In Nederland mag soms meer dan je denkt. Waar je vroeger slechts luchtbuksen van 4,5 en 5,5 mm kon kopen is thans veel meer mogelijk. Ook met veel meer mondingsenergie dan vroeger. Zelfs met meer mondingsenergie dan in Duitsland. Zelfs met meer mondingsenergie dan sommige vuurwapens. In deze video wordt het allemaal uitgelegd:

Je moet meerderjarig zijn en mag zonder vergunning buksen kopen. Je moet je wel legitimeren. Bij online aanschaf kan dit een jpegje zijn van je legitimatiebewijs waarbij zelfs het BSN nummer mag zijn afgeschermd. Je moet natuurlijk wel een beetje voorzichtig met je buks omgaan, alleen op eigen erf schieten (niet in je voortuin of in een vinex achtertuintje), maar wel op de schietsportvereniging. Of op je eigen weiland. En die kat van je buren laat je uiteraard met rust.

Voor een paar honderd euro kan je al iets kopen, voor 800 euro bijvoorbeeld heb je deze:

Als je een leuke en zeker ook een veilige sport wenst kan dit iets voor je zijn. Als je zoekt op youtube op ratting airgun, zie je hoe goede schutters een rattenplaag tegen gaan. Dit lijkt me leuker dan iedere keer op een kaartje te schieten. En je bent nuttig bezig.

NB: voor zelfverdediging is pepperspray of een stroomstootwapen veel effectiever dan een buks, maar die zijn verboden. Een busje pepperspray is in de wet van dezelfde categorie als een handgranaat. Word je gepakt dan wordt een VOG lastig en kan je toekomst er heel anders uitzien (geen baan in beveiliging of het is lastig ambtenaar worden). Ze zijn echter gewoon te koop in Duitsland.

85 REACTIES

 1. Als ik baas was in de beveiliging dan had ik liever een potige kerel die met wapens om kan gaan dan een LGBTQXYZ gast.
  En loyaliteit en eerlijkheid vind ik belangrijk.
  Denk je dat je ermee weg komt als je zo’n windbuks voor zelfverdediging gebruikt?
  Je kunt makkelijk zelf wapens maken.
  Speren bijvoorbeeld.
  En kruisbogen mogen ook.
  Alleen jachtpunten niet, maar die krijg je zo in Duitsland.
  Met een zware kruisboog schiet je met gemak door een kogelwerend vest.

  • Sorry John, de meeste mannen die er uit zien als Rambo, doen dit om in de smaak te vallen bij andere mannen, haha! Chris Kyle was ook geen “potige kerel” (laat staan een poot), maar staat als American Sniper wél bekend als de dodelijkste Amerikaanse sluipschutter ooit.
   Ik kan me dus goed voorstellen dat die gast uit dat Dicks-filmpje (what’s in a name) meer verstand van wapens hebt dan jij. En ja, met sommige windbuksen schiet je wel degelijk dwars door iemand heen. Sommige luchtdrukwapens mogen bij schietverenigingen alleen op de vuurwapenbanen gebruikt worden.

  • In de homoseksuele cultuur, ligt er inderdaad een enorme nadruk op spiermassa en mannelijk voorkomen

   De hele manosphere fitness cultuur, heeft een overlap met de homoseksuele cultuur.

  • En wéér heeft niemand iets in de gaten….
   In de tekst hierboven is sprake van een jpegje van je ID-bewijs met het BSN afgedekt…. Een paar jaar geleden adviseerde de politie burgers met klem nooit je ID-bewijs te scannen en via dat onveilige internet te verzenden. Toch doen is niet alleen cybercriminaliteit faciliteren, het is ook aanleiding
   geven tot identiteitsdiefstal. Mijn tip: geen vertrouwelijke data op internet parkeren,dan valt er niks te stelen. Gewoon persoonlijk naar die buksenwinkel gaan en daar je ID alleen laten ZIEN.
   Kopiëren of scannen van ID-bewijzen door winkels/bedrijven(zoals PostNL als je een aangetekende brief moet ophalen) is VERBODEN.

 2. Zo’n kruisboog is niet anders dan een vuurwapen

  Blijkbaar hebben Nederlanders geen behoefte aan wapenbezit, anders hadden ze allemaal een kruisboog

  (want het is dus legaal, zeg je)

  • Er is denk ik wel een behoefte aan kleine effectieve niet dodelijke wapens, die netjes in een binnenzak of in een damestasje passen. (bijvoorbeeld pepperspray)

   • Zoals een Umarex T4E HDP50, schiet .50 (12,7 mm) rubber ballen.Legaal, niet dodelijk en erg pijnlijk voor wie er door geraakt wordt

   • @graftak, dank!
    Bestellen is niet meer dan 2 minuten werk, ik krijg voor 150 euro het pistooltje, 10 CO2 capsules en 100 rubberen balletjes. Ik hoefde niet eens een legitimatiebewijs op te sturen. Het beste is natuurlijk even langs te gaan bij de winkel en contant te betalen. Heb ik niet gedaan, een pakketbezorger bezorgt dit begin volgende week. Het mooie is ook dat je de CO2 capsule in het pistooltje kan laten zitten, je geeft er een klap op, en de capsule brengt het pistooltje meteen op druk. En je kan je rubberen balletje afschieten.

