Reclame voor vlees, benzine etc wordt verboden in Haarlem, Amsterdam etc.

Nu kun je je afvragen wat er belangrijker is voor de bevolking: überhaupt wat te eten, of reclame voor vlees. Waar hebben we het over?

Maar ik vind het toch wringen:

 • hoe verhoudt zich dat tov vrijheid van meningsuiting? Dat zal best al eens uitgevochten zijn met de sigarettenreclames, maar toch: gisteren met sigaretten, vandaag verbod op vlees reclame, morgen literatuur, overmorgen onwelgevallige partij programma’s.
 • En je ziet, wanneer een keer een principe van verbieden/regelen van een klein punt is gedaan, volgen er vanzelf meer. Eerst een beetje belasting op de allerrijksten, gevolgd door veel belasting voor iedereen.
 • En wat Haarlem en Amsterdam kunnen in hun stadje, kan “den Haag” landelijk op Facebook, kranten etc gaan eisen.

‘Gezond’ en ‘goed voor de maatschappij’ wordt dan een grauwe eenheidsworst voor eten, kleding, gedrag en pers. Geserveerd met een woke saus.

De Vrijspreker.nl moet nog veel doen, voor zij wordt afgesloten!

13 REACTIES

 1. Vermoedelijk treft het verbod de drager van de reclame. De drager kan lelijk zijn of hinderlijk of niet passend in het straatbeeld. Dat je vlees lekker vindt, staat je vrij om dat te zeggen. In het verbod op de drager zou je moeten laten opnemen dat dat verbod niets zegt over het vlees of het eten van vlees. Dat moet geen probleem zijn zo’n toevoeging. Immers het verbod betreft het bord niet het vlees.

 2. Verontrustend nieuws. Amsterdam doet steeds meer haar best Noord-Korea aan het IJ te worden. Als ze er in Mao pakjes gaan lopen, moeten we er maar een hek om zetten.

  Vrijspreker heeft nog genoeg te doen als we de rest van Nederland een beetje normaal willen houden.
  __________

  “It does not take a majority to prevail… but rather an irate, tireless minority, keen on setting brushfires of freedom in the minds of men.”

  ~ Samuel Adams (Founding Father, 1722-1803)

 3. zo ging het ook tijdens de Duitse bezetting. Aanvankelijk een charmeoffensief maar toen er niet blind werd meegewerkt, kwamen de verboden. Een kenmerk van alle repressieve besturen, waar ook Rutte IV toe behoort.
  Wees op uw hoede!

 4. Er heerst ook al een taboe op bepaalde woorden, zo las ik onlangs in een artikel na afloop van een televisie-programma, waar men naar verluidt een zeker n-woord gebruikt zou hebben.
  Nu, toegegeven, als ik een nietsnut was, zou ik het ook niet fijn vinden dat iemand dat zomaar ronduit onbeschaamd zegt, dan is het wel zo fijn dat met “nietsnut” vervangt door “n-woord”.

 5. Bij de meeste mensen zit het idee in het hoofd, dat een democratie nooit kan vervallen tot een autocratie. Maar, als democratie het enigste bestuursmodel, kun je ervan uitgaan dat dit model massaal getest gaat worden in de marktmaatschappij van de mens. Niets is de mens vreemd.
  Vroeg of laat zal een democratie steeds meer eisen gaan opleggen aan burgers en bedrijven, tot het bizarre toe. Waarom, dit heeft te maken met concurrentie tussen politieke partijen. Je moet met onderwerpen komen, die jouw onderscheiden van andere partijen. Als alle relevante grote en kleine problemen zijn opgelost, waar ga je dan nog op concurreren? Daarom is een steeds groter wordende overheid heel gevaarlijk, vooral als je er veel geld mee kunt verdienen.

 6. De hele gedachte achter planten eten is vreemd. Ten eerste zijn wij geen planteneters. Kijk naar de stand van onze ogen. Die staan naast elkaar om stereoscopisch te kunnen zien. Alleen zo kan je een bewegende prooi pakken. Planten lopen niet weg.

