57 REACTIES

 1. Deze verkiezingen worden u aangeboden door chemiereus Bayer en Roundup killer Monsanto.

  Ja hoor, wij gaan de boeren redden. Echt waar.

 2. Op basis van de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen kunnen we wel stellen dat Rutte en Kaag een flink pak slaag hebben gehad. BBB is de grote winnaar geworden met vermoedelijk 15 zetels in de nieuwe Senaat, daarmee de grootste partij daar. De coalitie gaat terug van 32 zetels naar 24 en zal het moeilijk krijgen om steun te vinden voor belangrijke wetten zoals de asieldwangwet, de stikstofwet en de pensioenwet. Wel houdt Rutte de optie om zowel ‘over links’ als ‘over rechts’ meerderheden te vinden. Jan Gajentaan analyseert de uitslag.
  https://opiniez.com/2023/03/16/ps2023-coalitie-krijgt-een-klap-maar-nog-niet-de-genadeklap/jangajentaan/

  • Wat in de focus op Den Haag vaak onderbelicht wordt zijn de resultaten in vele provincies, ik heb ze vanochtend eens doorgenomen. In veel landelijkere (maar ja ‘landelijk’ in Nederland…) provincies is BBB de grootste. In Limburg staat BBB op 1 en PVV op 2, met de provinciale VVD daarbij en FvD en Ja21 is daar nu een echt rechts bestuur mogelijk met een nipte meerderheid, met nog een wat conservatievere provinciale partij erbij zelfs een goede meerderheid. Zoiets tekent zich in meer provincies af. De 2e bestuurslaag in het land gaat dus totaal anders worden dan Den Haag, en zij moeten veel Haags beleid uitvoeren, dat gaat dus ontzettende herrie geven.
   Haags beleid zal dus steeds wereldvreemder worden en ook lijken in het land. Mochten ze toch de rit uitzitten daar dan zal dat bij de 2e kamerverkiezingen over een paar jaar duidelijker zijn dan ooit. Rutte is zijn monopolie kwijt, de aanhoudende groei van zijn partij is gestopt en er is een alternatief voor zowel VVD als CDA nu, alleen zit Rutte nog in de ontkenningsfase, hij heeft buiten zijn ‘functie’ volgens mij zo goed als geen leven, en zal nog wel gekke sprongen gaan maken. Als BBB het ook niet zélf gaat verbruien is dit een doorbraak, de eerste in 12 jaar. De verandering komt van onderaf.

 3. Libertariers keren zich vaak fel tegen parlementarisme en verkiezingen

  Maar, ze zetten ook partijen op en stellen zich verkiesbaar…..

  Libertariers zijn dan politici, die zeggen dat ze tegen politiek zijn

  Beetje vreemd

  Links anarchisme is hier helderder in. Zij stemmen niet en je kan niet op ze stemmen.

  • Zo vreemd is dat niet. Het is een gekozen strategie. Je kan een systeem van buiten ontmantelen (revolutie of agorisme) maar dat kan ook van binnenuit. FVD doet beide.

   • BBB wil overigens helemaal niets ontmantelen. Die zijn controlled opposition, net als PVV. Daar ligt Rutte/Schwab niet wakker van.

   • De PVV heb ik vrij lang het voordeel van de twijfel gegeven.
    Met een aantal punten ben ik het volledig mee eens.
    Zo als over de islam en de EU standpunten die ze hier in hebben.
    Tot ze het covid vaccin beleid begonnen te steunen en Geert trots op de foto stond met ze gif prik.
    Dat was voor mij de druppel om ze volledig links te laten liggen.
    De PVV heeft helemaal niets met vrijheid te maken, wat ze wel in hun naam vermelden.

   • Dit is boer burger aan de macht, het enige wat boer burger wil is comfort en zekerheid. Lekker leven van hun subsidies, op hun hyper-moderne tractoren rondrijden, met hun hyper-moderne machines werken, en hun grootschalige gigantische opgeblazen industrie beschermen, en hun gigantische overproductie op de markten in arme landen dumpen, zodat men daar geen werk meer heeft. Het zijn afhankelijke statisten.
    Waarom pleit de cult (D66) en haar bruikbare idioten niet gewoon voor het afschaffen van subsidies voor de boeren? dat zou een flinke doodssteek zijn.