   • Is dat niet zo’n Nerf gun ?

    ik zou dan liever voor een heel kleine kruisboog gaan. Soort van handformaat

   • Ik dacht dat Graktak pijnlijk dement was, maar hij heeft wel pijnlijk veel verstand van banale zaken zie ik, typisch.

    Graftak is zo de ultieme representatie van het volk, alles wat niet zichzelf representeert wordt met afgunst en vijandigheid bekeken.

 3. Ja precies

  Kleine pepperspray zou wel verkopen. En zou vrouwen bescherming bieden in het uitgaansleven etc

  Ik ben voorstander

  • Een vriendin van mij, als ze buiten de deur stapt, dan vliegen de kogels rond haar oren, overal springen verkrachters uit de bosjes, auto’s botsen op elkaar (en op haar), en overal zijn er gevaren, pedofielen, dieven en wat voor gespuis nog meer. Ze heeft ook altijd allerlei tips over zelfverdediging, en verdediging tegen inbrekers.
   Als ik naar buiten stap dan is er niks aan de hand, en er is nog geen inbreker gekomen.

   Soms vraag ik me af of er ook een verband is tussen het teveel denken aan dat soort zaken, en het aantrekken?

 4. @Ratio.
  De schroefdraad van de dop even insmeren met siliconen vet en de kop van het co2 patroon een druppeltje siliconen olie tegen uitdrogen van het afsluit rubbertje. Lek geprikte co2 patroon niet te lang (ca.2 dagen) in het pistool laten zitten. Je kunt met 1 co2 patroon ca. 8 ballen verschieten.

 5. In welke scenario’s denk je wat te hebben aan dit soort wapens? Hoe snel heb je ze schietklaar in je handen en hoe goed kun je er mee omgaan? Zeker in situaties met veel stress, de emoties hoog oplopen en elke seconde telt. Pepperspray kan ook in je eigen ogen e.d. komen.

  Een kruisboog zal misschien helpen tegen een snuiter die je erf oploopt. Maar als je door de (altijd gezellige) grote stad flaneert en er stapt een oostblokker op je af die helemaal wappie is, alleen nog maar ‘kurwa kurwa’ kan schreeuwen en er uit ziet alsof die een moord wil plegen… Hoe gaat zo’n nerf-gun je helpen dan?

  • Ik vraag niet om antwoorden hier maar geef even wat stof tot nadenken.

   • @Kobus. Ik sliep met een zakmesje naast me toen ik op de lagere school zat en mijn moeder een gastarbeidersvrouw de Nederlandse taal bijbracht. En haar vertelde dat vrouwen die door hun man in NL in elkaar werden geslagen door de staat beschermd werden. Ze werd als boksbal gebruikt. Deze boodschap vond de man niet leuk en die richtte zijn agressie op onze familie. Onze auto werd besmeurd met verf en toen we de politie wezen op een lege verfpot die bij de man achter het huis stond schitterde de politie door niets te doen. Ook werd er een keer bijna het voordeurslot geforceerd. Toen mijn moeder vroeg wat dat zakmesje deed in mijn nachtkastje en ik vertelde dat ik die klootzak zou neersteken liet ze de vrouw in de steek. Begrijpelijk maar best wel zielig voor die vrouw.

    Daarna nog meerdere keren bedreigd. Ook mijn ouders. Politie liet ons keer op keer in de steek

    Ik slaap tegenwoordig met een groot mes naast me. Maar dat is een dodelijk wapen. Dit rubber bal wapentje is een betere keuze dan een groot mes waar ik iemand mee kan doden. Schakelt het CO2 wapen de dader niet uit dan kan ik hem nog altijd half doodsteken…. Dus ik ben graftak dankbaar voor deze optie

  • @Kobus. Goede opmerkingen, pepperspray moet je niet kopen als het in nevelvorm is, dan ben je bij tegenwind zelf de sjaak, het moet een harde straal zijn. Je moet je pepperspray goed vasthouden, dus niet als een parfumflesje, met je wijsvinger op de knop maar met je duim op de knop, en de fles vasthouden in een vuistgreep. Dan kan men die fles niet gemakkelijk uit je hand slaan. Koop ten minste 2 pepperspray cilinders, en oefen ten minste 1 keer. Dan weet je ook hoeveel secondes je hebt. Soms is het goed te wachten zodat je raak schiet.

  • Ik ben meerdere keren bedreigd, en mijn ouders ook. Dit bij de politie melden hielp niet. Beste X we doen niet aan persoonsbescherming was de opmerking toen mijn vader een keer wees op bedreigingen. Maar tegelijkertijd werd gemeld dat jezelf beschermen met (vuur) wapens niet was toegestaan. Dus de politie beschermt je niet en als je dan zorgt dat je jezelf effectief kan verdedigen, dan zal de politie je vervolgen. ZIEK.

