***Spoiler Alert***

The Last of Us, is een zeer populaire game.  Ik heb het zelfs 2 keer uitgespeeld aangezien ik mentaal nog een kind ben.  Het is nu tot een TV serie gemaakt.  Van een game een film/TV show maken gaat meestal mis, maar deze is tot nu toe aardig geslaagd gezien de hoge IMDB rating.  Bijna net zo hoog als mijn favoriete TV show ‘Breaking Bad’ (duh, uiteraard).  Maar die rating zal na verloop van tijd wel dalen als de nieuwigheid eraf is. 

In episode 3 van TLOU maken we kennis met Bill.  Een libertarier en prepper.  Reaguurder Prepperoni zal deze zeker willen kijken. We zien de Gadsen vlag in beeld, belachelijk veel wapens en hij doet wat overheidsonvriendelijke uitspraken zoals “ the government are all nazi’s”  en deze: 


De acteur is erg goed gekozen want deze speelde eerder Ron Swanson die ChatGPT (de AI die een linkse bias heeft) als volgt omschrijft:

“Ron Swanson is a character from the American television sitcom Parks and Recreation. Ron is a Libertarian and is known for his disdain of government and love of meat, woodworking, and breakfast foods. He is an extremely independent and self-reliant individual who values personal freedom above all else. “

In de meeste Hollywood ellende die op de buis verschijnt worden libertarische preppers afgedaan als (soms gevaarlijke) mafkezen.  Maar dat valt hier reuze mee.  Niet alleen weet hij door zijn geprep  de “zombie apocalypse”  (redelijk comfortabel) te overleven, maar hij redt ook het leven van een ander. Geheel vrijwillig.  En dat voor een egoïstische libertarier!   

But what will twist your brain into a pretzel is dat Bill homosexueel blijkt te zijn!  Die zag ik niet aankomen (ook omdat dat niet in de game voorkomt).  Dat zijn toch meestal de good guys in de wokeology?  Bill blijkt ook heel caring te zijn en pleegt zelfs zelfmoord omdat hij niet zonder zijn grote liefde wil leven.  Heel romantisch allemaal en derhalve een goede libertarier in de MSM? Watskebeurt? Overigens was Gale Boetticher in Breaking Bad expliciet libertarier en vermoedelijk gay net als Gus Fring en die was weer de bad guy.  

Ook een van protagonisten (Ellie) is homosexueel.  Dat blijkt in de game (deel 2, waar The Critical Drinker niet heel erg over te spreken was) dus zal later ook wel in de TV show komen.  Beetje overkill lijkt me. Ben Shapiro was ook niet zo gecharmeerd van deze aflevering, maar dat is natuurlijk een homofobe conservative. En in episode 1 wordt in de eerste 5 minuten THE MESSAGE al gepredikt.  Een wetenschapper voorspelt de uitbraak van de mind controlling schimmel (Cordyceps) doordat deze van insecten overspringt naar mensen vanwege…een warmere aarde. Braak! 

Zat Elon Musk ernaast en is het geen woke virus maar een schimmel?  In TLOU verspreidt het zich middels meel. Knap dat een fungus ‘viral’ kan gaan, via gewone meel (niet e-meel) dat gebakken wordt voor consumptie, misschien identificeerde het zich als virus. Door de meel transmissie methode overleeft 1 van de hoofdfiguren, die zat aan een Atkins dieet. Niet woke vegan, maar toch overleven.  Zou het kunnen dat de woke schimmel zich verspreidt via de Woke Milk van Starbucks? Zouden hun ideeen daarom zo bedorven zijn? Candida is ook een schimmel. Volgens de CDC tiert die weliger door Corona.   En tijdens de plandemie is het aantal Karens geexplodeerd.  Toeval? Volgens mij zit daar een luchtje aan.

 

1 REACTIE

  1. Goede tip! Ik wil zeker kijken, maar zit nu op mijn werk.

    Ik moest bij de beschrijving denken aan de prepbeweging in Zuid Afrika: https://suidlanders.org/. Voor hen is preppen geen stoer jongensspelletje, maar bittere noodzaak. Onder de voortdurende dreiging van Plaasmoorde bereiden sommige boeren zich voor om in korte tijd te evacueren en elders from scratch een bestaan op te bouwen.

Comments are closed.