Ieder seizoen begint een nieuwe confiscatiejacht op het verdiende geld, waar de overheid zoveel mogelijk van tracht af te ro(m)(v)en, opdat dit geld, na met veel kosten en moeite ingezameld (afgeperst) te zijn, verdeeld kan worden onder mensen die de uitgepersten niet kennen en gebruikt kan worden voor doeleinden waar de uitgepersten niet mee instemmen.

Een groot percentage van de ingezamelde gelden wordt verspild voor prestigeprojecten die toegeschoven worden aan bevriende politieke relaties, voor hoogculturele projecten waar geen koopkrachtige vraag naar bestaat, schitterende uniformen voor de strijdkrachten (Prins Bernhard bezat er dertig, zie het Prins Bernhard aan- en uitkleedboek), schenkingen, laagrentende leningen en subsidies voor landen, waar men zijn eigen brood niet kan verdienen, maar door middel van ongebreidelde voortplanting het inwonerstal tot nimmergekende hoogten opstuwt. Zo zou ik door kunnen gaan, maar dat doe ik hier niet.

Tot hoeveel behoeftenbevrediging leidt dit alles nog voor Nederlanders in verhouding tot een situatie waar ieder voor zich mag bepalen, wat hij met zijn geld doet?

Niet erg veel: misschien 30 procent, misschien 20, misschien nog minder van hetgeen genoten zou worden indien de roof gestopt zou worden.

Hoe is het mogelijk dat een dergelijk systeem het Nederlandse volk door de strot wordt geduwd zonder dat er meer mensen vertrekken, die vervangen worden door binnenreizende proletariërs wie ik het geenszins kwalijk neem dat dat zij van de geboden gelegenheid gebruik maken?

Pak NU de biezen, zolang het nog mogelijk is en men nog zonder een pak-de-biesvergunning het land kan verlaten, in tegenstelling tot hetgeen in tenminste één Scandinavisch land het geval is. In dat land wordt men gemangeld door een interviewend overheidspanel, waarvoor iedereen moet verschijnen die zijn vermogen wil meenemen als hij emigreert.

Hugo van Reijen

24 REACTIES

 1. Ik meld me bij de Russische ambassade als politiek onderdrukt vluchteling.

 2. Belastingdruk is één ding, daar komt nog bij de opkomende vijandigheid tegen alles wat lokaal en traditioneel is.
  Hamvraag: waar ga je heen? Alle westerse landen lijken hiermee behept. Of we zouden een westerse enclave moeten stichten in een relatief rustig land. Soms denk ik dat het nog het best toeven is in een gated community ergens in de binnenlanden van Afrika.

 3. Het probleem met weglopen is dat je altijd blijft weglopen. Er is geen thuis, geen geborgenheid. Er is vooral de chaos van het nomadenbestaan. Misschien moet je nee zeggen, blijven en dan ook bereid zijn te vechten en te sterven. Want de overheid gaat niet zomaar op haar rug liggen, zeker wanneer ze heel wat snodere plannen heeft dan enkel diefstal. Het is typerend voor deze website dat men is blijven hangen in ‘belasting is diefstal’ praatjes als we middenin Agenda 2030 zitten, opgesloten zijn in onze woningen vanwege een griepvirus, al jaren gek worden gemaakt met CO2 hysterie, nu stikstofgekte, naar verwachting binnenkort insecten moeten eten en gerecycled rioolwater gaan drinken. En dat allemaal terwijl er grote hoeveelheden buitenlanders het land ingesleept worden die hier weinig te zoeken hebben en nog minder te bieden hebben. Tegelijkertijd worden kinderen gehersenspoeld met woke waanzin, wordt pedofilie goed gepraat en zal voor alles een quotum komen wat gehandhaafd zal worden middels een digitaal paspoort en een CBDC. In Frankrijk lijken ze beter begrepen te hebben wat er moet gebeuren.

  • Het “belasting is diefstal” praatje vind ik echt libertarisch autisme. “Ze zitten aan m’n centen! Wêêêêêêhhhh!!!!1!” Men reageert ook zo grappig aangebrand als je dat opmerkt.

   Het zou moeten gaan om hoe je vrij(er) kunt leven in een onvrije wereld. Waarbij het helaas de realiteit is dat de meeste mensen liever slaaf zijn dan vrij. Voor hen is vrijheid om uit eten te gaan en kunnen kiezen uit wormen of maden als hoofdgerecht.