    Men hoeft geen controlled oppositie te zijn, gewoon middelmatige figuren, beneden middelmatige zelfs, twintigste-eeuwse statisten kleinburgers, die zijn geen partij voor elites. Met elites bedoel ik overigens niks wat in Nederland aan de macht is, maar wereldelites, waar Nederland onderhorig aan is.
    De PVV is half kleinburger sociaal-democraat-proletariaat, dus de kleinburger pest, half ‘controlled’ opposition voor het Zionisme (om de Islam als barbaars en als vijand af te schilderen), verdeel en heers politiek. Fvd is daar ook mee begonnen, maar ervan afgestapt gelukkig. Overigens staan er in het FvD programma nog best veel referenties naar Israël, en Baudet is nog een fan van het Zionisme. Ik neem aan dat hij nog niet wakker is, dat Zionisme extreem nationalisme is, een bende schurken en criminelen. Het is nog steeds een soort van blinde spot in de partij, een anomalie. Maar gelukkig loopt men er niet zo mee te koop als keppeltje Wilders.

   • FVD is de enige politieke partij (beweging eigenlijk) die steun verdient, omdat zij een logische strategie hebben om ons meer vrijheid te geven.

    Binnen het huidige verouderde bestel gaat dit niet lukken, dus de parallelle vrije samenleving met eigen scholen, ziekenhuizen, wooncoöperaties, bedrijven, enz die FVD voor ogen staat en die nu volop in opbouw is, is een mooie optie.

    Dat daarnaast de macht van het bestaande bestel moet worden afgebroken is ook logisch. FVD is daarbij een irritante luis in de pels die het hypocriete toneelspel en arrogant eigenbelang van onze politici en bestuurders duidelijk blootlegt.

    Dat leidt op termijn tot inzicht en afkeer bij een steeds groter deel van de bevolking. Uiteindelijk stort het verrotte kaartenhuis dan in elkaar en maken we er hopelijk iets beters van. 😁

   • “Dat leidt op termijn tot inzicht en afkeer bij een steeds groter deel van de bevolking”

    Gaat niet gebeuren, de bevolking bestaat goeddeels uit lieden die het statisme en de kleinburger dictatuur van de democratie met de paplepel ingegoten hebben gekregen. De afsplitsing sinds de corona crisis geeft al aan dat een groot deel van die partij bestond uit statisten, die dus van hetzelfde model zijn als de rest. Het succes van die partij bestond uit hetzelfde fenomeen als waarmee LPF, PVV en nu BBB succes had, maar dat is alleszins verre van iets wat met vrijheid te maken heeft.
    De twintigste-eeuwse statist-kleinburger bevolking en haar kwantiteitsmanagers, degenen die dit hele systeem hebben opgebouwd en ervoor hebben gestemd, zullen eerst het veld moeten ruimen (onder de groene zoden). Maar helaas is men in hard tempo bezig om nieuwe voetsoldaten op te leiden, door de jeugd al heel jong massaal te indoctrineren. Die zijn dan grotendeels voor rest van hun leven gewonnen.

    Uw argument is zelfs een democratisch argument, onderdeel van het soort denken dat het systeem zelf heeft gecreëerd. Het denken in termen van de macht van het getal, het kwantiteit denken, dat er een ‘groot deel’ nodig is voor een omwenteling.

   • Zoek eens op het woord ‘Nieuwsbegrip’, dat is een leerprogramma dat massaal is ingevoerd, hiermee wordt leren en nieuws/politiek gecombineerd. De kinderen worden al op jonge leeftijd ideologisch geïndoctrineerd. Al tijdens het leren op school. Het jeugdjournaal (staatspropaganda voor de jeugd) wordt ook gebruikt op scholen. Nieuwsbegrip betekent dat men leert terwijl de ideologie ingegoten wordt. Dat wordt dus een verloren generatie, want dit is een zeer verregaande situatie. Overigens worden ook alle schoolboeken herschreven om de ideologie en agenda te ondersteunen. Het indoctrineren begint al op de kleuterschool. Nogmaals, dit is een zeer verregaande situatie.

