3 REACTIES

 1. Hmmm. In New York kwamen ze erachter dat de bovenste 10% ruwweg 70% van alle inkomstenbelasting betaalde.
  Zoals Cuomo het stelde: ” we taxed the rich, we taxed the rich, now they are leaving and we are losing the ability to pay for all the programs”.

  • Heb je in Amerika niet het fenomeen dat de bovenste 10% grotendeels op de democraten stemt? De democraten verhogen de belastingen. Dan verhuizen de bovenste 10% naar een staat (of stad) waar de republikeinen regeren en waar de belastingen veel lager zijn. Als ze er eenmaal wonen gaat deze bovenste 10% ook daar op de democraten stemmen. Die dan de belastingen verhogen, met maffe regels komen, enz, enz, enz. Van dit soort 10% schijnen ze in ondermeer Texas en Arizona last te hebben.

   • Ja, dat is een probleem.
    De bovenste 10% betaalt ongeveer 70% van alle inkomstenbelasting.
    De onderste 40-45%% of zo betaalt helemaal geen inkomstenbelasting. Maar mogen wel stemmen.

    En ja, het is een groot probleem. De meeste staten die zwaar links zijn, zoals Californie en New York State bv, (democraten) hebben enorme schulden ondanks (of eigenlijk natuurlijk dankzij) hun veel hogere belastingen en debiele programma’s en leunen enorm op steun van de federale overheid. De meer behoudende staten (republikeinen) zoals Texas of Florida doen het wat dat betreft veel beter en hebben over het algemeen veel lagere belastingtarieven.
    Wat er dan gebeurt is dat de meer vermogende linkse knakkers wanneer ze de kans krijgen verhuizen naar republikeinse staten omdat het belastingklimaat zo veel gunstiger is. Maar ze blijven wel hun (extreem)linkse politiek aanhangen en links stemmen waardoor die staat minder conservatief wordt, totdat die splijt (zoals bv Pennsylvania) of zelfs helemaal naar de Democraten gaat.

Comments are closed.