Artikel eerder verschenen in het libertaire perspectief. Door red/JvLDe EU roept een verkliklijn in het leven. Nee, dit is geen oud bericht uit de DDR van de jaren 80, maar het is een recent bericht. Met deze maatregel van de EU zijn er tal van Stasi-vergelijkingen te maken. Ook is er een libertair perspectief op de sancties. Want het Libertarisme laat iedereen vrij om te boycotten wie je maar wil. EU kopieert de StasiDe Stasi (Ministerium für Staatssicherheit) had een enorme impact op het dagelijkse leven in de DDR. Het was bij ieder aspect van het leven betrokken. Er ontstond een gigantisch netwerk van burgerinformanten, de “Inoffizielle Mitarbeiter” (afgekort IM). Op het hoogtepunt bestond de Stasi uit 91.000 (!) voltijdsmedewerkers en uit maar liefst 200.000 burgerinformanten. Dus 1 op de 50 mensen in de DDR was betrokken bij de Stasi. Vertalen we deze cijfer naar de EU dan zou dat betekenen dat er 9 miljoen mensen bij de EU-inlichtingendienst zouden werken. Dat is heel de bevolking van Hongarije.Dit gebeurt nooit meer, is uw redacteur op school geleerd, nog niet zo lang geleden. Met de klokkenluiders tool van de EU gaan we wel steeds meer naar de situatie in de DDR toe. Deze maatregel is één van de vele maatregelen om de EU meer staatscontrole te geven. De trend is zorgwekkend. De EU gaat ook steeds meer ieder aspect van uw leven bepalen. De grondbeginselen van de EU waren goed. Nooit meer oorlog, nooit meer honger en wel vrij verkeer van personen en goederen. Maar het is politici eigen om de macht die ze in handen krijgen te misbruiken. En nu hebben we een bureaucratische moloch die ieder aspect van uw leven wil bepalen. De EU gaat nu achter meningen en ideeën aan. De vrijheid van meningsuiting wordt het volgende slachtoffer van de EU. De eerste waarschuwingen zijn al gegeven aan Twitter.Libertair perspectief op de sanctiesIn een vrije en dus libertaire samenleving kan er nooit een collectieve boycot van bovenaf worden opgelegd. Dit is een grote schending van het eigendomsrecht, één van dé pijlers onder het libertarisme. Ieder individu en ieder bedrijf is zelf vrij om landen te boycotten. Er kunnen goede principiële en morele redenen zijn om een land te boycotten. Maar iedereen kan daar anders over denken. Het is in dit geval niet onze oorlog en het zijn niet onze sancties, maar sancties van politici die de gevolgen van die sancties niet zelf ondervinden. Een schending van het eigendomsrecht is erger dan het omzeilen van sancties.

bron

20 REACTIES

  • Vrijheid van meningsuiting is zo en zo een wassen neus in een democratie, wat geen publiciteit krijgt, en wat niet door een massa middelmatige geesten wordt erkent en begrepen, dat bestaat niet en heeft geen waarde. Na een eeuw democratie zijn er alleen maar middelmatige geesten over die via hun toenemende geestelijke inteelt-groepsdenken altijd impliciet censuur plegen middels de macht van het getal, door oververtegenwoordiging. Uiteindelijk ontstaat de situatie van vandaag de dag, dat de ene inteelt groep de andere de mond wil snoeren. De echte vrije geesten moet zich dan achter de groepsdenker die worden gecensureerd scharen, hun rechten principieel verdedigen, omdat als zelf die middelmatige groepsdenkers zich niet vrij mogen uiten, dan zullen de vrije en briljante geesten nooit aan de beurt komen.

 1. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, is dit kunstje als eens eerder uitgehaald. Onderscheid werd gemaakt tussen vervaardiging, de verspreiding en de ontvangst van (nieuws)berichten. In één geval werd de vvmu slechts opgevat als de vervaardiging van berichten; dat is onaantastbaar. Maar de verspreiding is wel aantastbaar. En met betrekking tot dit Russiche geval lijkt dat trucje nog weer een keer uitgehaald te gaan worden. De vervaardiging is niet tegen te gaan, praktisch gezien al niet, plus dat zou een inbreuk zijn op de vvmu. Maar de verspreiding mag je wel tegen gaan en valt niet onder de vvmu. Volgens mij is toen door een rechter bepaald dat ook verspreiding en de ontvangst van berichten onder de vvmu valt. In het eerste geval ging het dacht ik om “blootbladen” en in het tweede geval om bepaalde tv uitzendingen.