   • Als je een democratie van binnenuit wil ontmantelen, zal je de steun van een groot deel van de bevolking nodig hebben. Anders houdt de gevestigde macht het bestaande systeem gewoon werkend en kan het de roep om verandering negeren. Dat is wat er al 3 decennia gebeurt. Alleen FVD heeft een goede strategie om dit te doorbreken. Van BBB moeten we het nog maar afwachten.
    ____________

    “Democracy never lasts long. It soon wastes exhausts and murders itself. There never was a Democracy Yet, that did not commit suicide.”

    ~ John Adams (Founding Father and 2nd President of the US, 1735-1826)

   • Die indoctrinatie via het openbaar onderwijs en via de media zie je in iedere marxistische staat. Toch blijken mensen in staat zich daaraan te ontworstelen. De SU is in elkaar geklapt, omdat de economische werkelijkheid de propaganda inhaalde. In Noord-Korea zal het niet anders gaan. In de EU met de miljarden verkwisting voor klimaat, landbouw en energie transities trouwens ook niet.

   • Peter, ik lees de meest lovende verhalen over het FvD van je.
    Maar heb je nou zelf ook op ze gestemd voor een keer.
    Mij maakt het verder niet uit maar het lijkt er op dat ze een kans verdienen als ik zo die reacties van je lees.

   • “Als je een democratie van binnenuit wil ontmantelen, zal je de steun van een groot deel van de bevolking nodig hebben. ”

    Geenszins, er is nog nooit een democratie geweest die met steun van een groot deel van de bevolking ontmanteld is. Het is een rampzalig systeem dat zichzelf ontbind, door interne rot.

    Wat de PVV betreft, keppeltje Wilders is geen op zichzelf staand fenomeen, heel Europees rechts is onderhorig aan een Europees Zionistisch netwerk, dat netwerk wordt weer gevoed door Zionisten uit de VS.
    De haviken in de VS zorgen ervoor dat regimes in moslim landen omver worden geworpen, en dat daar ondersteuning voor is via de haat voor moslims die door rechts wordt aangewakkerd. Als men dan chaos heeft veroorzaakt, en de immigrantenstroom op gang is gebracht, dan komt Europees rechts weer in de mix om naar de moslims te wijzen. Verdeel en heers, en zo trekt men het hele debat over immigratie naar zichzelf toe, om het dan alleen op moslims te betrekken.
    Keppeltje Wilders is er niet zoveel meer mee bezig de laatste tijd, hij richt zich nu op een kleinburger proletariaat, maar de haviken (Zionisten en hun Anglo-Saxische handlangers) in de VS willen nog steeds het regime in Iran omverwerpen, dus Wilders zal dan wel weer van zich laten horen om het vuur, dat nu op een laag pitje staat, weer hoog op te stoken voor de Zionisten.

    De Fvd doet hier dus gelukkig niet meer aan mee, zij zullen wel door hebben dat het debat zo wordt gekaapt voor een verdeel en heers strategie (Baudet heeft daar weleens een toespeling op gemaakt).

   • “Die indoctrinatie via het openbaar onderwijs en via de media zie je in iedere marxistische staat. ”

    Er is één groot verschil Peter. In het communisme in Rusland wist de bevolking waar ze aan toe was met de communistische leiding, tot op de dag van vandaag is er een groot wantrouwen onder het Russische volk.
    In de democratie, daar is de overheid en de staat opgebouwd door het volk zelf, het is hun eigen product. Er wordt wel geluld over elites in de populistische sfeer, maar die overheid is het product van pietje en jantje die in de politiek zijn gegaan, en klaas en mieke die gestemd hebben. Dat het in zekere zin hun eigen overheid is, hun eigen systeem, dat betekent dat ook al is er onvrede, ze zullen proberen om hun eigen systeem te handhaven, en slechts daar waar ze tegen zijn tegen te stemmen, wat altijd een deelprobleem is, gerommel in de marge.
    Het is hun eigen kerk, waar ze ondanks alle klachten diep in geloven, en ze zullen alleen maar wat willen reformeren.
    Vandaar ook dat de uitslag gewoon voortzetting van het systeem zal zijn.

  • Gisteren bij wijze van uitzondering voor het eerst in jaren weer eens gestemd.
   Als een protest stem tegen wat nu al zo’n 12 jaar Nederland in gijzeling houd met allerlei ellende en dwang wetjes op het FvD.
   Dat het weinig uithaalt kon ik van tevoren wel bedenken.
   Niet op de waterschappen, die boeien mij voor geen meter wie daar wint.
   Zolang ze boel maar droog houden hier en de boel niet laten onderlopen.

