Vrijspreker: Toen de Cuba crisis speelde stonden de kranten er vol van. Nu lijkt een nucleair armageddon niet veel mensen te boeien. Hoe komt dat zo?

Opperdienaar: Wat zou je denken als je tegenstander alle nucleaire verdragen opzegt, je waarschuwingsradar voor een nucleaire aanval aanvalt en dan 2 minuteman raketten gaat lancerenNavo geeft Oekraine de go-ahead voor aanvallen diep in Rusland met Navo wapens inclusief nucleaire ‘capable’ F16’s. Ik denk dat het je nerveus maakt. Verder stuurt de Franse president Macron troepen (adviseurs) naar de Ukraine maar deelt mee dat hij verder niet wil escaleren. Hij wil ook in het Midden Oosten niet escaleren. Poetin wil ook niet escaleren. Met al die staatshoofden die niet willen escaleren (2), doet het erg aan WWI denken.

De vraag is waarom niemand zich zorgen maakt over een op handen zijnde nucleaire oorlog, terwijl men zich wel zorgen maakt over pronouns en 0.000036 graden en alles elektrisch maken zonder dat er capaciteit is op het elektriciteitsnet.

 

 

 

Ik heb 2 suggesties hierover:

1. Saddam Hoessein werd niet aangevallen omdat hij massavernietigingswapens had, maar juist omdat hij ze niet had. Noord Korea wordt immers ook niet aangevallen. De oorlog tegen Poetin wordt geëscaleerd, niet om dat hij een roekeloze randdebiel is, maar omdat men er op vertrouwt dat hij niet knettergek is, maar rationeel en voorzichtig en niet op die knop zal drukken.  Poetin blijft immers geloven dat hij kan onderhandelen met de westerse heersers, hoewel er keer op keer tegen hem gelogen is. Poetin zou beter een paar tegenstanders uit de weg kunnen ruimen met luchtafweergeschut zoals Kim Jong Un of zijn oom laten verscheuren door 120 wilde honden. Niet dat dit bij Kim Jong Un ooit gebeurd is, maar het gerucht de wereld in helpen, zou hem goed kunnen helpen. Alleen kernwapens bezitten is niet genoeg, je moet knettergek overkomen, daar gaat de dreiging van uit. Zodra mensen denken dat je rationeel bent, heb je verloren van iemand die knettergek is en niets te verliezen denkt te hebben.

Wat dat betreft werkt het niet anders dan de interne dynamiek in elk willekeurig westers land. Als je rationeel bent, ga je het verliezen van de crackpot. Op elk willekeurig terrein verliest de rationele mens het van de hysterische alarmist die controle over het overheids/media/onderwijs apparaat krijgt. De rationele mens verwacht een rationele tegenstander, de crackpot verwacht een crackpot. Dat wordt de rationele mens fataal. Iedereen die denkt met een crackpot in discussie te kunnen gaan, valt bedwelmd in de beerbut. Je kunt ook niet een beetje aan irrationaliteit toegeven en dan denken dat die trein ergens te stoppen is. Er zit geen noodrem op.

Het lijkt er op  echter dat ze bij de Navo denken dat ze een conventionele oorlog kunnen winnen. Ik verwacht dat dit onjuist is. Oorlog is een productie zaak, het westen heeft geen noemenswaardige productie. Nu is het gevaarlijk te denken dat de mensen die ons geknecht hebben, dom zijn en denkfouten maken, dus ik denk dat het uiteindelijk om meer interne controle en offers gaat van de EU bevolking. Er moet EU solidariteit gekweekt worden met een buitenlandse vijand. Ik heb nog geen idee welke Europese stad er opgeofferd gaat worden met een nucleaire paddenstoel om dit te bereiken.

2. Men geeft er niets meer om, omdat men klaar is om te sterven. Er is zoveel over de onderdaan uitgestort, hij is moe, hij weet niet meer wat fictie of feit is. Hij is het vechten beu, voor zijn voedselvoorziening, voor zijn veiligheid, voor zijn gezondheid, voor zijn welvaart. Klimaatcrisis, stikstofcrisis, financiële crisis, asielcrisis,  “Schiet mij maar lek” is een veelgehoorde uitspraak. De heersers wisten het al langer. Ze namen geen kinderen, , gingen schulden aan alsof het niets kost, klaar om bommen te koppen, ze hebben een voltooid leven.