   • Bedankt voor je openhartige toelichting Ratio. Zelf ben ik vaak bedreigd maar het is tot nu toe altijd blufpraat geweest van het niveau ‘blaffende honden bijten niet’. Het helpt ook mee dat ik niet snel onder de indruk ben van een snuiter die mij bedreigt ergens.

    Ik denk dat als je voor een (uiteraard legaal) wapen kiest dat je zult moeten zorgen dat je er goed mee overweg kan in stess-situaties. Welk wapen het ook is.

    Een balletjes-pistool dat makkelijk in je jaszak past is misschien heel verleidelijk. Maar als je elke paar dagen het gaspatroon moet vervangen omwille van de bedrijszekerheid, lijkt mij dit geen betrouwbare manier voor zelfverdediging. En als iemand je uitdaagt op je bluf (of niet voor rede vatbaar is) dan kan het maar beter goed werken…

 6. Kobus

  Als een inbreker weet dat je een kruisboog hebt, dan schrikt dat af

  Hetzelfde geld voor andere agressors

  Ze kan heel snel een kleine pepperspray uit haar broekzak pakken en die belager sprayen

  Ik ben ook voor wapenbezit, zoals in Amerika

   • In een samenleving waar de cultuur hecht is, en disciplinerend, is het dragen van wapens een andere zaak dan in de democratie waar men een geatomiseerd individu is.

    In een ‘warrior cultuur’ worden de jongens bijvoorbeeld op jonge leeftijd geïnitieerd in de cultuur, en haar codes van gedrag, er is discipline en sociale controle. Het ongeleid projectiel atoom dat de democraat-mens is, verstoken van cultuur, hiërarchie, en community, dat is een ander verhaal.

    Libertariers gaan teveel uit van het individu. Wat is het menselijk individu? Als het wordt geboren, dan is het een rondschijtend asociaal en vaak nog sadistisch wezen, dat geen instinct heeft en een jaar of achttien verzorging nodig heeft om enigszins verantwoord op zichzelf te kunnen staan. En dan nog is het een problematisch wezen. Door gebrek aan inbedding in een disciplinerende cultuur, en door de mythe van gelijkheid en de daaropvolgende sociale mobiliteit barst het in de politiek en aanverwante instituten bijvoorbeeld van de ongeleide projectielen, personen met persoonlijkheidsproblemen, tirannetjes, lieden met gebrek aan impuls control, emo-dictatortjes en allerlei problematisch deviant gedrag.

    Kort gezegd, de ongedisciplineerde democratische aap, dat vrijzwevend atoom, voorzien van wapens die het product zijn van hoog-technologie, d.w.z. discipline en cultuur, dat lijkt me geen goed idee.
    Zelfs als men zou beginnen met speer of pijl en boog, dan nog ontbreekt de cultuur die dat individu gedragscodes op kan leggen, kan disciplineren, en de social controle ontbreekt.

   • @ Johannes,

    Als ik me niet vergis kwam de wapenwet ongeveer tegelijkertijd met algemeen kiesrecht. Dus in plaats van een wapen ter zelfverdediging mochten ze naar de stembus.

   • “basis recht jezelf te kunnen verdedigen”

    Recht impliceert capaciteit tot verantwoordelijkheid. Toegang tot hoogtechnologische producten voor zelfverdediging vereist capaciteit van verantwoordelijk gedrag.
    In een geatomiseerde samenleving met gebrek aan discipline, sociale controle en inbedding in community kan je niet vaststellen of individuen voldoen aan de eisen.

   • Een individu dat gebruik maakt maakt van de structuren, kennis en technologie van een community, moet, in het geval dat die structuren, kennis en technologie hem meer macht verschaffen dan hij heeft als ‘naakte aap’, eerst aan diezelfde samenleving bewijzen dat hij genoeg gedisciplineerd is om het verantwoordelijk in te zetten. Recht en plicht, macht en verantwoordelijkheid.

   • “Vuurwapens maken mensen wel gelijk natuurlijk.”

    Geenszins qua capaciteit tot verantwoordelijk gebruik.
    Net zoals algemeen kiesrecht nog geen verantwoordelijk en competent gebruik inhoud. Is er iets meer idioot is als algemeen kiesrecht?

 7. fervent liefhebber van de Huben K1 5.5mm.
  één nadeel: de officiële dealer/importeur zit in Lelystad en zorgt ook voor reparaties en dergelijke.
  blijkt een zeer onbetrouwbaar persoon te zijn die misbruik maakt van “Zijn expertise” in combinatie met zijn alleenrecht dealer- en importeurschap.
  komt gemaakte afspraaken niet na en zorgt voor veel frustratie bij de luchtbux eigenaren. beware!

