Vrijspreker wil de libertarische initiatieven in Nederland ondersteunen. Zo ook de LP, de libertarische partij. Vandaar dat de komende dagen bericht wordt over de voortgang van de werving van ondersteuningsverklaringen.

Partijen die nog niet in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd moeten aantonen relevant te zijn door het indienen van ondersteuningsverklaringen (OSV). Er zijn er 30 nodig voor iedere kieskring (er zijn er 19) en 10 voor Bonaire. Alleen in kieskringen waar de minimumgrens van het aantal OSV’s is behaald mag de LP deelnemen aan de verkiezing.

Op 6 oktober, sluit de termijn, hier wordt alles nog eens uitgelegd. Mocht je willen helpen. Je zoekt hier de gemeente op waar je staat ingeschreven, en ziet de openingstijden en of je vooraf een afspraak moet maken. Dan kom je met een legitimatiebewijs naar het gemeentehuis, en teken je, dit is kosteloos.

Hieronder zie je de ondersteuningsverklaringen per kiesdistrict excl Bonaire.

De LP heeft ongeveer 20 procent van de benodigde handtekeningen binnen, maar er zijn 7 districten met nog maar 10 procent of minder (3 handtekeningen of minder)