Wapenproducerende bedrijven en overheden met overtollig materiaal zoeken afnemers voor hun producten. Wapenhandelaren vervullen daarin een belangrijke functie. Vrijwel alle wapenhandelaren houden zich keurig aan de regels. Zo ook de Russische wapenhandelaar Viktor Bout.

In 2008 meldden zich een paar Zuid-Amerikanen bij Viktor, ze wilden wapens kopen. Het ging om miljoenen euro’s. Ze wilden Viktor ontmoeten om hem in de ogen te kijken en zijn hand te schudden. Ze spraken af in Bangkok, Thailand. Daar kwamen ze overeen wat er geleverd zou worden tegen welke prijs, uiteraard geheel binnen de grenzen van de wet. De Zuid-Amerikanen gaven aan een enorme hekel te hebben aan Amerikanen, met reden, en de wapens in te zetten tegen die Amerikanen. Ze vroegen Viktor of hij daarmee instemde. Viktor vond het prima. Toen waren er opeens overal agenten, Viktor werd opgepakt.

Viktor werd in de cel gegooid en vroeg uiteraard om directe vrijlating, hij had immers niets gedaan wat strafbaar is. De Thai zaten met het probleem dat hun Amerikaanse vrienden achter de opzet zaten en om uitlevering van Viktor Bout vroegen. Viktor zat twee jaar in een Thaise cel en werd uiteindelijk uitgeleverd aan de VS. In de VS moest hij voor de Amerikaanse rechter verschijnen. De aanklacht: het willen doden van Amerikanen, deelname aan een terroristische organisatie en witwassen. Viktor werd opgesloten in een Amerikaanse gevangenis, die volgens Viktor nazi-technieken gebruikte om mensen te breken. In december 2022 werd Viktor geruild voor een Amerikaanse sportvrouw die in Rusland vast zat wegens drugssmokkel.

Een dag na zijn terugkeer in Rusland gaf Viktor een interview. Op de vraag of hij Amerika haat geeft hij het antwoord dat hij in de gevangenis veel Amerikanen heeft ontmoet die niet blij zijn met de teloorgang van de VS, christelijke waarden, het gezinsleven, enz. Viktor geeft aan dat deze mensen feitelijk hetzelfde zijn als hij, dezelfde doelen nastreven.

Video van twee minuten in het Engels: Viktor Bout: ‘America Has Lost Its Christian Values. It Is No Longer the America We Knew

Lange video: Viktor Bout: Back home from imprisonment | RT Exclusive

In Oekraïne worden enorme hoeveelheden westerse wapens in beslag genomen door het Russische leger. De eerste inbeslaggenomen wapens werden gedoneerd aan het Volksleger van Donetsk en Luhansk. Wat momenteel in beslag wordt genomen zal veel te veel zijn om te doneren aan laatstgenoemd volksleger. Het valt niet uit te sluiten dat er naar andere volkslegers en verzetsbewegingen wordt gezocht.

De Taliban beschikken over wapens van Amerikaanse makelij ter waarde van vele miljarden euro’s. Ze worden momenteel afgesneden van voedsel maar ontvangen nu voedsel uit Rusland. Waarschijnlijk in ruil voor die wapens. Die wapens zoeken een bestemming, en dat is het werk van wapenhandelaren zoals Viktor Bout – ervoor zorgen dat die wapens op de juiste plek terecht komen. Misschien gaan we nog meer van hem horen.

 

Artikel ingezonden door Nico de Geit

11 REACTIES

  1. Interessant artikel. Ik weet echter niet hoe je de christelijke waarden moet inkleuren. Is dit verzet tegen anti conceptie? Is dit verzet tegen abortus? Is dit veel kinderen krijgen? Je kan dus veel kanten op met dit begrip. Maar ik denk dat ik de strekking ervan wel begrijp afgezet tegen de woke gedachte.

  2. Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft Viktor Bout niets gedaan wat strafbaar is. Volgens de Amerikanen is het oproepen, samenwerken, plannen, meewerken of zelfs goedkeuren van het doden van, of strijden tegen Amerikanen overal ter wereld strafbaar. De Amerikanen menen dus zeggenschap te hebben over wat er op Thaise bodem gebeurt, met personen van niet-Amerikaanse nationaliteit. En de Thai hebben daar aan mee gedaan door Viktor Bout uit te leveren.

    De VS wil werelddictator zijn maar in een multipolaire wereld is er geen plaats voor dergelijk gedrag.

Comments are closed.