Naar mate vuurwerk meer verboden wordt, nemen de excessen en illegale winsten toe. Net als bij harddrugs?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

16 REACTIES

 1. Klopt want er wordt nu het hele jaar door vuurwerk afgestoken. Vooral in mijn buurt en ik krijg soms bijna een harstilstand van die knallen want je verwacht zo’n knal niet terwijl je die knallen rond nieuwjaar wel altijd kunt verwachten. Daar ben je dan op ingesteld.

 2. Onze vriend Pushki kwam aanzetten met een Poolse anti-tankraket, filmpje vanaf 11.28:

  https://www.youtube.com/watch?v=e0rEGzVAmKM

  Er zijn er 100.000 van gemaakt en Polen heeft ze in Oekraïne gedumpt. Niemand wil ze hebben. Het risico bestaat dat ze in de handen van Nederlandse jongeren terecht komen. Vuurwerk mag niet en dit mag ook niet. Weten die kinderen veel. ‘Als het maar hard gaat’.

  Mensen hebben het recht (of misschien zelfs de plicht) zichzelf te verdedigen, met alle middelen. Maar dit heeft niets met zelfverdediging te maken. Met ondeugdelijke raketwerpers schieten omdat ze goedkoper zijn dan vuurwerk is nogal roekeloos en onnodig gevaarlijk.

  Ze kunnen op elkaar schieten, op hulpverleners en handhavers, bij gebouwen naar binnen, op voertuigen, op infrastructuur, enz. Polen had die dingen gewoon moeten vernietigen.

  • Al die anti-tankraketten, dat gaat het gewoon niet meer worden – het is grotendeel verouderd. Er zijn setjes die geheel zelfstandig gaan staan wachten op een zwaar gepantserd voertuig, je hoeft er niet meer zelf te wachten en risico te lopen:

   https://www.youtube.com/watch?v=zqtFhqSNubY

   • Pushki met door Duitsland in Oekraïne gedumpte Panzerfausten: https://www.youtube.com/watch?v=LhWvdbyV-LM

    Er zal meer vraag naar zijn en bijgevolg een hogere prijs. Maar ook niet heel erg duur, want als je waar voor je geld wilt, simpel te bedienen, excellente kwaliteit – zo betrouwbaar als een AK – en mogelijk ook nog vers uit de fabriek dan ga je voor de RPG-7. Pushki met de vloeistofversie van de RPG-7:

    https://www.youtube.com/watch?v=122MxjwEFqA

    Net als dat er een AK is voor ieder budget is er ook een RPG-7 voor ieder budget, we hebben het over een paar honderd euro of minder. Het idee erachter is het recht op zelfverdediging, voor iedereen. Dat idee/ideaal wordt door zowel anarchisten en communisten aangehangen, de communisten hebben gezorgd voor de daadwerkelijke verwezenlijking van het ideaal door betaalbare en effectieve wapens massaal te produceren en distribueren. Maar het is niet de bedoeling dat oorlogswapens als een soort vuurwerk in de handen van kinderen terecht komen.

    De oorzaken:

    – Verbod op vuurwerk, waardoor naar betaalbare alternatieven wordt gezocht.
    – Onbekendheid met oorlogswapens en waartoe deze dienen, namelijk zelfverdediging, het toebrengen van zware schade aan de vijand.
    – Het gratis weggeven van wapens waarop niemand zit te wachten, zoals bij de Poolse raketwerper, wat had de Poolse overheid dan gedacht dat er met die wapens zou gebeuren?

    De wapens die door westerse overheden aan het Zelenski-regime worden ‘gegeven’ schijnen ‘gegeven’ te worden via een lend-lease constructie: wat Oekraïne niet teruggeeft moeten ze betalen. En zo wordt een enorme schuldenlast bij Oekraïne geparkeerd.

  • Een Duitse student bestelde op internet twee manpads/stingers. MANPADS staat voor ‘man portable air defence system’, een schouderraket voor vliegende objecten dus. In de VS noemen ze alle manpads ‘stingers’.

   De Duitse student kreeg zijn bestelde manpads keurig geleverd, waarschijnlijk via een koerier. De student belde de politie, de politie nam de manpads in beslag. Volgens mij moet de student gewoon betalen. Hij heeft gekregen wat hij heeft besteld. Dat hij de politie belt, dat doet hij zelf. De student zal inmiddels wel een Oekraïense deurwaarder aan zijn deur hebben gekregen, met dringend verzoek tot betaling.

   We zijn beland in een nieuw tijdperk, waarin oorlogswapens voor een steeds groter publiek toegankelijk zijn. Vanuit het oogpunt van het recht op zelfverdediging is dat een zegen. De negatieve kant zal zijn dat criminelen en malloten, waaronder kinderen die het verschil niet zien tussen illegaal vuurwerk en illegale oorlogswapens, de meest gekke dingen ermee uit zullen gaan halen, en dat is niet mooi.

