Het schijnt los te gaan. Iran heeft drones gelanceerd richting Israel. En eventueel zelfs raketten. Voor libertariers is het gevaar van de staat weer eens duidelijk geïllustreerd. Personen en groepen die belang hebben bij een oorlog zijn er altijd. En een staat geeft ze het perfecte platform. Er is een escalatieproces aan vooraf gegaan, waarbij Israel onlangs de onschendbaarheid van ambassades negeerde.

Het militair industriële complex, de grote schaduwmacht in de Verenigde Staten, lijkt weer eens een grote winst te pakken te hebben. De ontelbare hoeveelheid mensen die mogelijk gaan sterven zijn voor hun irrelevant.

Het kennelijk eeuwig durende en zich herhalende verhaal van profiteurs van geweld krijgt deze nacht een nieuw hoofdstuk.

Wordt vervolgd

37 REACTIES

  • antiwar.com is een betere optie dan die mainstream sukkels van geenstijl.

  • De reputatie (het decennia lang zorgvuldig gecreëerde web van leugens) van Israël is de laatste maanden flink achteruit gegaan. Ik vraag me af of Israël expres Iran geprovoceerd heeft omdat een reactie van Iran dan de westerse islamofobe onderbuik weer extra voeding kan geven. In plaats van gezien worden als agressor kan men dan ook de oh zo belangrijke status van slachtoffer zijn weer oppoetsen, die status is wat op de achtergrond geraakt. Een afleidingsmanoeuvre dus, verdeel en heers strategie.
   Dat de hyena’s van GS alles op de voet volgen mag geen verbazing wekken.

 1. Militair industriële complex. Het is eigenlijk wel een interessant dillemma. In het denkbeeldige Libertaria zal er ook wel eens een groep (sekte, maffia, andere klup) opstaan die zegt “Wij zijn nu de baas, wij hebben bommem en raketten en nu moeten jullie doen wat wij zeggen. Want anders…”

  Wat doe je daar tegen? Je private bewakingsdienst is intussen gillend weggerend want ondanks dat ze er uitzien als rambo’s waren het mietjes.

  De bommen- en rakettenfabriek is (klimaatneutraal) gebouwd op het private terrein van een vrije jongen die in een visioen een opdracht kreeg van De Ware God om de ongelovigen te bekeren. Daarna trouwde hij met zijn buurmeisje van 9 en begon hij met bekeren.

  • Ik mag hopen dat in je denkbeeldige Libertaria iedereen meerdere vuurwapens heeft. Dan maakt een kleine groepering geen schijn van kans.

  • Dat is inderdaad een groot probleem. Door Robert Michels, een Italiaans/Duitse socioloog, is het ooit gedefinieerd als ‘De Ijzeren Wet van de Oligarchie’. Zeker als je een grote bureaucratie hebt, maar ook in een samenleving zonder staat, zullen er meer en minder succesvolle personen en organisaties zijn. Op enig moment gaan de toppers elkaar ontmoeten, een vorkje prikken en deals sluiten die met name in hun eigen belang zijn. Zo zijn wij mensen nu eenmaal. De mens is een politiek wezen (Aristoteles als ik mij niet vergis). Je ziet dezelfde mechanismes al bij Chimpansees. Het is vrijwel onmogelijk om je ertegen te weren. Je kunt het ze zo moeilijk mogelijk maken door de staat af te schaffen, privaat wapenbezit toe te staan en alles zoveel mogelijk te decentraliseren zodat het moeilijker wordt om essentiële entiteiten over te nemen of beslissend te beïnvloeden, gelijk je nu bij supranationale organisaties ziet gebeuren.

  • Kobus

   Het libertarische/anarchistische idee, is dat de grootte van staten ze zo gevaarlijk maakt.

