7 REACTIES

 1. Volgens msm wachten honderden boeren op uitkoop. Maar slechts een paar boeren komen in aanmerking voor uitkoop. Zijn deze msm-berichten om de boeren onder druk te zetten? Om ze over de streep te trekken? Ik hoop niet dat boeren in deze val trappen want geld is binnenkort niets meer waard. Dan hebben de boeren geen land meer en misschien ook geen huis meer maar ze zwemmen dan wel in waardeloos monopoly geld. Het spel wordt nu heel vuil gespeeld.

  • Het kabinet heeft een nieuw plannetje om boeren die bij zogenaamde ‘natuurgebieden’ wonen en werken te dwingen om te stoppen. Als ze dat geheel “vrijwillig” (LOL) doen krijgen ze een zogenaamde “stopbonus.” Dit houdt in dat ze een financiële beloning krijgen voor het ‘verkopen’ van hun boerderij: 120% van de waarde.

   Er zijn ook nog twee andere opties: ze moeten verplicht innoveren. Of verhuizen. Die stopbonus geldt interessant genoeg niet voor “verhuizen.” En dat is gek. Want het gaat de staat zogenaamd om de locatie van de boerderij, en niet om het vernietigen van de boerenstand in het algemeen. Toch?

   Boeren die niet “vrijwillig” (LOL) meewerken gaan namelijk direct geconfronteerd worden met “aanzienlijk strengere milieueisen” waardoor het “veel moeilijker” voor ze wordt “om door te gaan.”

   https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/gideon-van-meijeren-fvd-boerenbeleid-kabinet-is-niet-op-basis-van-vrijwilligheid-het-is-pure-afpersing

 2. R.Plasterk: ons land als geheel kent geen stikstofcrisis.
  Hele column lezen met:
  http://www.prikkebord.nl/topic/273522/
  Scrollwieltje en ctrl gebruiken om de column te vergroten.
  Geen misverstand: de term piekbelaster werd net als de heisa
  rond stikstof door J.Remkes uitgevonden.

 3. De boeren zijn nu het pispaaltje, want de grond is nodig voor woningbouw, dus minder landbouwgrond. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, als de voedselvoorziening onzeker wordt.
  Met de voedselimport is er nu niets aan de hand, totdat het scheepsvaart verkeer op zee, onzeker wordt, vanwege geopolitieke conflicten.

  • Op de grond van slechts een enkele boer kun je een hele woonwijk bouwen. Dus als het om bouwen van woonwijken zou gaan, maak dan eerst een beginnetje. Dat doen ze niet, dus ze hebben andere plannen.

Comments are closed.