   • FVD heeft maar 1 zetel nodig in iedere Kamer, gemeenteraad en provincie om hun werk te kunnen doen. Dus nogmaals veel dank voor je steun! 😎

   • Ik dacht dat jij nogal behoorlijk anti FvD was vanwege de steun aan Poetin?
    Even los ervan hoe ik denk over die hele oorlog daar, vind ik dat wij ons daar niet mee moeten bemoeien en ons belasting geld daar aan moeten uitgeven.
    Want zo geweldig gaat het nou ook weer niet hier zodat ze dat wel kunnen weg geven aan iets waar wij niets mee te maken hebben.
    Zonder deze discussie weer opnieuw aan te wakkeren hierover.
    Daar verschillen wij nou eenmaal in mening over, en dat mag.

   • Even los ervan hoe ik denk over die hele oorlog daar, vind ik dat wij ons daar niet mee moeten bemoeien en ons belasting geld daar aan moeten uitgeven.

    Mee eens

   • De Fvd is de enige partij die tegen de corona lockdowns in ging, de enige die fundamenteel tegen het beleid in gaat. Gezien het feit dat de FvD van de vorige provinciale staten verkiezingen nog een aardig aantal zetels had, maar dat er nu ook minder worden, houdt dat in dat die lockdown dictatuur niet hoog op de agenda van Nederlanders staat. De coalitie zal gewoon de plannen van de WHO voor meer controle door kunnen drukken, de medische dictatuur zal opgevoerd worden, en men zal ook het klimaatbeleid op kunnen voeren.

    De twintigste-eeuwse Nederlander is een slavenvolk, dat is geestelijk geen nageslacht van de Nederlanders van de eeuwen daarvoor. Men is het product van de democratie, het volk aan de macht is verslaafd aan haar macht, en aan haar groteske kneuterburger systeem. Men zal krijgen wat men verdient. De kneuterburger utopia der democratie verdient het om ten prooi te vallen aan de grote wolven.

   • Waar zie jij een hype? De mogelijkheden van robotica, 3D printing (oa donor organen) en AI zijn ongekend en heel reëel. Ook voor de creatieve beroepen. Het kapitalisme is meer dan ooit de motor van onze vooruitgang. De vrije markt vormt het fundament van onze samenleving. Zonder het kapitalisme zaten we nog in een tochtige grot op een houtje te bijten!😁

   • U bent aan het hypen zonder het te zien…

    Om terug te komen op de FvD, het blijft verbazingwekkend hoe men de door het Zionistische propaganda netwerk gecreëerde haat voor de Islam heeft afgelegd.
    Toen de twijfelachtige Hiddema nog lid was, toen was het een en al Islam ‘bedreiging’ dit en dat, zogenaamd de grote bedreiging voor de ‘superieure’ cultuur. Nu, een paar jaar later, heeft men wel ongeveer door waar de dreiging echt vandaan komt, en hoe superieur die westerse cultuur is…

    De Fvd wilde toendertijd zelfs op scholen kinderen indoctrineren, verplichte Holocaust indoctrinatie instellen. Nou goed, als je daarin geloofd, prima, maar het door de strot duwen is wat anders. Er waren toen ook veel pro-Zionistische Islam haters lid van de partij.
    Dat heeft men toch redelijk opgeschoond. ‘Keppeltje’ Baudet heeft zijn keppeltje zo goed als in de prullenbak gedaan (bijna). Je ziet ook aan zijn gezicht dat de jeugdige onnozelheid van een paar jaar geleden is geweken.
    Nu de partij geen macht meer heeft, te weinig zetels, zullen onze Zionistische vrienden en hun pro-Zionistische bruikbare idioten nog weinig interesse hebben in de partij.

  • FVD doet geen agorisme. Agorisme is illegaal. Agorisme is niet bij de kamer van koophandel ingeschreven staan en vanuit je huis (stiekem) je bedrijf runnen. Iets dat in het belang zou zijn van heel veel mensen, maar dat toch illegaal is.

