Een manier om een oorlog te beginnen is een “false flag” operatie. Je geeft dan de tegenpartij de schuld van een bepaalde actie die je zelf hebt opgezet. Tijdens de tweede wereldoorlog maar ook daarvoor zijn er enkele false flag incidenten geweest.

Wat voor verbeteringen kan je aan dit concept toebrengen? Een optie is dat je inlichtingendiensten bewust signalen van grote bedreigingen negeren. Dit zou bij 9/11 het geval geweest kunnen zijn. En dat zou ook nu het geval kunnen zijn in Israël. Het is eigenlijk onbestaanbaar dat zelfs een matig functionerende inlichtingendienst de enorme voorbereidingen in Gaza heeft gemist. De Egyptische inlichtingendienst merkte deze wel op en schijnt zelfs Israël gewaarschuwd te hebben.

Er is deze keuze. De Mossad en andere Israëlische inlichtingendiensten zijn zeer incompetent. Of ze hebben de hoogste politieke en militaire leiding wel degelijk op de hoogte gebracht. En ze hebben besloten dat dit een te mooie kans is om een eeuwenlang galmende echo te scheppen, de echo van een Palestijnse exodus uit Gaza. Waarbij de inwoners van Gaza de Egyptische Sinaï worden ingedreven. Of in Gaza sterven.

Afgezien van moraal zou deze laatste optie, het bewust van negeren van de bedreiging, een rationele keuze kunnen zijn. En ook, als ik jood zou zijn kan ik me voorstellen dat dit een verleidelijke optie is. De geschiedenis is niet vriendelijk geweest voor hen die zich niet verdedigden. Joden zijn in de geschiedenis in bijna ieder land vervolgd en afgemaakt. Van tot tijd genadeloos optreden, is dat geen randvoorwaarde voor de uiteindelijke overleving van Israël? De joden zouden pas echt dom zijn als ze deze conclusie intussen niet hadden getrokken. Het wrange is dat de kinderen van de Gaza als ze verdreven worden dezelfde conclusie kunnen gaan trekken. Een keten van geweld doorbreken is erg lastig.

 

NB, dit alles is maar speculatie, gebaseerd op beperkte gegevens, er zijn vele andere scenario’s denkbaar

29 REACTIES

 1. Bij Operation Himmler waren Duitse soldaten verkleed als Poolse grenswachten en lokten zo WOII uit.

  De Mossad is wss al jaren geïnfiltreerd in Hamas en Hezbollah. Best mogelijk dat de infiltranten inmiddels zo’n vertrouwenspositie hebben, dat ze met fake info die organisaties kunnen sturen.

  De situatie met de Palestijnen is een blok aan het been van Israël. Israël moet een uitweg forceren om zich verder te kunnen ontwikkelen. De Palestijnen ook trouwens.

  • Als Israël de 2 miljoen Palestijnen in Gaza kwijt is, en daarna de 3 miljoen Palestijnen op de Westbank, dan kunnen de joden hun land tenminste normaliseren. Het is tenslotte een heel klein land (half zo groot als NL).

   Die 5 miljoen Palestijnen kunnen in hun oorspronkelijke thuisland Jordanië gaan wonen. Dat is ruim 2x zo groot als NL en heeft nu 11 miljoen inwoners, waarvan ruim 1 miljoen Palestijn. Het is hun enige reële optie om zichzelf en hun kinderen een vreedzame en welvarende toekomst te geven.

   Israël wil vast wel het transport verzorgen en Kaag zal graag met ons belastinggeld de verhuisrekening betalen. 😁

   • Ja man want de wereld is van iedereen en we hebben hier zo ongelofelijk veel behoefte aan nieuw bloed. Een geweldig fijne politiek die direct een huis en baan heeft voor wie het maar wil. De politiek is een warm voorstander van open grenzen dus wees welkom.
    Onze kinderen staan ook te springen op de culturele diversiteit en inclusiviteit.
    Mevrouw Kaag zal het echt niet laten bij die kleine factuurtjes.
    Daar is zij teveel een warm mens voor.