   Als je eenmaal een paar psychopaten aan de top hebt, heb je een probleem

   En het zijn nou juist vaak de psychopaten, die naar deze topposities verlangen en die het niet erg vinden om honderdduizenden mensen te vermoorden

   Het idee van het libertarisme en anarchisme is dat je liever heel veel kleine verbanden hebt, dan een aantal grote staten. Omdat die kleine verbanden controleerbaar zijn en minder snel corrumperen

   Je hebt liever tienduizend kleine sociale units, dan tien grote megastaten.

   Dit is allemaal vrij goed doordacht en strookt ook met zowel sociologische als evolutionaire bevindingen

   Libertarisme hebben verder nooit beweert dat ze oorlog en geweld de wereld uit kunnen werken. Ze zeggen alleen dat staten te groot zijn en daardoor brengen ze een enorm risico met zich mee.

   Zodra er eenmaal een paar gevaarlijke mensen aan de top van de piramide zitten, heb je als bevolking een groot probleem. Dit is niet het geval als de sociale verbanden klein zijn en autonoom en wanneer de bevolking bewapend is

  • Zafod

   Dan zijn we het hier wel over eens

   Decentralisatie en wapenbezit, om dictatuur tegen te gaan

  • Dank voor de aanvullingen hierboven. Het blijft stof tot nadenken (vind ik). Ook in een samenleving zonder overheid zullen er ‘boze buren’ zijn en allerlei ‘bullies’.

 2. Ondertussen geeft Rutte nog gauw even 1 miljard aan Ukraine. Om in de VS wapens te kopen opdat de strijd en de vleesmolen nog een paar 100.000 doden door kan gaan

 3. Als je eigen overheid geen ambassades bombardeerde, dan had je een stuk minder ‘bescherming’ nodig.

 4. In mijn ogen een gepaste reaction van Iran.
  Israel bombardeerde een gebouw van de Iraanse Ambassade in Syrie, een actie die op zo veel gebieden fout was dat je daar een heel artikel aan kunt wijden.
  Israel moet nu niet janken dat daar een reactie op kwam, dat wisten ze van te voren. En was waarschijnlijk ook hun doel; ze willen het hele westen meeslepen in een oorlog met Iran die ze zelf uitlokken. Deels om de aandacht af te leiden van hun absolute falen in Gaza en hun eigen oorlogsmisdaden daar.
  Maar zelfs dementia-Joe Biden ziet dat niet zitten. Als Israel toch besluit door te gaan dan zal er niks van hen overblijven. Wat waarschijnlijk de stabiliteit in de region ten goede zou komen.

  • Israël is het beste in janken. En dat zouden ze dan niet mogen. Nou ja.
   Wraakzuchtig is hun tweede beste eigenschap.
   Denk ik.
   Het spant erom, wraakzuchtig en leugenachtig. Wat wordt de tweede beste eigenschap?

  • Een nogal gevaarlijke/roekeloze reactie van Iran

   Dit kan een totaaloorlog in het midden oosten veroorzaken

   Iets dat uiteindelijk in niemands belang is.

   Lijkt mij. Tenzij ze elkaar kapot willen maken allemaal. Tenzij ze suïcidale neigingen hebben

 5. Israël is Gods volk. Daar blijf je vanaf. Doe je dat niet, zul je de gevolgen daarvan zien. En dat is niet mals.

  • Zie hier de religieuze waanzin die ermee betrokken is. De Zionisten hebben in de twintigste eeuw een lobby gedaan binnen de christelijke kerk, om zo de (goed)gelovigen achter zich te krijgen. In de VS is die religieuze waanzin nog veel erger.

   De Scofield bijbel is ook een expliciete herschrijving van de bijbel, als propaganda voor Israël.

   https://stateofthenation.co/?p=26797

   “Although the Scofield Reference Bible contains the text of the King James Authorized Version, it is not the traditional Protestant bible but Cyrus I. Scofield’s annotated commentary that is problematic. More than any other factor, it is Scofield’s notes that have induced generations of American evangelicals to believe that God demands their uncritical support for the modern State of Israel.”

