Vrijspreker: U denkt dat roverheden in de westerse wereld een andere fase in gaan. Wat is die?

Opperdienaar: Het lijkt er op dat het bedrog van de bevolking door de verspreiding van informatie over het internet, steeds moeilijker is vol te houden. Er zijn verschillende fases in de geschiedenis geweest waarin het monopolie op informatie/propaganda verspreiden, klappen kreeg. Bijvoorbeeld de boekdrukkunst, de vertaling van de bijbel uit het latijn, religie die het verloor van de wetenschap, de uitvinding van radio, telefoon en televisie en nu dan het internet. Tot nu toe lukte het altijd om de nieuwkomer in te kapselen en dusdanig financieel afhankelijk te maken, dat ze uiteindelijk alleen hun kunsten gebruikten om machtsongelijkheid te prediken. Tim Wu, de auteur van de Master Switch heeft dit proces beschreven en verwacht dat dit ook met het internet zal gebeuren. Dit lijkt zeker gelukt met boetes voor misinformatie en haat spraak voor wat betreft de belangrijkste sociale media (zie Twitter files). Het blijft echter muteren in nieuwe varianten en de gebruikelijke methodes van straffen/demoniseren en schuldgevoelens beginnen langzaam aan een bot mes te worden.

Dat betekent dat de volgende fase moet komen waarin de moeite van bedrog van de onderdaan niet meer genomen wordt.

 

Dit is volgens mij ook de reden dat sommige onderdanen zich zo verzetten tegen ontmaskering van de leugen. Libertariërs bevechten ze met waarheden die echter van ze af rollen als water van een eend. Dit komt niet omdat ze het niet begrijpen of ‘een andere mening hebben’. Het komt omdat ze geen zin hebben in de volgende fase. Ze weten dat als ze de leugens verwerpen, dat ze dan slaag krijgen. Het is daarom maar beter om de leugens met enthousiasme te omarmen en iedereen die dat niet doet voor rotte vis uit te maken.

Vrijspreker: Waarom zou dat nu zo ver zijn?

Opperdienaar: De heersers smijten maar met antisemiet, homofoob, wappie, klimaatontkenner, komplotdenker, antivaxxer, racist, transfoob, nazi, fascist en extreem rechts alsof het allemaal niets kost. Een beetje zoals ze met geld smijten voor hun eigen renovatie (2 miljard binnenhof). Ze geven zichzelf wanhopig dure facelifts, terwijl ze naar buiten de aanstormende hordes op hun narratief proberen af te slaan door werkelijk alles naar ze te gooien wat ze in de keuken kunnen vinden.

 

De angst en roekeloosheid doet denken aan de scenes in “Der Untergang”. Er is daarom ook een reden waarom ze hun plantages naar een oorlogseconomie toe willen mobiliseren. Het ultieme excuus van oorlog om de verkiezingen uit te stellen en allerlei noodverordeningen te activeren. Je eigendommen zijn van ons, je kinderen naar het slachtveld, de oppositie verboden en de verkiezingen uitgesteld. Om de democratie te redden natuurlijk. Ik verwacht het in de komende 10 jaar. Oekraïne en Israël worden denk ik de eerste nederlagen die echt duidelijk maken dat de keizer geen kleren heeft. Voor degenen die het na Irak en Afghanistan nog niet door hadden.

De angst die bij ze moet intreden, nu hun favoriete wapen van schuld steeds minder werkt. Het moet aanvoelen als in een schuttersputje zitten terwijl je kogels opraken.

Neem deze reactie nadat Don Lemon bij een Elon Musk interview door de mand viel als niet al te snugger, waarna Don Lemon een gast interviewt die terug komt met: “Elon Musk moet zich oncomfortabel hebben gevoeld om tegenover een zwarte homo te zitten.”

Dit is het is het enige wat ze nog hebben, ze gooien nu met hun eigen uitwerpselen. De citroen van schuld is leeg geperst.

Vrijspreker: Is het hoopvol?

Opperdienaar: Het is een gevaarlijke fase, zoals het einde van een oorlog dat altijd is, zowel op het bommen slachtveld als op het ideeën slagveld. Laten we hopen dat de mensheid een beetje is opgegroeid.

