• Beide zijn lelijke dwergen met een Napoleon complex.
 • Nationalisme: Beide leiders hebben sterke nationalistische agenda’s. Hitlers nationalisme concentreerde zich op de Arische superioriteit en een expansionistische ideologie. Poetins nationalisme richt zich op het herstel van de Russische trots, soevereiniteit en invloed, vooral na de vernedering van de ineenstorting van de Sovjet-Unie.
 • Autoritarisme: Hitler vestigde een totalitair regime, schafte de democratische instellingen af ​​en onderdrukte alle oppositie. Poetin heeft de macht gecentraliseerd, de politieke vrijheden ingeperkt de invloed van oppositiepartijen en onafhankelijke media beperkt en zich de facto dictator voor het leven gemaakt. 
 • Propaganda: Hitler gebruikte propaganda om de nazi-ideologie te promoten en vermeende vijanden te ontmenselijken. Poetin heeft door de staat gecontroleerde media gebruikt om zijn imago te versterken, het narratief te controleren en politieke acties te rechtvaardigen.
 • Expansionisme: Hitler streefde agressief naar territoriale expansie, wat leidde tot de annexatie van Oostenrijk, het Sudetenland en uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog. Poetins acties op de Krim, Oost-Oekraïne en zijn bredere buitenlandse beleid zijn een weerspiegeling van de wens om de Russische invloed uit te breiden en gebieden terug te winnen (zoals Novarossiya) die verloren zijn gegaan na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Poetin gebruikt ook dezelfde rechtvaardiging in Oekraine en Georgie, Duits/Russisch sprekende bevolking ‘ beschermen’ net als in Sudetenland. 

 • Politieke repressie: Hitlers regime elimineerde de politieke oppositie door middel van geweld, gevangenneming en intimidatie. Poetin legt afwijkende meningen het zwijgen op via juridische en buitengerechtelijke middelen, waaronder het opsluiten van politieke tegenstanders, het onderdrukken van protesten en het vermoorden van critici, zoals laatst Navalny.
 • Persoonlijkheidscultus: Hitler werd afgeschilderd als de onfeilbare Führer, de redder van Duitsland. Poetin wordt vaak afgeschilderd als een sterke, beslissende leider die de Russische waarden en kracht belichaamt, ondersteund door zorgvuldig vormgegeven media portretten en publieke optredens.
 • Religie: Beide houden van traditionele (christelijke) waarden, Putin is ook niet zo’n fan van LGTB HDTV Community.
 • Beide houden zich niet aan afspraken. Versailles / Von Ribbentrop Molotov pact – Budapest memorandum / UN Security Council / Geneva Convention etc. 

Oekraiense soldaat die 2 jaar in Russische gevangenschap heeft gezeten.

 • Beide hebben een incompetente side kick (Lukashenko / Mussolini) die ze moeten helpen om aan de macht te blijven. 
 • Beide gebruiken False flags,  Reichstag, Gleiwitz en het opblazen van flats. 
 • Beide gebruiken dubbelgangers en voedsel-testers. 
 • Beide denken dat ze ‘Master strategist’ zijn en verprutsen daarmee de kansen voor hun leger.  Hitler (oa) door een 2 fronten oorlog met Rusland te beginnen.  Putin viel met te weinig troepen Oekraine binnen waardoor zijn 3 daagse ‘SMO” nu in het derde jaar zit. Laatst viel hij Kharkiv aan en verdubbelde daarmee de grens die hij moet bewaken. 

 • Beide ruimen voormalige handlangers vakkundig uit de weg (Rohm/Prigozhin)
 • Beide vertellen soldaten dat ze niet voor hem sterven maar voor die Heimat/the Motherland. Putin gaat zelfs wat verder en belooft ze dat ze uit de dood zullen herrijzen. Ook al zijn er officieel bijna geen doden in deze ‘Special Military Operation’.  

Waarom is Putin geen Hitler?

 • Vergast geen Joden
 • Niet aan de drugs,  tenzij je botox daaronder rekent.
 • Geen foute snor
 • Geen vegetarier.
 • Heeft een labrador, geen Duitse herder.

 • Heeft meer testikels
 • Hitler was niet bang voor corona.
 • Hitler had geen internet met troll farms 
 • Hitler kreeg geen arrestatiebevel wegens oorlogsmisdaden van het ICC
 • Hitler had geen atoombommen
 • Hitler schoot geen vliegtuig neer waardoor 193 Nederlanders omkwamen.
 • Hitler noemde zijn tegenstanders (met Joodse president) geen nazi’s.

Hier een aardige vergelijking tussen jaren 30 en nu.