De transgender ideologie past er ook mooi in, je bent een samenstelling van onderdelen. Je haalt er een penis af, bouwt er een vagina in, borsten verwijderen. Het is de demontage van mensen in onderdelen. Net als het omver halen van standbeelden een soort warm-up voor het echte slopen van echte mensen kan beginnen.

 

 

30 REACTIES

 1. Rode seinen vanuit Rusland en China. China blijft heel veel Amerikaans schatkistpapier verkopen omdat ze weten dat dit bij een conflict waarschijnlijk voor hun zonder waarde is. Dus dit kunnen voorbereidingshandelingen van de kant van China zijn voor een oorlog/ conflict mbt Taiwan.
  Rusland verhoogt belastingen en de min of meer flat tax die ze hadden wordt opgeofferd: https://www.themoscowtimes.com/2024/05/31/russia-is-preparing-new-tax-hikes-heres-why-a85263
  Kennelijk om de oorlog te financieren.

  • “WE WILLEN NIET ESCALEREN?” (LOL)
   Niet voor het een of ander, deze beslissing wordt niet gemaakt bij de NLse bevolking.
   Om het nog sterker te maken, er is niemand in héél europa die deze beslissing maakt.
   Het enigste land die deze beslissing maakt is Amerika, en alleen Amerika.
   En de rest van de wereld mag helpen (met toestemming), maar wat ik heb meegemaakt, liever niet.
   Want ze lopen uiteindelijk alleen maar in de weg.
   En als het zo ver komt (“I doubt it), het slagveld is weer heel Europa.
   Vandaar de oprichting van de NAVO, het zal misschien als een verrassing komen, maar de NAVO is opgericht voor de bescherming van de US, niet europa.
   Want geen enkele bom zal vallen op de US.
   (Hecht ook geen enkele waarde wat bovenstaande is geschreven, want slapeloze nachten staan op je te wachten..)

 2. Ik ga er vanuit dat iedereen zijn huiswerk al gemaakt heeft.

  Explosie, vuurbal met volledig zonnespectrum. Je herkent een nucleaire explosie (boven de grond) aan een zeer felle lichtflits, op 9 km ca. 100 x de zon. Tegelijk met die flits ontvang je de eerste straling, te vergelijken met straling van de zon, alleen heftiger, afhankelijk van de kracht van de explosie en de afstand.

  Zoek onmiddellijk dekking na de zeer felle lichtflits, er is mogelijk geen tijd meer om de straat over te steken. Vermijd ramen, etc.

  Bij een kernexplosie komt heel veel energie vrij, een drukgolf beweegt zich alle kanten op. In het centrum van de explosie loopt de temperatuur op tot miljoenen graden Celsius. Een elektromagnetische puls sloopt mogelijk elektronica.

  Fall out – radioactieve deeltjes verspreiden zich via de lucht. Deze deeltjes kun je alleen met apparatuur detecteren. Weet je waar de explosie plaatsvond, dan kun je aan de hand van de windrichting inschatten waar deze deeltjes heen waaien. De eerste drie dagen zijn de deeltjes het gevaarlijkst.

  Aantal doden nabij het doel, vanwege straling, hitte en mechanische energie hangt af van de kracht van de kernbom.

  Globalisten worden opgehangen, vluchten weg of plegen zelfmoord, zoals aan het eind van Hitler-Duitsland, de DDR, enz. Haal gebak uit de vriezer.

  Russische strategische doelen aanvallen kan leiden tot hetzelfde aan deze kant. Gooi je een atoombom op Moskou, dan gaat het hard. Nederland staat vooraan om klappen te ontvangen, niet slim. Een grote bom op de Randstad, dan is daar alles vlak. De snelste manier om het terug te geven aan de natuur.

  De kernpunten: Blijf ver weg van eventuele doelwitten. Zoek onmiddellijk dekking na de flits. Daarna: vermijd fall-out, minimaal drie etmalen.