 2. “Gaza was invaded by the Israeli military in 20008-2009, with massive loss of civilian Palestinian life. The West forgets everything that the Israelis have perpetrated against the Palestinians and then highlights the terrorism of Hamas in a historical vacuum, lacking all context. It’s a rigged propaganda game and one that only has cachet in Europe and America.”

  https://www.unz.com/article/on-palestine-victor-davis-hanson-jordan-peterson-and-bobby-kennedy-jr-profiles-in-cowardice/

  Daar komt nog bij, de onwetendheid over de hele criminele geschiedenis van het Zionisme.

  En dan de simplistische framing in het artikel ‘de onschuldige joden hebben een eigen land nodig om zich te beschermen tegen de goy die er op de een of andere manier altijd op uit is om de jood te vervolgen’. Een schattige kinderlijke redenering, zo ziet de propagandamachine het graag.

 3. De actie heeft een hoog-intelligente signatuur. In Gaza is de intelligentie doorgaans niet erg hoog. Er zit vrijwel zeker een partij achter die heeft gezorgd voor training en bewapening, plus aansturing.

  Wie die partij is, dat kunnen we opmaken uit hoe dit verder gaat.

 4. In het artikel wordt 1 heel belangrijk feit genoemd waar de meeste mensen overheen lezen, omdat het opwerpen van dat punt altijd direct uitdraait op beschuldigingen van antisemitisme, nazisme en meer van dat fraais.

  Maar het blijft een feit dat IEDER volk dat met het joodse volk in aanraking komt vroeger of later een echte pesthekel aan joden ontwikkelt. Dat is al door de hele geschiedenis zo, zonder uitzondering.
  Nu is het mogelijk dat iedereen een vuile antisemiet is, maar als iedereen een hekel aan je heeft dan ligt dat waarschijnlijk toch echt aan jezelf.

  Dat wil niet meteen zeggen dat ik sta te juichen over de ontwikkelingen, maar wel dat joden minstens net zo goed zijn als de.mohammedanen in altijd maar de slachtofferrol te spelen en ook zeker net zo goed zijn in het afdwingen van hun wensen/gewoontes bij andere volken.

  • Drie geloven zijn betrokken in het conflict. De christenen geloven net als de moslims dat Maria/Maryam een zoon baarde, Jezus/Isa. Het schijnt dat de naam Maryam in de koran méér keren wordt genoemd dan Maria in de bijbel, en Maryam schijnt de enige vrouw te zijn die in de koran bij naam wordt genoemd. In beide geloven staan zowel de moeder als de zoon heel hoog in aanzien. De Joden hebben ook een plaats in dit geheel: zij hebben volgens de christenen Jezus vermoord.

   • Niet te vergeten: Babylon, Het Beest. De slang die vertrapt moet worden. We wachten af hoe dit zich ontwikkelt.

  • Slachtofferrol en exclusiviteit is een fundamentele trek van de joden, niet van de arabieren. Slachtofferrol begon bij de joden al met het bijbelse propaganda verhaal van zogenaamde wrede slavernij onder de Babyloniers, waarna ze een verhaal hebben geconstrueerd over het zogenaamde beloofde land (en zo grondgebied hebben ingenomen en de inwonenden af hebben geslacht). Of dit historisch juist is, is een ander verhaal, maar het thema en de bijbehorende propaganda draait om slachtofferschap, exclusiviteit en superioriteit, het legitimeren van het stelen van andermans land, en het doden en verdrijven van de bevolking.
   De wetboeken van het Judaisme staan vol met verhalen over het gekozen volk, dat men superieur is, en dat andere volken beesten van een lagere orde zijn, behalve dan de christenen, maar die staan wel een trap lager.

   In feite is het hedendaagse Israël een repetitie van het verhaal uit de bijbel, maar dan in een moderne context, en aangezien de hele wereld meekijkt moet men via de westerse Zio-propaganda machine de geesten bewerken. O.a. door het verhaal dat Israël een land is met moderne waardes, dat vinden westerlingen prachtig, Israël is immers op de waardes van het westen gebaseerd, aldus de simulatie propaganda.

