Zo maar een ingezonden brief in de Telegraaf van een bezorgde ouder.

De schrijnende gevolgen van jarenlang overheidsingrijpen en het stapelen van regels en inkomenspolitiek.

Geen wonder dat partijen als BBB, BVNL etc. meer steun en aanhang krijgen. Niet op dezelfde voet doorgaan als de gevestigde partijen, ziet bijna iedereen, behalve zij die aan dit overheidsbeleid verdienen.

Reden dat ik er hier over schrijf is dat constateren dat ‘HET’ niet werkt een ding is. HIER op Vrijspreker.nl trachten wij ook aan te geven hoe het wel zou moeten met de Libertarische politieke filosofie, op basis van individuele vrijheid. Dus niet meer, maar minder overheid. Want met nog meer overheid(sregels), kan straks iedereen zo’n brief insturen (als dat dan nog mag!)

11 REACTIES

 1. Deze ouders (en dochter) hebben, net als zoveel mensen, Rutte niet begrepen toen hij Nederland een gaaf land noemde.
  Hij heeft dan over voor zichzelf; dat ‘wij leven in een gaaf land’ is een uiting van zijn ego en zijn mede-plunderaars. En ja, voor hen is het een gaaf land; het publiek mort, maar komt niet in opstand, steunt de weinigen die wel de mond open doen slechts via het internet (op z’n best) en zal degenen die de straat op gaan ook niet ondersteunen.
  Als makke schapen blijven ze wat morren, maar daar blijft het bij terwijl Rutte en consorten ontelbare miljarden verkwanselen en het volk verder blijft plukken. Dus zeer zeker een gaaf land voor WEF-kontlikkende megalomane sociopathen als Rutte

 2. Ja vervelende situatie. Desondanks is het heel normaal in vele dure steden om een kamer te huren in plaats van een huis. Denk maar aan Amerikaanse sitcoms als Seinfeld en Friends.
  Dus sorry, geen medelijden hier. Ook al is Rutte een lul, je hoeft niet in een dure stad te wonen. Gewoon doorbijten of iets anders doen.

  • Jerry woonde op zichzelf, Costanza ook, maar hij moest even terug bij zijn ouders intrekken vanwege zijn ongekende talent om het zichzelf moeilijk te maken. Zelfs Kramer woonde op zichzelf, niemand weet hoe. Alleen Elaine had een tijdje een room mate, tot genoegen van Kramer. Maar niet gedurende de hele show dacht ik.

   • gecorrigeerd door een Seintologist 😉
    Will & Grace, deelden die wel een huis?

 3. Tja, je gaat Nederlands recht studeren en klaagt dan over het onrecht in Nederland?
  En ook nog notarieel recht? Je wordt daarmee overheidsmedewerker.

  Waarom komen zulke jonge mensen niet – zoals mijn kinderen – heel snel tot de conclusie dat je maar beter ver weg kunt blijven van het Nederlandse gedrocht, dat zichzelf tot “overheid” heeft gelegaliseerd? Zij beleefden een cultural shock toen ze in NLD gingen studeren. Na een, twee jaar waren ze terug, voorgoed genezen van hun “Nederlanderschap”.

  Medelijden? Neen, absoluut niet. Dit Telegraafverhaal is een bewijs dat hersens hebben je niet beschermt tegen programmering.

  Mijn raad? Ga ergens je eigen aardappelen verbouwen of wat beters en doe dat maar beter niet in Nederland.

  • En ook nog gestudeerd op kosten van de NL belastingbetaler (de eerste studie althans, de tweede zou ook gedeeltelijk gefinancierd kunnen zijn door de overheid, de 8700E is vermoedelijk niet dekkend, want uni is staatsinstelling, derhalve niet efficient) Ze ziet waarschijnlijk niet de link met haar situatie en de torenhoge belastingen om haar studie (s) te bekostigen.

 4. Een hartekreet, ik denk dat de schrijver al heel lang zit stemmen op de landelijke partijen. Jarenlang is een wortel voor zijn gezicht gehouden, en bleef maar dezelfde oplossing zoeken voor zijn problemen, namelijk stemmen op de 2de Kamer.
  Zo zijn er hele volksstammen die maar niet willen begrijpen dat stemmen geen zin heeft, je geeft je bestedingsmacht af aan een stel amateurs of acteurs.
  Zolang de overheid in het hoofdje van de kiezers zit, verwacht ik helemaal niets van burgers van Nederland. Zij kunnen klagen, maar de 2de kamer leden weten, er gebeurt toch niets. En als er geprotesteerd wordt, blijven zij op het malieveld, en verkondigen dat zij vreedzaam (oftewel zij erkennen de macht van de staat) blijven en geen geweld toepassen (de overheid bestaat dankzij geweld).
  Het maakt ook niet uit welk economisch systeem je hebt, want de overheid kan regels en wetten maken om het economisch systeem aan banden te leggen. Het maakt niets uit of je een kapitalistische, socialistische of communistisch economisch systeem hebt, want het kan via wet en regelgeving de nek omgedraaid worden. Vergis je niet, de overheid zal het doen, want zij worden betaald uit de schatkist, en de schatkist moet gevuld zijn.

 5. De primaire functie van vrouwen is het werpen van gezonde baby’s. Op haar 35e had ze al oma kunnen zijn. Echter: de overheid kwam met mooie beloftes en deze oelewappers geloofden het.

 6. Kortom de hartekreet is: steel nog meer geld van anderen om er onze oogappel mee te subsidieren, wier studie wijzelf althans niet “kunnen” (*) bekostigen.
  (*) althans niet zonder (bijkomende) offers zoals bv. het roken op te geven of de wintersportvakantie etc.

Comments are closed.