De UFC, of Ultimate Fighting Championship, is het grootste en meest prominente promotiebedrijf voor mixed martial arts (MMA) ter wereld.  De sport is, mede dankzij Joe Rogan,  populairder dan boksen onder USA mannen in de leeftijdscategorie 18-44.  Ook in de rest van de wereld is het aantal fans sterk groeiende.  De bekendste NL vechter in de UFC was Alistair “ Ubereem’  Overeem, die het ook aardig deed als kickboxer en een paar keer in de ring heeft gestaan met Badr Hari, die de meeste libertariërs misschien wel kennen (en niet vanwege zijn NAP).  Overeem stond bij de laatste verkiezingen op de lijst voor Belang van Nederland, van Wybren van Haga. 

Conor McGregor is een internationaal bekende UFC fighter, die laatst een rol speelde in de film Roadhouse. Als je die hoort praten/ziet acteren, dan verwacht je niet dat die binnenkort een Nobelprijs in de wacht gaat slepen.  Dat geldt voor de meeste vechters, die op mij voornamelijk overkomen als laagschedelige missing link troglodytes.  Wie schetst dan ook mijn verbazing toen ik een UFC deelnemer het publiek de werken van Ludwig von Mises hoorde aanbevelen! Nu wil dat niet niet zeggen dat LvM daarmee mainstream is geworden, maar het is wel frappant.  Hij komt uit Brazilië en daar is al een aantal jaren de leuze “ Menos Marx, Mais Mises’ te horen. 

Hieronder een clip waarin Dave Ruben er aandacht aan besteedt.   Ook Dave Smith , Steven Crowder en Doug Casey vonden het prachtig en uiteraard het Mises Instituut. Misschien is er nog hoop voor ons en mocht de shit hits the fan,  dan heb ik liever een UFC fighter als medestander dan een blauw harige tofu etende keyboard warrior.