   Iemand ergens omschreef ’trans’ en het opdringen er van als het werk van duivels en demonen. Ik denk dat dat klopt. En dat moet vaker gezegd worden. Wie kinderen genitaal wil verminken omwille van politieke ideologie is erger dan de nazi’s.

   • “Het zou moeten gaan om hoe je vrij(er) kunt leven in een onvrije wereld.” Exact. Er is meer dan geld alleen. Bleef het maar bij belasting, dan zou het hier al veel beter te pruimen zijn.
    Vrijheid is bereikbaar, op legale manier. we zijn bezig al deze tips en truucs te bundelen in een overzicht. De site is net aangemaakt, we zoeken nog redacteuren die actief wil schrijven en redigeren. info op http://www.agorismewiki.nl

 4. Verkoop je huis en koop een zeewaardig zeiljacht met internet satellietverbinding waarop je kan wonen en werken. Kies voor een vlagregistratie bij een land met een gunstig belastingregime.
  https://youtu.be/lk83N2u1ZmY

  Hou je niet van water koop dan een degelijke expedition truck waarmee je op iedere landmassa ter wereld kan reizen. Bevalt het je ergens niet dan ben je de volgende dag weg.
  https://youtu.be/SZ_YtbnAoRU

  • Kies ook een nieuwe nationaliteit en doe afstand van je Nederlandse nationaliteit. Je kan tot 3 verschillende nationaliteiten hebben en ongeveer 10 miljoen mensen in de wereld hebben geen enkele nationaliteit (zijn statenloos). Heeft zijn voor- en nadelen.

   Je kan ook in NL blijven wonen en gaan ‘windhappen’. Er zijn enkele tienduizenden NLers die in kapitale villa’s wonen, maar die geen belastbaar inkomen hebben en ook geen enkel vermogen op hun naam hebben staan. Vraag advies bij een goede fiscalist en accountant als je windhapper wil worden.
   https://youtu.be/Nk4RelwQPd4

   • Onvervulde irrealis van het verleden:
    OCH, HAD IK EENS WINDHAPPER MOGEN WORDEN!
    Maar zie eens De Telegraaf van november 2019:
    De overheid vindt windhappers geen leuke mensen en is hun zelfs vijandig gezind! ( Ondanks de dagelijkse aanzwengeling die zij de Nederlandse economie verschaffen!)
    “Het onderzoek naar de verdachten werd opgestart na een melding van de Belastingdienst. Op papier bleken de vier verdachten geen noemenswaardige inkomsten en vermogen te hebben. Tegelijkertijd wonen ze in huizen zonder hypotheek. Daarnaast zijn via constructies in Nederland en het buitenland stukken grond en woningen gekocht.
    Volgens de FIOD gaat het mogelijk om zogenoemde windhappers. Dit zijn mensen die ogenschijnlijk van de lucht leven, omdat ze in Nederland geen inkomen hebben, maar wel een luxe leven leiden.”

   • Ja, Hugo, de gemiddelde levensverwachting is wel zo’n 80 jaar, maar in iedere levensfase heb je hooguit 15 jaar om je doelen te halen. Dat geldt dus niet alleen voor topsporters! 😁

    De FIOD pakt gemiddeld 1 op de 10.000 windhappers per jaar. De kans, dat je binnen je lifetime last met ze krijgt, is dus zeer klein.

    Ze maken altijd wel flinke heisa in de media, zoals je ziet. Op het NOS journaal worden dan de Ferrari’s en Lambo’s op wagentjes afgevoerd. Dat schrikt het gewone publiek dat bij hun aangifte wil frauderen wel af, maar niet de windhappers. Die weten wat hun accountant waard is. 😎

  • Dat kan dus alleen als je kunt telewerken. Iemand die bv stratenmaker is, machinewerker, betonvlechter, in een overslagmagazijn werkt, of bakker is en ga zo maar door (dus de mensen die echt werk doen ipv grotendeels overbodige/nutteloze computerbaantjes die niks van werkelijke waarde scheppen) kunnen niet zomaar een bootje kopen en dan gaan telewerken.
   Het idee van een soort caravan of camper lijkt ook leuk, maar alweer; je zult ergens geld vandaan moeten halen, al is het maar om te tanken bv. Dat is dus niet voor iedereen weggelegd. In feite zijn er slechts zeer weinig mensen voor wie dat een werkelijke optie is.