   De mohammedanen hebben geen slachtoffercultuur. Dat men van de media gebruik maakt om onrecht aan te kaarten, dat heeft te maken met de moderne tijd, moderne vormen van actie voeren, beeldvorming, publiciteit. De joden hebben een hele lange traditie van slachtoffercultuur, compleet met regelmatige herdenkingen, en een wereldwijde propaganda van slachtofferschap waar geen volk aan kan tippen. Er zijn nota bene geloof ik twee musea m.b.t. de wandaden van het communisme, en talloze musea/herdenkingen over de jodenvervolging tijdens WII, en talloze campagnes die als doel hebben het slachtofferschap door de strot van westerse niet joden te duwen (inclusief tijdens het onderwijs). Er is nota bene een ‘international holocaust remembrance day’, de holocaust is praktisch synoniem gemaakt met ‘het grootste kwaad’. Het westen is totaal in de ban ervan.
   De slachtoffercultuur en alle bijbehorende propaganda van de joden staat dus in GEEN ENKELE verhouding tot het gebruik maken van de media door moslims/Palestijnen. En dan hebben we het nog niet over de ideeën van superioriteit en exclusiviteit die diep ten grondslag liggen aan het Judaïsme.

   De rest van de wereld bestaat op zijn zachtst gezegd ook niet uit lievertjes, maar ik denk dat je met deze karakteristieken, slachtofferschap strategie, exclusiviteit en superioriteit, als volk de basis hebt voor aanhoudende problemen.

   • Oh, u zit er toch nogal naast wat de mohammedanen betreft. Het gebruik maken van de rol van slachtoffer zit heel diep verankerd in islam. Dit begon al met het vertrek van Mo uit Mekka, waarvan hij claimde dat het een soort vervolging was op godsdienstbasis. Wat hij heel toevallig vergat te melden was dat de andere godsdiensten (en Mekka was destijds een centrum met vele godsdiensten en varianten) er gewoon genoeg van hadden dat hij al die andere godsdiensten constant beledigde en hem al diverse keren was gevraagd/verteld daarmee te stoppen.

    Maar verder eens. Wie de moeite neemt de bijbel of torah te lezen ziet dat de geschiedenis van het joodse volk er een is van verraad, intrige, massamoord en oorlog, wat wordt afgedaan als ok omdat zij het superieure volk zijn.
    Dat je met zo’n houding geen vrienden maakt is niet verwonderlijk.

 5. De kwestie lokt een hoop mensen uit de kast. Linksen lijken het prachtig te vinden dat Joodse babies gekeeld worden door Hamas.

  Helaas gaat een pro-Hamas demonstratie in de voormalige Jodenbuurt in 020 niet door. Dat had historische videobeelden opgeleverd van schuimbekkende haatbaarden die daar een soort van kristalnacht houden met hakenkruisvlaggen in hun handen. En natuurlijk ook van een burgemeester die op camera staat klaar te komen bij het zien van zoveel diversiteit en inclusie. Net als in 2020. Misschien komt dat allemaal nog.

 6. Het schijnt dat na de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag een christelijke kapel in Gaza uit de 4e eeuw door Israël onder vuur werd genomen. De vraag is: waarom?

 7. De zuidelijke verdediging van Israël is volledig geautomatiseerd met computersensoren, automatische wapens, raketafweer (Iron Dome) en robot drones. Israël vertrouwde volledig op deze automatische systemen, want er waren vrijwel geen grondtroepen aanwezig.

  Hamas heeft de zwakke plek getroffen door de radioverbindingen uit te schakelen. Bij het ontbreken van Israelische grondtroepen konden ze daarna gewoon doorlopen.
  ___________

  How Hamas Attacked Israel’s Communications Towers

  https://www.nytimes.com/2023/10/10/world/middleeast/hamas-israel-attack-gaza.html

 8. Israel army commander quoted as saying the IDF inaction over Hamas attack is ‘inexplicable’

  Yoram Erez, commander of the Kerem Shalom Battalion, who knows the area in detail, wrote.Something here doesn’t add up to me!!! This is a mystery that I can’t find an answer to since yesterday?