  • @Harrie. Het ergste wat je in Lelystad kan overkomen is dat je 100 tot 200 euro kwijt raakt. Ik hoop dat Dick’s levert, indien niet zal ik dat hier melden. Ik overweeg ook vaardigheden op te doen door een jaartje op een schietsportvereniging te schieten. Een vuurwapen aanschaffen zie ik niet direct als doel, want dat moet je in een kluis opslaan en is bovendien dodelijk. Ik verdedig me het liefste met direct beschikbare niet dodelijke wapens. Want als je stress hebt zal je mogelijk te heftig reageren. En afgezien van een mogelijke bestraffing door de overheid draag je een dodelijke zelfverdediging de rest van je leven met je mee. En dat laatste kan je leven echt verpesten.

   • Koeien hebben horens en wespen hebben een angel. Mensen kunnen zelf hun gereedschap uitzoeken.

   • De basis:

    1. Ieder mens heeft het recht zichzelf te verdedigen.

    Daar vloeit uit voort:

    2. Ieder mens heeft het recht over de middelen te beschikken die nodig zijn zichzelf te verdedigen.

  • Ene Joost van luchtbuks.com is ook fan van Huben en staat wél achter zijn product. Zit geloof ik in de buurt van Utrecht. Onze leveringen mbt Huben werden vlekkeloos afgehandeld en de service bij onvolkomendheden is grandioos!
   De Shootingshop is een onderdeel van de omstreden Kurvers uit Lelystad. Je kunt dáár inderdaad maar wegblijven. De eigenaar was vroeger ambtenaar en dat straalt ie ook aan alle kanten uit. Waardeloze man en komt geen afspraak na. Heel frustrerend als je bijna 2 uur in de auto zit en je komt voor een gesloten deur terecht zonder mededeling vanuit Kurvers.

   • @Jan: bedoelt u soms Fred Kurvers? Kan niet anders. Ben daar al 2x voor nop vanuit Ossendrecht naar toe gereden volgens afspraak op zaterdag.
    1e keer was er inderdaad niemand (ik belde hem 3x en toen hij opnam kreeg ik te horen ‘das niet mijn probleem’) en de 2e keer stond ik met 12 minuten weer buiten omdat meneer Kurvers geen zin had om zich te buigen over een probleem met onze buks. (lekkage) Inderdaad de moeite van het passeren waard. Aanradenswaardig om af te raden. man man man wat een schertsfiguur.

 8. Goed artikel maar dom om te plaatsen.
  De tyfus-lijers lezen mee.
  Met dit artikel geeft u hen ammunitie om…
  Maar wellicht is dat uw stiekeme doel?

  SMH!

  • Als ik slim was dan schreef ik niet al een jaar of tien op vrijspreker. Soms stribbel ik een beetje tegen ook al is dat misschien niet zo slim. Maar voor mijn geestelijke gezondheid is het belangrijk een beetje tegen te stribbelen. de Tyfus-lijers doen toch wel wat ze wensen dus dat is geen argument

  • Hij schrijft over legale wapens

   Je mag in Nederland toch op zo’n schietbaan schieten, met de luchtbuks

   Uiteraard leest de aivd mee, maar dat doen ze toch wel

  • Wie zijn die tyfus-lijers precies dan? Mensen van de overheid? Verzamelen ze informatie? Over luchtbuksen?

  • De overheid leest iedere comment op deze site, geloof mij maar

   Maar het boeit niet zoveel. Ze kunnen er niets mee

   Libertariers zijn niet gevaarlijk voor ze, want ze gaan niet uit van politiek geweld

   Helaas snapt de overheid dat soort dingen vaak niet

  • Als jullie een beetje zouden nadenken dan zouden jullie snappen wat ik bedoel.
   De hele corona-hoax was slechts het begin, een test.
   Tegenstribbelen is goed; zeggen waar het op staat.
   Maar wees slim en laat niet in je kaarten kijken.
   En dit artikel doet juist dat!

   Er zijn legio mogelijkheden om jezelf te beschermen, buksen zijn daar een voorbeeld van.
   Hier in vernederland hebben we vooralsnog een onbegrensde kracht voor buksen.
   Stappen we de grens over naar onze oosterburen dan geldt daar een andere norm, nl. een max van 7,5 joule.
   Een lachertje.

   Artikelen zoals deze zullen bijdragen aan nieuwe wetgeving om ook hier eea aan banden te leggen.
   En verkloten hiermee dus een optie voor ons!
   Niet direct, maar een artikeltje hier, een discussie hierover daar (gevolgd door een luchtbuks hoax-incident ws.) en hoppa eoa alfabet-gender-bender-freaking-mongool gaat hier een punt van maken en Bob’s your uncle.
   Dat is wat ik bedoel.

   En wie die tyfus-lijers zijn ga ik niet uitleggen, dat zou iedereen inmiddels moeten snappen.
   Wie dat nu nog niet inziet is mijns inziens kansloos en niet waardig om verder mee te discussiëren.
   En het sneue feit is, dat grofweg 97% van de mensen het maar niet ziet / niet wil zien.