  De globalisten slaan de beer, met het idee dat de beer niets terug zal doen vanwege artikel 5. En dat terwijl de NAVO op instorten staat. Ik vind het nog te vroeg om al gebak te gaan halen.

  • Het water-scenario. Door een kernexplosie op de bodem van de Noordzee ontstaat een vloedgolf die een hoogte van 500 meter kan bereiken. Die golf komt aan land (VK en NL) en vlakt alles uit. Kan bij de VS ook, doen ze helemaal niks aan.

   • Nico de Geit 03-06-24 at 10:29
    Het water-scenario. Door een kernexplosie op de bodem van de Noordzee ontstaat een vloedgolf die een hoogte van 500 (?) meter kan bereiken?

    Dit is een 200kt bom die 5 km afstand tot ontploffing werd gebracht bij Bikini island in de Stille Oceaan. De golven die het strand bereiken zijn niet zo hoog maar 2 m. Een aardbeving van gemiddelde omvang met een magnitude van 7, zou hetzelfde effect hebben.

    De kracht die nodig is voor een golf kan worden berekend met de vergelijking F = ρgAh, waarbij F de kracht is (in Newton), ρ de dichtheid van het water, g de versnelling door de zwaartekracht, A het oppervlak van de golf en h de golfhoogte.

 3. ‘De vraag is waarom niemand zich zorgen maakt over een op handen zijnde nucleaire oorlog’

  Twee antwoorden zijn mogelijk:

  1. Ze weten precies hoe zo’n nucleaire oorlog gaat, zijn goed voorbereid.

  2. Ze hebben geen idee. Of gaan steeds uit van voltreffers bovenop hun kop. ‘Hoef ik niet over na te denken want dan is iedereen dood’, enz.

  • Dat Volkel een mogelijk doelwit vormt is al heel lang bekend. Ga je ernaast wonen, dan is dat een risico.

   Een vrouw merkte op op Twitter: ‘ik woon daar 4 km vandaan’.

   Als je dan wilt overleven heb je een zware betonconstructie nodig. De mechanische energie, de hitte, de straling, wie gaat er op 4 km van een nucleair doelwit wonen?

   Ik heb het daar wel eens over gehad met een vrouw die niet ver van Volkel woonde. Haar reactie: ‘Man, als je zo moet leven’.

   Het kan zijn dat ze op hun gevoel af gaan, kijken naar de groene omgeving. En niet kijken naar de kaart en cirkels trekken rond het doelwit. Ze hebben geen besef dat het een militaire basis is die een bedreiging vormt, en dat die basis mogelijk moet worden uitgeschakeld. En dat daar onvermijdelijk collateral damage zal zijn.

   Zij zijn de collateral damage. Je zou verwachten dat dat risico in de prijs van OG is verrekend, maar mensen zijn kuddedieren. Ze doen wat de kudde doet. Het was toen ze daar gingen wonen geen acute bedreiging, en ook het verkrijgen van een hypotheeklening was geen probleem.

   Ik denk niet dat mensen die rond Volkel of andere militaire installaties wonen er een idee van hebben dat er 24/7/365 wapens op die basis staan gericht om het gevaar te elimineren als daar aanleiding toe is. Een raket die met zes, zeven kilometer per seconde naar beneden komt hou je niet tegen. Waarschijnlijk achten ze dat scenario – het elimineren van de basis – zeer onwaarschijnlijk.

   Het is een overheidstaak om die mensen op tijd te evacueren. Het is een overheidstaak om te zorgen voor informatie, over strategische doelwitten, risico’s en de gevolgen. De overheid had het over ‘onze oorlog’, dan moet je mensen ook gaan informeren en adviseren.

   Kaartje, doelwit, windrichting, verspreiding van fall-out. Niet zo heel moeilijk. Zo’n kaartje is van levensbelang voor miljoenen mensen. Hou er maar rekening mee dat je zo’n kaartje zelf zult moeten maken.

   Nederlandinoorlog.nl is nog vrij.

   Bij de strijd horen offers. Die offers worden aan twee zijden gebracht. Alles plat. Daarna: Build Back Better. Nog niet zo heel lang geleden was het gebied dat we nu kennen als ‘de Randstad’ voornamelijk een zilt moerasgebied. Lijkt me beter dan wat er nu staat.

