Rusland en Hongarije hebben een overeenkomst ondertekend voor de constructie van de kerncentrale Paks-2. De constructie is gepland voor begin 2030.

Het kerncentraleproject Paks II (NPP) is een uitbreiding van de bestaande kerncentrale van Paks, de eerste en enige kerncentrale die in Hongarije actief is.

De 2GW Paks NPP draagt meer dan 50% bij aan de totale binnenlandse energieopwekking en is verantwoordelijk voor de verzorging van ongeveer een derde van het totale elektriciteitsverbruik in het land.

De kerncentrale van Paks II zal worden uitgerust met twee VVER-1200-reactoren van Russisch ontwerp met elk een capaciteit van 1.200 MW. De kerncentrale van Paks II zal worden gebouwd op basis van de referentie van een nieuwe Russische energiecentrale genaamd Leningard NPP II, die ook gebruik maakt van VVER-1200-reactoren.

President Orban van Hongarije neemt ondertussen geen blad meer voor de mond. Afgelopen vrijdag zei hij in een radio interview dat de EU de orders uitvoeren voor de globalistische elite. Tevens meldde hij dat ‘Hongarije en haar regering de heersende opinie van de bevolking van Europa wel vertegenwoordigt en de overheden van West Europa niet.’

15 REACTIES

  • Wellicht wordt de apparatuur net zoals gas eerst verkocht aan partij B, die het dan weer doorverkoopt, dan komt het niet uit Rusland. Zo bezien is, in tegenstelling tot wat men vaak beweerd, de overheid goed voor de winsten in de markt…

  • Ik vind het bijzonder dat al die sancties zo maar kunnen.
   Ik vind dat een schending van de grondrechten van elke inwoner van de EU.
   Ik wil van die verzamelde overheden af.
   En ik weet ook dat ik niet de enige ben due het helemaal gehad heeft met die overheden.
   Het zijn klootzakken

 1. Zelfs in NL worden twee nieuwe kerncentrales gepland.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/opwekking-kernenergie
  Het zal toch niet zo zijn dat ze impliciet het failliet van de energietransitie erkennen?

  About 60 reactors are under construction across the world. A further 110 are planned.
  Most reactors under construction or planned are in Asia.
  https://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/plans-for-new-reactors-worldwide.aspx

  Je moet wel profiteren van deze nieuwe trend. Er zijn verschillende ETF’s te koop die gespecialiseerd zijn in nucleaire energie. Wereldwijd zijn er maar een paar bedrijven actief in het winnen van uranium. Ook de bedrijven die een moderne kernreactor kunnen bouwen zijn volgens mij dun gezaaid. Bij toenemende vraag en beperkt aanbod is het niet erg moeilijk te voorspellen wat er met de prijs zal gebeuren.

 2. Dat failliet zullen ze nooit toegeven. Zal wel de schuld worden van de vrije marktwerking die altijd de schuld krijgt van politiek falen.

  Is er trouwens al een centrale die op thorium werkt en stroom levert aan een stad of zo? Of is thorium de nieuwe kernfusie geworden (eeuwige belofte die niet uitkomt)?

 3. Geniaal, we geven tientallen miljarden uit om meer CO2 uit te stoten. Dus niet eens die 0.0036 C opwarming te vermijden, hetgeen uiteraard ook weggegooid geld is.

  https://www.wyniasweek.nl/ons-klimaatbeleid-zorgt-niet-voor-minder-maar-juist-voor-extra-co2-uitstoot/

  Alleen een overheid kan zo vakkundig welvaart vernietigen.

  “It is hard to imagine a more stupid or more dangerous way of making decisions than by putting those decisions in the hands of people who pay no price for being wrong.”
  ― Thomas Sowell

 4. Hongarije zit weer samen in een blok met Oostenrijk en Servië.

 5. Goede graadmeter waar landen werkelijk uithangen en of ze de kont tegen de krib gooien is het meegegaan in de opgewekte misère rond de coronahoax. Kan landen die maatregelen troffen met (verplichte) gifspuiten of lockdowns niet als onafhankelijk of betrouwbare landen aanmerken, behoren bij 1 wereldwijde kliek.
  Hongarije en Rusland waren overduidelijk daarmee bezet, net als de EU, China en VS misdadigers.

  Oh, wat een ontluisterend moment zal het zijn als er een WEF/WHO/VN geleide wereldregering zal opstaan en Rusland daar niet voor zal bedanken en aan het eind van de oorlog vredig handjes schudt met degenen waar het nu mee overhoop ligt en gebroederlijk akkoord geven op het gebied van een gelijkgeschakelde creditsysteem met digitale macht en controle over ieder ‘wereldburger’.

  • Eens, maar dat was vóór het militaire conflict in Oekraïne.

Comments are closed.