De Friling riep de nodige discussie op. Deze video van Holland Gold verschaft een toelichting op stable coins. Stable coins zouden het nadeel van de volatiliteit van crypto valuta’s moeten ondervangen.

00:00 introductie 01:32 Wat is een Stablecoin? 03:26 Doel en toepassingen Stablecoins 07:16 Verschillende soorten Stablecoins 10:21 Terra Luna (UST) uitgelegd 13:17 Crash Terra Luna 14:46 Tether (USDT) 17:24 Verschil Tether – USDC 21:04 Toekomst Stablecoins

Stablecoins zijn crypto’s gedekt door een fysiek onderpand of een algoritme. Bij een onderpand is er niet echt sprake van een gedecentraliseerde valuta. Er is ergens een kluis of bankrekening die de stable coin dekt.

Bovendien komt er steeds meer regelgeving maar ondanks de regelgeving zullen stablecoins een vrijer alternatief bieden dan de CBDC’s die in de maak zijn.

Wenst u edelmetaal aanschaffen, overweeg Holland Gold.

1 REACTIE

  1. Goed verhaal. Klopt allemaal volgens mij. Het is wel van belang te realiseren dat stablecoins geen decentrale netwerken zijn als bitcoin. Het zijn ouderwetse bedrijven met een kantoor, een juridische identiteit, een CEO, een secretaresse en wat er verder bij komt kijken. Je kunt ze aanklagen, in de gevangenis smijten en anderszins dwarszitten. Vandaar dat het zo jammer is dat de algoritmische stablecoins mislukt zijn. Dan krijg je in wezen een algoritme wat centrale bank speelt en de prijs constant houdt. Dwz gelijk aan de USD, waarover je moeilijk enthousiast kunt worden, maar je zou de USD ook kunnen vervangen door een mandje grondstoffen bv.

Comments are closed.