, heeft hun geschreeuw nu slechts een ‘vleugje racisme’, een ironie die de Vineyard-Wokeïsten niet begrepen hebben. Er is échte angst en woede op basis van dat kleine migranteninstroompje – die zelfs de waarde van hun onroerend goed laat dalen… Er is echter selectieve verontwaardiging over, afhankelijk van wie hen stuurt. Ook Biden heeft illegalen verscheept naar steden in het hele land. Dat verontwaardigt hen blijkbaar niet, pas als de Republikeinse Ron DeSantis ze stuurt, gaan hun haren recht omhoog staan.

Zo stapelt zich hypocrisie op hypocrisie over dit zeer klein groepje illegale migranten. Wat we hier zien is een smörgäsbord van belachelijkheid van allerlei linksen die nu door hun éigen politieke correctheid worden opgeblazen en in paniek raken over maar 50 migranten, terwijl twee miljoen van hen bij de zuidelijke grensstaten van de VS zijn binnengekomen. Als de rijke bewoners van Martha’s Vineyard 50 migranten al niet aankunnen, hoe moet de rest van het land, het minder welvarende deel, dan omgaan met 2 miljoen immigranten?

De grootste les van dit DeSantis- experiment is echter geweest: de linkse hypocrisie is heel erg gemakkelijk en dírect neer te halen door hen te ontmaskeren als verwende clowns.

Americanthinker 

8 REACTIES

 1. Dat is hier net zo. Daarom zouden de burgemeesters van Ter Apel en Budel, als zij hart voor hun gemeenten hebben (maar dat hebben ze niet want anders geen promotie), asielzoekers met bussen moeten verhuizen naar Aerdenhout, Laren, Wassenaar, Vught, Rozendaal, Blaricum, Bergen, Baarn, enz.
  Breng ze maar naar de deugers en de VVD-leden die goud verdienen aan de ‘migranten’. En eerst de uitgeprocedeerden want die zijn het lievvvst…

  • Strak plan van DeSantis vond ik al, Texas en Arozona doen dat al maanden, maar niet naar dat eiland.
   Nu worden de milieubewuste mensen (ze komen namelijk uit een schítterend milieu) eens in hun eigen natuurlijke leefomgeving getroffen en laten ze hun ware hatelijke reptielengezicht zien. Dus burgemeesters van Budel, Ter Apel en al die andere plaatsen waar dat nu plaatsvindt of nog gaat gebeuren. Alvast bussen reserveren die mensen overdag onder werktijd gaat afleveren in het centrum van D’Haag óp het Binnenhof, voor de deuren van de Haagse ministeries, óp het Mediapark in Hilversum, op prime-time natuurlijk met iedereen een gratis rondleidingskaartje in de hand, binnen de grachtengordel in A’dam, in het Gooi, in Wassenaar, even de Quote 500 erbij nemen en dan hebben ze nóg meer plaatsen en namen genoeg.

 2. @Kobus. Eens.
  Als ik via google maps kijk naar Marlot en Wassenaar dan is er daar nog heel veel ruimte voor tijdelijke huisvesting van asielzoekers in wooncontainers, tijdelijke huizen en wat al niet meer. En in de plaatsen die jij noemt ook.

  • Stuur er maar een paar door naar Bloemendaal. Daar kom ik regelmatig en de laatste keer dat ik er een officiële asielzoeker heb gezien was in de jaren ’90. “Diversiteit en tolerantie”, kan ook daar met elkaar.

 3. In onderstaande is dit op een kaartje te zien, wat me opvalt dat (zeker gezien in % van hoeveel mensen er wonen) dat migranten vooral gaan naar die plekken waar die rijkere gezinnen níet zitten, terwijl juist daar ook het meest gestemd wordt op GL, PvdA, D’66, Rutte’s mismaakte VVD, de ‘Liberals’ van ons; terwijl, zeker in de Randstad 1000 migranten een heel andere impact heeft dan 1000 migranten in een dorp van 5000 mensen;
  het lijkt een beetje op Martha’s Vineyard, de correcte mensen willen opvang maar niet bij hen.
  https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/artikel/3885816/waar-wonen-de-rijkste-gezinnen-van-nederland

  https://top10s.nl/rijkste-gemeentes-van-nederland

Comments are closed.