   • Welnee, als je overal ter wereld kan wonen kan je er ook werken. De hele VS is notabene opgebouwd door rondtrekkende pioniers.

    Wat uiteraard niet wegneemt, dat vrijwel alle handwerk geautomatiseerd en gerobotiseerd kan worden. En dat de meeste creatieve beroepen door AI kunnen worden gedaan. Dit is geheel in lijn met het huidige WEF TGR beleid. De invoering van een universeel basisinkomen (UBI) hoort daarbij.

  • ja, een paar eeuwen geleden.
   Nu kom je de VS niet zomaar binnen, noch in de VS zomaar aan de slag. Dat valt echt vies tegen. Uiteraard tenzij je een illegaal bent.
   Dus de vergelijking maken met hoe het 100 jaar geleden was is onzin
   Binnen Europa iets anders, maar als u serieus denkt zomaar ergens aan de slag te kunnen met een normale baan dan dient u toch eens onder die steen vandaan te komen; overal worden mensen ontslagen.
   Met een bootje ergens heen klinkt leuk, maar is echt niet voor iedereen weggelegd, ondank al uw loze geroeptoeter daarover.

   • Welnee. Je kan met een E2 gewoon je eigen bedrijf beginnen of een bestaand bedrijf overnemen in de VS.

    En met een E1 kan je importeren en exporteren terwijl je in de VS leeft. En als je al een bedrijf buiten de VS hebt, kan je met een L1 gewoon een tak van je bedrijf in de VS starten. En als student kan je met een F1 overal in de VS werken. In NL zijn nu juist enorme tekorten op de arbeidsmarkt.

    Maar op termijn gaan loondienst banen er overal uit als het WEF TGR beleid doorzet. Dus ook in de VS zal dan alles worden geautomatiseerd en gerobotiseerde en verliest iedereen die nu in loondienst is zijn baan. Het UBI voorkomt dan vraaguitval.

  • Wel gewoon voorbijgaan aan het feit dat je zo’n visum niet zomaar krijgt.
   Om voor een zakenvisum in aanmerking te komen dien je geld mee te nemen. En hoewel de text het heeft over ‘a substantial sum’ betekent dat in de praktijk (NIET theorie of ander geklets, naar gewoon werkelijkheid) dat je MINIMAAL zo’n $500.000-$600.000 op tafel moet kunnen leggen. Die je zelf moet hebben, nuwt daar van een bank lenen. Niet bepaald voor iedereen weggelegd.
   Verder kan ik uut eigen ervaring stellen dat het verwerven van een greencard ook net zo eenvoudig is, daar gaat best veel tijd in zitten.
   Dan de taal; alweer eigen ervaring; wil je in de VS een goede kans maken zul je zowel engels als spaans moeten beheersen.
   Ga je naar een ander land dan kom je bv met een eigen bouwbedrijfje ook niet ver als je de lokale taal niet (voldoende) beheerst. Ieder die denkt dat hij wel even een eigen bedrijfje oo zal richten en dan overal ter wereld wel aan de bak komt leeft in een droomwereld.
   U bedoelt het vast goed,maar hebt gewoon duidelijk geen enkele ervaring met de werkelijke wereld wat dat betreft.

   • Overigens, voordat u weer onzin begint te spuien; geef maar eens een aantal voorbeelden van hoeveel boeren, verpleegsters, leraren, bouwvakkers, timmerlieden, fabrieksarbeiders, magazijnwerkers etc erin zijn geslaagd een dergelijke actie te ondernemen; dus boot kopen en dan in diverse landen aan de slag zijn gegaan. Die aantallen zijn zo klein dat ze statistisch verwaarloosbaar zijn.
    Ik durf er wel wat onder te verwedden dat u geen enkele persoon die een gewone baan die niet als telewerk geschikt was had persoonlijk kent die dat is gelukt

    Nee, dat soort geintjes is leuk voor mensen die kunnen telewerken. Programmeurs, accountants, consultants etc. Dat zie je ook met veel Amerikanen en Europeanen die naar bv de Filippijnen zijn verhuisd, of naar Thailand of wat dan ook en dan vanuit daar telewerken tegen de tarieven van het thuisland, voor klanten uit het thuisland. Dan lijkt het allemaal leuk en aardig omdat er nogal een verschil in de lonen en de kosten van het levensonderhoud zit. Zouden ze daar tegen lokaal tarief moeten werken dan wordt het opeens een heel ander verhaal. Ook al omdat je dan toch echt de taal zult moeten beheersen, anders dan iemand die het werk voornamelijk in de moedertaal of eventueel een tweede taal als engels of duits doet en slechts beperkt de nieuwe taal nodig heeft.

