Wie problemen heeft met de LHBTQ-beweging, mag dit niet meer uitspreken.

Dat is op steeds meer plaatsen het geval.

Ook aan de universiteit, waar wetenschappelijk debat gevoerd hoort te worden op basis van wetenschappelijke, in plaats van ideologische argumenten.

Wat is er gebeurd?

Laurens Buijs, docent aan de Universiteit van Amsterdam, heeft een rapport ingeleverd bij het bestuur van de UvA.

Hij waarschuwt daarin over de bedreiging van de academische vrijheid door de “woke”-beweging.

Ook schreef hij er een opiniestuk over in het universiteitsblad.

Vervolgens bewezen “woke” studenten en docenten massaal zijn gelijk, door klachten in te dienen over de tekst.

“Studenten en collega’s zeggen dat ik met mijn standpunten hun ’safe space’ schend en zien dat als ’microagressie’”, aldus Buijs.

Het ging er vooral om dat hij in zijn opiniestuk schreef dat het verschijnsel “non-binariteit” (mensen die zeggen dat ze geen man en ook geen vrouw zijn) in zijn ogen geen wetenschappelijke basis heeft.

Opleidingsdirecteur Michaela Hordijk nam vervolgens afstand van de “oordelen en kwetsende uitingen over non-binariteit van Buijs. ISW is een opleiding waar iedereen welkom is en op respect voor zijn/haar/hen identiteit kan rekenen.”

Laurens Buijs zit inmiddels thuis en dreigt zijn baan te verliezen.

Teken de petitie aan UvA-rector magnificus Peter-Paul Verbeek om hem te vertellen dat kritiek op “woke”-ideologie en extreme LHBTQ-opvattingen moet kunnen aan de universiteit.

Het is niet wetenschappelijk of academisch om bepaalde, wetenschappelijk beargumenteerde standpunten uit te sluiten op basis van een tirannieke ideologie.

In de woorden van Buijs:

“Vanuit mijn expertise over androgynie ben ik bijvoorbeeld kritisch op het verschijnsel ‘non-binair’ en de bijbehorende obsessie met ‘pronouns’ (persoonlijke voornaamwoorden). Dit verschijnsel zie ik als een lege hype in de hoogmoderne samenleving, zonder wetenschappelijke basis in de biologie, psychologie en antropologie.”

Maar dat mag hij dus niet zeggen van de boze LHBTQ’ers, die in een petitie aan de universiteit stellen dat een wetenschappelijke discussie over “non-binariteit” neerbuigend en schadelijk zou zijn.

Wetenschappelijke discussie aan de universiteit neerbuigend en schadelijk?!

Dit heeft niets meer met wetenschap te maken, of met het doel van een universiteit.

Laurens Buijs is nota bene zelf een heel eind meegegaan in de LHBTQ-ideologie. Puur omdat hij de laatste trend hierbinnen afwijst, namelijk het idee dat er “non-binaire” mensen zouden bestaan, wordt hij nu tot paria gemaakt aan de UvA.

En dat zegt alles. Als zelfs een “gematigde” LHBTQ-voorstander geen kritiek meer mag uiten op de onderdelen van die ideologie, dan mag níemand dat.

Daarom wil ik de rector magnificus van de UvA oproepen om de academische vrijheid voor iedereen te waarborgen.

Want als deze docent zijn baan verliest vanwege kritiek op de LHBTQ-ideologie, blijft er voor anderen straks helemaal geen ruimte meer over om een afwijkend standpunt te hebben.

Kom op voor de academische vrijheid: teken ook de petitie aan UvA-rector magnificus Peter-Paul Verbeek, zodat de “woke”-beweging gedwarsboomd wordt.

De vrijheid om iets anders te denken dan de representanten van het establishment, en om hier ook uiting aan te geven, staat steeds meer onder druk.

Laurens Buijs geeft een krachtige waarschuwing tegen “woke” en de doorgeslagen politieke correctheid:

“Het diversiteitsbeleid in de huidige vorm is een paard van Troje, waarmee het radicaal ‘woke’ gedachtengoed de organisatie wordt binnengehaald en in sneltreinvaart wordt genormaliseerd. Terwijl de UvA zich in de communicatie steeds explicieter moreel verheven positioneert vanwege het diversiteitsbeleid, staat de academische vrijheid te wankelen, onder druk van toenemende politieke correctheid en dogmatische linkse ideologie, in het bijzonder bij de sociale wetenschappen.”

Dit probleem speelt natuurlijk niet alleen bij de UvA, en niet alleen aan universiteiten, maar steeds meer in de hele samenleving.

De universiteiten lopen voorop, omdat de nieuwe generatie studenten steeds “woker” wordt.

En zij zijn de toekomstige bestuurders van ons land.

Daarom is het belangrijk dat juist aan de universiteiten de “woke”-ideologie wordt tegengesproken.

En dat docenten die dit doen, dus niet hun baan verliezen.

Anders gaat ons land straks nog veel harder richting de afgrond, dan nu al het geval is.

Teken daarom snel onze petitie en steek een spaak in het wiel van de “woke”-studenten die kritiek op hun gendertheorie willen verbieden.

Hier kunt u tekenen.

5 REACTIES

 1. Na het tekenen vragen ze om geld, prima, heb zojuist 20 euro gedoneerd. Daarna vragen ze om meer. Maandelijks. Begrijp dat ze het proberen, maar mijn advies is nu niet te doneren. Rupsjes nooit genoeg. Ik heb er mijn buik van vol.

 2. De gestichten zitten vol met mensen die denken, dat ze Napoleon zijn. Die help je niet door te zeggen dat dit geen ziekte is. Iemand met een hazenlip snapt ook dat dit een afwijking is en je gelukkiger word als je er wat aan laat doen.

  Sommige dingen kunnen we echter niet veranderen en zullen we moeten accepteren. Maar stug blijven ontkennen dat je ziek bent, gaat de acceptatie van je ziekte niet helpen.

  De woke community zal het echter een zorg zijn of mensen met een afwijking gelukkig worden. Net als islamitische terroristen omringen zij zich met steeds meer zwakkeren uit de samenleving om die op te offeren .

  Zo beschermen zij zich tegen gerechtvaardigde aanvallen en winnen ze beetje bij beetje terrein voor hun fascistische ideeen. Ze zullen nooit stoppen als we niet een lijn in het zand trekken.
  _____________

  Is This How It Ends? – Mark Steyn Interviews Jordan Peterson

  https://youtu.be/kTUbEUArRzM

 3. Er zijn hopeloze fenomenen die je zichzelf op moet laten vreten, waar dat waar het zich naartoe ontwikkeld al in embryonische vorm aanwezig was.
  Je moet dat zeker niet gaan voeden, proberen te redden door je vinger in het mierennest steken, je in de slangenkuil begeven. En als je wordt gewipt, dan is dat je geluk, alsof je uit een sekte wordt geschopt.

  • Klopt! Meestal mag je niet eens weg, omdat dit de machtspositie van de sekte afkalft.

   Die onverdraagzame houding tov andersdenkenden zet veel kwaad bloed en maakt ex-gelovigen verbitterd.

   UvA studenten zullen het wel merken als hun universiteit niet meer serieus wordt genomen en hun sollicitaties al bij voorbaat ter zijde worden gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in