 

 

 

13 REACTIES

 1. Ik heb de indruk dat de 1e en 2e slaapkamer prima op hun plek zijn op hun ’tijdelijke’ lokatie. Laat ze daar maar blijven en verkoop het Binnenhof aan een hotelketen of zo.

  Wat kunnen ze aan het doen zijn dat die verbouwing maar liefst 2.000.000.000 (en mogelijk meer) moet kosten? Daar koop je meer voor dan gouden wc-potten. Zouden ze een grote bunker ondergronds bouwen voor zichzelf? Met een metrolijn naar een vluchtplek. Net als in Noord-Korea. Voor het geval dat het volk de ‘democratische rechtsstaat’ van de regentenkaste op een dag zat is?

   • Psychologisch werkt het opleggen van geboden en verboden zo dat als men er eenmaal de smaak van te pakken heeft, dan smaakt het naar meer en meer, een smaak van sneue machtswellust. Men heeft er nu al een eeuw de smaak van te pakken, maar het wordt nu een orgie waar men over elkaar buitelt van de sneue wellust. Dat komt omdat de machtswellust die gebaseerd op kleinzielige intolerantie nu een prestigieus project heeft (klimaat), waar de kleinzieligheid zich achter kan verschuilen.

  • Het idee erachter: u mag geen geweld gebruiken, alleen de overheid mag dat. Want de overheid heeft een democratisch mandaat.

   Als goed christen kun je beweren dat je een monopolie op geweld hebt, want de overheid is niet christelijk. Alleen jij mag geweld gebruiken, anderen niet.

   Meester Frank Visser: ‘Nederlanders zien dat de overheid aan alle kanten faalt’

   https://www.youtube.com/watch?v=q0mu0xwryZI

   ‘als Anarchisten kunnen we en willen we geen geweld gebruiken, behalve ter verdediging tegen de onderdrukking van onszelf en anderen. Maar we claimen dit recht op verdediging – volledig, wezenlijk en doeltreffend. Dat wil zeggen, we wensen voorbij te gaan aan het materiële instrument dat ons verwondt en de handen aanvallen die het instrument hanteren, en het hoofd dat het aanstuurt’. – Errico Malatesta, Anarchie en geweld, 1894

   • Je kunt er alleen van af komen, door de slaven minder gehoorzaam te maken. Anders kun je het hoofd verwijderen, maar de slaven vragen gewoon om een nieuwe uitbuiter.

  • Om in rust en veiligheid te kunnen leven kan geweld noodzakelijk zijn. De overheid heeft die taak verwaarloosd en misbruikt.

 2. “De heersers smijten maar met antisemiet, homofoob, wappie, klimaatontkenner, komplotdenker, antivaxxer, racist, transfoob, nazi, fascist en extreem rechts alsof het allemaal niets kost.”

  Er moet wel bij gezegd worden dat dit werkt omdat de democratie een uit de hand gelopen kindercrèche is. En de heersers zijn de uit het volk omhooggevallenen die kleuterleider spelen. Kleingeestigheid, ziekelijk moralisme, afgunst, eeuwige ontevredenheid, haat en nijd zijn fundamentele psychologische factoren die de democratie gaande houden, een explosieve psychologische mix die tot een orgie van haat en kleinzieligheid leid.

  • Ik denk dat als dit soort volk een halve kans ziet om er ongestraft mee weg te komen, dit de kampbeulen van morgen zijn. Ben ook benieuwd naar alle vrome bekjes bij de herdenkingen op 4 mei aanstaande. “Dit nooit meer”. Maar ze kijken snel de andere kant op als het weer gebeurt.

 3. Je kan ze alles wijs maken, het wordt lichter en donkerder maar ook langer en korter,ouder en jonger,dus de tijd gaat langzamer maar ook sneller,dus de kosmos krimpt sneller maar dijt ook als de sodemieter uit maw het veranderd meer en het veranderd helemaal niet en dat allemaal tegelijk en mannetje is vrouwtje en vrouwtje is mannetje https://nos.nl/teletekst/109

Comments are closed.