Er komen steeds meer verontrustende details aan het licht in verband met de ontploffingen van de twee Nordstream-pijpleidingen in de Oostzee.

De Arabische nieuwszender ‘Al Mayadeen’ en ‘Israel National News’ melden dat weken voor de aanval Amerikaanse helikopters met een opvallende frequentie boven het zeegebied cirkelden waar de fatale explosies plaatsvonden op 26 september.

Dit kan worden gereconstrueerd met behulp van de vluchtgegevens van de online service ‘Flightradar24’. Volgens deze gegevens cirkelde begin september, iets minder dan een maand voor de explosies, een Sikorsky MH-60R Seahawk-helikopter van de Amerikaanse marine steeds urenlang op verschillende opeenvolgende dagen – vooral op 1, 2, 3 september en later over het gebied van de beschadigde aardgaspijpleidingen niet ver van het Deense eiland Bornholm. Volgens deze luchtverkeer-volgsite vloog de Amerikaanse helikopter meermaals van het Poolse Gdansk precies naar het gebied waar de Nordstream-pijpleidingen liggen.

Op 10 en 19 september vlogen ook Amerikaanse helikopters over Nordstream 1 en in de nachten tussen 22 en 25 september bleven verschillende helikopters uren boven de plaats hangen van latere explosies. De helikopters die in de nacht van 22 op 23 september en 25 op 26 september in de lucht waren, lieten bijzonder verontrustende flight tracks achter. In die nacht cirkelde een MH-60R Strike Hawk-helikopter maar liefst negen uur lang boven een zeegebied op ongeveer 250 kilometer van Bornholm, van ongeveer 17.30 uur tot 02.30 uur Centraal-Europese tijd. De ‘Strike Hawk’ kan onder andere onderwaterdoelen bestrijden.

Geen reparatiewerkzaamheden

Er zullen geen herstelwerkzaamheden plaatsvinden aan de Nordstream pijplijnen 1 en 2. Dergelijke taken zouden door Rusland in opdracht moeten worden gegeven en betaald, omdat Rusland eigenaar is van de pijpleidingen. En de EU zou haar sancties tegen Rusland moeten opheffen om het werk uit te voeren. Dat is niet te verwachten in de nabije toekomst.

Het tijdvenster voor een eventuele reparatie sluit in oktober. De buizen zitten momenteel vol met zout water. Zonder onmiddellijke actie zal dit de buizen corroderen, die van buiten, maar niet aan de binnenkant, tegen corrosie-effecten zijn beschermd. Dit weten ook de overheden, die het volledige Nordstream-project nu dus blijkbaar al hebben afgeschreven.

Met het verlies van Nordstream verliest de Duitse economie (weer) vele miljarden.

De Duitse krant ‘Bild’ vatte het Westerse probleem als volgt samen in een citaat van een vermeende Rusland-expert: “De vraag is niet van technische, maar van politieke en juridische aard. Een heleboel sancties tegen Russische gasleveranties zullen moeten worden opgeheven voor reparaties. De schepen die de bouwwerkzaamheden zouden kunnen uitvoeren, moeten daarvoor toestemming krijgen. Gazprom moet de reparaties betalen. Ook de nodige technologische oplossingen moeten beschikbaar worden gesteld.”

Deze problemen zullen nooit op tijd worden overwonnen – dat wil zeggen, in een paar weken.

Tot nu toe is meer dan de helft van het aardgas in de pijpleiding al gelekt. Het spreekt voor zich dat de rest ook zal ontsnappen. En dan zal Nordstream geschiedenis zijn.

video Israelnationalnews

20 REACTIES

 1. Bij politie-opsporingswerk kijkt men bij mogelijke daders altijd naar deze 3 punten: motie, gelegenheid, middelen;
  wie heeft een motief om iets te doen, wie heeft er baat bij, wie profiteert ervan; is iemand in de gelegenheid het te doen en was die niet op het moment van de misdaad ergens anders; heeft iemand de technische middelen/ wapens óm de misdaad te plegen.