   De leugen regeert en ook hier op Vrijspreker wordt daar volop aan meegedaan, getuige de vele domme artikelen en reacties.
   Volledig gespeend van de waarheid, het is allemaal geconditioneerd gedachtengoed.
   Ik lees hier nu al een jaar of wat mee en er zijn hier aardig wat mensen langs gekomen die geprobeerd hebben om auteurs en reageerders te laten inzien dat dingen niet kloppen.
   Deze mensen zijn met bijzonder goede argumenten gekomen maar nooit serieus genomen.
   Waarom?
   Conditionering!

   Waarom lees ik nog mee, hoor ik jullie denken.
   Puur tijdverdrijf en deze website ergert mij het minst.
   Zo triest is het geworden inmiddels.

   Ik had nooit moeten reageren, het was een domme actie.

   • Briljant hoor. Vooral niks zeggen, want dat is zoveel beter. Manmanman, wat een dom geneuzel.
    Dus de overheid leest mee? En dus? Dan maar niks meer zeggen? De overheid leest vrijwel overal mee. De vraag is of en wat ze ermee kunnen doen.
    Stellen dat een bepaald wapen of gereedsschap legaal is is (nog) niet verboden. Wat het wel doet is mensen in ieder geval een keuze geven, of stof tot nadenken.

   • @ Ratio:
    Ik zou willen dat je dit artikel verwijdert.
    Ik heb overigens wel respect voor jou: jouw reacties zijn over het algemeen doordacht en analytisch.

    @ Johan P
    Uw reactie is pas dom!
    U snapt kennelijk werkelijk niet wat ik bedoel, maar dit verbaast mij niet.
    In tegendeel, het bevestigt juist dat wat ik denk.

    LEES EENS GOED EN DENK VERVOLGENS EVEN HEEL LANG NA, voordat u reageert.
    Dat zou u sieren en ook nog eens een waardering opleveren.

   • Ik vindt het allemaal heel mysterieus..

    ‘een beetje zouden nadenken dan zouden jullie snappen wat ik bedoel’

    ‘inzien dat dingen niet kloppen’

   • “U snapt kennelijk werkelijk niet wat ik bedoel, maar dit verbaast mij niet.
    In tegendeel, het bevestigt juist dat wat ik denk.”

    Ik snap het ook niet hoor, kunt u geen ietwat specifieke dog whistle geven?

   • Met uw opmerkingen valt u in dezelfde categorie als Biden. “Als ik niet snap wat ik zeg, snapt een ander het ook niet”.
    Het idee alleen al dat een artikeltje over luchtbuksen op een (met alle respect Ratio) nogal obscure website de wetgeving gaat laten aanpassen is te zot voor woorden. Daar hebben ze geen artikel op deze site voor nodig hoor.

    Verder lukt u gewoon een stuk in de ruimte. Doet mij verder niks, want ik heb minder dan niks te maken met de wetgeving in Nederland. En nog minder dan dat met de mening van iemand die loos klept over hoe anderen vooral de mond moeten houden. En dat is feitelijk wat u beweert door te stellen dat u graag zou zien dat het artikel wordt verwijderd.

   • @ Johannes

    Even heel eerlijk.
    In eerste instantie ontweek ik uw (overdaad aan) reacties, maar sinds een maand of 2 ben ik deze toch gaan lezen.
    Conclusie: u bent niet dom, u snapt een boel en weet dat goed te verwoorden.

    Echter, er zijn een hoop dingen in deze wereld die niet kloppen, niet kunnen, onmogelijk zijn, etc….
    Het is ons allemaal aangeleerd/opgedrongen.
    En vanuit die positie wordt er gediscussieerd.
    Compleet kansloos, want de basis is vals, een leugen.
    Dit is een onweerlegbaar feit,
    Dat is niet het probleem.
    Het probleem is de mens.
    97% van de mensheid houdt maar wat graag vast aan wat hen is aangeleerd/opgedrongen.
    Het geeft hun een (valse) zekerheid, een (valse) basis en owee als iemand langskomt met een andere kijk met onweerlegbare argumenten.

    Neersabelen die koekwaus, want die is maar gek en vertelt ongemakkelijke dingen.
    Ik ben die koekwaus.

   • ‘97% van de mensheid houdt maar wat graag vast aan wat hen is aangeleerd/opgedrongen’.

    Ik vind dat dat gerespecteerd moet worden. Tegelijkertijd hou ik vast aan mijn zelfbeschikkingsrecht, en vind dat zwaarder wegen dan een democratisch mandaat dat sommigen over mij menen te hebben.

   • zomaariemand,

    Het zijn nogal een algemeenheden waar u mee komt. D.w.z. dat er algemene waarheid in zit, maar dat het te algemeen is om er iets mee te doen of iets specifiek mee te kunnen verklaren.
    En, dan is er de toon van de ‘roepende in de woestijn’.