   Zo worden miljoenen religieuze zieltjes gewonnen voor het ZioNazi project, ook in Nederland.

  • Sodemieter toch op met dat ‘uitverkoren volk’. Ieder ander volk dat zou beweren uitverkoren te zijn door hun god/goden en daarom het recht zou hebben anderen af te slachten, oorlogsmisdaden te begaan en iedereen verbieden kritiek te hebben zou weggehoond worden
   Lees de bijbel (OT) en de talmud; als dat de god is wil ik er niks mee te maken hebben. Jaloers, wraakzuchtig, gewelddadig, ok met bedrog en wreed. Een perverse oorlogsgod

   • De Duitsers zeiden ook dat hun volk en hun RAS uitverkoren was, want ARISCH etc.

    Maar als joden het zeggen is het wel doodnormaal ?

   • Geen dingen uit uw duim zuigen.
    De islam erkent de god van het christendom als zijnde dezelfde god van de islam, en zij erkent de profeten van zowel de joodse religie als de christelijke religie.
    Islam kent ook geen ‘volk’ in die zin als het ‘joodse volk’, en ook niet die exclusiviteit.

   • Johannes.

    Joden mogen mij best ‘goy’ noemen en zien als minderwaardig etc

    Dat is hun probleem

    Zolang ze mij maar met rust laten

    En dat hebben ze altijd gedaan.

   • Het is altijd hetzelfde met antisemieten. Ze kunnen hele verhalen ophangen over wat de joden wel niet allemaal verkeerd doen en gedaan hebben. Van islam weten ze vrijwel niks.

    Als Israël tussen Nederland en België had gelegen, of tussen Zweden en Noorwegen, dan was er geen enkel probleem geweest. Nu wel. Wat is het verschil? Oh, dit gaat heel moeilijk worden voor onze jodenhater. Ik zie de rode vlekken al in zijn nek verschijnen.

   • Ik heb nog geen persoon gekend, die anderen van antisemitisme of jodenhaat beschuldigd, die niet zelf een valsige laaghartige gemeenaard was.

   • Niemand is alleen maar goed, of alleen maar slecht. Als een bepaald persoon, of een groep mensen, wordt weggezet als slecht en alleen maar slecht en alles wat ze doen is slecht, altijd slecht en alleen maar slecht en ook hun intenties zijn slecht, dan weet je dat je belazerd wordt. Het zijn dezelfde, nogal goedkope propaganda technieken die worden ingezet door de MSM tegen bv Donald Trump of Vladimir Poetin. Maar ook bij ons bij Thierry Baudet en andere FVD’ers, of Geert Wilders kun je hetzelfde zien. Wat jij doet verschilt daar weinig van. The juice hebben het altijd gedaan, of de zionisten (wat zo ongeveer hetzelfde is) en ze hebben het al eeuwenlang gedaan. En alleen zij, nooit heeft eens iemand anders naast het potje gepist. Zelfs niet een beetje. Het zijn altijd weer dezelfden. Maakt niet uit wat er gebeurt of waar het over gaat. Je mist elke overtuigingskracht omdat je eendimensionale gebeuk net zo doorzichtig is als de eerdergenoemde MSM-propaganda.

  • Israel is Gods volk ?

   Wat een waanzin.

   Bloeddorstige god is dat, die god van jou. Is het een satanische Godheid ?

  • Jezus is God’s eniggeboren Zoon. Daar blijf je vanaf. Doe je dat niet, zul je de gevolgen daarvan zien. En dat is niet mals.

  • Roodkapje wordt hier op handen gedragen. Daar blijf je vanaf. Doe je dat niet, zul je de gevolgen daarvan zien. En dat is niet mals.

  • De plaatselijke voetbalclub is heilig. Daar blijf je vanaf. Doe je dat niet, zul je de gevolgen daarvan zien. En dat is niet mals.