  Ten tweede komen voor een vegetarische maaltijd OOK talloze dieren om het leven. De grote monocultures waarin groenten, noten en fruit worden verbouwd gaan ten koste van veel bos binnen en buiten Europa. Hele ecosystemen leggen het loodje voor de aanleg en het instandhouden met pesticiden en enorm watergebruik.

  Het plantenleed wordt ook gemakkelijk vergeten. Groenten worden levend uit de grond gerukt, levend op elkaar gestapeld en in stukken gesneden om vervolgens in kokend water te worden gedood.

  Planten schreeuwen het uit als ze gewond raken of omkomen van de dorst. Tomatenplanten in de kas communiceren met elkaar via signaalstoffen en het schimmeldraden netwerk in de grond. Als een tomatenplant wordt aangevallen door bladluizen waarschuwt hij zijn buren. Die beginnen dan gifstoffen aan te maken tegen de luizen. En bomen in een bos blijken een sociale gemeenschap te vormen die, opnieuw via de schimmeldraden in de grond, met elkaar communiceren. Daar hoor je vegetariërs nooit over.

  En biologische weiderunderen leveren een gezondere en milieuvriendelijker maaltijd dan hetgeen vegetariërs eten (incl vitamine B12 waar vegetariërs supplementen voor nodig hebben). Dat mensen dan beter de planten ipv het dier kunnen eten is kolder. Mensen eten geen gras.

  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7773333/Plants-emit-ultrasonic-scream-stems-cut-water-short-supply.html

  • De mens kan beide zien. Zowel planten als zich voortbewegende prooien. Dus ook beide “oogsten om te eten”. Waarom zou de mens zich beperken tot bewegende prooien? Vegetariërs denken vaak dat ze het dier een gunst bewijzen, een mooi leven geven. Maar vele dieren zullen niet gehouden worden als de mens ze niet mag opeten.

 7. idd waarom nu reklame maken over frikandellen als ze er niet zijn.
  een inkoppertje zon reaktie

 8. Bomen in een bos weten het of een ree aan jonge scheuten en uitlopers heeft geknabbeld of dat een blad of tak door de wind is beschadigd.

  Wanneer een ree aan een beuk of esdoorn knabbelt, maakt de boom een hormoon aan, dat leidt tot een verhoogde productie van bepaalde tannines in de boom. Die tannines zorgen er voor, dat een ree minder trek heeft in scheuten en knoppen. Tegelijkertijd worden in reactie op het speeksel van de reeën groeihormonen aangemaakt, die de groei van de overgebleven uitlopers bevorderen en het verlies van de andere uitlopers moeten compenseren.

  Maar als een blad of knop afgerukt wordt zonder dat een ree daarbij betrokken is, stimuleert de boom de productie van het hormoon of de tannines niet en maakt alleen hormonen aan om de wonden te dichten.

  Ook zorgt een moederboom, dat eikels of nootjes die op een gunstige plek zijn gevallen extra voedingsstoffen krijgen. Zo vergroot zij de overlevingskansen van haar kroost.

  Vegetariërs zijn enorme hypocrieten. Als vegetariërs werkelijk respect voor het leven op Aarde zouden opbrengen, van bacteriën en algen tot vinvissen, kakkerlakken en spruitjes, dan zouden ze niet zo achteloos met hun eten omgaan. Planten zijn ook levende wezens, al zijn ze heel anders dan wij. Blijkbaar interesseren planten hen niets. Ze geven alleen om hun eigen soort. En dan nog slechts de knuffelige types! De rest kan doodvallen.
  ___________
  “Vegans don’t ‘save’ animals, that without meat eaters would not have lived in the first place, they just kill different animals.”
  https://www.instagram.com/p/CZxEqpIvoZz/?igshid=MDJmNzVkMjY=

Comments are closed.