  I happen to know how things work in Gaza and on the border. I was the commander of the Kerem Shalom sector (Rafih), I was in charge of the Kissuf sector, I know the perimeter fence very well, I know how the army works there. I was in the Shatti refugee camp in Gaza, I was in charge of the Jibaliya refugee camp, I would make ambushes on the fence and deep in the area. I met Gazans, ate and breathed Gaza.

  The obstacle is built so that even a fox cannot pass it:

  Set alerts according to 3 levels of pressure. She must alert when she is cut. There are 24/7 forces that are responsible for arriving within a few minutes, if not seconds, to the point where there is an alert in the fence. Every day do at least one penetration practice. Each subdivision has a standby squad whose role is to increase the force in an emergency situation.

  Observations scattered along the border cover every inch of it. The female observers are champions in identification. They don’t miss. They detect movement even before it even approaches the obstacle – day and night. At problematic points (dead areas) they place a tank with observation and detection capabilities, and a terrifying firepower. In some cases snipers are deployed in the field.

  Every day before dawn there is a “dawn alert” procedure. At this hour all the forces are awake (in this case also the hour when hundreds of terrorists entered Israel). The night shift alternates with the day shift. The commander of each force inspects the axis to make sure there were no infiltrations during the night. Trackers that move on the axis know how to recognize traces. They know who crossed the fence, how much and even when.

  Each scenario has a clear procedure. For example, a procedure for infiltrating terrorists, a procedure for taking hostages. Everything is written in blood and has been proving itself for years

  There are several other layers of security that this is not the place to talk about. In short, we are talking about an obstacle that proves itself for years and years.
  So how the hell does a Palestinian tractor move towards the fence without anyone reacting to it?

  How did the tractor manage to sabotage the fence for a long hour and open access to Israel without anyone reacting to it?

  How did hundreds of terrorists and civilians cross the barrier without anyone on our side lifting a finger?

  How did terrorists arrive on foot and in vehicles, armed from head to toe, to dozens of Israeli settlements, without any reaction from our side?

  How did hundreds of terrorists stay in Israeli territory for long hours, shoot hundreds of Israelis, loot property, without there being even a single reaction on our side?

  How did it happen that hundreds of terrorists kidnapped dozens of Israelis, woke women, children, babies, old people from their deaths, surprised soldiers, officers when they were not ready, and kidnapped them to Gaza, without anyone stopping them?

  How is it that one bullet was not fired?

  How did all this happen under our noses?

  Where did an entire division go?

  Where did 3 brigades go?

  Who swallowed 9 battalions?

  What happened to 36 companies?

  Where did an entire regular infantry brigade go that usually outnumbers the elite?

  Where were all the reserve battalions that augment the regular army?

  Where did thousands of soldiers go???

  Someone here needs to provide explanations!!

  Read More: Israel army commander quoted as saying the IDF inaction over Hamas attack is ‘inexplicable’

  • Bovenstaand laat de noodzaak zien om te beschikken over de kennis en de middelen om jezelf te beschermen.

 9. Dit conflict is een gebed zonder einde. Dit conflict duurt al heel lang. Dus wie begonnen is, is niet meer relevant. En als ik de statuten van de verschillende actiegroepen lees, zal dit conflict ALLEEN maar eindigen als Israël en de joden verdreven zijn, uit dat gebied.
  Je moet niemand van dat gebied toelaten tot je grondgebied, want je import dat conflict.

 10. Ik hoorde iemand de vergelijking maken met de joodse getto uitbraak in Warschau in 1943. Je zit in een wanhopige situatie en probeert nog 1 laatste slag uit te delen. Maar een false flag zou me ook niet verbazen. Iran slaat tenslotte nog op de verlanglijst van de Clark seven.

Comments are closed.