De meeste mensen die niet louter MSM ‘nieuws’ consumeren wisten al langer dat Big Tech in bed ligt met de MSM en een zwaar linkse bias heeft.  Nu is ook bekend dat de FBI vuistdiep in Big Tech zit. Oa door het onderdrukken van het Hunter Biden laptop schandaal vlak voor de 2020 verkiezingen. Niet alleen kon de link haar het artikel daarover niet publiek gedeeld worden, zelfs niet in een private message!  Hallo Big Brother Deep State. 

Dankzij Elon Musk hebben we nu de “Twitter files” en de MSM,  BBC, CNN, MSNBC, de usual suspects schrijven er niets over.  Liegen door omissie, waarmee ze bewijzen dat ze niet geïnteresseerd zijn in de waarheid als het hen niet uitkomt.  QED.  Als Trump Jr. zoiets geflikt zou hebben dan zou er geen einde komen aan de media outrage. 

Helaas is dit slechts het begin en kinderspel vergeleken bij wat er gaat komen met de hulp van Artificial Intelligence (AI).   De eerste tekenen aan de wand zijn eenvoudig te zien.  Een AI chatbot die momenteel ‘ viral’  gaat is ChatGPT.   Dit geeft de volgende antwoorden op vragen:

Deze is feitelijk onjuist of achterhaald:

Deze geeft ook te denken:

Om gebruik te maken van deze chatbot moet je eerst een account aanmaken bij OpenAI.  Daarmee kun je automatische teksten laten genereren en artikelen schrijven. Denk niet dat er automatisch veel Vrijspreker waardige verhalen uit rollen, het zal wel even duren voordat ‘ taxation is theft’ wordt onderkend. 

Maar leerlingen gaan het wel gebruiken om essays over bijv. climate change te genereren.  Dat zal nog meer Greta’s opleveren. Met OpenAI kun je ook foto’s laten genereren op basis van tekst.  Maar ik stuitte al meteen op problemen:
Deze pakte hij wel, “ AI robot censoring online content”   en gaf dit resultaat:

Leuk die technologie, maar ik hou mijn hart vast als het gebruikt gaat worden om les te geven.  Scott Adams voorspelt een grote toekomst voor AI based learning.  Indoctrination on steroids me dunkt.

10 REACTIES

 1. elon geeft daarmee schijnbaar een klein lichtpuntje over de rand van de werkelijke beerput, dus heb ik mijn twijfels

 2. De laptop van Hunter Biden heeft de msm wel gehaald maar de laptop van Anthony Weiner daar wacht msm liever nog even mee. Ik heb begrepen dat 12 politieagenten al kotsend en zwaar van streek een filmpje op de laptop van Anthony Weiner hebben bekeken en bijna allemaal (8 of 9) zijn er nu dood. Natuurlijk ‘zelfmoord’. Als niemand meer kan praten dan zal msm misschien aandacht aan die laptop van Weiner besteden. Waarschijnlijk plaatst msm het in de categorie fakenews.

  • laptop van Biden kwam pas in MSM lang na de verkiezingen, doel bereikt. Nu ook in de MSM mondjesmaat dat lockdowns en mRNA vaccins etc misschien niet zo handig waren, maar het kwaad is al geschied.

   • Met vroegere ‘vergissingen’ kon de schade nog (deels) worden hersteld. De schade door de gifprikken niet. Het kwaad is geschied, kan niet ongedaan gemaakt worden en kan zelfs niet/nauwelijks hersteld of behandeld worden.
    Hun enige kans is dus de zaak te blijven vertragen, bagatelliseren en negeren om zo te voorkomen dat woedende menigten hen uit hun landhuizen trekken om te lynchen.
    Hoewelik me, gezien het schaapachtige accepteren van alles de laatste jaren, afvraag of er nog voldoende niet-schapen over zijn.

  • @Hijsenberg
   Klopt, maar als je gaat graven en erachter komt wat er zo ongeveer allemaal speelt dan zijn verkiezingsfraude, lockdowns en mensen verminken en/of vermoorden met een ‘vaccin’ de onschuldige kant van de zaak. Dus dat wil men mondjesmaat wel toegeven en men wil ook wel zo hier en daar een paar kopstukken voor de trein gooien. Het lijkt een strategie. Men wil ons tevreden houden. Men wil zelf bepalen wat er naar buiten komt en wij denken dat hardwerkende journalisten al dat onrecht hebben ontdekt.

 3. Vermoedelijk krijg je zo ongeveer dezelfde antwoorden bij raadpleging van literatuur, kranten, een encyclopedie. Antwoorden zijn inherent gebrekkig. Vragen zijn veelal complex van aard. En taal is een gebrekkig middel. Maakt dat het oke? Neem.

 4. ik dacht dat Hijsenberg voorheen vrij positief was over AI. Maakt toch kennelijk veel uit wie er aan de knoppen zit.
  De AI bot spreekt met grote autoriteit, maar hoe houdt hij zich staande tegen de autoriteit van de fake alien invasie?

 5. AI is er al en zal nog veel verder in onze levens binnendringen. Net als al die andere nieuwe technologieën van de Vierde Industriële Revolutie als biotechnologie. Daar valt weinig tegen te doen, vrees ik. Tenzij je op Antarctica gaat wonen, maar dat gaat je ook tegenvallen. Het maakt wel verschil of de technologie centraal gecontroleerd wordt en vervolgens voor elk gewenst doel kan worden ingezet door de heersende elite, of dat het decentraal is en open source: of het op een publieke blockchain staat dus.

Comments are closed.