Volgens de VN en het WEF moet Nederland grondig veranderen. De overheid is hier al decennia mee bezig onder diverse vlaggen als de stikstofcrisis, klimaatcrisis en de natuur- en herstelwet. In het kort komt het er op neer dat landbouwgrond afgepakt wordt en gebruikt wordt voor zonnepaneelvelden, windmolenparken, ‘duurzame’ woningbouw en ruimte voor multinationals.

Dit topdownbeleid is een gevaar voor de Nederlandse voedselvoorziening en -export, tast eigendomsrechten aan en gaat ten koste van de ondernemersvrijheid die bedolven wordt onder een brij van regelgeving en belastingen.  Deze nieuwe ruilverkaveling heeft tot doel om een handvol multinationals verder te verrijken, de bevolking uit te kleden en ultiem onder controle te brengen en het MKB te vernietigen. De herinrichting van Nederland komt uit de burelen van de VN en de megalomane sessies van het WEF en wordt braaf uitgevoerd door politici en ambtenaren die lak hebben aan de bevolking.

Naast het ‘futureproof’ slopen van de economie en samenleving houden de WEF mieren zich o.a. ook bezig met Smart Cities. In deze ‘slimme’ steden wonen mensen zonder eigendom onder een Big-Data-Brotherregime op Chinese klimaatleest geschoeid. Om tot deze muizenval te komen, worden verschillende maatregelen aan elkaar gekoppeld. Bijvoorbeeld in Amsterdam de invoering van de 30 kilometersnelheid, milieuzones, afsluitingen via de verkeersknip en paaltjes en het opheffen van parkeerplaatsen. Uiteraard onder de noemer ‘beter voor klimaat, mens en natuur in de schaarse ruimte’ en we doen het natuurlijk samen om uiteindelijk wakker te worden in Dystopia.

De oplossing om dit soort snode plannen te laten mislukken is allereerst het openbaar maken van het einddoel van het politieke gekonkel. Dan is de – heimelijke – weg er naar toe duidelijk en staan alle onzinnige redenen tot ‘onmiddelijke actie’ in het licht. De geinformeerde burgers kunnen dan hun hakken in het zand zetten en kortweg alles met een luid NEE dwarsbomen.

Bron: Koers2030

Interview met Elze van Hamelen over boeren en vissers en de overheid

 

 

 

 

 

11 REACTIES

  1. Deze post doet me denken aan de Nederlandse cultuur om frikandellen te eten, ondanks dat we weten dat ze bestaan uit onsmakelijke ingrediënten. De bevolking zegt vaak “Je weet toch ook niet wat er in een frikandel zit”, implicerend dat het niet belangrijk is wat de ingrediënten zijn, als maar goed smaakt. Dit zegt mij iets over de menselijke natuur, die graag genoegen zoekt en zich weinig aantrekt over de details van het productieproces.

    Het is alsof we, net zoals de overheid in dit geval, ons laten meevoeren door ons verlangen naar genoegen en ons laten misleiden door de smaak van het moment. We vergeten dan dat ons eten niet alleen smaakvol moet zijn, maar ook veilig en eerlijk. De vergelijking met de grote veranderingen die de overheid voorstelt, is treffend: evenals we genieten van de smaak van een frikandel, genieten we ook van de comfort en de veiligheid die ons onze bestaande structuren bieden. Maar net zoals we moeten nadenken over de gevolgen van ons eten, moeten we ook nadenken over de gevolgen van onze keuzes en handelingen op de lange termijn.

    In dit licht kan de smaak van een frikandel ook worden gezien als een metafoor voor het korte-termijn genoegen dat we soms zoeken, terwijl we vergeten om te denken aan de langetermijn gevolgen van onze keuzes. Het is een belangrijke les om te leren nadenken over de gevolgen van onze keuzes en handelingen, en om te zoeken naar een balans tussen genoegen en verantwoording.

    • Joep van ’t Hek omschreef een frikandel ooit als “gemalen koeienkut”. En zoiets is het ook.
      Hamburgers, frikandellen, kip-nuggets en de rest van het assortiment bij de snackbar en het vriesvak van je buurtsuper (patat/friet is een twijfelgeval). Allemaal vlees dat je normaal nog niet aan de hond zou geven.

      De verdorven geesten van het WEF komen deze week bijeen in Davos. Welke crisis zouden ze dit jaar voor ons uit de hoge hoed toveren? Om Virus-X worden ze uitgelachen dus dat moet enger, gevaarlijker en helemaal “trust the science” worden. Wie het weet mag het zeggen.

      • Komt voort uit de wens niets te willen verspillen. Van een kip bijvoorbeeld wordt misschien alleen nog de snavel weggegooid. Bloed, veren alles van de kip wordt gebruikt. Gekloonde dieren kunnen machinaal ontbeend worden bijvoorbeeld. Scheelt arbeid. Slecht, wie het weet, mag het zeggen. Ik weet niet waar, maar ik heb niet zo lang geleden gelezen dat het idee is van een NL een stadstaat te maken. Eigendomsrechten zoals libertariers die kennelijk voor ogen hebben, bestaan al lang niet (meer) en hebben waarschijnlijk ook nooit in die vorm bestaan. Maakt dat het goed? Misschien niet. Maar evolutie is niet tegen te houden. En niet alle veranderingen zijn succesvol. Vrijheid sluit verandering eerder in dan uit overigens.

      • Ze hebben al “voorspeld” dat er een watertekort komt.
        Maar als ze die tientallen miljarden die naar het buitenland zijn gegaan voor waterpompstations en waterzuivering zouden hebben gebruikt, zouden we geen probleem hoeven te hebben.
        Als ik door Nederland rij zie ik meren zover het oog reikt, maar zij hebben het over droogte…

    • Vlees wordt door middel van een hogedrukspuit van de botten geblazen.
      Separatorvlees heet dat dan.
      Zoek op “Pink Slime”. Dat is ook zoiets.

  2. Is het afsluiten van wegen door mensen als “Stop Oil” niet exact hetzelfde als afsluitingen via de verkeersknip en paaltjes?
    In mijn woonplaats hebben ze er wekenlang over gedaan om een belangrijke doorgaande weg te vernieuwen.
    Iets wat niet meer dan een paar dagen moet kosten.
    En dat deden ze niet één keer, maar herhaaldelijk, en de wegen waren nog maar enkele jaren oud en nog in prima staat.
    Zo heb je dus meer manieren om het verkeer te hinderen.

  3. Eet u smakelijk….Soylent Green. De politiek in bed met het groot bedrijf daar is een naam voor? toch? Zolang zo’n 80% niet zelfstandig kan denken maar wel de meesters kiezen heeft geen enkel woord zin.

Comments are closed.