   Wel doet FVD Iets, dat vroeger door de socialistische/ arbeidersbeweging gedaan werd. Namelijk, het opzetten van eigen instituties binnen de orde. Een strategie waar ik wel in geloof, omdat het laagdrempelig en vrijwillig is

   dus de parallelle vrije samenleving met eigen scholen, ziekenhuizen, wooncoöperaties, bedrijven, enz die FVD voor ogen staat en die nu volop in opbouw is, is een mooie optie.

   eens

   Wel is FVD dus gedecimeerd. Qua zetels

   Even los van of we voor BBB zijn, tegen BBB. Voor groen beleid, tegen groen beleid. Voor woke, tegen woke. We kunnen in ieder geval zeggen dat de politiek op dit moment één grote chaos is.

   We staan aan het einde van een era. Wat er gaat gebeuren, is niet duidelijk nog, maar ik voel dat er iets gaat gebeuren

   Libertariers en sympathisanten van libertarisme kunnen misschien met elkaar in contact komen, om emigratie strategieën uit te denken, als het uit de hand loopt. Als er bijvoorbeeld een oorlog uit de chaos voortkomt

   • Ze geven het zelf al aan.
    Wij zijn van de lange adem.

    Na onze intensieve campagne viel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ons enigszins tegen – dat geven we eerlijk toe. Op basis van de exitpolls zien we voor FVD slechts een bescheiden winst ten opzichte van onze positie nu. Omgerekend naar ons huidige zeteltal in de Tweede Kamer (5) hebben we het met (vermoedelijk) 3 zetels in de Eerste Kamer immers iets beter gedaan – maar niet zo goed als we meenden te kunnen opmaken uit de miljoenen views en likes op onze socials, de duizenden mensen op onze events, de ruim 60.000 leden.
    https://ejbron.wordpress.com/2023/03/16/duiding-verkiezingsuitslag-2023-wij-zijn-van-de-lange-adem/

   • Ze moeten gewoon met die 60,000 leden hun parallelle instituties gaan opzetten

    Laat de politiek voor wat het is.

   • Baudet wil een eigen munt en een parallelle economie. Dan vloeit er geen geld meer naar de NL overheid. Starve the Beast! Agorisme dus. 😎

    Er zijn ook enkele tienduizenden zgn windhappers in NL. Die wonen in kapitale villa’s, maar hebben geen eigen vermogen op hun naam en nul, nul belastbaar inkomen.

    Ze worden wel in de gaten gehouden door de Belastingdienst, maar de FIOD slaagt er niet in meer dan 1 of 2 per jaar voor de rechter te brengen. Dus agorisme is hier populairder dan je denkt. 😁

   • Konkin spreekt expliciet over markten en de massa. Niet over een paar miljonairs, die geen belasting betalen

    De arbeidersklasse en de middenklasse hoesten de meeste belasting op. De staat heeft geen last van een handjevol miljonairs die niet betalen. De staat vind dat hoogstens een beetje irritant.

    Als je met agorisme de staat zou willen wegvagen, zou dat alleen kunnen als de arbeidersklasse en middenklasse zich op agorisme zouden richten, massaal. Niet dat zoiets ooit zou gebeuren, maar dat was ongeveer de strategie

    Voor nu is er in Amerika agorisme, omdat mensen haast niet anders kunnen en omdat men ermee wegkomt. Agoristen doen het voor zichzelf, meestal, niet omdat ze per se de staat willen slopen.

   • “Agorisme is niet bij de kamer van koophandel ingeschreven staan en vanuit je huis (stiekem) je bedrijf runnen. ”

    Je moet toch gewoon belasting betalen, en daarvoor ingeschreven staan? En als je dat niet doet, gewoon je inkomsten niet opgeven? gaat er dan geen belletje rinkelen ergens, waar je je inkomen vandaan haalt?

   • Of houdt dat ook zwarte markt in? zodat er geen geld wordt gestort, en dus geen bewijs is? Maarja, voor de gewone mens is zwart geld schaars lijkt me.

   • Ik zie de FvD half als een spirituele beweging, en half als een politieke. Van de politiek verwacht ik niks. In feite zorgt deze beweging ervoor dat degenen die normaal behoorlijk geïsoleerd zijn als andersdenkenden, een lokale (nationale) binding hebben.

