Oorlog is het perfecte instrument om grote sommen gemeenschapsgeld over te hevelen naar een kleine corrupte kliek. Vandaar dat de gewapende strijd bij voorkeur eeuwig moet duren. Spin in het web van deze militair industriële witwasoperatie is het Pentagon dat ook dit jaar weer faalde in hun audit.

Voor de Amerikaanse regering is het Pentagon het favoriete witwasinstrument. Een boekhoudkundige audit van dit agentschap is dan ook enkel voor de schijn. De regering heeft 187 miljoen dollar uitgegeven om deze zinloze audit op 700 locaties uit te voeren. Dit jaar zijn, net als het jaar daarvoor, slechts 7 van de 29 subaudits geslaagd. De helft van de geclaimde bezittingen was nergens te vinden door de 1.600 ingehuurde accountants.

Nu de begroting van het Pentagon een keerpunt van 1 biljoen dollar nadert – het grootste bedrag van alle federale overheidsinstanties – is het nog nooit door de jaarlijkse audits gekomen die door het Congres zijn opgelegd. In een persconferentie zei het ministerie van Defensie dat ‘het geen tijdlijn had voor het succesvol doorstaan van een audit’. Een prima excuus als je problemen hebt met de belastingdienst als burger of bedrijf.

Sinds decennia zijn er enorme bedragen boekhoudkundig in rook opgegaan. Er is geen lopend onderzoek naar de verblijfplaats van deze fondsen die toebehoren aan belastingbetalende burgers. In mei dit jaar gaf het Pentagon toe dat het duizenden onderdelen van F-35-straaljagers voor een bedrag van $ 1,6 biljoen kwijt was. Vervolgens maakte het Pentagon in juni bekend dat het meer dan 6,2 miljard dollar aan fondsen bestemd voor Oekraïne kwijt was.

“We hebben bevestigd dat de uiteindelijke berekening voor FY23 3,6 miljard dollar bedraagt, en voor FY22 2,6 miljard dollar, voor een totaal van 6,2 miljard dollar”, aldus de perssecretaris van het Pentagon. “Deze waarderingsfouten hebben op geen enkele manier de omvang van onze PDA’s beperkt of beperkt, en hebben ook geen invloed gehad op de steunverlening aan Oekraïne.” Ze wijten het ontbrekende geld aan een ‘boekhoudkundige fout’ en hebben de situatie nooit meer ter sprake gebracht. De perssecretaris verklaarde dat hun grootste zorg eenvoudigweg hun vermogen was om geld naar Oekraïne te blijven sluizen.

Lloyd Austin is sinds januari 2021 minister van Defensie. In plaats van zich te concentreren op zijn taken thuis, reisde Austin dagen na de mislukte audit naar Oekraïne om zijn steun aan Zelensky toe te zeggen. “Wij zullen voor de lange termijn bij jullie blijven. Wat hier in Oekraïne is gebeurd – dat is niet alleen van belang voor Oekraïne, maar ook voor de rest van de wereld. Het is zeker van belang voor de Verenigde Staten van Amerika”, zei hij.

De VS beloven meer geld aan het buitenland ondanks het feit dat er biljoenen verdwijnen. Deze fondsen zijn afkomstig van hardwerkende Amerikanen en worden door de globalisten gebruikt om hun eigen belangen te financieren, in plaats van wij, het volk. Deze hoeveelheid geld zou een einde kunnen maken aan honger, watertekorten en dakloosheid, het onderwijs kunnen verbeteren en onze kapotte infrastructuur kunnen repareren. Alles wat ze doen is doelbewust; ze hebben geen zin om de mensen te helpen, omdat dat niet in hun eigenbelang is.

Enerzijds is het Pentagon verreweg het meest complexe federale agentschap”, zegt William Hartung, senior research fellow bij het Quincy Institute for Responsible Statecraft. “Maar ze zijn al tientallen jaren wettelijk verplicht om een audit te doorstaan en hebben er duidelijk geen prioriteit van gemaakt.”

“Zolang het geld blijft stromen en er geen gevolgen zijn voor mislukkingen kunnen we verwachten dat het Pentagon jaar na jaar de audits zal mislukken zonder dat het einde in zicht is.”

Bron: Armstrong Economics

4 REACTIES

 1. Ofschoon libertariers altijd een sterke voorkeur hebben voor het bedrijfsleven boven de staat, moeten we tegelijkertijd zien dat het militair industriële complex altijd oorlog nodig heeft. Anders kan de tent niet blijven draaien. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat vertegenwoordigers van dat complex altijd goede contacten hebben met de mensen die uiteindelijk beslissen of er oorlog gevoerd gaat worden, of dat een oorlog elders gesubsidieerd gaat worden. Toch mag je je afvragen of je zonder militair industriële complex kunt. Je stampt immers geen oorlogsindustrie in twee weken uit de grond. Een leger kun je nog ‘op zijn Zwitsers’ organiseren, maar een moderne, hoogtechnologische wapenindustrie? Kun je zonder leven?

  • Gezien de rap voortschrijdende deindustrialisatie in West Europa en de VS zie ik op dat gebied de toekomst zonnig tegemoet. De VS en Europa hebben hun oude en huidige wapenvoorraden laten recyclen in de Oekraine en Uncle Sam moet nu raketten bij elkaar schrapen om Israel van dienst te kunnen zijn. E.e.a. zegt meer dan de ronkende PR berichten over superwapens waar je in de MSM mee om de oren wordt geslagen. Op termijn gaat eerst West Europa en daarna de VS zonder een moderne hoogtechnologische wapenindustrie leven. Waarschijnlijk wordt het dan vegeteren onder een Aziatisch juk maar dat zien we dan wel weer.

  • Dit klinkt als een van de recent aangewaaide nationaalsocialisten die dit forum graag vervuilen met hun waanideeën. Ik zal hieronder even de goede antwoorden geven voor je.

   1. Het is juist dat er een probleem is met fractioneel reserve bankieren
   2. Daarom is er een noodzaak voor een centrale bank, waar ook problemen mee zijn
   3. Het is ook waar dat sommige bankiersfamilies heel invloedrijk zijn geworden
   4. Een aantal van die invloedrijke bankiersfamilies zijn Joods

   Echter,
   1. Niet alle invloedrijke bankiersfamilies zijn Joods
   2. Er zijn meer invloedrijke families dan bankiersfamilies
   3. Het is niet aantoonbaar dat alleen machtige bankiers aan de touwtjes trekken
   4. Zelfs als er een mondiale schaduwregering bestaat in de vorm van een occulte macht die achter de schermen aan de touwtjes trekt en alles wat er toe doet op de wereld aanstuurt, dan klopt het logischerwijs niet om deze macht gelijk te stellen aan ‘de Joden’ of ‘de zionisten’.

   Je nationaalsocialistische ideologie is daarmee weinig anders dan een opeenstapeling van indirect en onlogisch dwaaldenken om je goedkope en platte antisemitisme te verantwoorden. Zoals ook het reguliere socialisme een aaneenschakeling is van economic fallacies om ‘de rijken’ te kunnen bestelen.

Comments are closed.