  07-02: “Biden: einde Nordstream 2 als Poetin Oekraïne binnenvalt”
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1239684423/biden-einde-nordstream-2-als-poetin-oekraine-binnenvalt

  President Biden on Nord Stream 2: “We will bring an end to it.” 7 feb. 2022
  https://youtu.be/OS4O8rGRLf8

  • Inderdaad, cui bono? Rusland heeft door deze aanslag een strategische optie minder, de Nord stream weer aanzetten. Dus Rusland heeft een strategische optie verloren. En de Verenigde Staten waren altijd al tegen Nordstream 2 en hebben bedrijven en landen die daaraan meewerkten bedreigd. Dit laatste kan iedereen opzoeken.

   • Rusland kan gewoon de gaskraan dichtdraaien. Er is geen enkele reden om de peperdure pijpleiding op te blazen. Nee, de VS of een van hun hulpjes: UK, Frankrijk, Canada zijn de voor de hand liggende verdachten. Zeker wanneer ze meerdere malen gedreigd hebben Nordstream te zullen beëindigen. De achterliggende geopolitieke motieven leunen overduidelijk op Halford Mackinder’s Heartland theorie die stelt dat groter Duitsland, groter Rusland en groter China niet bij elkaar mogen komen omdat de Atlantische alliantie dan niet langer op de top van de apenrots kan zitten. Daarom wordt de EU tegen Rusland opgezet, wordt de Duitse industrie kapot gemaakt en zal er ook nog wel eens wat met Taiwan gaan gebeuren. Daarom wordt er een verdeel-en-heers beleid gevoerd in het Midden Oosten Zo langzamerhand is het niet zo moeilijk meer om er doorheen te prikken.

  • Klopt, en er is een Russisch paspoort op de golven gevonden.

 2. Je kunt met evenveel recht zeggen dat de Amerikanen het gebied in de gaten hielden omdat ze wisten dat er Russische onderzeeërs bezig waren. En die bestrijd je met helicopters.

  • en wie zou er onderhoud mogen plegen aan dit pijpje
   idd deze kan dus altijd nog zeggen sorry er ging toen iets fout , de ander echter heeft dit voordeel niet!
   dus heren nieuwsjager vraag dit eens!!!!

   • Met de vernietiging is niemand gebaat.
    Stel er gaat maar 1 m3 gas per uur door zo’n buis heen.
    en alles is weer koek en ei met Russia maar
    we hebben 3m3 gas per uur nodig.
    1 buis overland zoals nu
    1 buis door zee nordstream I
    1 buis door zee nordstream 2
    U begint het te begrijpen de komende
    15 jaren een dure winter dus. Of we moeten iemand afknijpen, en wie zal dat dan wel niet zijn; denk eens na!! , gezien door de bril van de leverancier en, in iets mindere mate door die van de huidige ontvangers is dit ………
    Mede namens onze achterkleinkinderen als vast dank!
    idd
    De terrorist die dit gedaan heeft is geen persoon maar een natie, laat dit duidelijk zijn.
    De gasprijs zal altijd minstens het 4-voudige blijven en hoger als we weer back to normal zijn, door
    het ontbreken van nordstream 1 en nordstream 2.
    Mag ik u een tip geven, wordt, zolang de houtvoorraad strekt, wederverkoper van houtkachels!
    From Russia, Usa, Amersfoort aan Zee, or whatever, with love!

 3. Misschien is het tijd om USA/USSA toe te voegen aan de lijst van landen die “terrorisme ondersteunen”. Die plek hebben ze intussen wel verdiend, want ze hebben zo hun best gedaan…

 4. Amerikaanse helicopters vlogen daar om de pijpleidingen juist tegen aanslagen te beschermen. Helaas konden ze de aanslagen niet voorkomen, net zoals de aanslag op de Twin Towers niet kon worden voorkomen. Echt, wat verschrikkelijk voor Amerika, die hulpeloosheid, dat handen in onschuld wassen. Misschien kan er via de Nederlandse belastingdienst een crowdfundingactie voor ze worden gestart.
  Uiteindelijk kostte de Iraakse oorlog vanwege de weapons of mass destruction ook veel geld. En de Irakezen hebben er zelf om gevraagd, zulke wapens in bezit hebben, dat moet je niet willen. Gelukkig hadden ze samen met de NATO in Libië meer succes en is er een verschrikkelijke dictator, die veel te goed was voor zijn volk en olie revenuen met ze wilde delen en wat rommelde richting goudgedekt geld en de petrodollar maar wat lastig vond, uit de weg geruimd en heerst er nu westerse vrede en demoncratie, bijna, echt bijna, was dat ook in Syrië gelukt. De oorlog in Syrië, waarbij Rutte en c.s. nog beschuldigd werden van moord (moordenaars te zijn) door daar bommen te droppen en huursoldaten te financieren. Belachelijk gewoon, Rutte en c.s. bloed aan de handen? Het is een
  flagrante Pinokkio leugen! Het zou verboden moeten worden dat te zeggen, zelfs maar te denken en moeten ze weer weglopen uit het Haagse gesticht.