   • “Inderdaad: ons land moet kennelijk nóg meer gehavend worden, nóg meer doorstaan, voordat we aan de wederopbouw kunnen beginnen.” (FvD)

    De democratische massa’s willen veiligheid en comfort, die massa’s zijn anti-avontuur, anti-spiritueel, anti-individuele vrijheid, zij zullen uiteindelijk alles verkopen voor hun zucht naar veiligheid en comfort, en de demagogen en ‘elites’ spelen daarop in.
    Het aantal individuen dat vrijheid voorop stelt, avontuurlijk is, zelfstandig, zelf nadenkend, is zwaar in de minderheid. In een massa democratie zoals we die kennen is het absoluut onmogelijk om een massa op de been te krijgen die echt voor vrijheid kiest.

   • In een moderne kenniseconomie komt de productie van een land van een middenklasse van kenniswerkers. Die zijn tegenwoordig niet meer in loondienst, maar allemaal ZZPer. Daar heeft de staat de pest aan. Net als aan het gebruik van bitcoin of ander non fiat geld. Hoe populairder het werken als ZZPer en het betalen met non fiat geld wordt, hoe moeilijker de staat het krijgt.
    __________

    Why the rich own NOTHING (and you should too)
    https://youtu.be/TcfTW8NL8qs

   • Johannes

    Een Amerikaan heeft dan in zijn garage bijvoorbeeld wietolie, die hij/zij verkoopt. Men rekent af met contant geld. Het netwerk van agoristen, verklapt elkaar niet en iedereen heeft er baat bij. Mensen kunnen bij elkaar wonen, handelen vanuit garageboxen etc, men kan een heel parallel netwerk opbouwen, buiten de orde.

    Deze site gaat over agorisme

    https://www.agoristnexus.com/category/podcast/

    In een massa democratie zoals we die kennen is het absoluut onmogelijk om een massa op de been te krijgen die echt voor vrijheid kiest.

    mee eens

   • “In een moderne kenniseconomie komt de productie van een land van een middenklasse van kenniswerkers. ”

    Peter,

    Die ‘kenniseconomie’ is goeddeels het product van het statisme, van het waterhoofd aan gesubsidieerde hoger opgeleiden die hele nonsens industrieën vormen. Verder bestaat die kenniseconomie voor een goed deel uit een babbel en manipuleer industrie, dat laatste is het product van het kapitalisme. Dan is er nog de technologiebubbel, de hype, heden tendage een gesubsidieerde joint venture van het statisme én kapitalisme.
    U bent een ‘salesman’ van het kapitalisme, en u verkoopt gebakken lucht.

   • nayakosadashi2022,

    “Een Amerikaan heeft dan in zijn garage bijvoorbeeld wietolie, die hij/zij verkoopt.”

    Nederland is een extreem benauwd overgereguleerd landje, vlak en egalitair, waar iedereen boven op elkaar zit, zowel wat vrijheid van handel betreft, als vrijheid van cultuur, zie ik het als een afgeschreven land qua leefbaarheid. Einde van de geschiedenis, als er niet de internationale elites waren die de zaak over willen nemen dan zou het toch verzanden in een geestdodende sneue burger-utopia. Het grote Nederlandse vermogen tot organisatie is de strop voor de hele cultuur.
    De zee zou het land terug moeten claimen.

   • Waar zie jij een hype? De mogelijkheden van robotica, 3D printing (oa donor organen) en AI zijn ongekend en heel reëel. Ook voor de creatieve beroepen. Het kapitalisme is meer dan ooit de motor van onze vooruitgang. De vrije markt vormt het fundament van onze samenleving. Zonder het kapitalisme zaten we nog in een tochtige grot op een houtje te bijten!😁

   • Johannes. Ik heb Nederland altijd als een levenloos, conformistisch, bekrompen, kleinzielig, benepen en harteloos land ervaren

    En ik ben ook van plan om zo snel mogelijk te emigreren

   • nayakosadashi2022,

    Naar mijn mening zouden er in Nederland niet meer dan 3 a 4 miljoen mensen moeten wonen, dan is het kleinschalig, menselijk, dan heb je vrijheid en rust, en genoeg culturele bedrijvigheid in de steden.
    Geen kleinburgerdictatuur zoals een democratie (en pop/massacultuur), maar een gemixt systeem, democratisch/aristocratisch, etc, verschillende klasses (zodat je geen monocultuur krijgt).
    Dan zou het een leefbaar land zijn met haar eigen charmes.

   • Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit, dat Nederland zo dichtbevolkt is. Mits ze huisvesting voor die massa’s mensen regelen. Wat ze niet doen, omdat ‘onze politici’ daar te incompetent/corrupt voor zijn

    In Nederland zouden gewoon veel meer torenflats moeten staan. Doen ze dat niet,zetten ze geen flats neer, dan moeten ze geen refugees meer binnen laten

 4. Nederlanders gaan geen agorisme doen, omdat ‘het niet mag’. Nederlanders doen niet iets dat niet mag

  Amerikanen doen het wel, omdat ze hun overheid nog minder vertrouwen en omdat het land zo grootschalig en onoverzichtelijk is, dat de overheid het niet kan/zal oprollen. Ook is er zoveel armoede in Amerika en is er zo weinig sociale zekerheid, dat veel mensen inzetten op ander soort netwerken/markten. In de gewone markt in Amerika, heb je 4 baantjes om rond te komen. Het is niet gek, dat mensen daaruit stappen en liever in de zwarte markt leven.

  “Dat leidt op termijn tot inzicht en afkeer bij een steeds groter deel van de bevolking”

  De burgers die boos zijn, pleiten voor een nieuwe soort staat, orde, regering. Zij streven niet naar een libertarische autonome zone. Anarchisme en libertarisme zijn nicheverschijnselen. Het is het speelgoed van intelligente mensen, die zich vervreemd voelen van de maatschappij

  • In België, waar ik woon (als Nederlander), daar schijnt nog wel aardig wat informeel (bij)gerommeld te worden.

  • Ik ben het grotendeels met je eens. Karl Marx zei ooit, in Holland zal er geen revolutie komen, want je mag niet op het gras lopen. Ik denk dat het eerder een soort risico inschatting is, of je wel of niet opgepakt wordt na een overtreding. De Nederlander zal eerst kijken of andere mensen het doen, en zij worden inderdaad niet opgepakt, dan zal de rest iets gaan doen.
   Maar, Nederland is een klein land, met veel sociale controle, en die sociale controle wordt door de Staat handig ingezet voor de kliklijnen.
   Heel veel mensen hebben veel te verliezen, en zolang zij hun leven kunnen leven, denkende dat de volgende generatie het beter zal hebben, als zij zelf, zal de Nederlander helemaal niets doen.
   En ik geef ook toe, ik zal ook niets doen. Dit is ook de redenen dat Links altijd protesteert en de boel sloopt. Want zij weten dat zij dit redelijk ongestoord en vrij kunnen doen, want er zijn geen directe consequenties.

   • No I will not comply.
    https://youtu.be/p7wqYOv614E
    ____________

    “It’s to late to complain. You should have complained at the beginning when you at least had a chance!

    My question to you, and think about it, is: How bad do things have to get before you do something? Do they have to license every activity that you want to engage in? Do they have to be throwing you on cattle cars before you say, wait a minute, I don’t think this is a good idea! How long is it going to be before you finally resist and say, NO, I WILL NOT COMPLY.

    That’s a different answer for each person. Ask yourself now because sooner or later you are to draw a line and stand your ground whether anybody else does or not. That is what liberty is all about.”

    ~ Michael Badnarik (American libertarian, 1954-2022)

   • Mensen zitten vast aan hypotheken. Daarom kunnen ze zich niet permitteren om op hun werk in hun ‘organisatie’ echt te zeggen wat ze denken of voelen. Ze moeten verdwijnen in de massa. Schuld disciplineert mensen en houd ‘de samenleving’ in stand.

 5. Anarchisme/libertarisme is het speelgoed van intelligente mensen, die zich vervreemd voelen van de maatschappij

  • Integendeel, het gaat om een samenleving waarin individuen die verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven in vrijheid kunnen interacteren en kunnen werken aan vooruitgang en welvaart voor allen. Dat is niet marginaal, maar de essentie van ons bestaan.
   __________

   “The work of the individual still remains the spark that moves mankind ahead”

   ~ Igor Sikorsky (American aviation pioneer, 1889-1972)

  • Op dit moment, is het gewoon een nicheverschijnsel. Zeker in Nederland

   In de vorige eeuw had het wel politieke betekenis

   Intelligente mensen gaan het in deze tijd soms ontdekken, vroeg of laat. Maar komen er dan achter dat je er niet echt veel mee kan, politiek gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in