Nadat Herman de Boer van Universiteit Wageningen en ex D66, wetenschappelijk aantoonde dat de stikstofnormen op lucht waren gebaseerd en zeker geen wetenschappelijke gronden hadden. Komt prof. Hanekamp, Universiteit Utrecht in Doorbraak, met de genadeslag tegen de  ‘op wetenschap gebaseerde modellen’ en verwijst die naar de fabeltjeskrant en naar een soort religie.

Enkele citaten uit het artikel:

‘Een goed wetenschappelijk debat is een kritisch debat. Dat is in geen velden of wegen te bekennen als het over de KDW’s gaat. Mijn fundamentele probleem is dat het in feite een bestuurlijk instrument is met een wetenschappelijke saus er over. Maar die saus is héél dun. Net zoals met OPS is het treurigheid troef.’

‘Nu zetten wij in op de inkrimping van voedselproductie. Dat brute feit toont voor mij aan dat politici op dit moment wereldvreemd zijn. Dit is historisch gezien van een verpletterende domheid. Tenzij men een ander doel heeft, maar daar ben ik niet van op de hoogte.’

 ‘Dit zijn ecologen die een coup plegen op de samenleving. 

Ondertussen heeft Arnout Jaspers, wetenschapsjournalist het boek ‘Stikstoffuik‘ uitgegeven. Zeer leesbaar en onthullend.

Waarom Nederland als enige land ter wereld een fulltime stikstofminister heeft en hoe de hele ‘crisis’ gebaseerd is op onwetendheid, misbruik van wetenschap en schimmige deals in achterkamertjes.

“De enkeling die in de alfahel het bètahoofd koel hield en vanaf het begin nuchter en kritisch is geweest, is de fysicus en wetenschapsjournalist Arnout Jaspers”, zegt Ronald Plasterk. “in dit verstandige boek vol nuchtere feiten toont hij de absurditeit van het beleid aan.”

De onwetenschappelijkheid van het stikstofbeleid en de dictatoriale uitvoering daarvan, zie ik als een duidelijke en ontluisterend voorbeeld hoe politiek bedreven wordt. En het gemak waarmee wetenschappelijk aangetoond wordt dat de, foute, modellen misbruikt worden, is een grote waarschuwing tegen de andere machtstopics als klimaat ‘beleid’ en corona ‘beleid’.

9 REACTIES

  • Dat is een suggestieve foto….
   Ze ligt gewoon achterover op haar eigen stoel en raakt die sukkel niet eens 😉

 1. Dat het tot een religie is verheven is hiermee wel duidelijk.
  Je kan er zelfs een eredoctoraat voor theologie mee krijgen.

  De Zweedse klimaat-mascotte Greta Thunberg (20) heeft reden tot vreugde: een universiteit verleent haar nu zelfs een eredoctoraat – voor theologie. Veel mensen vragen zich nu af: is klimaatbescherming ondertussen een erkende religie en de preken van de Zweedse teenagers zelfs een theologische leer?
  https://ejbron.wordpress.com/2023/03/21/klimaatbeschermingsreligie-eredoctoraat-in-de-theologe-voor-greta-thunberg/

 2. In dat theologische kader past ook het gedweep van de huidige paus met dat klimaatgewauwel. Zolang het de Planeet maar belangrijker maakt dan de Mens is meneer voor. Volgens mij was de mens juist heer over de schepping en OK, toegegeven, behoort daar als een goed rentmeester op te passen. Maar deze klimaatreligie (en aanverwante artikelen als CO2 en stikstof) draaft zover door dat we straks alleen nog maar droge wafeltjes en regenwater mogen drinken en ons één keer per maand in een afwasteiltje mogen wassen. Eerder zijn die klimaatidioten niet tevreden.

Comments are closed.