Yannick, juwelier, voorzitter van een schietvereniging, prepper en libertariër is bij een nachtelijke bestorming door Frans sprekende interventie politie, dood geschoten.

Vermoedelijk op verdenking van staatsgevaarlijke ideeën en onterecht wapenbezit. Al is het verdacht stil met politieverklaringen waarom een Franstalig interventieteam in Vlaanderen binnenvalt en waarom Yannick niet eerst op het politiebureau werd ontboden.

Wel is er in de Belgische pers een hetze aan de gang, want Yannick was niet conform het gedachtengoed van de gemiddelde journalist en ‘dus’ slecht en staatsgevaarlijk. Zonder veel onderzoek, noch de uitkomst daarvan, laat staan te zoeken naar feiten is het hebben van ‘andere’ ideeën reden genoeg om in de pers het dodelijke politie gedrag, goed te praten.

Pijnlijk is daarbij dat al wie libertair, libertariër of in het WhatsApp kanaal van Yannick voorkwam, er bij gesleept wordt, want ‘dus’, ook, slecht en verdacht.

Op die manier wordt door de Vrije?? Pers, vrijheid van mening, -gedachten etc wel heel makkelijk bij het groot vuil gegooid. En als dat leidt tot nachtelijke razzia’s door lieden die de verdachte niet eens behoorlijk verstaan, dan is dat wel een enorme stap naar een totalitair regiem. Je zou er bijna wapens voor in huis nemen!

Maar zoals Boudewijn Bouckaert  (em professor, ook actief libertariër geweest) in zijn artikel in www.Doorbraak.be schrijft: puur wapenbezit is immers nog iets anders dan reële plannen opmaken om deze wapens effectief te gebruiken tegen andere mensen. Dit en het wijzen op het potsierlijk aandoende gebruik van extreemrechts door de pers, voor een anti overheidsfilosofie is waarom ik Bouckaert nogmaals citeer.

Want ter nagedachtenis van Yannick wil ik minstens trachten aan te geven dat hij niet om het verkeerde etiket is gedood en ook zijn netwerk, niet in het verkeerde daglicht wordt gezet:

Bouckaert: Men kan zich geen sterkere ideologische tegenstelling inbeelden dan die tussen nationaalsocialisme/fascisme en libertarisme. Het eerste staat voor de ‘lo stato totalitario’ zoals Mussolini het uitdrukte. Dat heeft het nationaalsocialisme trouwens gemeen met het communistische internationaal-socialisme. Volgens deze twintigste eeuwse vormen van totalitair socialisme is niets of niemand veilig voor de macht van de staat. Leven, vrijheid, eigendom, alles kan het voorwerp zijn van ingrijpende staatstoeëigening. (nvdr lees:  het ’s nachts binnendringen en doodschieten).

Het libertarisme staat daarentegen voor een minimale overheid, die zich exclusief toelegt op de bescherming van individuele vrijheid en eigendom. Dat deze filosofie utopische trekken vertoont, is nog geen reden om ze in een hoekje te drukken waarin ze totaal niet past. Wie er meer wil over weten raad ik trouwens een Google-trektocht aan naar instituten zoals het Cato-Instituut en The Independent Institute in de Verenigde Staten. Een eerlijke lezer zal tot de vaststelling komen dat daar niets staatsgevaarlijk aan is.

Voor meer achtergrond informatie over Yannick, verwijs ik naar enkele andere artikelen in www.Doorbraak.be, waarin ook de andere Belgische Pers een spiegel wordt voorgehouden:

Bevooroordeelde journalistiek die volstrekt niets meer te maken heeft met enige objectiviteitsnorm of zoeken naar waarheid. De politierazzia in Merksem, die juwelier en wapenliefhebber met libertarische denkbeelden Yannick Verdyck het leven kostte, heeft nog geen…
Kaartsysteem te werken. Vandaag heeft de linkse onderzoeksjournalist het makkelijker. Zo’n Tom Cochez van Apache wil iets schrijven over ‘prepper’ en wapengek Yannick Verdyck die door de politie is doodgeschoten*. Hij zet zich achter zijn computer, opent…
Na de razzia van de Special Forces bij juwelier, wapenliefhebber en libertariër Yannick Verdyck, die er het leven bij liet, haastte minister Annelies Verlinden zich om de politiemensen te bedanken ‘voor hun professionaliteit en alle inspanningen…
Naschrift:
een interview met Yannick, oordeelt u zelf wat voor terreurverdachte Yannick is, of dat je degenen die hem gedood hebben moet verdenken.

13 REACTIES

 1. Ik had er iets over gelezen.
  Het werd ook echt in de media vermeld alsof het om een levensgevaarlijke terrorist ging die op het punt stond om het pinnetje uit een handgranaat te trekken.

 2. Ik begrijp dat hij het een en ander aan goud en zilver in huis had. Toen de politie (Frans sprekend) midden in de nacht met geweld zijn voordeur forceerde (pardon?), kan hij goed gedacht hebben dat hij overvallen werd en als legitiem wapenbezitter een wapen gepakt hebben waarna hij door de binnenstormende politie is doodgeschoten.

  De actie van de politie rammelt aan alle kanten en het lijkt erop dat men de groep rond Brecht Arnaert: libertairen, paleo-conservatieven en reactionairen, allemaal virulente anti-globalisten, eens een lesje wilde leren.