   Foto, zilt moeras: https://www.natuurkennis.nl/Uploaded_files/Zelf/n05-moerassen.50aff1.jpg

   • Als je dicht in de buurt woont, dan ben je direct dood, als je verder weg woont, dan heb je wellicht pijnlijke langdurige schade en veel lijden, verhongeren, verdrinken, langzaam dood gaan aan ik weet niet wat voor ellende, onderlinge oorlog en geweld, hongerwinter? etc. Je zou dus het beste de bom op je hoofd krijgen, dan weet je niet eens wat er gebeurd is.

 4. De redenen waarom er geen angst meer is voor de WO3:
  – de huidige regeringsleiders hebben de koude oorlog nooit mee gemaakt. Het zijn politici en geen staatsleiders.
  – de huidige overheden denken in procedures, wetten, regelingen. Zij zitten in een ivoren toren. Voor hun is WO3 een onderwerp voor de media, een onderwerp waar je over kunt praten, een narratief.
  – de meeste mensen hebben niet in het leger gezeten. Bijna alle politieke leiders ook niet. Het is een ver van bed schoon. Toen Thierry B. een toespraak hield in de 2de Slaapkamer over de slechte kwaliteit van het leger, met een schermvest en boots, was iedereen aan het lachen of spraken hun afschuw uit. Ik wist genoeg toen ik het zag.
  – Het Westen speelt hun spelletje met Rusland, met een kernmacht. Ik denk zelfs dat de huidige politici het niet begrijpen wat zij aan het doen zijn. En dat is gevaarlijk. Het zijn kinderen die met vuur spelen.
  – De legers in Europa stellen niets voor. Zij zijn te klein, slecht bewapend en te weinig personeel.
  – Wat zijn de belangrijkste onderwerpen in de 2de kamer: Pensioen, milieu, ESG etc. Dit zijn allemaal onderwerpen waar het volk op stemt. Niemand kan de generaal of de admiraal.
  In het kort, kijk naar de acties in de 2de Kamer, dan weet je genoeg.

  • “Toen Thierry B. een toespraak hield in de 2de Slaapkamer over de slechte kwaliteit van het leger, met een schermvest en boots, was iedereen aan het lachen of spraken hun afschuw uit. Ik wist genoeg toen ik het zag.”

   Toen ik dat zag moest ik denken aan de werken van de klassiek liberaal Herbert Spencer. Spencer beschreef eind negentiende eeuw al veel situaties van de incompetentie van de overheid, en hij beschreef o.a. ook hoe het leger werd voorzien van ondeugdelijk materiaal in het geval waar de overheid zich steeds meer overal mee begon te bemoeien.
   Hij beschreef overigens ook een situatie die lijkt op de situatie van de scamdemie, maar dan veel minder grootschalig.
   Het ligt dus niet zozeer, of niet zoveel alleen aan het feit de de huidige politici geen oorlog kennen, maar aan de inherente incompetentie van de politiek, en aan het geloof in de competentie van de overheid, dat meer dan een eeuw later ook nog sterker is geworden.

   • Ik ben het volledig met jouw eens.
    De huidige samenleving is veel te complex, om dit nog centraal aan te sturen. Echter, de burgers en bedrijven verwachten dit wel. En dit stelt zware eisen aan de topambtenaren en leiders.
    Wat ook belangrijk is dat het faillissement model, niet toegepast kan worden bij dit publieke orgaan. Bij wanprestaties, mismanagement, tot zelfs crimineel handelen, blijft dit publiek orgaan in tact. Zoals ik vaker aangeef, functionerende organisaties, kun je disfunctionerend maken en disfunctionerende kun je nooit functionerend maken. Zij moeten failliet gaan.

   • Dat de moderne samenleving veel te complex is om van bovenaf te besturen was de centrale thesis van Herbert Spencer.

    “No prophecy is safer than that the results anticipated from a law will be greatly exceeded in amount by results not anticipated.”

    “The great political superstition of the past was the divine right of kings The great political superstition of the present is the divine right of parliaments. The oil of anointing seems unawares to have dripped from the head of the one on to the heads of the many, and given sacredness to them also and to their decrees.”

