De Andere Krant meldt:

Het bewijs is inmiddels onweerlegbaar: de Navo, met name de VS en het Verenigd Koninkrijk, heeft bewust twee vredesakkoorden tussen Rusland en Oekraïne gesaboteerd. Beide akkoorden waren bereikt in de eerste weken na de Russische invasie. Maar Oekraïne moest doorvechten – met Poetin mocht niet worden onderhandeld.

De oorlog in Oekraïne had al binnen enkele weken beëindigd kunnen worden. Al rond 10 maart 2022, nauwelijks twee weken na de Russische invasie, hadden Oekraïne en Rusland overeenstemming bereikt over een staakt-het-vuren. Dit akkoord werd echter afgeschoten door de Navo, op een speciale top op 24 maart 2022. Begin april bereikten onderhandelaars van Oekraïne en Rusland opnieuw een vredesakkoord, in Istanboel, maar ook dit werd door de Navo gesaboteerd. De Britse premier Boris Johnson vloog op 9 april 2022 persoonlijk naar Kiev met de boodschap dat “Poetin onder druk moet worden gezet” en dat niet met hem “mag worden onderhandeld”.
Over deze gang van zaken bestaat inmiddels geen enkele twijfel meer. Het eerste akkoord werd bemiddeld door de toenmalige Israëlische premier Naftali Bennet, die in februari van dit jaar al onthulde dat Zelensky hem had gevraagd contact op te nemen met Poetin. Bennet had persoonlijke ontmoetingen met Zelensky, Poetin en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov ontmoette vervolgens zijn Oekraïense evenknie, Dmytro Kuleba, in Turkije. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Çavuşoğlu, die hierbij aanwezig was, zei dat het een “vriendelijke” ontmoeting was. Bennet, die de onderhandelingen afstemde met de Amerikaanse president Biden, de Franse president Macron, Scholz en Johnson, vertelde dat beide zijden in de onderhandelingen “enorme concessies” deden. Poetin zou bereid zijn geweest zijn troepen terug te trekken, als Oekraïne beloofde dat het geen lid zou worden van de Navo. Maar op een conferentie op 24 maart 2022 besloot de Navo “de vredes­onderhandelingen niet te steunen”, zo is bevestigd door Michael von der Schulenburg, een hooggeplaatste vredesonderhandelaar van de Verenigde Naties. Bennet stelde dat “het Westen besloot Poetin te blijven aanvallen” en “een diplomatieke oplossing blokkeerde”.

 

16 REACTIES

 1. In Mariopol werd duidelijk wie de sterkste was, de NAVO werd diep vernederd. Het Westen raakte enorm veel materiaal kwijt in de Oekraïense modder. Nu is het daar zo’n beetje klaar en lijkt het erop dat het gevecht verder gaat in het Midden Oosten. Operatie Al Aqsa Storm – een mega-operatie met miljoenen strijders die nog een appeltje te schillen hebben met de Amerikanen en de staat Israël – zijn volop aan het trainen. Deelname is op vrijwillige basis. Het duurt allemaal even voordat zo’n grote operatie goed op de rails staat.

  Hoogst irritant dat westerse politici het steeds hebben over ‘het stoppen van die agressie’, terwijl er aan de andere kant een miljoenen-leger wordt opgetuigd. Als je niet hetzelfde doet heb je bij voorbaat al verloren. En wie heeft er in het Westen nou nog zin om te vechten, voor wat? En als dank voor onze medewerking blazen onze Amerikaanse vrienden onze gaspijplijn op zodat we duur gas bij hen moeten kopen.

  • Ik hoorde Omtzigt recent blaten over Rusland. Die man schijnt geen enkel historisch besef te hebben.

   Handig schuifkaartje Rusland door de eeuwen heen: https://map.runivers.ru/?year=1910

   Ik vind het zeer zorgelijk dat mensen massaal op pro-oorlog partijen hebben gestemd, terwijl je totaal niet klaar bent voor wat voor een oorlog dan ook. Wilders staat uiteraard pal achter de staat Israël, Omtzigt is dus anti-Rusland, en zo zijn er meer. Nederlandse krijgsmacht: te verwaarlozen.

   Als je geen oorlog kunt voeren, benoem dat dan ook. BVNL deed dat maar haalde nul zetels. Ga eerst maar iets doen aan die gaspijplijn voordat je over oorlogen ver weg praat. Beschermen van je eigen belangen.

   • Omtzigt plakt dus het vijandbeeld op Rusland. Maar wie heeft onze gaspijplijn opgeblazen? Wie is dus de vijand?

   • “Ik hoorde Omtzigt recent blaten over Rusland. Die man schijnt geen enkel historisch besef te hebben. ”

    Het historisch besef van de meeste westerlingen zegt dat het westen staat voor vrijheid, rechtsstaten en internationaal recht. Ook al is de situatie allang verrot teren de kleine luitjes en hun politici daar nog op. Men kan pro-oorlog zijn, dus imperialistisch, militantisme, een wig drijven tussen culturen, omdat het establishment nog teert op dat oude beeld. De hele kliek van georganiseerde establishment pakkendragers teert op dat ‘historisch besef’. Ondertussen is er al decennialang een teruggang van een collaboratief model naar regressief militantisme, waar militantisme, overheersing, het primitieve historische model is. Maar dat wordt weggepoetst door de propaganda dat andere landen het kwaad vertegenwoordigen (de aloude truc).

    Wilders is een ander verhaal, zijn partij is gestoeld op zijn enorme haat voor de islam, en zijn grote liefde voor Israël, de agressor. Dat is een vreemde vis in de bijt, een zeer corrupte.