 2. Met de komst van de Franse president naar Nederland worden de uitstekende betrekkingen tussen Frankrijk en Nederland herbevestigd. Het staatsbezoek draagt bij aan de verdieping van de samenwerking, waarbij Frankrijk en Nederland zich inspannen voor een sterker, groener, en veiliger Europa. Daarbij wordt met Frankrijk gewerkt aan een Europese strategische autonomie met behoud van een open economie, waardoor de EU minder afhankelijk en veiliger wordt.

  https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2023/04/05/staatsbezoek-president-frankrijk—programma

  Minder afhankelijk….van de VS. De ontvangst van Macron was groots. Hij werd onthaald met gevechtsvliegtuigen, saluut- en kanonschoten. Macht komt immers uit de loop van een geweer, punt uit.

  Willem heeft Macron gevraagd langs te komen. Mark Rutte stond een beetje beteuterd te kijken, want Mark wordt baas van de NAVO.

  De VS is er niet meer om zich met van alles te bemoeien, Nederland moet haar eigen belangen gaan verdedigen, en zoekt daarbij partners. Binnen de EU maar ook in de overzeese gebiedsdelen. Veel mensen denken blijkbaar dat Macron alleen maar was uitgenodigd om te zuipen en te vreten. Ze hebben het over de co2 uitstoot van de straaljagers. Als Willem zou geloven in co2 had hij niet zo’n dikke boot.

  Er waait al een nieuwe wind en de meeste mensen hebben dat totaal niet in de gaten. Macron roeptoetert overal dat Frankrijk geen vazal staat is van de VS. Je kunt zoiets natuurlijk ook anders verwoorden. De uitstekende banden met de VS benadrukken en tegelijk iets laten vallen over Nederlandse autonomie, alsof het nooit anders is geweest.

  • Maxima werd door Financiën op haar vingers getikt vanwege ondoordachte uitspraken over de CBDC. Maxima deed die uitspraken vanwege haar werk voor de VN. Mensen denken bij Financiën aan Kaag. De vingertik kwam van ‘ambtenaren van Financiën’, die blijkbaar autonoom werken, en zich niets aantrekken van puppet Kaag.

   De uitspraken van Maxima zouden ertoe kunnen leiden dat de euro door grote partijen wordt gedumpt. Dat kan een systeemcrash veroorzaken.

   Gezien de enorme machtsverschuivingen in de wereld zou Maxima zich tot haar kerntaak moeten beperken. Dat is echtgenoot van Willem en moeder van drie prinsessen. Ze zou ook niet neergezet moeten worden als koningin, want dat is ze niet:

   Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg. Sinds het koningschap van Willem-Alexander wordt zij aangeduid als koningin Máxima der Nederlanden, al zijn haar titels hetzelfde gebleven.

   Prinses, geen koningin: https://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1xima_Zorreguieta

   Willem, Maxima plus koninklijke prinsessen kunnen deelnemen aan allerlei clubjes, maar ze zijn exclusief in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden.

   Verder een groot verschil: Willem is koning bij de gratie Gods, een prinses is gewoon een prinses, en heeft bij mijn weten die essentiële toevoeging niet.

   • Ze laten het koninklijke paard Maxima de digitale geld-kar trekken zodat men later, als het mis gaat, kan zeggen dat het haar eigen initiatief was. Men kon hare koninklijke hoogheid niet weerhouden, of zoiets. Als burgers in opstand komen vanwege deze controle-agenda dan hoeven de poppenspelers alleen Maxima op een zijspoor te zetten om de burger weer zoet (of in slaap?) te houden. Maar er verandert natuurlijk helemaal niets want Maxima heeft al die grote stappen in de controle-agenda reeds gezet. Ze vervangen Maxima gewoon door de volgende pion en die volgt precies dezelfde lijn en zet de volgende stappen in de controle-agenda.

    Ze doen alles in stappen. Covid was een reuzestap. Vóór covid was een minister-president als Rutte ondenkbaar. Nu gaan we stap voor stap naar een psychopathische overheid die bepaalt hoeveel gas je mag gebruiken, hoe warm het in je woning mag zijn, hoeveel eten je mag eten, hoe lang je halsband mag zijn en hoeveel water je mag drinken. Want de nieuwste crisis is een watercrisis. Men wil van rioolwater drinkwater maken. Het is bedoeld om ons te vernederen in de oorlog die de overheid tegen de burger is begonnen. Ook het feit dat ze dierenartsen inzetten om ons ‘beter’ te maken, is bedoeld om ons te vernederen.

   • De historische aristocratieën worden in een democratie trekpoppen van het volk. In feite geven die mensen dan een gedeelte van hun vrijheid op om lintjesknippers te worden, en in het geval van Nederland, om af en toe op te moeten komen draven bij de vreet en zuipfeesten van het volk. Als trekpoppen die af en toe uit de kast worden gehaald om het sneue volksproject van de democratie op te leuken, om dan ook nog van tijd tot tijd met modder besmeurt te worden door een gedeelte van het volk en haar omhooggevallenen.

