Luister Vrijheidradio via: Mixcloud | Itunes | Stitcher | Anchor | Spotify | Archive | RSS

Volg ons: Facebook | Twitter | Minds | Memo.cash | Steemit | Telegram

Als MP3 Downloaden:

128kbps

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we het volgende nieuws:

 1. Zwitserse centrale bank zal geplaagd Credit Suisse steunen wanneer nodig
 2. Bailout komt eraan: Credit Suisse leent $54 miljard van SNB om “preventief de liquiditeit te versterken”
 3. ‘Zo werkt het kapitalisme’, zegt Biden over SVB
 4. SVB heeft $ 73,4 miljoen gedoneerd aan BLM en aanverwante entiteiten
 5. Fatale afleiding? Senior SVB Risk Manager Toezicht op Woke LHBT-programma’s
 6. SVB executive was Lehman Brothers CFO vóór de ineenstorting van 2008
 7. CEO van mislukte Silicon Valley Bank niet langer directeur bij San Francisco Fed
 8. Nederlandse pensioenfondsen verliezen geld op SVB-beleggingen
 9. First Republic daalt 60%, leidt tot daling van bankaandelen ondanks backstop van SVB door overheid
 10. Aandelen Western Alliance kelderen 80% in nasleep van faillissement SVB
 11. Na faillissement SVB sluiten toezichthouders cryptovriendelijke bank Signature Bank
 12. Ondergang Silvergate en Signature kunnen een belangrijke groeimotor voor crypto’s torpederen
 13. Tweehonderd Duitse journalisten betaald door overheid
 14. ‘Aantal vrouwelijke politici kan stagneren door vrouwenhaat’
 15. Heteromannen niet welkom bij nieuw skatepark Amsterdam: “Inclusief en lief”
 16. Agente die was weggepest als klokkenluider ‘moest nieuwe politiebaas pijpen in de auto’
 17. Hoe vervuilend is uw huisdier?
 18. Greta Thunberg verwijdert apocalyptische tweet uit 2018  nadat de wereld niet is vergaan
 19. Eerlijk voor je eigen energie betalen, dat kostte de fotograaf zijn kasteel
 20. Het rijbewijs zoals we dat kennen verdwijnt als EU-wet wordt aangenomen
 21. Wie in het openbaar vervoer in Wenen een mondkapje draagt, krijgt een boete van 150 euro
 22. Geruchten over welk lid Biden-familie werd afgesneden van $3 miljoen aan CCP
 23. Hef de sancties tegen de Russen op om Poetin tegen te houden
 24. Internetprovocateur beschuldigd van samenzwering om verkeerde informatie over verkiezingen te verspreiden via memes

8 REACTIES

 1. Mooi sprookje, dat van de fotograaf en zijn kasteel (nummer 19 met gebakken peren). Een detail dat helaas niet vermeld werd is: wie waren de medebewoners? Toevallig mensen met dubbele achternamen en deftige titels? Zomaar een vraag. Al vind ik de houding van de fotograaf wat naïef.

  • Die man is idd veel te naïef geweest. Amerikanen hebben voor de meest eenvoudige deals vuistdikke contracten waarin de meest vergezochte eventualiteiten heel gedetailleerd zijn omschreven. Het voorkomt later echter wel kostbare problemen.

   NL contracten zijn gewoonlijk onbeduidende niemandalletjes, omdat hier de overheid al 1001 zaken heeft dichtgetimmerd. NL rechters gaan meestal uit van de geest van de wet en niet van de letter. Er is dan altijd een brede marge voor interpretatie. Dat is slecht voor de rechtszekerheid.

   • In een aflevering van de Amerikaanse tv reeks Elementary komt een seriemoordenaar voor die het op kinderen heeft voorzien en die al meer dan 10 jaar bezig is. De politie slaagt er niet in hem te pakken te krijgen. Hij blijkt echter met één van de oudere kinderen, die hij als een van de eersten had ontvoerd, samen te werken.

    Die jongen valt in handen van de politie en hij bekent de samenwerking. Hij vraagt echter immuniteit in ruil voor zijn hulp bij het aanhouden van de seriemoordenaar. Die wordt uiteindelijk gepakt, maar is iemand met een heel laag IQ. De jongen blijkt het brein achter de jarenlange ontvoeringen en moorden te zijn.

    De deal met het OM vermeldt echter letterlijk, dat hij is vrijgesteld van vervolging voor alle misdrijven die hij samen met zijn partner heeft gepleegd. Hij laat de politie weten blij te zijn met de deal en de stad te verlaten om elders op de oude voet verder te gaan. De politie moet hem tandenknarsend laten gaan.

    Dan komt een rechercheur er echter achter, dat hij 1 moord uit de reeks alleen heeft gepleegd, omdat zijn partner toen in het ziekenhuis aan zijn rug werd geopereerd. Op deze moord werd de jongen toen tot levenslang veroordeeld, aangezien hij alleen immuniteit had voor de moorden die hij samen met zijn partner had gepleegd. Hier hing het recht dus op het woordje ‘samen’.

   • Mooi verhaal en plot van die moordenaar. Bijna ’typisch Hollywood’ zo’n wending aan het verhaal. Toch heb ik liever dit soort gedoe om een detail, dan een D66 rechter die zichzelf een rol van god aanmeet en dan vooral op haar (lijkt het in de zaak van de fotograaf) gevoel afgaat.

 2. Mijn Keek op de Week tip is een video van 8 minuten die ik laatst zag. Een debat tussen 3 bekende politici. De één een hautaine heks, de ander een dom viswijf, en nummer drie is een boreale kwibus die zich er terecht niets van aantrekt. Op zich geen nieuws maar dit was een dag voor de verkiezingen en de vraag is: “Zou je op een van hen stemmen, en waarom dan?” (2e helft van de video is interessanter): https://www.youtube.com/watch?v=rRyRwD43xik

Comments are closed.