Vanavond herdenken we de tweehonderdduizend gevallenen in Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. De helft waren joden. Het is bijna onmogelijk het joodse lijden te beschrijven. Het afgelopen jaar heb ik deze video gevonden. Die beschrijft de kaalslag die de holocaust heeft gebracht aan 1 joodse familie:

De video duurt bijna een half uur. Ik begrijp dat dit een te grote aanslag is op uw tijd.

We kennen allemaal de video’s waarin de onmetelijke omvang van het universum wordt weergegeven. Van maan naar planeet naar ster naar zonnestelsel naar melkweg naar heelal. Dit is een van de populairste op youtube.

Zo kan men ook de holocaust zien. Van een familie naar een pogrom in een stad naar een land en naar de miljoenen joodse doden. Een steeds grotere schaal. Maar daar eindigt het niet. De joden zijn (helaas, hoe hard dit ook klinkt) niet de enigen die gedood zijn door de nazi’s. Jehova’s, zigeuners, verzetsstrijders, homo’s en vele anderen kregen ongewenste aandacht en werden gedood. Als we alleen burgerslachtoffers meetellen dan heeft nazi Duitsland ongeveer 20 mln mensen gedood. (schatting Reason) Exclusief de militaire slachtoffers.

De staat is dodelijk.

Alhoewel de video vooral ingaat op de joodse slachtoffers van nazi Duitsland wil ik het breder trekken dan alleen de nazi’s. Iedere overheid die ervan uitgaat dat het algemene belang belangrijker is dan het individu kan het individu onderdrukken en uiteindelijk doden. Op het moment dat het algemene belang boven het individu gaat is het morele hek van de dam.  Nergens wordt dit duidelijker dan bij communistische regimes. Om in de onmetelijke grootheden te blijven. De overheden hebben in de twintigste eeuw ongeveer 200 mln onderdanen vermoord. De fascisten ongeveer 30 mln en de communisten 170 mln.

Hiermee wil ik het onvatbare aantal van tweehonderdduizend slachtoffers van het nazisme in Nederland niet goedpraten, het is en blijft een buitenproportionele misdaad. Ik wil de holocaust niet mitigeren. Ik wil slechts wijzen dat collectivistisch opererende overheden zoals de nazi’s en de communisten het echte grote gevaar zijn.

Lees svp deze lijst. En besef dat de massamoorden in naam van kolonialisme hierin niet altijd zijn meegenomen. De miljoenen koloniale burgerslachtoffers die het Britse imperium heeft veroorzaakt zijn niet meegenomen. De miljoenen slachtoffers in de Congo vallen net buiten de periode van de twintigste eeuw.

Besef ook dat de WEF doelstellingen verregaande onderwerping van het individu vergen. Aan het algemeen belang. En dat maatregelen voor stikstof reductie in Nederland, en dat maatregelen voor biobrandstoffen bijmenging in diesel en benzine in de EU, ervoor zorgen dat voedsel voor de armsten in de derde wereld mogelijk te duur wordt. En dat een moderne versie van de holdomor en hongersnoden de uitkomst van een politieke keuze kan blijken te zijn, net als in het verleden.

Prettige dodenherdenking

8 REACTIES

 1. Herdenken is prima. Dat moeten mensen zelf weten. Ik heb er zelf niks mee en ik doe er nooit aan mee. 2 Minuten stilte slaat nergens op. En als ik naar de onderstaande beelden kijk dan zie ik persoonlijk geen mensen die gaan herdenken. Ik zie een (militaire) show. Bekijk de beelden vanaf het moment dat het koninklijk paar met gevolg uit het paleis marcheert. Op de onderstaande beelden zie ik het verschil niet tussen Noord-Korea en Nederland. Het komt op mij allebei over als een ongeloofwaardige show. Dodenherdenking stond bij hen op de to do list en daarna gaat het moorden gewoon verder. Mark Rutte heeft bloed aan zijn handen maar hij gaat wel doden herdenken.

  https://www.youtube.com/watch?v=hXzqwJu5R1A

  • Dit soort herdenkingen zijn voor iedereen een stok om een andere partij mee te slaan, voor libertariers is het een stok om de overheid mee te slaan, en etc…

 2. En besef dat de massamoorden in naam van kolonialisme hierin niet altijd zijn meegenomen. De miljoenen koloniale burgerslachtoffers die het Britse imperium heeft veroorzaakt zijn niet meegenomen. De miljoenen slachtoffers in de Congo vallen net buiten de periode van de twintigste eeuw.

  Precies !!

 3. Die holle huls welke Democratie word genoemd mag men in deze niet over het hoofd zien. Niet voor niks het meest gevaarlijke bijgeloof… https://achterdesamenleving.nl/wp-content/uploads/2014/09/Het-meest-gevaarlijke-bijgeloof-11.pdf Die laatste cogana 19(84) heeft wel aangetoond dat hoe vaak men ook iets herdenkt het gewetenloze blijft zich manifesteren. Veel drukte en veroordeling uit de groep over omgekeerde vlaggetjes, wapens voor vrede, een Zelenskytje halen voor de koning……ik ben volledig afgehaakt.

  de groeten

 4. Ik raakte gisteren in een verhitte Facebook-discussie (die ik verwijderd heb om de lieve vrede te bewaren) met iemand die van mening was dat de boeren die hun vlag nog op z’n kop hadden hangen, deze weer goed moesten hangen, uit respect.

  Ik maakte duidelijk dat die boeren de afgelopen jaren geframed zijn als monsters, dat ze op basis van keiharde leugens alles op moeten geven, wat gedurende generaties is opgebouwd. Dat het veelal nazaten zijn van mensen die honderdduizenden Nederlanders de hongerwinter hebben doorgeholpen. Dat zij sindsdien meer dan de helft van de wereld voeden (meer dan de helft van alle groentezaden wereldwijd komt uit Nederland). Dat er geen groep is die méér respect verdient dan zij, terwijl ze zelf met het grootst mogelijke disrespect worden behandeld. Dat ze publiekelijk worden veracht door een marxistisch/fascistische zelfbenoemde elite. Wie moet er respect tonen aan wie?

 5. https://codoh.com/

  The aim of the Committee for Open Debate on the Holocaust is to promote intellectual freedom regarding the “Holocaust” and to offer a forum to those who contest the orthodox Holocaust narrative.

  Ook andere genoemde cijfers zijn betwistbaar.
  Maar het gaat de libertariers natuurlijk om om de schuld te geven aan het fenomeen overheid.

  • De schrijver van dit artikel denkt zich overigens goed in, maar een ‘mitigerende’ vergelijking kan slechts in Canada tot gevangenisstraf leiden. Dus waarom de bend-overs?

   “De helft waren joden. Het is bijna onmogelijk het joodse lijden te beschrijven.”

   Oh, van die helft is het onmogelijk te beschrijven.

Comments are closed.