 5. Geen luchtalarm meer hier, op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur. In plaats daarvan sturen ze een tekstbericht naar je telefoon.

  Vraagje: Werkt dat nog na een sterke elektromagnetische puls (EMP)?

   • Ik probeer dan te achterhalen wat er aan de hand is, en onderneem actie wanneer noodzakelijk.

 6. Alles een beetje door elkaar, maar je snapt de essentie

  “Rode seinen vanuit Rusland en China” ??
  Waar? Wat voor vreselijke informatie komt uit deze landen voor deze bangmakerij?
  China kan hun volk niet eens voederen. Rusland heeft dicht bevroren oliepijpen die uit de grond komen. En er is geen enkele Rus die dit kan repareren op het ogenblik, want het is Amerikaanse technologie.

  Trump had het juiste NAVO antwoord, als een land minder spandeerd dan 2% van hun GDP aan hun defensie.
  “Veel geluk, de US Armed Forces komen niet aan om je te helpen!”

  https://www.youtube.com/watch?v=S2kcvTqQkBI

  Tip v/d Dag: Strek je arm uit en je duim omhoog, wanneer de A bomb ontploft en de a-bom pluim is kleiner dan je duim zoek zo snel mogelijk onderdak. Is deze a-bom pluim groter dan je duim, relax en geniet ervan want je zal dood zijn in een paar minuten.

  Het resulterende inferno en de explosiegolf die daarop volgt, doden onmiddellijk mensen die op hun pad komen. Maar uit een nieuwe studie blijkt dat sommige mensen, vier tot zesteen+ kilometer verderop, zouden kunnen overleven (?) – als ze het geluk hebben precies de “juiste soort onderdak” te vinden.

  Sterker nog,”juiste soort onderdak” Nederland heeft absoluut geen aparte strategie klaarliggen voor hulp aan burgers bij een nucleaire aanval. Nederland heeft ook geen enkele A-Bom schuilkelder. Zo daar sta je dan en bommen komen naar beneden, en de overheid zegt: “jullie allemaal bekijk het maar!” Terwijl de regering op weg is naar Amerika, net als Wilhelmina die benen nam naar Engeland..

  Nico de Geit 03-06-24 at 09:45
  “Dat Volkel een mogelijk doelwit vormt is al heel lang bekend. Ga je ernaast wonen, dan is dat een risico.” (?)

  Laat je niet bang maken, al deze gevechtsvliegtuigen komen allemaal van een US vliegdekschip.

 7. Verklaring: “China kan hun volk niet eens voederen”

  De export van Amerikaanse kip naar China is tussen 2019 en 2022 met 10.000% gestegen. En bijna al die verkopen bestonden uit één product: bevroren kippenpoten. Dit is echt een verrassing, want kippenpoten wordt als afval beschouwd. Vorig jaar verkocht de VS China voor 1,1 miljard dollar aan kip, en 85% van die export bestond uit bevroren kippenpoten.

  “Wat hebben we vandaag te eten? We hebben iets fijns op je bord, kippenpoten uit Amerika”…

  Waarom eten Chinezen zo graag kippenpoten?

  80% van de kippenpoten in de wereld wordt door het Chinese volk opgegeten.

  Er is vastgelegd dat het eten van kippenpoten in China al duizenden jaren bestaat.

  Vooral in de provincie Guangdong, China, moeten kippenpoten bij de ochtendthee worden besteld. Ik hoorde van mijn vriend dat er elke ochtend in Guangdong, China, vijftigduizend kippenpoten worden geconsumeerd. Kippenpoten spelen dus een cruciale rol bij de bevolking van Guangdong.

  Waarom eten Chinezen zo graag kippenpoten?
  In China maakt het niet uit hoe oud je bent. Bijna iedereen houdt van het eten van kippenpoten en kippenpoten. Speciaal voor jongeren worden kippenpoten geserveerd als tussendoortje in plaats van als gerecht.

  China is het grootste consumentenland voor kippenpoten ter wereld. Kippenpootjes is niet alleen een gerecht maar wordt ook als tussendoortje geserveerd.