   • Omtzigt zal geen enkele interesse hebben in handige schuifkaartjes van ‘Rusland door de eeuwen heen’. Omtzigt beschikt waarschijnlijk alleen maar over NAVO-kaarten, en houdt geen enkele rekening met historisch perspectief van vele eeuwen.

    Praten over oorlogsdeelname terwijl je praktisch geen leger hebt, wat ben je dan voor een losse flodder?

   • @ NicodG, met dat schuifkaartje wil je aangeven dat rusland van oudsher imperialistisch is? en dat wij zwak zijn en de beer niet moeten prikken met steunen van Oekr land?

    ik hoor sommige oud US militairen zeggen dat Oekr nu met minieme steun van het westen het ruski leger fors aan het verzwakken is. dus op die manier zou je zeggen dat het een koopje is, de Oekr geven hun levens om voor ons kastanjes uit het vuur te halen.

    ik weet niet of het waar is. dit soort vraagstukken zijn complex.

 2. in de europese geschiedenis is dit slechts een inlegvelletje.
  wat verontrust is dat niemand in de gaten heeft dat daarmee de ontwikkeling van kleinere rucksack wapens mogelijk worden en daardoor getest kunnen worden.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Suitcase_nuclear_device
  hiermee is de nord stream 2 nuke vlotjes verlopen.
  deze boef wist wel hoe het moest
  https://www.radioviainternet.nl/podcasts/maarten-van-rossem-de-podcast/2023/527-kissinger-was-een-geniale-boef
  hoe komt het toch dat al die emigranten die westwaarts trokken zo’n hekel hebben aan hun voorouders en in hun nieuwe thuisland zo’n asociaal gedrag vertoonden.
  trouwens leuk hoor zo’n strokarton stealth drone als speeltje.
  naar ik heb vernomen wordt zo menig pakje op twaalf/vijf door de schoorsteen gemikt.

 3. Ik denk toch wel dat miljoenen van generaties Z en millennial staan te popelen om hun leven te wagen. Opdat transgenders in hun blote togus kunnen dansen voor schoolkinderen in Gaza, Moskou en Islamabad. Wie in deze oorden wil er nu niet bevrijd worden op zo’n inclusieve manier?

  Volgens analisten is gas kopen in Amerika maar een kant van het voordeel. Ze hopen ook dat de Europese industrie snel ten onder gaat door hoge energieprijzen. En dat ’talent’ uit Europa in Amerika gaat werken. Want met het woke- en Jerry Springer volk dat nu het leeuwendeel van de populatie is (de rest zit aan de drugs) gaan ze het niet lang meer redden als supermacht.

 4. Een vredesakkoord met de russen/putin is niets waard. Dat heeft de geschiedenis wel bewezen (Minsk akkoorden etc). Dan valt er ook niets te saboteren en valt de droom van ‘ het had vrede kunnen zijn’ snel in duigen. In welk sprookjesbos schrijven ze de Andere krant?

  • Missschien toch even een keertje de geschiedenis bestuderen. Het was niet Rusland dat de Minsk-accoorden niet nakwam, in tegendeel. Het was het westen dat die accoorden niet nakwam en later ook openlijk heeft toegegeven (Merkel, Macron) dat die accoorden nooit bedoeld waren om na te komen, maar slechts om tijd te winnen.
   Rusland wilde geen oorlog, het enigte wat Rusland wilde was GEEN extra NAVO-land met militaire bases aan haar grenzen, waardoor er geen enkele veiligheidsbuffer meer zou zijn en de grote Russische steden binnen enkele minuten vliegen van westerse raketten zouden komen te liggen.
   Het was voldoende geweest als Ukraine had toegezegd neutraal te blijven.

   En Rusland neemt het het westen (zeer terecht) kwalijk dat er 8 jaar lang etnisch russische burgers werden beschoten, vervolgd en vermoord zonder dat het westen met haar grote bek over normen en waarden ook maar iets deed om dat tegen te gaan, wat onderdeel was van diezelfde Minsk-accoorden.

   • Johan P,

    Het is zo klaar als een klontje dat het westen onder leiding van de VS de agressor is, net zoals het zo klaar als een klontje is dat Israël historisch gezien de grootste agressor is in de Israël-Palestina kwestie.
    De westerse criminele bende wil Rusland hebben op hun voorwaarden van introductie van het cultureel destructieve liberalisme. Het is ook goed mogelijk dat de oude haat van Rusland van de joodse Bolsjewisten, die door Stalin zijn verdrevenen en geëxecuteerd, een grote rol speelt in de zaak.

    “het enige wat Rusland wilde was GEEN extra NAVO-land met militaire bases aan haar grenzen”

    Dat gezegd hebbende, dat ze de uitbreiding van Natostan zoals die er al was door de strot is gedrukt.

   • Met het destructieve liberalisme bedoel ik het westerse cultuurmarxisme. Die cultuurmarxistische ‘liberalen’ staan ook in Rusland klaar om toe te slaan, maar Poetin heeft daar vooralsnog een stokje voor gestoken (tot op zekere hoogte, want zijn macht is beperkt). Daarom gaat de agressie vanuit het westen ook niet om Rusland als geheel, maar om Poetin en zijn aanhang.

   • “kwalijk dat er 8 jaar lang etnisch russische burgers werden beschoten, vervolgd en vermoord zonder dat het westen met haar grote bek over normen en waarden ook maar iets deed om dat tegen te gaan”

    Een door het Westen zelf aangestelde partij die de situatie in Oekraïne moest monitoren melde zelf al, voordat Rusland in Oekraïne binnen was gevallen, dat er een troepenopbouw was bij de grens met Oost-Oekraïne, en een verhoogde mate van agressie van de kant van West-Oekraïne.

Comments are closed.