  https://samenvoornederland.com/2021/10/27/sigrid-kaag-heeft-de-wereld-voorgelogen-en-financierde-met-rutte-terroristen/

  • ….weer weglopen, in kleuterpas, uit het Haagse gesticht als deze syrische onderste steen echt nog ‘ns een keer naar boven wordt gehaald. Laat het verleden toch rusten, in alle onschuld, sie haben es nicht gewusst, met het hand op het hart, het hart dat eerst nog wel even moet worden gevonden. Mag ook niet van het WEF en Klaus Schwab, die willen geen gerommel met onderste stenen enzo. En de significante overstefte, uitfaceerspuiten dan?…..”hou nu maar op, het is genoeg geweest zo”….”BEK HOUDEN!”.

   • ….”maar, maar”…..”Er zijn poltici en leiders voor minder in kerkers opgesloten en deze hebben niet eens een taakstrafje gehad en werden zonder eedaflegging weer geïnstalleerd”….”BEK HOUDEN!!”

   • het…de hand op het hart, de bengels, de stoute drommels…glas-plas und die Niederlanden muss kaputt en deze jongens, ook die in vrouwenkledij, zijn daarvoor het uitgelezen WEF personeel om dat te bereiken..mompelt nog iets over dubbele functie, grote sommen geld in Zwitserland, malversaties en medogenloos.

   • De oplossing zou simpel zijn, vredesonderhandelingen starten. Vredespijpjes roken met de opperhoofden en opnieuw onderhandelen over het hervatten van Russische olie- en gasleveranties. En dat precies is nu niet de bedoeling van de VS die schijnbaar overtuigd is van het bewandelen van een andere route, een route zeker niet in het voordeel van Europa, zelfs het tegenovergestelde. Maar ja, bondgenoten, toch?

    Dan maar verder verzwakken en dieper het moeras in.

    De steun waarmee de EU-landen hun burgers en bedrijven te hulp schieten om de energienota’s te kunnen betalen moet tijdelijk en doelgericht zijn, kostenefficiënt en gericht op de kwetsbaren en op verduurzaming. Dat heeft minister Sigrid Kaag (Financiën) haar collega’s van de eurolanden voorgehouden tijdens een vergadering van de Eurogroep in Luxemburg.
    De ministers gaven daar tekst en uitleg over hun nationale steunpakketten. Het enorme steunpakket van 200 miljard euro dat Duitsland bekend heeft gemaakt valt niet overal in de EU even goed.

    Doordat rijke landen, zoals Duitsland en Nederland, financieel veel aankunnen maar andere niet, bestaat het risico dat de energiecrisis een wig drijft tussen de EU-lidstaten, zei onder anderen de Franse minister Bruno Le Maire. Le Maire pleit ervoor om 20 miljard euro aan EU-subsidies te gebruiken om die zwakkere landen te steunen. Hij vindt bovendien dat de energiecrisis om een wereldwijd antwoord vraagt. (Bull up)

 5. We worden een oorlog in gerommeld door de politici, dit als afleiding van de schuldencrisis. Europa wordt opgeofferd. Daarna komt de great shit (reset).

 6. Ik kan mij niet voorstellen dat militaire helikopters die deelnemen aan zo’n gevoelige missie via een publieke website live gevolgd zou kunnen worden. Wat niet wil zeggen dat ik het aannemelijk vind dat zij de daders zijn.

  Het maakt ook niet uit wie het gedaan heeft. Ik ben liever bezig met oplossingen. Bij mij is dat: een hakbosje en een houtkachel. En op termijn een passiefhuis met grond en gelijkgestemde buren. Type hanzedorp punt nl.

Comments are closed.