    Zo heeft het volk, haar representatieven, en haar slangenkuilen (media en klieks), Prins Claus geestelijk de nek omgedraaid. Zijn huwelijk met Beatrix heeft hem zijn vrijheid gekost, daarna moest hij een leven leiden dat draaide om op te moeten komen draven voor de sneue projectjes van het volk en haar omhooggevallen dwergen.

    Men zou dus wat sympathie op moeten proberen te brengen, als je alleen maar een sneue lintjesknipper, slaaf van het volk bent, als een soort Gulliver die door de Liliputtians is vastgebonden, en je wordt dan uitgenodigd om een vertegenwoordiger te zijn van schijnbaar glamoreuze projecten, en je mag dan in internationaal opererende kringen meedenken, dan is dat begrijpelijkerwijs zeer aanlokkelijk.

    Het is dus een deal, zij spelen mee in het narrentheater van het volk, in ruil voor zaken van meer aantrekkelijke aard… Dat vereist wat oppervlakkige lui die graag meespelen met de contemporaine ‘elites’. Degenen met geestdrift en passie, die zouden er alleen maar depressief van worden.

   • “Het is bedoeld om ons te vernederen”

    prochrist,

    Het geestelijke niveau te verlagen. Observeer ook dat de essentie van AI is dat het wordt gepromoot als een intelligentie die superieur is aan de menselijke intelligentie. Vernedering, maar ook bedoeld om de menselijke intelligentie uit te schakelen, d.w.z. uw en mijn intelligentie.

    Het eten van insecten. Ik ben niet religieus, maar de religies kennen terecht voorschriften m.b.t. het soort eten wat ‘kosher is’. De Christelijke religie kent niet zoveel voorschriften qua hygiëne en dieet hygiëne, maar in ieder geval wordt in de Bijbel zelfs afgeraden om alles wat over de grond kruipt en teveel poten heeft niet te eten..

    LGBTI is onvermijdelijk gelinkt aan geestelijke ziektes, geslachtsziektjes, en pederastie.

    Zo hebben we alles bij elkaar nog maar een paar voorbeelden van de massaal uitgerolde programma’s van dehumanisering.

   • Een tijdje geleden luisterde ik naar een podcast van Jort Kelder. Die podcast ging over dierenrechten. Wat vooral op ging vallen is dat Kelder regelmatig en met nadruk het woord ‘mensdier’ gebruikte, de rechten van het dier en het mensdier. De mens als een dier benoemen is ook een van die vele manieren van verlaging, in dit geval een gelijkstelling die bedoeld is om dieren rechten te geven. Nou denk ik niet dat Kelder uit is op vernedering, maar het sluipt erin.

    In het debat van zogenaamd een door de mens veroorzaakte klimaatverandering, daar is sprake van een beeld van de mens als een soort parasiet.

   • @Johannes

    “in ieder geval wordt in de Bijbel zelfs afgeraden om alles wat over de grond kruipt en teveel poten heeft niet te eten..”

    Dat wist ik niet maar ik ben wel vaker verrast door dat wat er in de Bijbel staat. De Bijbel wordt steeds actueler. Het is jammer dat mensen die informatie niet zonder vooroordelen kunnen of willen lezen/aanhoren. Je hoeft daar echt niet religieus voor te zijn/te worden.

    We gaan insecten eten en rioolwater drinken en het schijnt dat we dat niet zo mogen benoemen want 1 + 1 = tegenwoordig een complottheorie. En complottheorieën vormen volgens het AIVD een ernstige bedreiging voor de veiligheid van Nederland. Dus binnenkort zitten we ook nog achter de tralies.

  • De EU, er waait al een nieuwe wind, dingen worden anders. De dominantie van de VS is gesneuveld. Opmerkelijk hoeveel mensen er zijn die dat niet in de gaten hebben, die doorgaan met wat ze altijd deden.

  • Frankrijk was zeer kritisch tegenover de Verenigde Staten na WOII. Ze hebben zich ook tegen de dominantie van de dollar verzet en traden enige tijd uit de OTAN zoals ze het noemden. Europa had meer naar de Fransen moeten luisteren en ook naar de Gaulle. Frankrijk had het lange tijd over supermachten zoals Frankrijk en hyperpowers (USSR en USA). Nederland heeft de Amerikaanse dominantie altijd als 1 van de braafste jongetjes van de klas gesteund. Europa had er heel anders uit kunnen zien als Nederland en andere Europese landen veel meer een eigen Europese koers hadden gekozen. Natuurlijk zijn de Fransen onuitstaanbaar en hebben ze hun eigen agenda. Echter, zeker na de val van de muur had Europa zich kunnen ontworstelen aan de Verenigde Staten

 3. Een ‘mooie’ illustratie van waar het bespioneren van elkaar toe leidt, is de TV serie Arcadia: elke zondagavond op TV

Comments are closed.