   • @ Nico

    Dus jij vindt het goed dat we allemaal besodemieterd worden?
    Want dat zeg je hier.

    Uiteraard moet iedereen zelf bepalen waarin hij of zij geloofd.
    Echter, de waarheid is de waarheid. Daaraan ontkomt niemand.
    Het probleem is echter de leugen.
    En daar leven wij in, in een leugen.

    En hoe harder mensen zoals ik proberen om iedereen dat in te laten zien, hoe stugger de ontvangers van onze boodschap zich opstellen.

    De waarheid is de waarheid.

    De mens neemt een loopje met de waarheid, de mens kabbelt liever voort met de leugen, omdat dat het minst ongemakkelijk is.
    Maar ondertussen wandelt de mens naar hun eigen ondergang.
    En nu kun je zeggen, joh, als zij dat willen prima toch?

    Nee zeg ik!
    Waarom zeg ik dat?
    Omdat hun basis van waaruit zij hun beslissingen nemen, hun mening vormen vals is.
    Vals, een leugen.

  • Zomaar iemand

   Het artikel zegt : in Nederland zijn dit soort wapens legaal

   Meer zegt het niet.

   Als ze een reden willen om deze site te sluiten, vinden ze dat toch wel

   Maar libertarisme is niet offensief gericht. Het is geen marxisme, het is geen kraakbeweging en het is geen autonomen beweging. Dus de staat is er niet zo bang voor

   Pas als je je belasting gaat ontwijken, gaan ze je aanpakken. Dan word je problematisch voor ze

   En als je echte wapens zou kopen, zouden ze ook in actie komen. Ze volgen dat wel op de voet

   Maar je mag best kloten met luchtbuksen, binnen de wet

   Met of zonder dit artikel. Ze houden deze site toch wel in de gaten en de mensen die hier reageren

   • Beste,

    Ook voor u geldt: lees eens goed wat ik schrijf.
    Sterker, u zou zich aangesproken moeten voelen nav wat ik schreef.
    U komt verder met alleen maar met geconditioneerde gedachtengoed-troep.
    Ok, wat u schrijft wijkt af van de algemene consensus hier, maar het is en blijft een gecondioneerde troep-mening.

   • Het is een raadsel, ik snap er ook geen jotem van. Dog whistle graag om ons op het spoor te zetten.

   • Is het zo dat wij allemaal in de Platonische grot naar schaduwen kijken, en zomaariemand in het volle licht leeft?

  • Even 1 ding wat ik duidelijk wil maken:

   Ik wil hier niemand afzeiken/afbranden of iets dergelijks.
   Nee, ik wil dat mensen nu eens ECHT gaan NADENKEN vanuit zichzelf.
   Niet vanuit wat is aangeleerd / opgedrongen.

   Gewoon alles loslaten en opnieuw bekijken.
   Ik heb dat jaren geleden gedaan en bezie inmiddels de wereld zoals die werkelijk is.
   Ik doorzie alle leugens, alle onzin, alle maskeringen.
   Via deze website heb ik zelfs nieuwe inzichten gekregen in hoe de leugen regeert.
   Vooral via reageerder Joop.
   Wat een geweldig bijdrages had deze man!
   Maar uiteraard keihard genegeert ofwel afgezeken door alle fijne reageerders hier.
   Jammer dat hij het bijltje erbij neer gegooid heeft.

   • @ Nico

    Feitelijk over alles wat ons is (aan)geleerd / opgedrongen.
    En hoe om te gaan met je bevindingen welke daaruit voortvloeien.

    En nee, dit is geen Martin Vrijland-gewauwel.
    Het MV-team (ja team) is de ultieme rattenvanger.
    Laat u niets wijsmaken, denk zelf na.
    Gewoon logisch denken is het antwoord.
    Zo simpel is het!

  • @ Johan P

   U valt in de categorie “niet mee in discussie gaan”, want kansloos.
   Geen enkel serieus argument, gewoon dom lullen om maar wat te lullen te hebben.
   U was er ws ook als eerste bij om reageerder Joop toendertijd neer te sabelen.
   Ik nam hem wel serieus en het werd een ontdekkingsreis verder in mijn proces in het snappen van deze klote wereld.
   Wij leven in een leugen.
   Het is aan u of u hier wat mee gaat doen!

   • @zomaariemand.
    Gefeliciteerd! Het is echt een prestatie om de plank zo ver mis te slaan op alle punten en te laten zien dat u niet begrijpend kunt lezen terwijl u anderen daarvan beschuldigt. Echt knap.

    “U valt in de categorie “niet mee in discussie gaan”, want kansloos.
    Geen enkel serieus argument, gewoon dom lullen om maar wat te lullen te hebben.”

    Als u met argumenten komt is er met mij zeker in discussie te gaan. U bent echter degene die slechts met algemene lege frasen komt, zeker in uw eerste post. Ik ben ook niet de enige reageerder die dat opmerkte. In feite heeft het grootste deel van al uw posts op dit artikel iets anders dan lege algemeenheden, specifieke zaken ontbreken, evenals degelijke argumenten voor uw algemeenheden.

