Vrijspreker: U ziet een overeenkomst tussen natuurkunde en filosofie. Wat is die?

Opperdienaar: Nadat Newton ontdekte dat massa’s zich aan bepaalde bewegingswetten hield, ging men proberen om het gedrag van een verzameling van objecten te beschrijven. Met de beschrijving van het gedrag van gas, werd dat echter gelijk al heel complex. De natuurkundige Ludwig Boltzmann kwam op het idee om niet te proberen de botsingen tussen alle individuele atomen te volgen, maar om er de statistiek op los te laten. Het leidde tot de ontwikkeling van statistische mechanica. Het leidde uiteindelijk tot ontdekkingen als de gaswet.

PV=kT

Dus zonder het gedrag van de individuele atomen te kennen, bleek dat als statistieke waarheid gold dat de druk maal volume van een gas, gelijk is aan een constante maal de temperatuur. Als je dus een gesloten gas neemt en volume reduceert, moet of de druk toenemen, of de temperatuur.

Ik denk dat hetzelfde voor een samenleving van individuen geldt. De loop van een samenleving voorspellen aan de hand van het gedrag van haar individuen is een onbegonnen zaak. Het is echter wel duidelijk dat als je de druk op een samenleving opvoert, de temperatuur omhoog gaat (rellen in Frankrijk), of het volume afneemt (ik neem geen kinderen vanwege het klimaat).

Een andere uitlaatklep is het volume vergroten door een veroveringsoorlog te voeren. Als de druk en de temperatuur heel hoog worden en het volume heel klein, krijg je een soort fusie reactie. Ondertussen gaat de stoelendans door en wordt de voedselproduktie gereduceerd en de woningbouw onmogelijk gemaakt. De woningen die er zijn gaan naar statushouders, waarvan er waarschijnlijk ook meer komen als de voedselexport afneemt.

De pandemiewet geeft ongehoorde macht aan de elite om de bevolking te onderdrukken. De WHO zorgt er iig voor dat ook kleine kinderen wat te doen hebben tijdens de lock downs.

Gelukkig zijn er nog politici die een weloverwogen betoog kunnen neerzetten.

 

9 REACTIES

 1. Ze is in ieder geval levendiger dan Joe Biden. Ik hoop echter niet dat emotionele meltdowns van borderliners het nieuwe politieke normaal worden. Dit past wel in de debilisering van de samenleving.

 2. Kamala incompetent , Fetterman incoherent*, Feinstein dement, Biden incontinent, RFK jr. inconsistent**, deze land whale emotioneel incontinent. Ik zie een trend.

  * https://www.youtube.com/watch?v=F3Y–3x2NrY&ab_channel=TheRubinReport

  ** RFK doorziet de perverse belangen structuur bij big pharma/vaccins/ Fauci, CDC maar gelooft heilig in de global warming hoax en wil CEO’s die de aarde opwarmen strafrechtelijk vervolgen.

   • ik hoorde hem recent over klimaat. zijn antwoord was ontwijkend. iets in trant van ‘ deze discussie is voor later, nu belangrijkere zaken’. oid. Is bij een politicus een red flag. ” nee hoor, iedereen kan zijn doctor houden, read my lips , no new taxes, er komt geen carbon budget ” en voor je het weet zit je in de goelag als je de verkeerde auto koopt.

  • Incompetent, incoherent, dement, incontinent, inconsistent, trend. Wordt Trump dan opnieuw de president?

 3. Geen gas moleculen maar electronen analogie voor de samenleving. De wet van Wohn / Ohmigratie:

  V = I x R

  Spanning in samenleving = Immigratiestroom x Weerstand.

Comments are closed.