   • Totale onzin, Johan. Je fantaseert er weer lekker op los. Als je in NL je huis en je aannemersbedrijfje of boerderij verkoopt, heb je zo een paar miljoen startkapitaal en kan je overal ter wereld terecht. En heb je geen cent, maar ben je student dan kan je ook overal terecht.

    De enige taal die je wereldwijd nodig hebt, is Engels. Als je je klanten en je markt met Engels kan bedienen kan je zonder tijdverlies starten en je eigen inkomen verwerven. Kies je een activiteit in de toeristensector dan kan dit letterlijk overal ter wereld (gidswerk en verhuur van auto’s, scootertjes, bootjes, duikuitrusting ed).

    Waar een wil is, is een weg! 😁

   • Wat een KLETS! Voor veruit de meeste mensen geldt dat als ze hun huis verkopen het grootste deel gaat naar het aflossen van de hypotheek. Als je dat niet doet komt de fiscus langs omdat het opeens als inkomen wordt gerekend. er zijn maar bar weinig mensen die zo even 500.000 over houden.
    Wil je ergens ter wereld gaan werken dan zul je echt de lokale taal moeten spreken. Ooit geprobeerd in Frankrijk een vakantiebaantje in een magazijn te krijgen? Of in Griekenland? Of in Hongarije? Of in Japan? Of Denemarken? Of Turkije? Of Rusland? Of de Filippijnen? Dan ga je het met alleen engels echt niet redden. En ik heb eigen, daadwerkelijke, ervaring met werken in andere landen. Zoals ik al zei, uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat alleen engels zelfs hier in de VS voor veel banen niet genoeg is.
    En dan de opmerking dat je zo aan de slag kunt in de toeristensector. Ja hoor. In uw dromen misschien. En voor hoeveel mensen gaat dat op? En waar ga je de rest van het jaar van leven?

    Maar ik zal het even met een groter lettertype proberen.
    HOEVEEL MENSEN KENT U PERSOONLIJK DIE VANUIT EEN GEWONE BAAN IN NEDERLAND EEN BOOTJE HEBBEN GEKOCHT EN ZOMAAR OVERAL TER WERELD AAN DE SLAG KONDEN GAAN?
    Zolang u die vraag niet kunt beantwoorden hoeft u helemaal niet te antwoorden want dan is het niks dan gelul in de ruimte zonder substantie.

   • Dank voor je geduldige en interessante toelichting Johan. Maar helaas, Peter weet het beter en dit ook. “Resistance is Futile”

   • De progressieve moraalridders leven luxe op andermans kosten. “Socialisme voor jullie, niet voor ons”. Hoeveel miljoenen kost het de arbeiders om de pens van Timmerfrans te onderhouden? Elk jaar opnieuw. Want zo’n Billie Turf buik is niet goedkoop.

    Ik denk dat als de EU helemaal klimaatwappie gaat, dit tot een de-industrialisatie van Europa zal leiden. Wat gaat het dan worden? Een opvanghuis voor luie flikkers uit Afrika? Zolang er nog te vreten is bijven die wel komen.

    Ik vind het overigens wel jammer dat de EU mandarijnen zich niet laten rondbezorgen in draagstoelen. Dat past toch wel goed bij de show.

   • Off Topic: Deze (hierboven) reactie komt er wel door. Gisteren een paar niet. Wil iemand zo aardig zijn om die uit de spambak te vissen (alvast bedankt)? Of is grafkwakkie stiekem aangesteld als Joris van dienst?

 5. Heb jezelf wel door dat het niemand een zak interesseert wat jij te berde brengt op dit libertaire forum, Infantiel mij bij een discussie proberen te betrekken waar ik niet aan mee wil doen. Zelden
  zo’n dom stuk stront als jij meegemaakt.

 6. Hoewel de EU officieel geen monarchie is komt het er toch wel dichtbij. Gewoon even om te lachen, want na het lezen van het nieuws moet dat ook even.
  https://www.youtube.com/watch?v=cQpwXzl-Q9Q
  Excuses, slechte beeldkwaliteit, oude sketch, maar het gaat om de tekst, en die is wel heel erg hoe de EU (of de VS trouwens) naar de burgers toe werkt.

Comments are closed.