Bij deze heet van de pers, is dit de verlossing van het WEF waarop we hopen? Filmpje staat nu nog op youtube. Is de prijs van de verlossing van het WEF het accepteren van een conservatief maakbaarheidsideaal van de samenleving?

Een sterk punt is dat Jordan Peterson het niet heeft over vrijheid maar eigen verantwoordelijkheid pakken. Kan je dat aan dan kan je daarna wellicht zorgen voor een vrouw en kinderen. (minuut 13:40 en verder). Helaas komt hij vervolgens met een concept dat hij  “opgedragen/ geordende vrijheid” noemt (ordered freedom, 14:40 en verder). Hoe kan vrijheid georganiseerd worden? Of een rangorde hebben? Organisatie en opgedragen vrijheid betekent dat niet onderwerping aan de organisatie? Is vrijheid geen individuele soevereiniteit? Of ben ik te kritisch? Snap ik hier dingen niet of schiet mijn Engels tekort?

Als ik me moet onderwerpen aan een opgedragen rangorde of een opgedragen “vrijheid” dan kies ik uiteraard vele malen liever Jordan Peterson dan Klaus Schwab. Dus ik zie dit als een positief alternatief voor Schwab. Het bespaart de mensheid naar verwachting vele honderden miljoenen doden.

11 REACTIES

 1. Geordende vrijheid spreekt hij over. Dat kan als alle neuzen de zelfde kant op staan maar dat is niet de harde werkelijkheid waar we in leven. En wie bepaalt wat orde is?

 2. Het feit dat men het anderzijds van populaire sprekende hoofden moet hebben betekent al een dictatuur van de middelmatigheid.
  Wat degenen die steeds naar globalistische elites wijzen niet vertellen is dat de masscultuur een van de grootste krachten achter het globalisme is. Democraten framen de zaak ook zo, vanwege hun egalitarisme, dat het altijd elites zijn die de boosdoener zijn. De grootste onvrijheid is een product van de massacultuur, en het volk is de grootste alomtegenwoordige despoot. Totalitarisme bestaat alleen bij de gratie van het volk.

 3. Uit alle hoeken positief en hoopvol nieuws. Zelfs bij msm. Na jaren van moordpartijen en onderdrukking willen mensen afhaken. Hoe voorkom je dat? Door een blik helden open te trekken en de boosdoeners (lees: de loopjongens/schandknapen) voor het tribunaal te slepen. Er zullen echte helden/leiders/verlossers op het wereldtoneel verschijnen om de massa weer in slaap te sussen zodat de ware machthebbers ongestoord aan de volgende vernietigende stappen kunnen werken.

 4. Waarom zou ik een keuze moeten maken aan wie ik mij onderwerp.
  Vrijheid kent geen regels, zolang je andere er niet mee lastig valt.
  Een geordende vrijheid is op welke manier ik dat zelf mijn vrijheid indeel.
  Ik accepteer geen orders, van niemand.

 5. Jordan Peterson is weer eens spot on. Hij wijst op een geestelijke leegte bij met name mannen. Het gebrek aan zingeving en moedigt met zes prikkelende vragen je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Uit slavernij kom je niet in het beloofde land, maar de woestijn. Daar heeft hij het over georganiseerde vrijheid. Mensen die zich vrijwillig laten leiden door de (christelijke) moraal. En waarom niet? Deze religie heeft bewezen voor welvaart en vrede te zorgen. Natuurlijk, kruistochten, heksenverbrandingen zijn er geweest, maar dat is lang geleden. De christelijke moraal die Peterson nu voorstaat is geen eendagsvlieg, maar eentje die alweer honderden jaren in zwang is, en stoelt op een traditie van eeuwen. Een hoopgevende aankondiging, mooi dat er denkers zijn die perspectief bieden in de woestijn van vandaag.

 6. Kent iemand het initiatief “International Liberty Forum” (ILF) van Matt Gubba?
  Ik denk dat hij een eenling is, komend vanuit een marketing-achtergrond, en iets wil doen tegen de WEF-agenda en daarvoor volgers zoekt.
  https://www.youtube.com/watch?v=bQtHJ5qkzQw&ab_channel=MattGubba
  Daar maakt Jordan Petersen meer impact.
  In RK-kring spreekt de conservatieve aartsbisschop Vigano zich duidelijk uit voor het verenigen van krachten om het WEF actief te gaan bestrijden. Zijn duidelijkste toespraak vind je op Rumble.

  https://rumble.com/v1kmeq9–archbishop-carlo-maria-vigano-we-must-unite-to-stop-the-new-world-ordergre.html

  Dezelfde toespraak is op YouTube regelmatig verwijderd. Ik heb weer een nieuwe posting gevonden:
  https://www.youtube.com/watch?v=8xZHwvajtDQ&ab_channel=MuhWorld

  Anyway, het ene is de strijd tegen kwaad, het andere is de opbouw van onze eigen kring. Het je eigen maken van Libertarisch gedachtegoed is een duchtige (zelf)verdediging tegen de huidige krachten van het WEF, de VN en de EU. Het (publiekelijk) verachten van hun “Machenschften” en hun narratieven zet je ogenschijnlijk in een extreme hoek. Maar dat maken zij ervan. In de dertiger jaren was je ook gelijk een bolshevist als je je tegen de Nazis uitsprak. De genoemde krachten zijn neo-fascisten, niks anders, en ik denk dat ze het nog nauwelijks kunnen verbloemen. Benoemen we het voor wat het is.

  • Dat is een betere video dan met die andere ‘babbelkop’ er in. Wij gaan zien wat Peterson van plan is met zijn 2000 discipelen. Het is in elk geval nu al beter dan wat de Rutte/Schwab kliek te bieden heeft. Maar erg libertarisch is het niet. Peterson lijkt vrijheid synoniem te maken aan ‘chaos’. Dat vind ik onzin.

   • Klopt, maar het libertarisme heeft eveneens geen antwoord op de geestelijke leegte waarin we ons nu bevinden. Dat geeft niet, dat ligt aan de aard van het beestje. Het is een politieke filosofie. Petersons bijdrage is daarom een welkome aanvulling, en biedt nog altijd meer geestelijke speelruimte dan het WEF

Comments are closed.