   • Het gaan interessante tijden worden. Kijgen wij Stingers tegen politiehelicopters en Poolse dingessen tegen ME busjes en geldautomaten? Of een bom in een voetbalstadion?

    Er gaan al langer verhalen rond dat veel wapens niet aan het front komen in Oekraine maar verkocht worden.

    In een ander verhaal las ik een redenatie dat West Europa op Mexico e.d. zal gaan lijken wegens drugs. Geen idee of het uit komt. Maar het zal ook explosief worden als iedereen zich moet bewapenen tegen de “narco’s”. (Op de politiek hoef je dan niet te rekenen net als nu).

   • De hakbars (die uiteraard niets met de islam te maken hebben) roeren zich ook.

    Interessant artikel. Irritante website met z’n getrol om je mailadres…

    Islam is sowieso een interessante dimensie aan de Oekraine oorlog. Aan het ene kant vechten de hakbars voor Putin. Aan de andere kant vechten Syriers die nog een wat recht te zetten hebben met de Russen. Of waren die daar op doorreis naar Ter Apel?

   • Pushki kwam met de MG-42 aanzetten, ‘mitrailleur van Hitler’. MG staat voor Maschinen Gewehr, 42 voor 1942. Duitsland dumpte er heel veel in Oekraïne.

    https://www.youtube.com/watch?v=CgtYm0qczn0

    Korte tijd later maakt Lauren Southern een filmpje met de MG-42, op Amerikaanse bodem, San Antonio, Texas. https://www.youtube.com/watch?v=4YGQJubWQkc

    Dan vraag ik me af: hoe is de MG-42 waar Lauren Southern mee schiet in Texas terecht gekomen? Het zal toch niet via Oekraïne zijn?

   • De VS dumpte Browning M2 zware mitrailleurs in Oekraïne:

    https://www.youtube.com/watch?v=ogYgPfBU-mM

    Regelmatig op het kanaal van Pushki allerlei materiaal dat massaal is gedumpt in Oekraïne door het Westen. Pushki maakt er een filmpje van, zet het op Youtube en verdient op die manier zijn geld, als Youtube Influencer.

 3. Nergens last van wat betreft vuurwerk hier waar ik woon. Heerlijk rustig is hier.
  Vanochtend lees ik op de plaatselijke site dat er in mijn wijk een harde knal was vannacht, niks gehoord trouwens.
  En daar schrokken de mensen van. En een klein brandje daarna schijnt.
  Zo rustig is het nou hier waar ik woon.
  Dat een harde knal hier nieuws is hier en onderzocht wordt door de politie.
  Met oud en nieuw lopen er nog een paar buren wat vuurwerk af te steken, en dat is het dan wel.
  En ik woon hier toch midden in de polder en niet in een klein dorpje.

  • Berichtje uit plaatselijke site. Zo iets haalt hier nou de krant.
   In grote steden gebeurt dit elke dag meerdere keren per dag het hele jaar door.

   Politie zoekt scooterrijder na ‘harde knal’ en brand bij huis in ” mijn woonplaats “.
   Ze schrokken zich een ongeluk, de bewoners van een huis aan de ” mijn wijk “.
   Afgelopen nacht knalde daar iets, waarna er brand ontstond. Ze had nog wel de tegenwoordigheid van geest om zelf het vuur te doven. De politie zoekt hulp bij de speurtocht naar de dader(s).

 4. grappig,jut en jul hebben ook weer eens wat te zeiken.wat bert en kobus te berde brengen boeit geen hond. deze bejaarde pisvlekken zien de vrijspreker als WhatsApp, dom gezeik van een dronken aardbei.

  • Hey takkie, of zal ik je maar gewoon winston noemen.
   Want dat is voor mij nou wel duidelijk na al die tijd.
   Hoe vind je zelf dat het gaat?
   Denk dat ze op dat gezeik van jou nog minder zitten te wachtten.

   Ik heb hierbij nog een stukje uit een reactie van Ratio over dat gezeik van jou.
   Misschien wordt het je dan duidelijk hoe ze over jou denken hier.
   ” Het kan zijn dat Graftak zich als een zelfbenoemde moderator ziet. Het kan ook zijn dat hij een eikel is. Of beide. “

  • Altijd gezellig zo’n nieuw kwakkie van ons Takkie.

   Hoewel ik de woordkeuze saai vind worden. Elke keer hetzelfde gescheld. Ook weer in het weekend. Heeft de pillenzuster dan vrij? Nou rukker, fijn weekend nog.

Comments are closed.