  Je kunt op veel plaatsen genieten van kippenpoten, zoals films kijken in de bioscoop, thuis tv kijken, kletsen met goede vrienden in bars, dienen als tussendoortje bij alcohol, enzovoort.

  • Blijft natuurlijk het probleem dat er mogelijk nucleaire wapens in Volkel liggen. Pal naast een woonwijk, dorpjes, enz. Wet van Murphy: “Anything that can go wrong, will go wrong”.

  • Vliegbasis Volkel heeft een lange runway, dit is een plus. Maar het is gewoon lachwekkend, om te denken dat het is belangrijke vlieghaven zal zijn in een oorlogstijd. Vele gevechtsvliegtuigen hebben geen enkele runway meer nodig. Dit is gewoon weer propaganda van de overheid, dat NL is zéér belangrijk in de wereld.
   Hallóó, het is maar één landingsbaan, die met een paar M67 granaten onbruikbaar kan worden gezet, vergeet gewoon een A-bom, die is veel te duur in dit geval..
   Vliegbasis Volkel en kernwapens zijn twee handen op een buik? Hoewel dat officieel nooit is bevestigd of ontkend, is dat een publiek geheim van jewelste. Een blinde man kan zien, dat er zijn geen enkele kernwapens op Vliegbasis Volkel. Een vliegbasis met kernwapens heeft optimum US Army bewaking, wat Volkel niet heeft.

   • Verders: Gepantserde personeelsvoertuigen en bewakers uitgerust met de nieuwste M134 GAU-17 “Vulcan” cannons van de US Army, worden gebruikt bij alle soldaten op alle nucleaire locaties.

    Bewakers op elke nucleaire opslag hebben het bevel gekregen om “shoot to kill” in situaties waarbij sprake is van diefstal of sabotage (en een stomme Hollander die denkt dat hij stoer is) van kernwapens/atoombommen in een opslagplaats. Dit werd aanbevolen vanwege de toenemende terroristische activiteiten.

    Nogmaals: Een vliegbasis met kernwapens heeft optimum US Army bewaking, wat Volkel gewoon niet heeft…

    Ik hoop dat vele die in de buurt wonen van Volker, nu beter kunnen slapen.
    If this the case, my job here is done.
    You’re Welcome…

 8. niet escaleren maar slimmer beinvloeden!
  genoeg gepraat, experimenten in een afronde fase!
  doe mij maar
  wat rucksack kernbommen,
  wat liters op dna-water onderscheidende prikjes
  en heb je nog wat gemtrail vloeistof in de aanbieding?
  hoe ik het ga distribueren wel hiermee ben in nog in onderhandeling met je drone-buurman
  haha ha idd vogels vliegen goedkoper maar helaas door hun inname van te veel birdflue dna-drank niet erg betrouwbaar meer, stel je voor dat ze neerstorten voor ze de grens over zijn.
  waar ik op wacht? is de uitkomst in welke volgorde dit alles in te zetten en wat in welk seizoen!

 9. Ik vraag me wel eens af of de overheid mensen stuurt om fora te vervuilen.

  • Gezien Nederland het meest brave jongetje van de klas is, in de zin van het opvolgen van de VS/NATO, en zelfs wellicht een initiatief nemend land is in sommige opzichten, gaat dat de Russen ook opvallen…

   Ik vermoed overigens dat de insteek voor dit artikel in de Telegraaf wel die insteek is van propaganda hoe gevaarlijk en agressief Rusland zou zijn. In de zin dat het niet uitgelokt zou zijn door het westen.

   • Dat denk ik ook: Kijk wat een klootzakken het zijn, start die oorlogseconomie: ten strijde
    Ik snap niet waar het gezond verstand gebleven is. En ik vond ooit de anti nuke demonstraties belachelijk en gevaarlijk. Liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken dacht ik toen. Maar nu lijkt het wel of niemand zin heeft om te onderhandelen, alleen om in glorie ten onder te gaan. Onderhandelingen in Zwitserland waar Rusland niet bij mag zijn. pffff

  • Als je de tv uitzending van dat parlements lid met zijn gebral ziet dan vraag je je af hoeveel wodka hij in zijn corpulente lijf heeft.

Comments are closed.