    “U was er ws ook als eerste bij om reageerder Joop toendertijd neer te sabelen.”
    Aanname, maar vals. Ik heb niks met die site, positief of negatief.

    “Wij leven in een leugen.”
    Dat de wereld vol leugens zit heb ik nooit ontkend. Maar indien u dat letterlijk bedoelt a-la ’the Matrix’ wordt het een beetje lastig te bewijzen. Indien u het niet op die manier bedoelt, tsja, dan vertelt u me niks nieuws.

    “Artikelen zoals deze zullen bijdragen aan nieuwe wetgeving om ook hier eea aan banden te leggen.
    En verkloten hiermee dus een optie voor ons!
    Niet direct, maar een artikeltje hier, een discussie hierover daar (gevolgd door een luchtbuks hoax-incident ws.) en hoppa eoa alfabet-gender-bender-freaking-mongool gaat hier een punt van maken en Bob’s your uncle.
    Dat is wat ik bedoel.”

    Dat is eigenlijk het enige specifieke deel in uw betoog. En ik stelde dat het debiel is om ervan uit te gaan dat de overheid een artikeltje nodig heeft op deze redelijk obscure site om zaken te gaan reguleren. Wanneer dat gebeurt heeft dat niks te maken met een artikel hier. Daar mag u anders over denken.

    “Goed artikel maar dom om te plaatsen.”
    “Ik zou willen dat je dit artikel verwijdert.”

    Beide opmerkingen maken duidelijk dat u liever ziet dat mensen de mond houden. Uiteraard is het beter om zaken persoonlijk te bespreken, maar dat beperkt het bereik nogal. Het plaatsen van een dergelijk artikel geeft het een groter bereik en zet mensen aan tot nadenken, wat juist een pluspunt is.
    Het argument dat ‘de klootzakken’ meelezen doet daar niks aan af, dat zijn namelijk ook degenen die dergelijke artikelen niet geplaatst willen hebben.

    “97% van de mensheid houdt maar wat graag vast aan wat hen is aangeleerd/opgedrongen.
    Het geeft hun een (valse) zekerheid, een (valse) basis en owee als iemand langskomt met een andere kijk met onweerlegbare argumenten.”

    Daar zit wel wat in, de meeste mensen zijn schapen, maar alweer geldt dat het een algemene opmerking is, niks specifieks. Dus indien u een serieuze discussie wilt, kies dan een enkel specifiek onderwerp en leg me die onweerlegbare argumenten voor.

 9. Rusland – Civilian small arms – https://en.kalashnikovgroup.ru/catalog/grazhdanskoe-strelkovoe-oruzhie

  Klik op de PDF voor een totaaloverzicht.

  Let op: nieuwe wetgeving. Voorheen was alleen 9 x 19 mm toegestaan voor de burgerij, nu ook 5,45 x 39 mm en 7,62 x 39 mm. Voorheen was de lengte minimaal 500 mm, dat is nu duidelijk losgelaten. Wel zijn de magazijnen wettelijk nog begrenst op 10 patronen.

  Oorlogsgereedschap voor de internationale markt, nieuw en gebruikt, vind je op: https://roe.ru/eng/catalog/

  Wil je je wapens meenemen naar Nederland? Informeer dan vooraf naar de mogelijkheden.

   • Correctie: De AK74M wijkt toch behoorlijk af, andere kolf, geen houten grip. De Saiga AKSU komt het meest overeen met de AKS74U, een klassiek model.

  • Toen twee jaar geleden de militaire operatie in Oekraïne begon haalde Kalashnikov de wapens voor civiel gebruik offline. Vrijwel zeker zaten ze toen vol met orders voor het leger. Blijkbaar zijn de magazijnen zo ver gevuld dat ze zich weer richten op vuurwapens voor burgers.

   Opmerkelijk is dat ‘militaire’ munitie en in zekere zin ook ‘militaire wapens’ (AK-series etc.) beschikbaar zijn voor de gewone Rus. Met een oorlogstrauma dat door meerdere generaties loopt kun je er vanuit gaan dat ook de burgers hun magazijnen goed vullen. Macht komt immers uit de loop van een geweer.

   • Macht komt voort uit brainwashing!

    U kijkt naar een oorlogs-film.
    Een FILM!

 10. Om te kopen wat op de PDF staat moet je eerst een opleiding volgen voor civiel vuurwapenbezit. Als je die succesvol hebt afgerond moet je binnen zes maanden een wapen aanschaffen. Bij de aankoop krijg je een certificaat, daarmee ga je naar de politie voor registratie. Daarna krijg je een pasje.

  Voorwaarden om deel te nemen: 18 jaar of ouder, de Russische nationaliteit, wonen binnen de Russische Federatie en een verklaring van geen bezwaar van je lokale politiebureau.