   • Kabouters bestaan ook, lees de boeken van Rien Poortvliet maar eens goed…..

  • @Zafod.
   De bekende ‘jou-bak’ weer door er wat anders bij te halen.
   Ik heb de shahada uitgesproken, islamitische geschriften bestudeerd met schriftgeleerden en me later van islam afgekeerd, wat me een afvallige maakt, in principe staat daar de doodstraf op. Ik weet vermoedelijk een stuk meer van islam dan u.
   Ik heb niks met islam, dat is een verschrikkelijke ideologie. Maar het wijzen naar islam om de gruwelen van de joodse religie goed te praten is net zo walgelijk.
   Het joodse geloof is net zo erg, alleen weten de meeste mensen als u blijkbaar niet.

   • Ik ben niet religieus. Ik ben een van de mensen die menen dat we door buitenaardse wezens genetisch zijn ‘verbeterd’ en dat dit proces beschreven staat in de heilige boeken van zowel de joden, de christenen, de hindoe’s en talloze, zogenaamd primitieve culturen.

    God, het opperwezen, als schepper van het universum, zo mocht deze bestaan, schrijft geen boeken. Als opperwezen heb je andere communicatiemiddelen tot je beschikking. Daarmee zijn alle religies per direct gedegradeerd tot menselijke creaties.

    Ik heb gemeend wat tegengas te moeten geven aan het eendimensionale antisemitisme van Johannes. U bent uit de islam gestapt, maar duidelijk nog niet los van het bijbehorende antisemitisme. Het doet erg goedkoop en kortzichtig aan.

  • @Zafod
   En dus? Het woord doet me echt niks hoor, net zo min als ‘islamofoob’.
   Islam is een kankerachtige ideologie.
   Het jodendom is dat ook.
   Zo ongeveer het enige echte verschil is dat islam toch wat openlijker is over hun intenties.

   En waarom zou ik geen hekel mogen hebben aan joden? of aan islamieten, of neonazi’s of welke groep dan ook? Dat is mijn zaak. Al helemaal als het een groep betreft die gewelddadig is, of bedriegers, of oplichters, of anderszins storend of gevaarlijk?
   Joden zijn, net als vrijwel iedereen, als individu best aardig. Maar als groep kloppen de stereotypes vaak wel; sjacheraars, bedriegers, belachelijk oververtegenwoordigd in big finance, big pharma, big media, big tech, en in overheden overal, waar ze als groep werken aan hun propaganda van de zielige onschuldige joden, het verbieden van kritiek, het verbieden van geschiedkundig onderzoek als het hen niet uitkomt.
   Laat ik daar nou toevallig een heel aan hebben.
   Net als aan het feit dat islam geweld en terreur ziet als een voorkeursoptie.
   Heb ik ook een heel aan.
   Of de homo- en LGBT etc begging die heel erg bovengemiddeld pedofiele neigingen vertoont.
   Heb ik ook al een heel aan.
   Als dat u niet aanstaat, jammer dan, maar dan zie ik u als een perverseling. En daar heb ik ook een heel aan.

   • hekel ipv heel…kolere, die autocorrect op de telefoon is echt debiel irritant

    Oh, en voordat er weer iemand begint te gillen; er is een verschil tussen haten en ergens een hekel aan hebben.
    Maar ik begin echt doodziek te worden van al die figuren in het westen die zodanig gehersenspoeld zijn dat ze de joden maar blijven verdedigen en zo ongeveer vereren als een soort heilig volk.
    Joden, als volk, zijn uitermate rascistisch, genocidaal (en er trots op ook nog), zien alle anderen als minderwaardig, hebben niks met het christendom (christenen in Israel hebben het een stuk zwaarder dan joden in Europa) en volgen de god van het OT; een waanzinnige, bloeddorstige oorlogsgod.

Comments are closed.