 3. Soms komt het linkse geweld wel heel kort bij
  Wij zijn al jaren bevriend met de ouders van Yannick
  Wat er in dit artikel ontbreekt is dat de Waalse politie GEEN. Bodycamera’s hadden
  Nu zaterdag bij de begrafenis waarschijnlijk wel
  Dan komen wij misschien ook ik een rechts ,gevaarlijk dossier

 4. Zonder vuurwapens in de communazi staat ben je tegenwoordig als naakt in een donker bos omsingeld door een roedel hongerige wolven.

  Als de communazi macht eenmaal de kogel door de kerk heeft en de vleugels volledig kan spreiden dan had je gewenst dat mio burgers goed bewapend waren en zich met hand en tand konden verdedigen tegen de corrupte en misdadige staat.

  Dit is niet de overheid, dit is de vijand, de onderdrukker en levensbedreigende krankzinnigen die met gerekruteerde niet zelf nadenkende bloedhonden zonder enig besef of verstand.

  Onze vrijheid wordt steeds verder beperkt, onze veiligheid niet meer gewaarborgd en het geld is door de EU waardeloos gemaakt, en ze dreigen de burger in een hongercrisis te storten. Hoe heeft een persoon daarop te reageren if te anticiperen? Kan mij goed voorstellen, zoals de omgelegde man in dit artikel probeerde zich te beschermen, daarom voorzorgsmaatregelen heeft getroffen en zich in te dekken tegen erger, met alle mogelijke middelen voorhanden.

  Van de huidige regerende rottende bende en anti eigen volk mensen kun je namelijk van alles verwachten, zelfs dat ze je verder dwingen gif in je te laten spuiten. Ze doen niet langer onder aan het Duitse 33-45 bewind en overtreffen deze zelfs op sommige punten.

  De huidige criminele en moorddadige regeringen hadden allang voor het tribunaal moeten staan.

  https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579750890197630977?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1579750890197630977%7Ctwgr%5E9bc1ce0dced3716b042099360079b5f36cabfa30%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fpfizer-directeur-geeft-lachend-toe-het-vaccin-was-nooit-getest-op-voorkomen-van-verspreiding%2F

  Als de gifspuit faalt dan kan een WOIII het ook altijd nog doen, toch? Heerlijk in de verdrukking tussen een dementerende Amerikaanse bezetter die de petrodollar in het zadel wil houden en de Russen als wat, vijand, bevrijder of WEF acteur?

 5. Welke lessen kan er getrokken worden uit dit drama:
  – let op wat je op sociale media sites achterlaat
  – denk na, voordat je iets meldt
  – communiceer duidelijk maar ook slim en blijf genuanceerd
  – gebruik bepaalde woorden niet meer, omdat deze geflagt worden
  – maak gebruik van de taal het systeem, om jezelf te beschermen
  – geen persoonlijke aanvallen, want ambtenaren en bestuurders zijn wraakzuchtig.
  – blijf vakinhoudelijk zoals peter schiff dat doet.
  De Staat is geen onschuldige organisatie en de mensen die er werken, zijn van mening dat zij de samenleving moeten beschermen. Dat betekent ook dat orders opgevolgd worden, dat verwachten zij ook van de burgers en bedrijven.
  Nog een paar kleine aandachtspunten:
  – je ziet dat je tegen een goedopgeleide macht, niets kunt doen, ongeacht wat je tot je beschikking hebt
  – je ziet de reacties van de ‘omstanders’
  – een direct conflict mijden
  – vechten en een gezin hebben, is een gevaarlijk combo
  – en mensen die deze uitkomst leuk vinden, ook zij komen aan de beurt.

 6. Het lijkt een vast patroon te worden: autoriteiten beschuldigen of verdenken iemand, de politie vermoordt die persoon voordat die persoon iets kan zeggen. Zaak haalt de rechtbank niet. Autoriteiten kunnen vervolgens zelf een verhaal over de overleden persoon verzinnen en in de media verkondigen.

  Alle mensen die bij dit soort zaken ‘links’ en ‘extreemrechts’ of ‘socialisme’ gaan betrekken, proberen nmm de daders te beschermen want hier zit gewoon de macht en machtsmisbruik achter. Hun boodschap aan de wereld lijkt dat preppers, complotters, wappies e.d. radicaliseren. Ken je een prepper? Aangeven!

  Wel vreemd dat deze persoon op 28 september is overleden en pas op 15 oktober wordt begraven. Eigenlijk is het hele verhaal onlogisch en het rammelt. Van geen psychische problemen, met een wapenvergunning en een blanco strafblad naar geradicaliseerd en nu dood. Het gebeurt alleen in de media.

  https://deanderekrant.nl/nieuws/dood-en-extreemrechtse-framing-van-yannick-verdyck-wekt-verontwaardiging-2022-10-09

 7. Ik vind de term ‘gedood’ in de titel nogal eufemistisch.
  geëxecuteerd is veel dichter bij de waarheid.

 8. Afgelopen zaterdag ben ik bij de eredienst geweest van Yannick.
  Yannick was niet zo maar een sportschutter. Hij was o.a. voorzitter van de Koninklijke Federatie Karabijn-, en Pistoolschutters Antwerpen.

Comments are closed.