  Voor de internationale markt is alles wat op die PDF staat veel te duur. De militaire varianten zijn altijd veel goedkoper, en hebben geen enkele begrenzing.

  Hoeveel mensen zouden er in Nederland zijn die bereid en in staat zijn een opleiding te volgen inzake civiel vuurwapenbezit en een prijzig vuurwapen aan te schaffen waar je niet zoveel mee mag? Daar komt bij: in Nederland is zelfverdediging met een vuurwapen niet toegestaan (voor de burgerij). De Russische wet staat zelfverdediging met een vuurwapen onder bepaalde voorwaarden toe sinds 2015.

  • Ook in Nederland kun je onderhands aan vuurwapens komen. Je betaalt er wel veel voor en het is niet bepaald verstandig om het bekend te laten worden dat je een illegaal wapen hebt, maar voor wie echt wil kost het niet veel moeite. Maar als de vlam echt in de pan slaat en je rellende, plunderende bendes ‘immigranten’ hebt die zeer waarschijnlijk ook gewapend zullen zijn dan is de kwestie of een wapen illegaal is of niet toch echt van minder belang.

   Voor alle duidelijkheid (met name voor figuren als ‘zomaariemand’) ;ik raad dus niemand aan om dat te doen, ik stel niet dat het een goed idee is, ik stel slechts dat de mogelijkheid er is en dat het relatief weinig moeite kost. En dan moeten mensen het zelf maar weten.

  • ‘De taken van de politie en weermacht’ geeft te denken. Wat zijn die taken precies? En als de politie aangeeft ‘dat is onze taak niet’, is een weerkorps dan vrij om die taak op te pakken?

   ‘Wet van 11 september 1936’, nogal gedateerd.

   Het idee achter die wet, het lijdzaam toezien hoe je land naar de afgrond wordt geholpen, is dat nog wel van deze tijd?

   Terug naar de luchtbuksen. Toen ik een jaar of 14 was kocht ik de Diana Modell 6: https://images.auctionet.com/thumbs/medium_item_3268790_97fd2c8d51.jpg

   Doorbreken, kogeltje erin, dicht klappen en schieten. Absoluut ongeschikt voor zelfverdediging maar wel een leuk hebbeding. Kostte toen rond de zestig gulden, nieuw in doos, met kogeltjes.

  • De weerkorpsen, wat mag wel en wat mag niet? Wat bijvoorbeeld de ‘antifascisten’ doen valt onder die wet en wordt door de overheid toegelaten. Vreemd.

  • “Ik zie in Nederland volop ruimte voor (volks)milities”

   Een volksmilitie impliceert een groep individuen die hecht zijn ingebed in een community en cultuur, en die die community en cultuur verdedigen. In een massademocratie bestaat dat nauwelijks, er bestaan zelfs geen ‘burgers’, ‘citizens’ in de klassiek betekenis, er bestaan ‘clienten van de overheid’, ‘clienten van de markt’ (consumenten), werkgevers en werknemers, massa zus en zo.

   Kijk naar de boeren, subsidieslurpers en aan de lijn van de overheid en EU. Zie je het al voor je, een Braveheart die de boerenopstand van subsidieslurpers en hypotheekslaven leid.

   • Een paramilitaire organisatie hoeft niet noodzakelijkerwijs ergens voor te staan. Het kan gewoon oorlogje spelen voor volwassenen zijn.

 11. Je kunt een Umarex T4E ook laden met peper ballen, moeilijk aan te komen maar bijzonder effectief.
  En om allerlei kloddermongolen voor te zijn, dat het zoals zoveel dingen in dit trieste land verboden is is mij bekend en nee, het is geen nerf gun zoals sommigen met een onvoorstelbaar gebrek aan enige kennis dom blijven roeptoeteren zoals mayo en/of bolus die uit verveling maar onzin blijven dumpen, het zal wel……

  • Rot eens op vervelende mekkerende trol met je irritante kletspraat, get a live.

   • Die peper ballen gaan het voor mij niet worden Graftak. Die OSA (osa = wesp) hieronder vind ik niet geschikt voor de laatste defensie linie.

   • Graftak, heb je nou dat eerdere bericht gekopieerd en geplakt, en opnieuw verzonden? Hoe lang heb je dat gedragspatroon al en waar is het ontstaan? Ik zou zoiets snel afleren want ik denk niet dat je er goede resultaten mee haalt. Vaak ontstaan dat soort niet-functionele gedragspatronen in een omgeving waarin ze wél functioneel zijn.

    Anderzijds: als je je er lekker bij voelt, gewoon doorgaan. Het gaat er uiteindelijk om hoe je je voelt.

   • Grappig, deze reactie is niet van mij. Controleer het ip en het mail adres maar.

   • Tja, een afwijkend gedragspatroon dat wordt gekopieerd. Dat moet uit verveling voortkomen.

  • En lulletje kobus begrijpt er nog steeds geen zak van hoe een debiel onder zijn naam bagger kan blijven dumpen. Lachen domme dwaas………

Comments are closed.